FETVA na Zapadnom Krajinom!?

Post Reply
trlica

Post by trlica »

Vodenjak wrote:Sta god vi ovdje "dogovorili", ostaje na kraju cinjenica da je samo narod najebao i to na obje strane...
A zbog cega?
Zbog toga sto se dva druga, dva idiota, dvije varalice, dva probisvijeta, dva lazova... ne upjese dogovoriti sta ce i kako ce...
A samo godinu-dvije prije krvoprolica, bili su rame uz rame na istoj listi i bezocno su lagali isti taj narod, ubjedjujuci ga u svoju cistotu, trujuci ga lazima da ce svima teci med i mlijeko samo ako glasaju za njih...
I Abdica i Izetbegovica, kao uostalom i one iz SDS-a i HDZ-a izabrali su ISTI ljudi!
I time glasali za svoje dzelate!
Placena je za to visoka, previsoka cijena ali ocito je da mnogi jos uvijek nisu ni poceli uciti lekciju!
iz jednog su ostala grandiozna djela a iz adrugog dvadeset godina robije na Alahovom putu i organizacija "mladi Muslimani"

sve sto su radili radili su za muslimanstvo a nigdje predznaka bosnjastva ili bosanstva.

sto nisu ako su se borili za drzavu osnovali organizaciju"Mladi Bosnjaci ili Mladi Bosanci".

pokusaj izjednacavanja jednog i drugog je idiotizam prvog stupnja.

Boginja pravde bi laHko izvagala ko je vise kriv.

iza Fikreta je ostalo tisucu mrtvih a koliko je ostalo iza Alije Izetbegovica?
trlica

Post by trlica »

Vares City wrote:
trlica wrote:
Phantea wrote: Potpisujem.

Kazu, treba oprostiti autonomaskim izdajnicima?!
Kako ce oprostiti majka sina koji je imao 21 godinu a koji je streljan pred skolom na Skokovima-streljali ga tetkini sinovi.
Kako ce oprostiti zena kojoj je brat ubio muza, ostavio je sa 3 male djece?!
Kako cu oprostiti ja kad su mi pobili pola porodice?!
I kaze neko, zakopali njihova vojnika u dvoristu pod grozdjem, i? Zar su ga trebali na tabutu odnijeti do sehidskog mezarja u Donjoj Koprivni ?I zakopati ga do sehida na koje je on pucao i koje je ON pobio.
Ne, mi ih ne mrzimo, naprotiv sazaljevamo ih jer nikad nece shvatiti i nikad se nece pokajati. Zaboga, pa Fikret ih je pridobio za vrecu brasna i tako je skupio vojsku. Dijelio im je po 50 kg brasna i kilu banana, i da umalo zaboravih, sepet agrokomercevih narezaka. Obecao im je kraj rata ako pobiju oslabljenu bracu. Pa nije ih ni slagao, bio bi kraj rata jer bi oni pobili nas a Mladic njih...i pade Krajina.
Al ne dade se Krajina tako lako.

Da Krajina je blize Zagrebu no Sarajevu, ali nemaju svi domovnice. Ruku na srce i Sarajevo zapostavlja Krajinu desetljecima.
A sto se tice Reisa postovanog, on je zavadjenim Krajisnicima najmanja briga. Taj konflikt i bratoubilastvo je dublje i od Reisove fetve, i od odnosa Sarajeva prema nama a i od Alijine politike.
Kad se sve zbroji uvijek prevagne to da su oni na nas digli pusku i drzali nas u logorima i tu se svaki vid oprosta zakopa duboko u zemlju.
Stoga, ostanite pod grozdjem, u Kuplenskom ili sakriveni po dragoj vam Americi jer vam ljuta Krajina nikad nece oprostiti.
:bih:
samo da znas da su i sa one linije tamo postojale majke,ocevi i sinovi.

za sukob u Krajini je jedini krivac Alija Izetbegovic,Veladzici i reis -ceric.

o dubini sukoba u Krajini ti neznas nista jer si bio balavac a i nije ti bas zelja da saznas pravu istinu.

istina je jedna i to ona najtragicnija a to je da je Krajisnike najlakse zavaditi,jer je to narod s kojim treba znati, kod njih sila i prijetnja ne pomaze.silom uzvracaju na silu.

ko pronikne u njihov karakter i dusu taj kod njih moze poluciti neki uspjeh.

da nisu bili takvi nikad se ne bi ni odrzali u tom kraju.
Ako si(i neka si)babin-a previse je!
Pa cime ti to opravdavas ovo ,.....brat na brata,....
Pa jel`to ljuta Krajina ikad zapamtila?
Ne trba opravdavati ovakav najpoganiji nacin zavadanja bilo koga,..
Sta mislis sto su bas LJUTU KRAJINU izabrali,.....?
danas u Sarajevu svakog dana brat na brata baca bombe,vadi crijeva na nozu, provaljuje bratu u stan i pljacka ga,da ne nabrajam dalje.
trlica

Post by trlica »

