Festival Prijateljstva 2007 ????
-
Loading...
#1 Festival Prijateljstva 2007 ????
Niko niš' ne govori o Festu ili ja niš' nisam čuo...
A vi?
A vi?
- Liberalism
Izgleda da bez zezancije nema nista od festivala.
Samo da ne ukinu i ''sijelo na plocniku''
Samo da ne ukinu i ''sijelo na plocniku''
- Liberalism
Trebas dodati - zbog SDA vlastidadulle wrote:festival je postao smeće,neko se zanosi da ce trajeti 15 dana,a daj boze da nekako popune i onih 10.
- sharwoodforest
Jadna nam majka, opet ista tortura.
Mora se taj teferič ukinuti, a osmisliti nova koncepcija događaja koja će ličiti na nesto kulturno.
ALI PRVO: POLITIKU ODVOJITI OD FESTIVALA i biće prostora da se može raditi na obnovi.
........pakleni šund, stvarni užas!!!
Mora se taj teferič ukinuti, a osmisliti nova koncepcija događaja koja će ličiti na nesto kulturno.
ALI PRVO: POLITIKU ODVOJITI OD FESTIVALA i biće prostora da se može raditi na obnovi.
- Liberalism
Pa i ukinut je, ne brini se, a i uvodi se i nova koncepcija u vidu ''sijela na plocniku'' ali pred dvoranomsharwoodforest wrote:Jadna nam majka, opet ista tortura.
Mora se taj teferič ukinuti, a osmisliti nova koncepcija događaja koja će ličiti na nesto kulturno.![]()
ALI PRVO: POLITIKU ODVOJITI OD FESTIVALA i biće prostora da se može raditi na obnovi.![]()
![]()
- Liberalism
Cujem da je sve oko festivala frka zbog SDP-a.
-
jugoistocnjak
Ne mogu oni napraviti "sijelo na plocniku" ispred dvorane, jer eno ukidaju plocnike. Zbilja, moze li se ikako sprijeciti pravljenje onog rugla od raskrsca do dvorane?
- Liberalism
Kakvog rugla, pa ni Pariz nema tako sređenu ulicu kao sto ima Gorazde.jugoistocnjak wrote:Ne mogu oni napraviti "sijelo na plocniku" ispred dvorane, jer eno ukidaju plocnike. Zbilja, moze li se ikako sprijeciti pravljenje onog rugla od raskrsca do dvorane?
seljacima samo daj asfalta.... i selme bajrami i naravno da im SDA sve to uredjuje i vodi.
-
jugoistocnjak
Ne mislis valjda da je "iznosenje" kafana na ulicu obiljezje Pariza?
Nema veze jeli SDA, SDP ili SBIH opcija na vlasti, ono je ruglo i nije obiljezje uredjenih gradova.
Nema veze jeli SDA, SDP ili SBIH opcija na vlasti, ono je ruglo i nije obiljezje uredjenih gradova.
- sharwoodforest
ne pali se, ovaj je rekao da je gorazde ko ustipraca, samo se nije dobro izrazio...........
Last edited by sharwoodforest on 25/05/2007 15:44, edited 1 time in total.
- sharwoodforest
Cujem da je sve oko festivala frka zbog SDP-a.
prepoznah te, streberu, to ti ko meni u oko diras.............
prepoznah te, streberu, to ti ko meni u oko diras.............
-
jugoistocnjak
Hvala, ali mozda ce i liberalism pojasniti sta je mislio.
A sto se tice mog pitanja, vama izgleda oni "cumezi" po plocnicima ne smetaju?!
- Liberalism
Ako si bar jednom slusao hvalospjeve nacelnika sve bi ti bilo jasno (Gorazde naj ov naj ono, prvi u evropi po ovom prvi po onom). A to sto grade po ulicama, sto radi ko god sta hoce (ako je dobar s SDA), to je bas ono sto vlast hoce. Njima odgovara da neko na sred grada napravi cumez i da usmrdi cijeli grad, oni bi rekli kako je to super stvar.jugoistocnjak wrote:Hvala, ali mozda ce i liberalism pojasniti sta je mislio.
Sta ces kad njima to i jeste dobro.
