Pozz, namjeravam kupiti neko od ova tri navedena automobila. Sva tri vozila su oko '98. godista (cjenovni rang do 6500 KM). Zanimaju me iskustva vozaca koji su vozili bar jedno od navedenih automobila, prednosti, mane, potrosnja itd.
hvala unaprijed
Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Životinjić
#2 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
Vozio Bravo. Prostran jako. Nešto uvijek klapa i zuji. Ne opterećuje te. Kupiša ga za male pare, kasnije prodaš za malo manje, ali imaju svoj dio tržišta. Mana mu je potrošnja (benzinac naravno). Ali mislim da je glupo dati za njega preko 5000 KM.
- memlija
#3 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
Ford Fiesta
.
..ali stvarno, imao sam jednu 96' godište....vozio je skoro dvije godine i zamijenio za mondea...za fiesticu imam samo riječi hvale...nas četvorica( svi over 100kg) + dijete + stvari i pravac na pelješac...ma ide ko zuca....odrzavanje veoma jeftino, nema nekih većih problema osim kada mijenjaš naftni filter
, čak i u BIHAMK-u nisu znali da ga namjeste kako treba, a bezveze stvarka pravo....mora se fino naštelovati i donji dihtung i to je to....drži cestu pravo, kao i svi fordovi, sigurna i užitak je voziti....toplo ti je preporučujem i sretno kako god odlučiš.... 
..ali stvarno, imao sam jednu 96' godište....vozio je skoro dvije godine i zamijenio za mondea...za fiesticu imam samo riječi hvale...nas četvorica( svi over 100kg) + dijete + stvari i pravac na pelješac...ma ide ko zuca....odrzavanje veoma jeftino, nema nekih većih problema osim kada mijenjaš naftni filter
- vitamini
#4 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
Vozila sam Corsu benzinca i bila sam prezadovoljna. Bas malo trosi, ne kvari se, jeftina za odrzavanje, ekonomicna pravo. Nikad se nije pokvarila niti sam imala skupljih popravki. Samo redovno odrzavanje- ulje, uljni i zracni filteri, i zimi antifiz. Brza, dobro je vukla uz brdo (1.2 motor...). Medjutim, vozeci se cesto kroz BiH, vidjala sam cak u 3-4 navrata prevrnutog Punta. Obicno se to auto nije ni sa kim sudarilo, nego vozaci kazu da su dok su kocili, nicim izazvani su se prevrnuli ili sa strane ili na krov. Meni je to dovoljno statisticki znacajna razlika u odnosu na druga auta koja nisam vidjala prevrnuta; tako da Punta nikad ne bih kupila.... Sretno, izborom Corse sigurno neces pogrijesiti 
- chuchumbamayumbe
#5 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
Vozio Fiestu 1.25 16v, 98, sasvim dovoljan motor za taj automobil.
Klima, servo, 2xairbag.
Sarajevo-Orasje (via Tuzla) manje od 5 litara sa troje odraslih.
Odlican automobil za te pare, ako je iole ocuvan.
Dobro lezi, poprilicno startan, ne-neudoban, nemam nikakvih zamjerki.
Klima, servo, 2xairbag.
Sarajevo-Orasje (via Tuzla) manje od 5 litara sa troje odraslih.
Odlican automobil za te pare, ako je iole ocuvan.
Dobro lezi, poprilicno startan, ne-neudoban, nemam nikakvih zamjerki.
- Qler
#6 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
ja imam tu
fiestu 1999 godiste
Ghia 
- chuchumbamayumbe
#7 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
Ova sto sam je ja vozao ima na sebi oznaku "style".Qler wrote:ja imam tufiestu 1999 godiste
Ghia
- Qler
#8 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
potrazi onu temu predtavite sta vozite, ima slika moje, slagat cu ti mislim da je od 10 pa navise strana... srebrena... onaj volan nisam jos vidio ni kod jedne, ni na netu.. ne znam ko je ono doplatio 
-
howyesno
#9 Re: Fiat Bravo, Ford Fiesta ili Opel Corsa
fiesta topla preporuka
jos ako budes dovoljno sretan da nadjes 1.8d nemas puno razmisljanja, ide ko luda a mozes je komotno na infuziju prikljuciti
jos ako budes dovoljno sretan da nadjes 1.8d nemas puno razmisljanja, ide ko luda a mozes je komotno na infuziju prikljuciti