Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Industrialyzer

#51 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Industrialyzer »

shin wrote:Pa kud FF, što italiju ne uze :-)

Treba dijete negdje smjestiti :D
shin

#52 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by shin »

Dubai a.k.a imperija neukusa
juzna_strana

#53 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by juzna_strana »

Drago mi je vidjeti ovakav auto na nasim tablama,i da ga nas covjek ima ali ne kontam sta ce mu u BiH..
Od Kacuna do Kiseljaka ili mozda Viteza ? Nekako mi je primjereniji Milanu,Cirihu ili Hamburgu.
Ipak,to je samo moje misljenje..
shin

#54 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by shin »

Industrialyzer wrote:
shin wrote:Pa kud FF, što italiju ne uze :-)

Treba dijete negdje smjestiti :D

Ja čekam MP4-12c da se pojavi kod nas, samo džikani sa parama ne znaju šta je auto.
kica

#55 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kica »

juzna_strana wrote:Drago mi je vidjeti ovakav auto na nasim tablama,i da ga nas covjek ima ali ne kontam sta ce mu u BiH..
Od Kacuna do Kiseljaka ili mozda Viteza ? Nekako mi je primjereniji Milanu,Cirihu ili Hamburgu.
Ipak,to je samo moje misljenje..
Da je tamo, sada ne bi mi diskutovali ovdje o njemu :-)
olensoner

#56 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by olensoner »

Vidim ovdje baljezgaju svasta forumasi, bezveze. Covjek koji je kupio FF-a je veliki zaljubljenik u auta i citav zivot je sanjao da vozi Ferrari, eto taj san mu se i ispunio, a radi se o covjeku koji vecini forumasa dedo moze biti. Tako da nije kupio nadobudi dilercic, koji je obrlatio te pare u 2 godine, nego ga je kupio covjek koji je crncio citav zivot i dan danas zna zasukati rukave i pomoci radnicima.
Bakir1

#57 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Bakir1 »

ima u bosni registrovano dosta skupocjenih automobila, continental, silver spur, ghost, maybach i to ne obicni nego 62, mercedesa skupocjenih sijaset, porsche i slicno.
tema je mahalaska i odrazava kolektivnu svijest ili stanje duha jednog naroda.
ja zelim jos dosta ovakvih automobila u BiH na svakom koraku :bih:
stochar

#58 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by stochar »

Bodkin wrote:
Melami wrote:Ovaj ko ga je kupio NE MOZE biti postenim putem zaradjen. Ovolike pare nisu mogle biti naslijedjene takodjer. I treba da nas zanima ko vozi ovo cudo.a iskreno, rucan je.
ima masa ( dobro nije masa ali ima ljudi :) ) koji su postenim putem zaradili pare i za 3 ovakva. hint: ko god se bavi naftom

Image
"Ko to kaže da Massa nije postenim putem zaradio?! Ima Massa!" :D
Bodkin

#59 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Bodkin »

stochar wrote:
Bodkin wrote:
Melami wrote:Ovaj ko ga je kupio NE MOZE biti postenim putem zaradjen. Ovolike pare nisu mogle biti naslijedjene takodjer. I treba da nas zanima ko vozi ovo cudo.a iskreno, rucan je.
ima masa ( dobro nije masa ali ima ljudi :) ) koji su postenim putem zaradili pare i za 3 ovakva. hint: ko god se bavi naftom

Image
"Ko to kaže da Massa nije postenim putem zaradio?! Ima Massa!" :D
:lol: :lol:
Mlad i Nevin

#60 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Mlad i Nevin »

SLR-a vozi i vlasnik komplexa benzinskih pumpi Hifa...ima i privatni helikopter.

SLR u Srebreniku vozi neki lik koji ima super luxuzni rent-a-car i taj Merc je dio tog voznog parka, pored ostalih bijesnih mašina. Na njemačkim je tablama.
Janjicar

#61 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Janjicar »

olensoner wrote:Vidim ovdje baljezgaju svasta forumasi, bezveze. Covjek koji je kupio FF-a je veliki zaljubljenik u auta i citav zivot je sanjao da vozi Ferrari, eto taj san mu se i ispunio, a radi se o covjeku koji vecini forumasa dedo moze biti. Tako da nije kupio nadobudi dilercic, koji je obrlatio te pare u 2 godine, nego ga je kupio covjek koji je crncio citav zivot i dan danas zna zasukati rukave i pomoci radnicima.
Od penzije sakupio ?

