ne treba sve gledati previse crno, opustite se ljeto dolazi

sharwoodforest wrote:sanide, jesi li to ti?BarbaDue wrote:Ma da @Burek. Sve je to OK,
Ali na nasu nesrecu uvjek ima onih koji prave "boze mi oprosti", "@ovna od pite".
Na srecu i pored njih, ovaj grad i sve u njemu zivi i zivjece jos dugo i dugo.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne znam jesi li upoznata, ali smo preko medija i u nasoj televiziji pokrenuli inicijativu za opipavanje javnog mjenja, putem muzicke emisije, svaki gradjanin se moze javiti i dati svoj prijedlog.sharwoodforest wrote:u organizacijskom smislu nemam, ali gradjansku vezu da. stalo mi je da dogadjaj tog formata kao sto je festival bude kultura i decentnost, ali u isto vrijeme da se povede racuna o zahtjevima gradjana bez da se ode van formata kvaliteta. i moze li vec neko progovoriti o dogovorima sa ucesnicima......ima li avaza o tome
eto super, a bilo bi lijepo, zbog javnosti, da nam svima napises sta je novo ove godine, ko nam dolazi... da brate svi kazemo po koju na to, nemoj nista tajno i na pp, ne volem bas to.........BarbaDue wrote:Ne znam jesi li upoznata, ali smo preko medija i u nasoj televiziji pokrenuli inicijativu za opipavanje javnog mjenja, putem muzicke emisije, svaki gradjanin se moze javiti i dati svoj prijedlog.sharwoodforest wrote:u organizacijskom smislu nemam, ali gradjansku vezu da. stalo mi je da dogadjaj tog formata kao sto je festival bude kultura i decentnost, ali u isto vrijeme da se povede racuna o zahtjevima gradjana bez da se ode van formata kvaliteta. i moze li vec neko progovoriti o dogovorima sa ucesnicima......ima li avaza o tome
Mislim da je to dobar korak, mada se mora naci jos nacina kako ispitati javno mjenje. Mislim da malo mladi trebaju da preuzmu stvar u svoje ruke, sto se tice Festa. Neznam kako, ti si mozda povezana putem neke
gradjanske inicijative/udruzenja? Prati malo "Dnevnik nase televizije", na njemu su izvjestaji sa sastanaka organizaciong odbora i uvjek se objavi sat se je dogovorilo na sastancima.
Ako hoces javi mi se na PP, pa cu ti javiti neku kvalitetnu informaciju.
odbor nikako.
Ne znam iz cega si ti zakljucila da sam ja pristrasan.sharwoodforest wrote:odbor nikako.
voljela bih vidjeti agenciju koja bi radila na okupljanju mladih umjetnika, profesora muzike, intelektualaca ( svih zanimanja ) ugostitelja,predstavnika mladih, menadzera koji bi svojim idejama, angazmanom, kreativnoscu i nacinom doprinijeli kvalitetu i dignitetu festivala i koji bi ga zaista mogli dovesti do tacke znacaja za pristup evropskom modelu festivala.
Zasad, ovakav festival postoji u evropskom kalendaru u kategoriji djecijeg festivala folklora. i zar trebamo biti zadovoljni? nakon toliko godina uspjeha,truda, energije, sad je na silaznoj putanji. ne moras se sloziti, ali festival mora da se dovede u red. cini mi se da je po srijedi sujeta i tastina organizatora ( sad je to odbor, ali bice agencija ) , i tvoja pristrasnost, ali vjeruj, organizator festivala ne moze biti SAMO opstina. pa pogledaj clanove , samo ce ti se reci o sadrzaju ovogodisnjeg festivala. ako se tebi svidja odbor, krasno, jer kazu dobro placaju svaku izgovorenu rijec, makar to bilo u kontekstu pozdrava na ulazu i izlazu iz sale. ali,kad vec postoji odbor za organizacuju festivala, reci im boga ti da pozovu i plate TBF - u, Aleksandri Radovic, Elementalu, Dubiozi, Nevernim Bebama, Jinxima, da dodju, stvarno su dobri, eto ako me poslusaju smanjicu napade na njih, eto prisezem
A sto to smeta Ceca na Evropskom festivalu ''prijateljstva''?? Naravno da sam protiv vasar-festivala koji organizuju ljudi koji i kada Koridu organizuju volovi ih bojkotuju. Da ista valja bar bi se volovi borili kako ttreba pa bi Festival bar bio seljacki vasar koji bi vrijedilo pogledati.BarbaDue wrote:Da, probati zadovoljiti sve ukuse, ali toliku kolicinu zadovoljenje narodnih masa sigurno neces vidjeti!