Falcon wrote:Kao krajisnik koji je osjetio na svojoj porodici svu tezinu pokusaja davanja u miraz Slobodanu Milosevicu cazinske krajine, kojem je otac bio logoras a dio porodice mucki ubijen, kazem da je to nasa stvar. U onoj mjeri u kojoj nam je pomirenje potrebno to je nasa, krajiska stvar koju cemo rijesiti i bez toga da se Sarajevo brine o nama. Sami smo se odbranili, sami se obracunali sa izdajicama i sami cemo naci put pomirenja. Pretpostavka svega je priznavanje greske i odbacivanje ideja Fikreta Abdica. Kad je autonomija proglasena prvi put Radio BiH je donio slijedecu vijest; Pretpostavka svega je priznavanje greske i odbacivanje ideja Fikreta Abdica. Kad je autonomija proglasena prvi put Radio BiH je donio slijedecu vijest; "Fikret Abdic je, u trenutku kad je potrosio sav kredibilitet, i kad politickim sredstvima ne moze postici svoje ciljeve iz silne ljubavi svoj narod gurnuo u bratoubilački rat". Kaze jedan na "60 minuta"; "pa eto, i mi smo MOZDA pogrijesili". K vragu kako moze MOZDA biti greska dizanje pobune protiv legalnih organa RBiH na ono malo teritorija RBiH pod kontrolom centralnih organa i to u najtezi moguci cas.
Falcon wrote:Kao krajisnik koji je osjetio na svojoj porodici svu tezinu pokusaja davanja u miraz Slobodanu Milosevicu cazinske krajine, kojem je otac bio logoras a dio porodice mucki ubijen, kazem da je to nasa stvar.
da upravo tako,to je nasa stvar i sto se god drugi budu sto manje mijesali to bolje za nas. da se nisu mijesali i u toku rata mozda bi bila izbjegnuta tragedija.

stvarno je taj Slobodan Milosevic mizeran bio kad je pristao samo na Krajinu.

Krajina kao miraz nije nista znacila. ja se nikad s takvim mirazom nebi pomirio i trazio bi mnogo vise kad bi bio u mogucnosti.Ponjevicu, i ja imam mrtvih u familiji i sta sada da radimo.tebe bole tvoje rane mene bole moje rane,moje vjerovatno kod tebe nemaju nikakov suosjecaj a ja moram tvoje s respektom postovati.

ja kao covjek suosjecam i sa tobom i tvojima poginulima jer gubitak clana familije bez obzira u kojim se to okolnostima desilo je nenadoknadivi gubitak.

dio ti je familije mucki ubijen,pa bilo bi od tebe posteno da navedes koliko ti je clanova familije pobijeno,koja je to starosna dob,gdje su bili za vrijeme pogibije,jesu li bili zarobljeni pa pobijeni,jesu li bili civili pa pobijeni,jesu li poginuli u borbi?-

za moje koji su poginuli u borbi ja nikad ne krivim peti korpus,jer to je bila borba i tu se gine i nezna se ko od cijeg metka pogiba.
Pretpostavka svega je priznavanje greske i odbacivanje ideja Fikreta Abdica. Kad je autonomija proglasena prvi put Radio BiH je donio slijedecu vijest; "Fikret Abdic je, u trenutku kad je potrosio sav kredibilitet, i kad politickim sredstvima ne moze postici svoje ciljeve iz silne ljubavi svoj narod gurnuo u bratoubilački rat".
o cemu ti palamudis,o kakvim idejama?

pa, i dan danas je vise od polovice Krajisnika za Fikreta Abdica.

te optuzbe su dolazile iz kuhinje SDA stranke i koliko vidim mogli bi im pozavidjeti i srpske i hrvatske kuhinje.veoma su brzo naucili lekciju kako se politicki protivnik diskredituje.ta propaganda nikad na mene nije ostavljala utisak ni ti sam vjerovao ni jednoj rijeci.kako im vjerovati kad ubise u proljece devedesei trece Arkana ali ga nisu mogli izvuci mrtvog pa ga po noci Srbi sahranise uz prisustvo Biljane Plavsic,Momcila Krajisnika,Radovana Karadzica,akademika Ekmecica(turski kruscica),Buhe,Vucurevica i druge politicke bulumente.

koje su to ideje Fikreta Abdica.mi trazimo samo da se utvrdi koje poceo prvi sukob u Krajini i nista vise.ko je ispalio prvi metak i cija je prva zrtva pala od tog metka.

gospodine Ponjevicu kad padne na zemlju prolivena krv onda je tesko ovladati strastima a ako si tad bio zreo covjek znao si kakva je uzavrela situacija bila.

jedni vicu nece biti po vasem pa da vam je i sami Bog na vasoj strani,drugi vicu mi smo drzava i legalna oruzana sila, u tom momentu ni drzave ni oruzane sile nego su lokalni sibicari preuzeli vlast i osjetili svoje vrijeme.

ti si tadas bio djecacic i ti isto kao i rotvajler pricate demogogiju a demagogija ne prolazi kod mene.ako hoces stvarno da doprineses pomirenju Krajisnika i da se to nikad vise ne ponovi onda se mora primiti i priznati istina ma kako god ona gorka bila.

mani se supljiranja,izdaje,miraza,Slobodana Milosevica, i drugih mirodjija.

