meni je super ,sta vi mislite?FIAT 500
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
AdnanSA
Talijani,majstori dizajna.Čak su napravili i internet stranicu posvecenu novom modelu ko fol primaju sugestije za izgled auta. samo fol da jos malo podgriju javnost. Mislim da ce se prodavati kao halva ako ne pretjeraju sa cijenom kao sto je slucaj sa Pnadom koja je super auto ali je i preskupa.
-
ninja-san
Konacno ce dobri stari Fico ponovo na ceste.
Inace , kada razgovaram sa ljudima koji su vozali Ficu koji je preteca ovog auta sto se vidi i iz dizajna, stari vlasnici kazu da je "Fico" super auto, za nase uvjete, naravno ne za nekoga ko preferira limuzine.
Inace , kada razgovaram sa ljudima koji su vozali Ficu koji je preteca ovog auta sto se vidi i iz dizajna, stari vlasnici kazu da je "Fico" super auto, za nase uvjete, naravno ne za nekoga ko preferira limuzine.
- Patron of Formello
Dobar je pravo.
Samo je pozeljno da vozac bude visok 160 cm.

- amrica
Neko negdje laze, gledala sam na nekoj tv auto magazin, novi fico ispadne oko 30.000 KM. Mozda je 10k eura samo karoserija i motor, bez opreme.
A stari fico, sjecam ga se, cudo, jedno se vozila u jednom abartovanom, isao preko 160 na sat, nije mu radila druga brzina, bilo ludilo. Poslije se raspao.
Ili u jednom neabartovanom, cim prikocis otvori mu se hauba, nista ne vidis, tog sam cak i vozila.
Inace fico nepoderiv, prije ce se vozac raspasti nego auto.
A stari fico, sjecam ga se, cudo, jedno se vozila u jednom abartovanom, isao preko 160 na sat, nije mu radila druga brzina, bilo ludilo. Poslije se raspao.
Ili u jednom neabartovanom, cim prikocis otvori mu se hauba, nista ne vidis, tog sam cak i vozila.
- Bullet Tooth Tony
upravu si amrice,novi fiat nije uopste jeftin medjutim ta cijena je zbog toga sto je fiat 500 postao statusni simbol , takodje je pokupio sve vrste nagrada i proglasen je za evropski automobil godine,meni se svidja zbog toga sto je spoj modernog i retro dizajna,jedini pravi rival trenutno mu je mini ,zbog toga sto sam ljubitelj bavaraca ja bih izabrao minija medjutim u manjin su oni koji bi se odlucili na taj potez
ipak je autic za 10
,uostalom ja mislim da je rasprodana citava ovogodisnja proizvodnja i da ce fiat prosiriti proizvodnju
ipak je autic za 10
- amrica
da imam 15.000 ili 20.000 tisuca eura viska, izabrala bih minija. Sorry, polozila sam vozacki na fici, vezu me uspomene, itd, kultni auto i sve to, ali mini nekako mocniji.
Niko nije napisao karakeristike novog fice? Konja, kubika, ubrzanje itd.
Nekad bile zastava 750 i 850, koliko se sjecam, ali nisam sigurna.
Niko nije napisao karakeristike novog fice? Konja, kubika, ubrzanje itd.
Nekad bile zastava 750 i 850, koliko se sjecam, ali nisam sigurna.
- Bullet Tooth Tony

hoces recenziju kompletnu
- Bullet Tooth Tony
evo jedna fina usporedba

-
zlatan01
Fiat je stari majstor malih auta. na zalost prema najavama, novi Fico nece biti jeftin, te nece niti biti konkurencija malim Japancima i Koreancima, ali ce vjerovatno svoje mjesto traziti uz Minija. Pozitivno je mala potrosnja i mala emisija gasova sto ga svrstava u "ekoloska" auta, cija je kupovina u nekim zemljama subvencionirana. Rijecju, premal da bi bio "prvo" auto u kuci, a preskup da bi bio "drugo". Kupci ce vjerovatno biti samci i parovi bez djece...
- amrica
Beg_Babic wrote:evo jedna fina usporedba
Ispade da je novi fico vise duzi od starog nego sto je Clio 3 duzi od novog fice.
Ne izgleda bas smisleno ovo sto sam napisala, ali novi fico duzi 501 mm od starog, a Clio nekih 450 mm (ne znam napamet) duzi od novog. Sto znaci da nije ni tako mali, manji je, napr peugeot 107, neki japanci itd, a jeftiniji su svakako.
- Better Man
Mini nije Bavarsko auto, već Britansko koji je sad u vlasništvu Bavaraca, odnosno BMW-a.Beg_Babic wrote:upravu si amrice,novi fiat nije uopste jeftin medjutim ta cijena je zbog toga sto je fiat 500 postao statusni simbol , takodje je pokupio sve vrste nagrada i proglasen je za evropski automobil godine,meni se svidja zbog toga sto je spoj modernog i retro dizajna,jedini pravi rival trenutno mu je mini ,zbog toga sto sam ljubitelj bavaraca ja bih izabrao minija medjutim u manjin su oni koji bi se odlucili na taj potez
ipak je autic za 10![]()
,uostalom ja mislim da je rasprodana citava ovogodisnja proizvodnja i da ce fiat prosiriti proizvodnju
- sinus
amrica wrote:Neko negdje laze, gledala sam na nekoj tv auto magazin, novi fico ispadne oko 30.000 KM. Mozda je 10k eura samo karoserija i motor, bez opreme.

Izvini što pitam ali u ovakvom fići si se ti vozila preko 160 km/h ?