CE-CE sigurno nece biti u Gorazdu bar jedno 100 narednih godina, za kasnije ne znam!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Ti jaro bujrum bojkotuj ,samo daleko odavde!!!
Liberalism wrote:A sto to smeta Ceca na Evropskom festivalu ''prijateljstva''?? Naravno da sam protiv vasar-festivala koji organizuju ljudi koji i kada Koridu organizuju volovi ih bojkotuju. Da ista valja bar bi se volovi borili kako ttreba pa bi Festival bar bio seljacki vasar koji bi vrijedilo pogledati.BarbaDue wrote:Da, probati zadovoljiti sve ukuse, ali toliku kolicinu zadovoljenje narodnih masa sigurno neces vidjeti!
CE-CE sigurno nece biti u Gorazdu bar jedno 100 narednih godina, za kasnije ne znam!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Dovoljno je parafrazirati neciji komentar kada je gledao slike sa Festivala gdje se kroz rostiljski dim nazire masa ljudi i neki pjevaci u pozadini: ''Jel to bosanska Guča?''
BarbaDue wrote:Liberalism wrote:A sto to smeta Ceca na Evropskom festivalu ''prijateljstva''?? Naravno da sam protiv vasar-festivala koji organizuju ljudi koji i kada Koridu organizuju volovi ih bojkotuju. Da ista valja bar bi se volovi borili kako ttreba pa bi Festival bar bio seljacki vasar koji bi vrijedilo pogledati.BarbaDue wrote:Da, probati zadovoljiti sve ukuse, ali toliku kolicinu zadovoljenje narodnih masa sigurno neces vidjeti!
![]()
![]()
![]()
Dovoljno je parafrazirati neciji komentar kada je gledao slike sa Festivala gdje se kroz rostiljski dim nazire masa ljudi i neki pjevaci u pozadini: ''Jel to bosanska Guča?''
Ti malo,malo pa korida......bogati nas popusti sa tom koridom.....koji ti je qrc!!!
Liberalism wrote:A sto to smeta Ceca na Evropskom festivalu ''prijateljstva''?? Naravno da sam protiv vasar-festivala koji organizuju ljudi koji i kada Koridu organizuju volovi ih bojkotuju. Da ista valja bar bi se volovi borili kako ttreba pa bi Festival bar bio seljacki vasar koji bi vrijedilo pogledati.BarbaDue wrote:Da, probati zadovoljiti sve ukuse, ali toliku kolicinu zadovoljenje narodnih masa sigurno neces vidjeti!
![]()
![]()
![]()
Mislim da su ti izjave prejake. Okarakterisati prisustvo Kemala Montena i Safeta Zeca na festivalu "totalnim neukusom"!?Broj prodanih nosaca zvuka od strane Kemala Montena i njegov ugled u Bosni i susjednim zemljama demantuje tvoju izjavu. Isti je slucaj i sa slikama Safeta Zeca.Liberalism wrote:Kako je krenulo, festival ce zavrsiti s Koridom, svidilo se to nekome ili ne. Svako ima pravo da misli da je festival prijateljstva u dimu rostilja sa Selmom Bajrami (i molim te sa Halidom na kraju pod moranje), umjetnicki dogadjaj par exelance. Ali Festival je dno dna cak i po tome sto se misli da je genijalna ideja zovnuti Ramba Amadeusa, Zonu iskljucenja, Sinana Sakica, Mileta Kitica, Ibricu Jusica, Selma Bajrami i Kemala Montena a sve da to svojim umjetnickim djelom ovjekovjeci Safet Zec. To je prije svega totalni neukus koji je posljedica truhlih kompromisa onih koji sjede u organizacionom odboru festivala.