to je samo dimna zavjesa iza koje se neko krije i ne zeli da preuzme odgovornost zbog rata koji je izbio bas zahvaljujuci njima.
"Fikret Abdic je, u trenutku kad je potrosio sav kredibilitet, i kad politickim sredstvima ne moze postici svoje ciljeve iz silne ljubavi svoj narod gurnuo u bratoubilački rat". Kaze jedan na "60 minuta"; "pa eto, i mi smo MOZDA pogrijesili". K vragu kako moze MOZDA biti greska dizanje pobune protiv legalnih organa RBiH na ono malo teritorija RBiH pod kontrolom centralnih organa i to u najtezi moguci cas
ma daj ne haluciniraj,kakvih centralnih organa,danas petnaest godina poslije rata nemas centralnih organa.Alija ti bio centralni organ.

onda ti prejudiciras Ustav Republike Bosne i Hercegovine i sta je u njemu pisalo.

raspala se repubilka Bosna i Hercegovina i njezin ustav,cim je jedan narod napustio te institucije.normalno Alija je mogao i dalje glumiti sto jest i cinio ali to nije bilo validno.
da je bilo validno svijet,medjunarodna zajednica,Europa nikad nebi uspostavili kontak sa "odmetnutim" Kradzicem i Bobanom,nego bi samo sa Alijom saradjivali u bosanskim institucijama a ne bi se sastajali po Mostaru i Palama.

alija je sam sebe doveo u poziciju da ne bude jedini legitimni predstavnik svig gradjana Bosne i Hercegovine,nego je u Dejtonu potpisao podjelu Bosne i HERCEGOVINE KAO Poglavica ispred bosanskih muslimana.

ti kao buduci pravnik objasni kako je svijet mogao mimo regularnih zakona Republike Bosne i Hercegovine i njezinih institucija saradjivati sa odmetnickim snagama?

MOZDA,vjerovatno se moze prevesti i kao: bili smo u pravu!!!

i jesu bili u pravu,u to nema ni najmanje sumnje.
bas bi volio cuti tvoje misljenje a mozda jos nekog zanima.
smayo

Post by smayo »

zlata wrote:
boergoat wrote: Jedino sto nije jasno do dan danas, barem meni, je to sta je bio konacni cilj tog ludjaka Fikreta. Sve vise mislim da on cilj nije imao uopste, da covjek uopste nije znao sta radi ....
Ta grupacija......rusila je ustavnopravni poredak vlastite zemlje i sklapala savez sa neprijateljem. To se zove izdaja. Vlast svake zemlje na takve stvari odgovara samo na jedan nacin, a tako je odgovorila i tadasnja vlast Republike BiH. Sve sto je uslijedilo iza toga je rat - a rat sa sobom nosi sva covjeku poznata zla i tu vise nema nevinih. To sto su tvoji prijatelji nakon rata kolektivno amnestirani ne znaci da nisu pocinili akt izdaje. Amnestija je, valjda se sjecas, bila rezultat ultimativnog pritiska medjunarodne zajednice na vlasti BiH, samo sto ste vi to pogresno razumjeli.
:D :thumbup: Ne znam sta bih tu mogla dodati....i kakve veze...koliko je neko Bosnjak ili Bosanac...ako u kljucnom trenutku nije bio na strani Krajine...nego na strani Centika VelikoSrba! A isti Hrvati koji su nekad zamjerali Aliji kad je izjavio....da to nije njegov rat...nisu toliko zamjerali Babi Fikretu...sto je surovo s Cetnicima. Dapace...sad u Babinoj kceri....vide nekakvog borca za hrvatsku stvar...u BiH. :-)
Heh ovo je tako istinito.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

StarScream wrote:
Vodenjak wrote: I Abdica i Izetbegovica, kao uostalom i one iz SDS-a i HDZ-a izabrali su ISTI ljudi!
I time glasali za svoje dzelate!
Placena je za to visoka, previsoka cijena ali ocito je da mnogi jos uvijek nisu ni poceli uciti lekciju!
Nisu ih izabrali isti ljudi. Muslimani sigurno nisu glasali za Karadzica.
Nisu li? :zzzz: :roll:
Pojma ti nemas ako za ovo nisi znao...
U stvari, oprosti... Nisu izabrali Karadzice vec Plavshicku i Koljevica! :oops:
StarScream wrote: Koga god da smo mi izabrali, opet bi doslo do rata, jer se mi tu nismo nista pitali. Agresija je bila kovana decenijama.
Upravo tako!
Ali da bi se odbranila, Bosna i Hercegovina se morala braniti bosanstvom a ne tekbirom!
StarScream wrote: U jednom si u pravu; Cijena koju sm platili je bila previsoka, zato nikada vise ne trebamo vjerovati u budalastinje o bratstvu i jedinstvu, pa da nas onda komunisticki generali opet izdaju i zaspu nasim granatama!
Bratstvo i jedinstvo je pojam, naziv, imenica za suzivot i civilizaciju...
Kakvo ces ime dati onome sto je suprotnost ovoga danas, mene se ne tice. Ja samo znam da ovo danas uvlaci ljude u propast a da je ono prije otvaralo mogucnosti normalnom covjeku da zivi normalan zivot.
O ovome necu i ne zelim da raspravljam jer svako ko drugacije misli nije dostojan bilo kakve rasprave jer je prespavao zadnjih 20 godina a o onima prije toga pojma nema!
StarScream wrote: Medjutim, u tvojim postovima se ne moze a da se ne primijeti tvoja zarka zelja da zlocine i krivicu ravnomijerno raspodijelis na sve strane; na one koji su slali granate i na one koji su ih primali na svoje krovove. :oops:
Sve dok se budemo sakrivali iza cinjenice da smo napadnuti i ne analiziramo kako smo se branili (i za sta borili!) nece biti hajra ni narodu ni drzavi!
Savrseno me se ne tice sta ces ti ili neko drugi misliti o tome kakve ja to stavove imam ali je cinjenica da svi odgovori tebe i tebi slicnih svode na to da smo se branili i da kao nista drugo nismo mogli!
Tu je pricu Centrala tako dobro ispricala da su cak i oni koji su je izmislili poceli vjerovati u nju!
Kako onda da zamjerim tebi? :roll:
Nego, od koga se mi to branimo zadnjih 12 godina od rata?
Ko baca granate u ovih zadnjih 12 godina?
Cija je to politika danas koja predstavlja politiku za onu Bosnu i Hercegovinu za koju su mnogi zivote dali, jos veci dio dijelove tijela izgubio a najveci dio danas zivi na granici egzistencije, materijalno unisten i iskoristen, dushevno i emocionalno razgolicen?
Cija je zapravo politika bila u zadnjih skoro dvadeset godina koja bi covjeku, bez obzira na naciju i vjeru bila vodilja, bila politika u koju bi vjerovao, politka za koju bi se borio i sve ulozio?
Cija???
Da si obican covjek, nimalo zadojen nacionalizmom, a Srbin ili Hrvat, bi li pozelio Silajdzica ili Tihica za predsjednika? Bi li im polagao zakletvu da ces zivot dati za drzavu koju oni vode?
Vjerovao bi im isto onoliko koliko sad vjerujes Dodiku i Covicu!