Pa kazu danasnji penzioneri lose zive :run:
taxi_driver

#62 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by taxi_driver »

Janjicar wrote:
olensoner wrote:Vidim ovdje baljezgaju svasta forumasi, bezveze. Covjek koji je kupio FF-a je veliki zaljubljenik u auta i citav zivot je sanjao da vozi Ferrari, eto taj san mu se i ispunio, a radi se o covjeku koji vecini forumasa dedo moze biti. Tako da nije kupio nadobudi dilercic, koji je obrlatio te pare u 2 godine, nego ga je kupio covjek koji je crncio citav zivot i dan danas zna zasukati rukave i pomoci radnicima.
Od penzije sakupio ?

Pa kazu danasnji penzioneri lose zive :run:

Jarane Orman je ako ne prvi, onda medju prvim imao privatnu benzinsku pumpu.
lajkujMe

#63 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by lajkujMe »

Slusajte meni je drago za onog ko ima ovog ferarija itd ako je to sin ili vlasnik ormana doo onda smatram da je legalno koliko god moze.

Meni je ponajvise drago zato sto je auto na BH tablama to je znak da je posten bar malo zamisli koliko je frajer morao dati da se to carini plati pdv i onda osiguranje za to auto :o vise ga to doslo nego samo auto, nisam ga osobno vidjao u Sarajevu (auto) ali navidio sam se porschea, skupocjenih Mercedesa i vidio sam onog Lamborginia zutog kako vozi po Sarajevu.

Problem s ovim Ferrarijem i Lambom je sto nemas Servisera u krugu od 500 kilometara..... a ne bi dao nasem mehanicaru da isprobava svoje vjestine na ovom :-)

Takodjer ja ovo ne bih vozao u svakodnevnom zivotu ma nikad brt, cuvao bih ga garazirao postavio 100 alarma itd itd...

A vozio bih ga samo na nekim autoshow i slicnim manefestacijama i mozda ljeti pokoji put da se lijepo nakitim WOW pogleda :lol:

A za tog Mercedesa u Sebreniku ili gdje vec sto mup nista ne poduzima nesto u vezi toga? Auta u BIH s stranim tablama nesmiju biti duze od 6 mjeseci i moraju se cariniti i pdv udariti poslije tog roka, bolje vam je prijavite to nekom mupu ili sta vec i recite eno vam nekoliko stotina hiljada km'va voza cestom koji necete nikada dobiti.
Last edited by lajkujMe on 12/05/2012 10:18, edited 1 time in total.
talić

#64 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by talić »

Našeg usranog mentaliteta i razmišljanja.
Čuj otkud mu ?
Ima ljudi koji mjesečno zarade 100.000 maraka i sve legalno prijave i plate porez na dobit. Znam da je teško opravdati vlastiti nerad i neuspjeh ali ne treba sve koji imaju bolje od golfa dvojke optuživati i tvrditi da su lopovi.
Pozitivno razmišljanje bi bilo da poželimo da imamo hiljade skupocjenih auta na putevima i da imamo hiljade milionera pa bi se mogli nadati investiranju, zapošljavanju i boljim plaćama.
Sretno mu bilo !
mayab

#65 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by mayab »

Neka Ferrarija, pozdravljam, i nadam se da ga si nije priustio preku tudje krvi, suza i znoja - pri tome mislim na gomilu nasih "biznismena" koji svoje radnike tretiraju kao polurobove.Takodje, nadam se da drzavi ne duguje poreze.
Ako je sa ta dva stanovista sve u dure, onda svako dobro i njemu i automobilu! :thumbup:
Heller

#66 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Heller »

Ne može biti pošteno ništa što je skuplje od Golfa II :lol: :lol: :lol:
Melami

#67 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Melami »

Evo fkt da se ispravim. Malo sam pletio sa komentarom. Pogledao sam na netu ovu njegovu kompaniju i fakat izgledaju pravo profesionalni. Vidim sve mu masine ko nove, velika neka firma, nafta itd, svaka cast. Ako je posteno ovo zaradio, a izggleda da jeste, dabogda ih milion imao, samo neka otvori jos radnih mjesta i zaposli ljudi.
kica

#68 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kica »

chengaba

#69 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by chengaba »

Industrialyzer wrote:
kica wrote:
Industrialyzer wrote:Sine , ovo je SLS :lol:
Da, a sada je uzeo SLR.

Ma SLR se vec 3-4 godine voza po Srebreniku i jedini je SLR u BiH. Na Njemackim tablicama je. I taj SLR nije uopste klasa sa ovim FF-om jer je SLR hyper-car i on je u klasi na Enzom...

