ahasoho wrote:Vozao Bravo 1.9 JTD 6 godina i nikad bolje auto nisam imao. Odrzavanje jeftino a pravo lijepo i atraktivno auto.
Punto s druge strane je auto druge kategorije. I mislim da je jeftinije od Bravoa.
Dalje, bravo je mnogo robustnije auto od Punta. E sad cuo sam da oni benzinci mnogo trose i vidio sam da se veoma jeftino prodaju. Tako da ako biras bas benzinca, mozda ipak bolje ici na Punta (samo zato jer o njemu nisam cuo nista lose).
Ali ako ikako mozes, uzmi Bravoa dizela. Ja sam svog 2000.god proljetos prodao za 4000KM, znaci da mu je sada mogla cijena jos pasti.
Slažem se sa svime, jedino Bravo sa 1.2 motorom i 80KS nije neki potrošač, 1.6 već hoće dobro da potroši, prijatelj ima Bravu sa 1.6 motorom i plinom i kaže da hoće da popije i preko 8L benzina, plina oko 9-10 jer ima klasičnu instalaciju. Dizel je u svakom slučaju daleko moćniji, 1.9 motor sa 105KS je kadar ii stići i uteći, startan, u preticanju fantastično odradi posao. Problem je, kao što sam ranije rekao, što su dizeli obično izraubovani dok dodju na naše tržište. 1.2 motor može danas da se vozi bez plina, 1.6 već teže. 1.9 dizel se isplati platiti i nešto više jer ne moraš ugradjivati plin koji je prilično skup (oko 1100-1200KM ako ideš na sekvent mada u 1.6 može i obični). 1.9 troši oko 5-6L u tom autu (na otvorenom), što je nekih 12-14KM na 100km, dakle nešto malo skuplja vožnja nego sa plinom u 1.6 motoru gdje bi trebao da izadješ na 10-12KM/100km.