Kad to shvatis, znaces o kakvom ja "izjednacavanju" govorim!
StarScream

Post by StarScream »

trlica wrote: Iza Fikreta je ostalo tisucu mrtvih a koliko je ostalo iza Alije Izetbegovica?
Ostalo je upravo onoliko koliko je poubijano i poklano od strane autonomasa i vasih saveznika cetnika, koji su bili junacine kada je trebalo pusaci po civilima, nejaci i sarajevskoj djeci, dok je nasa armija goloruko sastavljala kraj sa krajem u odbrani zemlje od takvih poput tebe.
StarScream

Post by StarScream »

Vodenjak wrote: Da bi se odbranila, Bosna i Hercegovina se morala braniti bosanstvom a ne tekbirom!

Bratstvo i jedinstvo je pojam, naziv, imenica za suzivot i civilizaciju...

Sve dok se budemo sakrivali iza cinjenice da smo napadnuti i ne analiziramo kako smo se branili (i za sta borili!) nece biti hajra ni narodu ni drzavi!

Savrseno me se ne tice sta ces ti ili neko drugi misliti o tome kakve ja to stavove imam ali je cinjenica da svi odgovori tebe i tebi slicnih svode na to da smo se branili i da kao nista drugo nismo mogli!
Ja koliko znam, borci armije BiH su se borili za Bosnu i Hercegovinu i za sve njene gradjane. A to je borba za bosanstvo. Zato su i pobijedili mnogo jace od sebe, zato danas imamo Bosnu i hercegovinu a ne Veliku Srbiju! To sto su neki borci isli u napad sa tekbirom, je njihovo pravo da se mole bogu da ne poginu i da im akcija uspije. Svoj tekbir nisu nikome nametali, niti je tekbir kriv za neka zlodjela. Zlocinci nemaju vjeru!!

Bratstvo i jedinstvo je prelijep pojam. Slazem se! Ali u nekoj demokratsko i gradjanskoj drzavi, a ne komunistickoj gdje su mnogi nepravedno glavom placali za tu parolu. A da je istina ovo sto pricam je dokaz agresija na BiH, kada su se komunisticki generali, stasali pod parolom bratstva, popeli na brda oko Sarajeva i gradjane/jugoslovene zasuli granatama!! Gdje nestade to bratstvo?? Ko je prvi pogazio tu parolu?? Je li Milosevic, kasapin, bio komunista i na Gazimestanu pozivao na bratstvo??

To da smo bili napadnuti je milijardu puta dokazana cinjenica. Pregledaj stare ratne snimke, i vidjet ces odakle su dolazile granate i ko ih je slao. To se zove agresija, a ne gradjanski rat. Mi sigurno nismo granatirali sami sebe! A kako smo se branili i za sta, i za to je dokaza na na pretek. Kako? Herojski. Uporedi nase naoruzanje i njihovo, pocetkom i tokom rata. Za sta smo se borili? Za Bosnu, za ono sto imamo danas. A danas imamo Bosnu i Hercegovinu, a ne dzemahiriju, hrvatsku banovinu, ili veliku srbiju.

Naravno da smo mogli nesto drugo uraditi umjesto borbe! Pa mogli smo kapitulirati i postati ravnopravni gradjani Velike Srbije! Ili kako Selim Beslagic rece, Srboslavije! :D

Medjutim, u jednom se slazem sa tobom! Potrebno je da cijela istina izadje na vidjelo. Sva prljavstina onih koji su radili nesto sto nisu trebali. Jer lakse je suociti se sa time sada nego kasnije. Bolje ce biti za sve gradjane nase zemlje.
Fair Life

Post by Fair Life »

A sad sve iz pocetka... najbolje od 1905. godine pa da vidimo ko je ciju veceru veceravao.

Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:A sad sve iz pocetka... najbolje od 1905. godine pa da vidimo ko je ciju veceru veceravao.

Image
To se ne racuna...
Komunisti su dosli na vlast tek 1945 i tek od tada se vodi da je bio suzivot medju ljudima!

Pojma nemas! :P :D
trlica

Post by trlica »

StarScream wrote:
trlica wrote: Iza Fikreta je ostalo tisucu mrtvih a koliko je ostalo iza Alije Izetbegovica?
Ostalo je upravo onoliko koliko je poubijano i poklano od strane autonomasa i vasih saveznika cetnika, koji su bili junacine kada je trebalo pusaci po civilima, nejaci i sarajevskoj djeci, dok je nasa armija goloruko sastavljala kraj sa krajem u odbrani zemlje od takvih poput tebe.
vidi,vidi cazinskog vehabije,uneredim ti se u bradu vehabijsku.kad nesto tako tvrdis onda si sve trebao potkrijepiti i brojem i slovom.

balavanderu jedan!
StarScream

Post by StarScream »

trlica wrote:
StarScream wrote:
vidi,vidi cazinskog vehabije,uneredim ti se u bradu vehabijsku.kad nesto tako tvrdis onda si sve trebao potkrijepiti i brojem i slovom.

balavanderu jedan!
:-) :-) :lol: O D A B I !!
trlica

Post by trlica »

Eskluzivno: Ispovijest Nihada Ćosića, vojnika Al-Ka'ide, koji za sebe tvrdi
Ja sam terorist na Allahovom putu!

Njegova priča je nevjerovatna taman u mjeri u kojoj je neprovjerljiva. Obavještajni izvori se, međutim, slažu u jednom: Nihad Ćosić jest uhapšen u Pakistanu i jest osumnjičen da je, pod imenom Abdul Rahman, bio pripadnik Al-Ka'ide. On sam pak tvrdi da je to još uvijek. Štaviše, opisi jezivih "podviga" kojima se hvali toliko su plastični da pred njima nije moguće ostati ravnodušan. Nihad Ćosić tvrdi da ni sam ne zna koliko je nevjernika ubio, ali i da će opet to raditi, čim mu bh. vlasti ponovo izdaju pasoš. Dok čeka putne isprave, živi u predgrađu Sarajeva i uglavnom je nezaposlen. Otac je jedanaestogodišnje djevojčice i ima dvije žene.
--------------------------------------------------------
Ako Bog da džihad: "Možda će Allah dati da bude džihada u Bosni, ja svaki dan molim Allaha da to bude. Ali, Allah je na drugim mjestima otvorio vrata džihada - imaš Somaliju, Nigeriju, Alžir, Čečeniju - pa izvoli. Ja ovo ne mogu podnijeti, ja želim da poginem na Allahovom putu, kao šehid"
..."ja želim da poginem na Allahovom putu, kao šehid"
koliko sam se naslusao ovakvih rijeci mladih vojnika iz petog korpusa koji su bili indoktrinirani dzihadskom politikom koje su im hodze kao moralisti trubili svakog dana.
Vares City

Post by Vares City »

trlica wrote:
Eskluzivno: Ispovijest Nihada Ćosića, vojnika Al-Ka'ide, koji za sebe tvrdi
Ja sam terorist na Allahovom putu!

Njegova priča je nevjerovatna taman u mjeri u kojoj je neprovjerljiva. Obavještajni izvori se, međutim, slažu u jednom: Nihad Ćosić jest uhapšen u Pakistanu i jest osumnjičen da je, pod imenom Abdul Rahman, bio pripadnik Al-Ka'ide. On sam pak tvrdi da je to još uvijek. Štaviše, opisi jezivih "podviga" kojima se hvali toliko su plastični da pred njima nije moguće ostati ravnodušan. Nihad Ćosić tvrdi da ni sam ne zna koliko je nevjernika ubio, ali i da će opet to raditi, čim mu bh. vlasti ponovo izdaju pasoš. Dok čeka putne isprave, živi u predgrađu Sarajeva i uglavnom je nezaposlen. Otac je jedanaestogodišnje djevojčice i ima dvije žene.
--------------------------------------------------------
Ako Bog da džihad: "Možda će Allah dati da bude džihada u Bosni, ja svaki dan molim Allaha da to bude. Ali, Allah je na drugim mjestima otvorio vrata džihada - imaš Somaliju, Nigeriju, Alžir, Čečeniju - pa izvoli. Ja ovo ne mogu podnijeti, ja želim da poginem na Allahovom putu, kao šehid"
..."ja želim da poginem na Allahovom putu, kao šehid"
koliko sam se naslusao ovakvih rijeci mladih vojnika iz petog korpusa koji su bili indoktrinirani dzihadskom politikom koje su im hodze kao moralisti trubili svakog dana.
Ti se bas naprica svima nama.!!
Ispade da ste vi biliu pravu .ebote!!!!
ZA sto se vi boriste?
Protiv koga?
Sta su vam bili ciljevi? :D