- sharwoodforest
jeste, bas tako, to je ono sto je sustina problema. oni rade i grade sta hoce, narod i jeste stoka pa nek se smjesta u zastakljene trotoare nek go-go djevojke i narodnjaci cvjetaju, i neka nam je tako kad nas je malo...i nek crknemo jer nemamo nista drugo
necuveno je da mi govorimo, a oni rade, mi vicemo a oni klicu......i nek nem je naopako jer smo takvi.....lijepi, pametni, slatki.....uvjetno receno
necuveno je da mi govorimo, a oni rade, mi vicemo a oni klicu......i nek nem je naopako jer smo takvi.....lijepi, pametni, slatki.....uvjetno receno
-
Loading...
Sto se tih plocnika tice, a ja sam siguran da se radi o onom plocniku ispred Emirove kafane tj. Citadina, ne znam sto se bunite kad ustvari rijetko neko prodje onuda, svi koriste direktno cestu. Osim mozda za Fest kad svi hodaju svuda...
-
jugoistocnjak
Jedna od namjena plocnika je da njima mogu setati i hodati pjesaci i nisu namijenjeni za prosirivanje kafana, restorana, bilijar sala, prodavnica sanitarne robe i sl...
Da, mislim upravo i na taj dio, ali nije on jedini. Stvar je da se na onom dijelu od raskrsnice do dvorane gradi ko sta hoce. Skoro svi vlasnici onih objekata su sebi prisvojili po par m2, a oni u opstini se prave mutavI. Jaro samo suti, a gradjevinski inspektor ispija kafe sa Somunama.
Na Muja ne treba ni trositi rijeci.
Da, mislim upravo i na taj dio, ali nije on jedini. Stvar je da se na onom dijelu od raskrsnice do dvorane gradi ko sta hoce. Skoro svi vlasnici onih objekata su sebi prisvojili po par m2, a oni u opstini se prave mutavI. Jaro samo suti, a gradjevinski inspektor ispija kafe sa Somunama.
- Liberalism
To jest bilo normalno kada su vlasti hapsile ovakve kakvi su danas na vlasti. Nego zna li ko jeli istina da je otvaranje festivala na otvorenom rukometnom igralistu u 1 maju?jugoistocnjak wrote:Jedna od namjena plocnika je da njima mogu setati i hodati pjesaci i nisu namijenjeni za prosirivanje kafana, restorana, bilijar sala, prodavnica sanitarne robe i sl...
- sharwoodforest
hahhahaha......ma otkud ta ideja, pa teren bi se totalno prolomio od tolikog broja ljudi............ma ne vjerujem
- Liberalism
Da da i to planira se da festival otvori Selma Bajrami. Ne zna se hoce li se ulaz naplacivati, za sada nece, ali ko zna,,, nezna se nista dok se ne vidi konacna finansijska konstrukcija... 10.000 Eura i nije puno za Selmu 
- Liberalism
Napokon uspjeli....
Nakon danasnje sjednice Opcinskog vijeća napokon su uslišani zahtjevi Islamske zajednice da se muzika ne smije slusati u Gorazdu nakon jacije.
To vazi i za festival, tako da nakon 9 godina ''mucenja'' muslimana koji zbog toga sto zbog festivala nisu mogli klanjati jaciju na miru, sada napokon mogu odahnuti. Hestival traje od akšama do jacije i poslije (poslije 22 sata) samo ptice smiju pjevati (neznam tacno smiju li i one, to ce se znati nakon javne rasprave o odluci opštinskog vijeća o javnom redu i miru).
Nakon danasnje sjednice Opcinskog vijeća napokon su uslišani zahtjevi Islamske zajednice da se muzika ne smije slusati u Gorazdu nakon jacije.
To vazi i za festival, tako da nakon 9 godina ''mucenja'' muslimana koji zbog toga sto zbog festivala nisu mogli klanjati jaciju na miru, sada napokon mogu odahnuti. Hestival traje od akšama do jacije i poslije (poslije 22 sata) samo ptice smiju pjevati (neznam tacno smiju li i one, to ce se znati nakon javne rasprave o odluci opštinskog vijeća o javnom redu i miru).