fiat brava istina ili predrasuda o kvaliteti???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
MERIVA
#1 fiat brava istina ili predrasuda o kvaliteti???
pozdrav svima prijatelj mi namjerava kupiti fiata bravu 16 (1998) godina(uvoz iz Italije) pa me zanimaju vaša eventualna iskustva s ovim automobilom.Istina ili predrasuda o lošoj kvaliteti fiatovih automobila. po cijeni ovih automobila koja su vrlo jeftina reklo bi se da nemaju kvalitetu kao npr. njemačka, francuska ili japanska prijevozna sredstva. vaše mišljenje.
- Edin H.
Samo ti mogu reci da sam jedno vozio bravu i super je auto.
O kvarovima ne znam, ali sam imao Tipa i moram priznati da sam imao problema sa njim. Ne onih ozbiljnih, recimo masina je uvijek bila perfektna, ali zato more sitnica koje sam morao popravljati (npr. pukne crijevo od power steering-a i slicno).
O kvarovima ne znam, ali sam imao Tipa i moram priznati da sam imao problema sa njim. Ne onih ozbiljnih, recimo masina je uvijek bila perfektna, ali zato more sitnica koje sam morao popravljati (npr. pukne crijevo od power steering-a i slicno).
-
The_Flyer2002
pojma nemam o autu ali..
cijena nemora da prestavlja kvalitet
recimo:
u US ima auto koje je pravio chevrolet i zove se chevrolet PRIZM. auto je identicno corolli ali cijene su razlicite. 2000 corolla sa istom opremom kosta nekih 6000 prizm kosta nekih 4500. kvalitet je isti cak i bolji vec corollin.
neki dan JD p&a je proglasio prizm-a najboljim autom u dugotrajnom testu u kompakntoj klasi. ne corollu ne civic vec corollina jeftinog klona PRIZM-A.
vidis cijena nemora da znaci kvalitet.
cijena nemora da prestavlja kvalitet
recimo:
u US ima auto koje je pravio chevrolet i zove se chevrolet PRIZM. auto je identicno corolli ali cijene su razlicite. 2000 corolla sa istom opremom kosta nekih 6000 prizm kosta nekih 4500. kvalitet je isti cak i bolji vec corollin.
neki dan JD p&a je proglasio prizm-a najboljim autom u dugotrajnom testu u kompakntoj klasi. ne corollu ne civic vec corollina jeftinog klona PRIZM-A.
vidis cijena nemora da znaci kvalitet.
-
c4dinamit
ja sam probao 1.4 12v iz 1996.godine...ima ja mislim 50kw....i nije nimalo lose...za bosanske uslove na putevima...
ne cuje se motor(osim ventila koji malo "sportski zvrce" pri vecim obrtajima), udobnije je od golfa 3, po meni je bolje od njega...
ovaj sto sam ja vozio proobao sam do 140km/h....bez problema ide...moze mozda jos nekih 20ak po slobodnoj procjeni...ali to sam probao po takvom putu da sam morao prikociti....
sto se tice potrosnje...mozda te zanima..nekih 7-7,5litara....ja mislim da je to prosjek za tu kubikazu....
eto....gud lak
ne cuje se motor(osim ventila koji malo "sportski zvrce" pri vecim obrtajima), udobnije je od golfa 3, po meni je bolje od njega...
ovaj sto sam ja vozio proobao sam do 140km/h....bez problema ide...moze mozda jos nekih 20ak po slobodnoj procjeni...ali to sam probao po takvom putu da sam morao prikociti....
sto se tice potrosnje...mozda te zanima..nekih 7-7,5litara....ja mislim da je to prosjek za tu kubikazu....
eto....gud lak
-
kalesijski slavuj
imam lose iskustvo sa italijanima. kvarljivi su i losa im je sasija.
kupi il japanca il nijemca
kupi il japanca il nijemca
-
JD
Ja koliko znam, 1.4 motor treba izbjegavati, dok je 1.6 16v odlican izbor. A sto se tice kvarova i toga, ne treba ocekivati cuda, nesto ce se kad tad pokvariti, ali sve u svemu auto je sasvim ok. Naravno traziti sto ocuvanijeg. A inace najcesci kvarovi su oko elektronike..
Postoji ona izreka za Fiat: You can get some of the electrics working some of the time but not all of the electrics working all of the time
Postoji ona izreka za Fiat: You can get some of the electrics working some of the time but not all of the electrics working all of the time
-
biciklo
potrosnja oko 10 litara , preporuka sa servisa meni je bila 1,6 motor 16 v, ne prevazidjen motor sa vrlo malo kvarova , al sam se ja odlucio za jtd zbog vellikog broja km , problemi sa elektronikom zagarantovani , al nista vele - podnosljivo. auto pocne skripat oko 150000 km .sretno