FIAT Bravo 1.9 jtd
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nedzoman
#1 FIAT Bravo 1.9 jtd
Trebaju mi vasa misljenja o ovom automobilu,kupovina da ili ne,kakvi su za odrzavanje i jel im tesko pronaci dijelove.hvala
-
Deadwalkz0rz
#2 Re: FIAT Bravo 1.9 jtd
Ne znam za 1.9 ali izbjegavaj 1.4 benzin na Fiatima bravo i brava jer su to najlosiji fiatovi motori
- ElRe
#3 Re: FIAT Bravo 1.9 jtd
Ako pricamo o prvoj generaciji Brava onda je to provjeren model, sa OK cijenama odrzavanja. JTD jedan od najboljih dizelasa uopšte i ako mu nije "vadjena mast" nece biti problema.
Aktuelni Bravo je ustvari doradjenji Stilo sa otklonjenim manama, pa je i to sigurna kupovina. Dijelova mozda nema u Motorexu i sl nije ih puno uvezeno u BiH pa ne znam kakvo je odrzavanje. Kada mu cijena spadne na cca 2500 eura u ITA preplavice nase ceste kao sto sada ima Stila.
Aktuelni Bravo je ustvari doradjenji Stilo sa otklonjenim manama, pa je i to sigurna kupovina. Dijelova mozda nema u Motorexu i sl nije ih puno uvezeno u BiH pa ne znam kakvo je odrzavanje. Kada mu cijena spadne na cca 2500 eura u ITA preplavice nase ceste kao sto sada ima Stila.
- testovi
#4 Re: FIAT Bravo 1.9 jtd
kazu dizel jeftiniji za sipat ali skuplji za odrzavat
za benzince vazi suprotno
punto benzin jeftiniji za odrzavat od bravo
isto vazi i za dizele
punto dizel jeftiniji za odrazavanje od bravo dizela
dijela ima po otpadima a u u servisima
ja gdje svoje auto odrzavat ako imam neki problem odvezem auto i majstori utverde kvar kazu kolko ce me sve ukupno kostat i oni se za sve pobrinu
to neki lijeni majstori kazu nema dijelova jer im je mrsko otic po dio ako ja nabavka malo dalje od njegovog servisa
ima dijelova to je fiat nije japanac pa da brines za dijelove
inace price da je neki motor los u to ne vjerujem tvornica sebi to nece dozvolit
to pricaju ljudi koji su kupili neko lose auto pa nisu bili zadovoljni
isto vazi i za dizele
ja gdje svoje auto odrzavat ako imam neki problem odvezem auto i majstori utverde kvar kazu kolko ce me sve ukupno kostat i oni se za sve pobrinu
to neki lijeni majstori kazu nema dijelova jer im je mrsko otic po dio ako ja nabavka malo dalje od njegovog servisa
inace price da je neki motor los u to ne vjerujem tvornica sebi to nece dozvolit
-
nedzoman
#5 Re: FIAT Bravo 1.9 jtd
a sto je sa ovim stilom isti motor 1.9 kakve su njegove performanse..testovi wrote:kazu dizel jeftiniji za sipat ali skuplji za odrzavat
isto vazi i za dizele
- testovi
#6 Re: FIAT Bravo 1.9 jtd
ne bi znao stilo je malo novija tehnologija
ali da se zakljucit da sto novije proizvodnje auto to skuplje i odrzavanje
pa bio to fiat ili golf itd
meni kod kupovine auta prednost da ga mogu odrzavat
jer da mi das i najnovijeg mercedesa ja od njeg nemam koristi jer ne radimi ne bi ga mogo odrzavat
ovdje ces nac vise rezulata http://fiatisti.hr/forum/index.php?action=forum#c3
ali da se zakljucit da sto novije proizvodnje auto to skuplje i odrzavanje
pa bio to fiat ili golf itd
meni kod kupovine auta prednost da ga mogu odrzavat
jer da mi das i najnovijeg mercedesa ja od njeg nemam koristi jer ne radimi ne bi ga mogo odrzavat
ovdje ces nac vise rezulata http://fiatisti.hr/forum/index.php?action=forum#c3
- ElRe
#7 Re: FIAT Bravo 1.9 jtd
Stilov JTD sa 85 KW ima drugaciju turbinu i elektriniku motora, savremenije dizne i sl. Sve je ostalo isto sto se tice motora.