Kako prodoste? :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

trlica wrote:
StarScream wrote:

balavanderu jedan!
@trlica letis kao ljeljak! :D
Vares City

Post by Vares City »

Arslan wrote:
trlica wrote:
StarScream wrote: Ostalo je upravo onoliko koliko je poubijano i poklano od strane autonomasa i vasih saveznika cetnika, koji su bili junacine kada je trebalo pusaci po civilima, nejaci i sarajevskoj djeci, dok je nasa armija goloruko sastavljala kraj sa krajem u odbrani zemlje od takvih poput tebe.

balavanderu jedan!
@trlica letis kao ljeljak! :D
Vala je i bilo krajnje vrijeme,navalio ko,....
77230

Post by 77230 »

Svaka cast svima! Ovako se gradi povjerenje i pomirenje. Ako je pomirenje natjerati drugoga da "prizna" da je u krivu, onda ova zemlja jos nije dotakla dno. A kad se drzava raspadne, krivi ce naravno biti cetnici, ustase, autonomasi, komunisti,masoni,jevreji, cigani..a nikako autohtoni,pravovjerni i nacionalno osvjesteni Bosnjaci! Dragi moji, zakasnili ste dvjestotinjak godina sa nacionalnim preporodom. BiH je svacija i svi imamo pravo i prava.
boergoat

#167 POZDRAV ZA TRLICU

Post by boergoat »

Trlice, zaista nema smisla da reagujem na sve ove tričarije koje pišeš, a pogotovo pojedinačno da ih citiram. Samo hoću da ti se izvinim ako nisi bio na pogresnoj strani u ratu, a tako sam napisao. Međutim sada definitvno to jesi i nema smisla da poričeš.

Ako si mislio na mene kada pominješ robovanje nekim "ličnostima" znaj da ja nisam nikakva posebna ličnost, politička, medijska, ili kakva druga (ako si tako shvatio kad sam htio da se predstavim). Običan sam građanin koji povremeno otvori forum da vidi sta drugi pisu i tu i tamo reaguje.

Onaj post u kojem citiras clanak o ubistvima ispred Paviljona u Bihacu vjerovatno nije bio namijenjen meni, replay si ocito htio uputiti nekom drugom, jer on nema veze sa mojim postom upucenim tebi.

Generalno sam mogao zakljuciti da ti jednostavno nisi na takvom nivou da mozes diskutovati sa mnom, izvini, ali tako se doimaju tvoji tekstovi :zzzz: :zzzz: :zzzz: . U magli vlastite zablude kako si dobro informisan ti lupetaš takve nebuloze da normalan čovjek ostaje zapanjen :-) .

No, da testiraš sebe kao relevantnog diskutanta i svoje argumente, pokusaj odgovoriti na dio mog posta koji je u startu citirala "zlata", ali nemoj odgovarati meni, nego sebi.
Ja više neću reagovati na tvoja pisanja jer je to definitivno gubljenje vremena, pa te molim da ne odgovaras ni ti meni.
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

Svima koji su protiv BIH sada i koji su se borili protiv BIH da je unište ili podjele bi trebalo oduzeti sva prava glasa i bilo kakve odluke o Bosni i Hercegovini.
Na žalost to je podpuno nemoguče jer je zemlja puna četnik, ustaša, izdajica i raznih kriminalaca koji bi i svoju mater prodali.
Meni se čini da je ostalo vrlo malo naroda kojemu je stalo za ovu zemlju i koji se bore za nju.
artzy

Post by artzy »

trlica wrote:
artzy wrote:Neke ljude ne zanima nikakva fetva. Kao mene; na primjer...

Nekim ljudima nema smisla rasprava o onima koji su suradjivali sa fsistickim okupatorom.... niti je njihova sudbina od ikakvog znacaja...

Zanimljivo je da se jos uvijek mozes "babine" naci kako govore kao da su imali neku ideju za koju su se pravedno borili... kao da su iz rata izasli sa cascu i dostojanstvom... kao; borili se protiv islamske drzave :lol: :lol: :lol:

Sramota za 7 pokoljenja. I bez nekakvih fetvi...
ako se vec rukovodis tim rezonom saradnje sa fasistickim okupatorom,bilo bi dobro da napises ko je za tebe fasisticki okupator i ko je sve s njima saradjivao?

nasa je sudbina nama veoma znacajna i necemo nikad dozvoliti bilo kome da se poigrava s nasim zivotima i sudbinom.to su okusili mnogi koji su pokusali dominirati nad Krajisnicima.nema te vlasti koja moze Krajisnika na silu i svojom arogancijom natjerati u nesto u sto on nece.
Pogresno.

Upravo se Abdic poigrao sa zivoima i sudbinom ljudi koji su povjerovali ideji o "tom dijelu Krajine" bez veze sa sudbinom Bosne i bosansko - hercegovackog naroda. Jedini je Abdic bio arogantan misleci da moze napraviti nagodbu sa karadzicem. Da je sudbina htjela da Bosne i Bosnjaka nestane vi bi mozda ostali kao mala fleka na karti velike srbije kojoj bi "autonomija" bila ukinuta prvom prilikom i u 10 minuta. Ako ti je milo biti srbinom islamske veroispovesti i govoriti srpskim jezikom (kako bi te ceo svet razumeo) ili ako te ne zanima ostatak zemlje i naroda - ja sam zalutao na ovu temu; ili si ti taj koji je zalutao.

