Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nakon danasnje sjednice Opcinskog vijeća napokon su uslišani zahtjevi Islamske zajednice da se muzika ne smije slusati u Gorazdu nakon jacije.
To vazi i za festival, tako da nakon 9 godina ''mucenja'' muslimana koji zbog toga sto zbog festivala nisu mogli klanjati jaciju na miru, sada napokon mogu odahnuti. Hestival traje od akšama do jacije i poslije (poslije 22 sata) samo ptice smiju pjevati (neznam tacno smiju li i one, to ce se znati nakon javne rasprave o odluci opštinskog vijeća o javnom redu i miru).
ne mogu da vjerujem...
jel ovo stvarno istina il neka shala???
ovaj nas BPKanton je stvarno zacaran, svasta se u njemu da chuti... zar smo bas najveca stoka u cijeloj BiH???
niDJe veze covjece, stvarno niDJe veze... nek idu svi u racQ!
Velikoj sali Općine Goražde u 10,00 sati danas je održan prvi zajednički sastanak Organizacionog odbora i Operativnog tima zaduženog za realizaciju aktivnosti X jubilarnog Internacionalnog „ Festivala prijateljstva“.
Na današnjem sastanku predstavljena je radna verzija programa ovogodišnjeg jubilarnog X Internacionalnog „Festivala prijateljstva“ Goražde 2007.
Takođe na današnjem sastanku određen je koordinator za radionice, kao i za Balcan Run 200 seven i projekat Zlaje Bostandžića.
Programski sadržaji likovne i pozorišne umjetnosti ove godine biće bogatiji sa brojem učesnika, a dogovorena su i ostale operativne aktivnosti koje se tiču logistike , protokola, press službe.
Na ovogodišnjem Festivalu učešće će uzeti predstvanici iz 24 zemlje sa četiri kontinenta (Sjeverne i Južne Amerike,Afrike i Evrope).
Izvor: Opcina Gorazde
Je li vama ovo cudno? Prvi sastanak??!! Zar nisu rekli da ce raditi od 11.08.06. A jubilarni festival?! A evropski kalendar? A najvece zvijezde i najbolji festival do sad? .......
Mozda je ovako i bolje, mozda se konacno stane u kraj tefericima i sijelima na plocniku kad nam ostanu svirati samo Francuzi i malo onih koji dodju svirati dzaba..
Velikoj sali Općine Goražde u 10,00 sati danas je održan prvi zajednički sastanak Organizacionog odbora i Operativnog tima zaduženog za realizaciju aktivnosti X jubilarnog Internacionalnog „ Festivala prijateljstva“.
Na današnjem sastanku predstavljena je radna verzija programa ovogodišnjeg jubilarnog X Internacionalnog „Festivala prijateljstva“ Goražde 2007.
Takođe na današnjem sastanku određen je koordinator za radionice, kao i za Balcan Run 200 seven i projekat Zlaje Bostandžića.
Programski sadržaji likovne i pozorišne umjetnosti ove godine biće bogatiji sa brojem učesnika, a dogovorena su i ostale operativne aktivnosti koje se tiču logistike , protokola, press službe.
Na ovogodišnjem Festivalu učešće će uzeti predstvanici iz 24 zemlje sa četiri kontinenta (Sjeverne i Južne Amerike,Afrike i Evrope).
Je li vama ovo cudno? Prvi sastanak??!! Zar nisu rekli da ce raditi od 11.08.06. A jubilarni festival?! A evropski kalendar? A najvece zvijezde i najbolji festival do sad? .......
Mozda je ovako i bolje, mozda se konacno stane u kraj tefericima i sijelima na plocniku kad nam ostanu svirati samo Francuzi i malo onih koji dodju svirati dzaba..
Pa dosta su lagali narod, te bice ovo te bice ono... Francuzi umalo nisu odustali od bilo kakog ucesca u festivalu, jer su oni za festival a ne za teferic i seljacke papanluke koji smisljaju opstinari.
Pa dosta su lagali narod, te bice ovo te bice ono... Francuzi umalo nisu odustali od bilo kakog ucesca u festivalu, jer su oni za festival a ne za teferic i seljacke papanluke koji smisljaju opstinari.
Ja sam mislila da gori festival od prosle godine ne može biti, ali sam se prevarila.Ovaj put su nadmašili sami sebe.
Festival otvara Šaban Burhan. Od "poznatih" grupa pjevaju Regina,Aki Rahimovski,Tifa, Ramajana Laka,Zona i Emir Bukovica. Ostali "zabavljači" su folk zvijezde FTV-a, Hasiba Agić, Emir Đulović i sijaset drugih anonimusa a još uvijek nemaju potvrdu za Halida B. i Hanku P.I da, bice veeeeeelika smotra folklora....UŽASS, tako dragi moji goraždani pripremite se za 10 dana parade pijanstva i kiča
.........eto, i oni ponovo dolaze, da podsjete kako pored ovih nasih seljacina postoje i oni, francuzi rodonacelnici ove anomalije koja se danas zove Festival prijateljstva..
.....a zgadilo se i njima jadnima, samo ne znaju kad da prestanu....zbunjeni
sunrise wrote:
Festival otvara Šaban Burhan. Od "poznatih" grupa pjevaju Regina,Aki Rahimovski,Tifa, Ramajana Laka,Zona i Emir Bukovica. Ostali "zabavljači" su folk zvijezde FTV-a, Hasiba Agić, Emir Đulović i sijaset drugih anonimusa a još uvijek nemaju potvrdu za Halida B. i Hanku P.I da, bice veeeeeelika smotra folklora....UŽASS, tako dragi moji goraždani pripremite se za 10 dana parade pijanstva i kiča
Znas li nesto vise o sadrzaju festivala? Ima li negdje ovaj spisak zvanicno?