Nije li onaj Bahrija što drži Aqua imao srebrnog SLR-a?!?
domaci.ba

#70 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by domaci.ba »

Prvi Bosnjački Ferrari hahaha ludilo, vidio i sta reci auto je vrh. Sretno vlasniku
kv99

#71 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kv99 »

I ja kazem svaka mu cast i neka je kupio i da kupi jos 10 ovakvih , ako nista onda zbog ovih ljubomornih miseva :thumbup:
Jos je impozantnije da je sve to uspio da ostvari u Kiseljaku jer tu ipak politicku a i ekonomsku vlast imaju ADZ i njihovi puleni pa kako je to uspio da ostvari ? Kako se tu uspio da probije jer je poznato da oni obicno svu vrstu bilo kakvog profitabilnog biznisa pokusavaju da stave pod svoju kontrolu ili da u najmanju ruku uniste kao konkurenciju. Kako mu je to poslo za rukom ?
braca

#72 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by braca »

Nisam mogao da odsutim ovaj bijes i ogromnu kolicinu pjene bjesnila koja izlazi na usta jednog dijela forumasa, pa evo da i ja stavim svoje komentare:

1. Ne znam covjeka koji je kupio predmetni automobil, niti cime se bavi, niti ne interesira.

2. Zelim mu svu srecu i uzivanjciju u voznji i da ako Bog da kupi jos deset ovakvih, vjerujem da ce njegova mogucnost kupovine jos deset ovakvih sigurno rezultirati jos nekim radnim mjestima koja su potrebna da bi se ova lova zaradila. Svaka cast majstore.

3. Da li je automobil kupljen legalnim parama ili nelegalnim, to je stvar finansijske policije, kriminalisticke policije i drugo, i totalno mi je bez veze covjeku vjesati zvono kriminalca oko vrata samo zbog toga jer je kupio Ferraria.

4. Zasto ne prozivate politicare, oni su kupili svaki od njih po pet Audia Q7 od NASIH para, od NASIH para, a Ferrari je kupljen od novaca koje je taj covjek zaradio. Svaki politicar pa makar najnizeg ranga ima barem tri do pet bijesnih skupih automobila na raspolaganju - kupljenih, kazem, od NASIH para - koje kasnije otkupi kao rashodovano vozilo za male pare.

5. Da li ste razmisljali koliko kosta jedan Volvo ili neki drugi dobar kamion koje ima na desetine skoro svaka malo jaca firma, kosta ovisno od modela cca 800.000 KM?

6. Sta cemo sa Talgo vozovima koji su kupljeni od NASIH para, vrijede desetine miliona KM/euro, Ferrari nije?

7. Vrhunac idiotizma mi je komentar "sta ce mu Ferrari u BiH?". Evo odgovora:

- da ga glanca, mazi i pazi
- da ide na kafu u laganoj voznji po gradu
- da se lagano izvuce do Bosanskog/Slavonskog Broda, zatim brzinom cca 150 km/h (malo preko ogranicenja) se dokopa Njemacke, a onda spici brzimom kojom zeli do - Hamburga. Na kafu, a ako ostane nesto stagod sitno, i na kavijar i škampe.

8. Ja idem sada u grad kupiti papuce, kupicu kozne, necu tekstilne, da li je to u redu?

9. Vlasniku Ferraria zelim sve najbolje u zivotu, siguran sam da je legalan lik, a ako je kriminalac kako se mnogi upinju da pokazu, Ferrari nije nevidljiv i finansijska i kriminalisticka policija neka radi svoj posao.

Sretno i ne zaboravi - ako upoce citas Klix.ba, da narod sa ovih prostora ne oprasta uspjeh, bilo kojeg ranga i velicine, od malo boljih cipela ili jeansa, do Ferraria.
Last edited by braca on 12/05/2012 11:56, edited 5 times in total.
ins

#73 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by ins »

Vlasnik HIFA ima Mercedes SLS, a ne SLR. Onaj slupani u Tuzli je takodjer SLS.

Zar je toliko tesko shvatiti da su to dva razlicita auta?

SLR: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_SLR_McLaren

SLS: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_SLS_AMG
ins

#74 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by ins »

@braca

Pogodak u sridu! :thumbup:

PS: vlasnik ovog Ferrarija je jos sredinom 1980-ih kupio isto tako novog Porschea 911, prvog u BiH, kojeg jos i danas ima 8)
poznanik

#75 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by poznanik »

braca wrote:...8. Ja idem sada u grad kupiti papuce, kupicu kozne, necu tekstilne, da li je to u redu?...
Od čijih para? :D
Post Reply