Nema pomirenja ako cemo se lagati i folirati...

...a imputiranje vjerskog fanatizma je posebno poglavlje...
77230

Post by 77230 »

IZVANZEMALJAC wrote:Svima koji su protiv BIH sada i koji su se borili protiv BIH da je unište ili podjele bi trebalo oduzeti sva prava glasa i bilo kakve odluke o Bosni i Hercegovini.
Na žalost to je podpuno nemoguče jer je zemlja puna četnik, ustaša, izdajica i raznih kriminalaca koji bi i svoju mater prodali.
Meni se čini da je ostalo vrlo malo naroda kojemu je stalo za ovu zemlju i koji se bore za nju.
Podsjecam te da su BiH bratski podijelila sva tri naroda, sto znaci da bi svima trebalo uskratiti prava. Ili bi mozda trebalo ohladiti usijane glave? Pa mozda pomesti svoju avliju prvo?

Ova zemlja ce biti moguca tek kad se svi oslobode straha od komsije. Dug je to put, a ti ga jos nisi ni zapoceo. Ali i najduzi put pocinje prvim korakom.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

77230 wrote:
IZVANZEMALJAC wrote:Svima koji su protiv BIH sada i koji su se borili protiv BIH da je unište ili podjele bi trebalo oduzeti sva prava glasa i bilo kakve odluke o Bosni i Hercegovini.
Podsjecam te da su BiH bratski podijelila sva tri naroda, sto znaci da bi svima trebalo uskratiti prava. Ili bi mozda trebalo ohladiti usijane glave? Pa mozda pomesti svoju avliju prvo?

Ova zemlja ce biti moguca tek kad se svi oslobode straha od komsije. Dug je to put, a ti ga jos nisi ni zapoceo. Ali i najduzi put pocinje prvim korakom.
Zato glasujte za DNZ...

E moj Kladuscanin, veliki ste vi rakonja na sisi Krajiskoj.

Al' neka vas jos. Nemoj samo zaboraviti da bi imao prava, imas i obaveze. Vi ste sve svoje obaveze eskivirali, oskrnavili i boga i drzavu, a htjeli bi biti sveti. Hoces kura'c. Ima nekih stvari koje kad predaleko odu, najbolje ih je ne vracati, a mene iskreno zaboli neka stvar, za Alije, efendije, fetve, SDA i BiH. Ali ti ne mogu oprostiti momka od 25 godina, od moje tetke sina koji je poginuo na autonomiji dok je kuhao jutarnju kafu, cetnicka mu je granata pala na vrat, a tvoj babo Fikret, platio 20 maraka nisandziju. A tebe nije pa cak ni sramota. Mene bi bilo, i jest, sramota za svakog tuberana polupismenog krajskog koji je zavrsio u jarku jer budala nije shvatio da nije vrijedno, pa ako BiH nije vrijedna, ko mu to dodje Fikret, da je on vrijedan, ili jos gore - sta mu to znace pare i fotelja, kad izgubi obraz, ali dzaba je to.

Nego izadji opet na izbore, glasaj za DNZ i nemoj nikada, ama bas nikad, otici do Krajiskog kojeg sela da obidjes one koji su ostali, nakon sto im clanove familije npr. ubise u Drmaljevu. I jos mi pocni pricati o gradnji i sadnji, i koracima. Vas je najpametniji korak bio bjeg vani. Bjezali ste uvijek i vazda, odjednom vam krivo kad vas istjerase. Sto to? Pa vama kako vas nagari 5 korpus svanu bolan. Malo ste spavali po satorima tek da vidite da nije bog macka da grebe, i sad po Americi i Europi, zivi se zivot. Oni koji su se vratili, vecinom se zamjerivsi zakonu u Americi ili Europi dobijaju kuverticu, od familije i nekako se zivi. Povratak u Kladusu kad uporedim RS je bio na zavidnom nivou. Navece ti niko ne lupka na prozore, i ne prijeti da ce te kuda voditi. Dijete ti ide u istu skolu u koju dijeca boraca 5 korpusa. Sta hoces jos? Odstetu? Osvetu? Pa valjda si naucio nesto, ja se nadam, da dijetetu sapnes, u uho, na 16-17 rodjendan. I da ne sadrzi ime Fikretovo.
mensurbh

Post by mensurbh »

[quote"osa"]u većini islamskih zemalja šerijat nije na snazi, jednostavno se ne uklapa u današnje vrijeme i vrijednosti.[/quote]

Ovo nije normalno, pogotovo drugi dio...

:lol:
Rottweiler

Post by Rottweiler »

77230 wrote:

trlice kad se prije ponovo registrira :D
77230

Post by 77230 »

Nosferatu wrote:
77230 wrote:

Zato glasujte za DNZ...