SARAJEVO, 2. juli 2007. – Predsjedništvo moto kluba Rajvosa, organizator ovogodišnjeg festivala DILLIGAF 2007, susreta moto klubova i ljubitelja dvotočkaša na Ljetnoj pozornici Ilidža, želi izraziti svoj protest neopravdanim i neprimjerenim prekidom održavanja Festivala od strane policijske uprave Ilidža u subotu uveče, 30. juna.
Festival DILLIGAF okupio je 64 moto kluba i turiste motocikliste iz svih zemalja regiona, te Poljske, Italije i USA. U okviru Festivala održana je moto parada kroz grad, takmičenje u spretnosti u vožnji, a na Ljetnoj pozornici Ilidža rock koncerti u petak i subotu uveče.
Iako je klub Rajvosa posjedovao sve neophodne dozvole za održavanje Festivala, uključujući rock koncert, zapovjednik policijske uprave Ilidža poslao je policajce koji su u 22:00 hrs zabranili daljnje održavanje koncerta, a predsjednika kluba Rajvosa odveli na razgovor u stanicu PU Ilidža. Kako se pregovorima nije moglo iznaći rješenje za daljnji nastavak koncerta, pripadnici policijske uprave Ilidža su oko 23:30 hrs zaprijetili isključenjem struje i intervencijom specijalne policijske jedinice koja bi trebala rasturiti skup.
U tom trenutku je na prostoru Ljetnje pozornice Ilidža, stare sarajevske koncertne scene predviđene upravo za održavanje ovakvih manifestacija, bilo oko 2.000 posjetilaca, pri čemu su bar 1.500 njih bili turisti koji su specijalno za ovu priliku doputovali u Sarajevo.
Naglašavamo da je Festival proticao u najboljem redu, da se muzika nije čula izvan za to predviđenog prostora, i da je moto klub Rajvosa, kao organizator, učinio sve kako se ne bi narušili javni red i mir, niti u gradu Sarajevu, niti na samoj Ilidži. U tom smislu se iskreno zahvaljujemo saobraćajnoj policiji MUP-a Kantona Sarajevo na izuzetnoj pomoći i suradnji tokom održavanja defilea motorista kroz grad.
Uzevši u obzir da je jedan od sponzora Festivala bila i Turistička zajednica grada Sarajeva, i da u svim zemljama Evrope festivali ove vrste predstavljaju atraktivnu turističku ponudu, smatramo da ovako neprimjeren i nasilan prekid održavanja Festivala baca mrlju na turističku ponudu grada u ljetnjem periodu, i svima onima koji su na ovaj festival doputovali iz inozemstva šalje jednu negativnu poruku da u Sarajevu nisu dobrodošli.
Postavljamo pitanje da li se ovo dogodilo zato što se radi o putnicima motociklistima, i zato što se na koncertu svirala strana rock muzika? Da li je načelnik policijske uprave bio izrevoltiran time što se nije sviralo nešto što bi bilo više po njegovom ukusu, ili se u Sarajevu provodi neka vrsta tihe kampanje protiv urbane, zapadne rock kulture? Zašto nije moguće održati rock koncert na prostoru predviđenom za to?
Predsjedništvo moto kluba Rajvosa voljelo bi znati odgovore na ova pitanja.
Iskreno žalimo što je jedan ovakav događaj internacionalnog karaktera tako grubo prekinut, posebno zato što su članovi moto kluba Rajvosa iskreno vjerovali da organizacijom ovakvog skupa čine turističku uslugu svome gradu, u čijoj su odbrani 1992-1995. učestvovali mnogi članovi kluba, od kojih neki imaju i status ratnih i vojnih invalida.
Za dodatne informacije i izjave za medije molimo nazovite predsjednika kluba Rajvosa, Željka Živkovića na tel. 061 899 159.
Koga nije strah i nije ga lako provocirati na povraćanje , može pročitati program festivala na http://www.gorazde-x.com
Deseti jubilarni, ali ovaj put teeeeeeeeeeefeeeeeeeerrrrrriiiičččččččč!
odvratno........sinoc gledah deset minuta onu emisiju o festivalu, kako sami sebe ubjedjuju da dovode nekakve zvijezde,i oni bi i mene da uvjere kako mi je aki rahimovski vazan i kako treba da budem sretna sto dolazi u gorazde kao izandjala zvijezda sedamdesetih i osamdesetih........ma tu pricu mogu ispricati djetetu od sedam mjeseci........
Pa i onaj Tifa ( pjevac, ne onaj oznojeni sinoc!) prethodnih festivala je molio da dodje, eto nek mu se posrecilo.
......samo cu narayanu upratiti,sve ostalo je zabava za luzere......
Hej dragi moji,eto šta nam napraviše od Festivala!Nekad smo svi čekali 1.8,a sad...Ja kažem krivi su oni na vlasti kod nas-kad nam je načelnik bio "normalan"čovjek,i Festival je bio takav,sad...Seljak čovjek-seljak Festival!Ma upravu ste,ponjeti kamenja i zagađati ih !Ja znam da neću biti tu-odoh na more,ne bih da budem dio neke tamo smotre folklora!Joj ne mogu vjerovat
spider-man wrote:----Ali neka se odrzava ,neka raja druzi se pa makar gledajuci folklor..... A kamenjem gadzajmo lopove redom....A oni se u malom gradu znaju....
nisam nikad bio na tom festivalu a imam jaku zelju da idem ove godine jer sam cuo sve naj o njemu.Ovo sto sam procitao ovdje me je skroz zbunilo!Kako je sad na tom festivalu?Je li ludo i...ludo ili bezze kako sam ovdje shvatio???