Al' neka vas jos. Nemoj samo zaboraviti da bi imao prava, imas i obaveze. Vi ste sve svoje obaveze eskivirali, oskrnavili i boga i drzavu, a htjeli bi biti sveti. Hoces kura'c. Ima nekih stvari koje kad predaleko odu, najbolje ih je ne vracati, a mene iskreno zaboli neka stvar, za Alije, efendije, fetve, SDA i BiH. Ali ti ne mogu oprostiti momka od 25 godina, od moje tetke sina koji je poginuo na autonomiji dok je kuhao jutarnju kafu, cetnicka mu je granata pala na vrat, a tvoj babo Fikret, platio 20 maraka nisandziju. A tebe nije pa cak ni sramota. Mene bi bilo, i jest, sramota za svakog tuberana polupismenog krajskog koji je zavrsio u jarku jer budala nije shvatio da nije vrijedno, pa ako BiH nije vrijedna, ko mu to dodje Fikret, da je on vrijedan, ili jos gore - sta mu to znace pare i fotelja, kad izgubi obraz, ali dzaba je to.

Nego izadji opet na izbore, glasaj za DNZ i nemoj nikada, ama bas nikad, otici do Krajiskog kojeg sela da obidjes one koji su ostali, nakon sto im clanove familije npr. ubise u Drmaljevu. I jos mi pocni pricati o gradnji i sadnji, i koracima. Vas je najpametniji korak bio bjeg vani. Bjezali ste uvijek i vazda, odjednom vam krivo kad vas istjerase. Sto to? Pa vama kako vas nagari 5 korpus svanu bolan. Malo ste spavali po satorima tek da vidite da nije bog macka da grebe, i sad po Americi i Europi, zivi se zivot. Oni koji su se vratili, vecinom se zamjerivsi zakonu u Americi ili Europi dobijaju kuverticu, od familije i nekako se zivi. Povratak u Kladusu kad uporedim RS je bio na zavidnom nivou. Navece ti niko ne lupka na prozore, i ne prijeti da ce te kuda voditi. Dijete ti ide u istu skolu u koju dijeca boraca 5 korpusa. Sta hoces jos? Odstetu? Osvetu? Pa valjda si naucio nesto, ja se nadam, da dijetetu sapnes, u uho, na 16-17 rodjendan. I da ne sadrzi ime Fikretovo.
Eh, zaboravio si jos dodati kako ti i tvoji volite Bosnu a ja i moji je mrzimo...

Jel to tvoje "Neka vas jos" treba da sluti neki novi egzodus autonomasa? Pogledaj malo unutar sebe covjece. Ti si ispunjen mrznjom. A zelis nesto od zivota. Da, ja govorim o pomirenju, jer ti ocito nemas kapaciteta za to.
Ne zelim relativizirati niciju bol i gubitak. Mnogo ljudi je izginulo od granate i metka i svako je izgubio nekog bliznjeg. Ja oprastam i ne zelim osvetu. Ratni zlocini su jasno definisani i u domacem i u medjunarodnom pravu i ja vjerujem da ce i BiH sudski organi a i medjunarodni pravedno presuditi svakom pociniocu zlocina.

Prava i obaveze? Vecina autonomasa je iz izbjeglistva imala priliku otici u USA i gdje god. Mnogi su otisli, ali vise ih se vratilo. Sigurno zato da ne vole Bosnu iznutra, da je zivu jedu kao celije raka... Protresi malo glavom. Da nam je bilo do uzivanja prava bez ikakve obaveze prema drustvu, nikad se nebi vratili. Ali tu smo, i ostajemo. I iako drugi imaju monopol nad ljubavi prema BiH, ja autonomas je volim jos vise, jer je ne zelim samo za sebe.
Vares City

Post by Vares City »

77230 wrote:
Nosferatu wrote:
77230 wrote: Podsjecam te da su BiH bratski podijelila sva tri naroda, sto znaci da bi svima trebalo uskratiti prava. Ili bi mozda trebalo ohladiti usijane glave? Pa mozda pomesti svoju avliju prvo?

Zato glasujte za DNZ...

Eh, zaboravio si jos dodati kako ti i tvoji volite Bosnu a ja i moji je mrzimo...

Jel to tvoje "Neka vas jos" treba da sluti neki novi egzodus autonomasa? Pogledaj malo unutar sebe covjece. Ti si ispunjen mrznjom. A zelis nesto od zivota. Da, ja govorim o pomirenju, jer ti ocito nemas kapaciteta za to.
Ne zelim relativizirati niciju bol i gubitak. Mnogo ljudi je izginulo od granate i metka i svako je izgubio nekog bliznjeg. Ja oprastam i ne zelim osvetu. Ratni zlocini su jasno definisani i u domacem i u medjunarodnom pravu i ja vjerujem da ce i BiH sudski organi a i medjunarodni pravedno presuditi svakom pociniocu zlocina.

Prava i obaveze? Vecina autonomasa je iz izbjeglistva imala priliku otici u USA i gdje god. Mnogi su otisli, ali vise ih se vratilo. Sigurno zato da ne vole Bosnu iznutra, da je zivu jedu kao celije raka... Protresi malo glavom. Da nam je bilo do uzivanja prava bez ikakve obaveze prema drustvu, nikad se nebi vratili. Ali tu smo, i ostajemo. I iako drugi imaju monopol nad ljubavi prema BiH, ja autonomas je volim jos vise, jer je ne zelim samo za sebe.
Ti AUTONOMAS jel?

Bolje bi ti bilo da si AUTOMEHANICAR!!!!!!
Post Reply