sunny1 wrote:arnes_king wrote:sunny1 wrote:joj ljudi ja stvarno ne znam ni ko je taj lik ,ni da li je za tog ferarija zaradio legalno ili ne,stvarno me nije briga.
Ono što ja ne mogu vjerovat je da u našoj BiH,u kojoj ima toliko siromašnih i gladnih ljudi koji ne mogu ni djecu da prehrane i koji jedva sastavljaju kraj s krajem,ima takvih ljudi kojima je važnije da se vozaju u mašinama od pola miliona KM.
Ljudi,pa ja da imam toliko para da mogu ferrarija kupit,nebi ga uzela ako ništa zbog sramote i obraza, jer kakvi su to ljudi koji furaju s takvim monstrumima kroz grad samo da bi ih svi vidjeli i da bi im svi zavidjeli,a vamo neko plače jer ne može hljeba da se najede.
Ne slazem se, nigdje veze ne znas ljude uopste da mozes tako pricati, boli njih ...... hoces li ih ti vidjeti ili ne, ljudi zive, imaju i zbog toga uzivaju, kao sto bih i ja, sada ako mi ostali nemamo para trebaju i oni da vozaju golfove dvice itd
P.S. Ako ja imam npr milione, ti nemas, ima li tebi kakve razlike ili ja vozao tog ferarija ili jugu ? mislim nigdje veze
A bgmi ko ih zna zna i kakvi su, da nisu djubrad, da su ljudi normalni fini itd
Poštujem ako imaš drugačije mišljenje od mene i priznajem da naravno ja te ljude ne znam lično,ali znajući ljude generalno, onaj ko ima toliko para ,da je imalo pošten i kako treba ,sigurno ne bi trčao da kupi prvog ferrarija ff '12 u regiji,nego bi taj novac (ili bar mali dio njega) donirao onima kojima stvarno treba.Ne može me niko ubijedit da to ne radi zbog hvalisanja okolo,inače ne bi ni postavljao onaj svoj video (koji je eto sad odjednom sasvim slučajno blokiran)
Ne znam kako kod ostalih,ali meni savjest nikako ne bi mogla biti mirna kad bi tolike pare spiskala na auto,kakvo god da je.
Kad si toliko navalila na to pomaganje "onima sto nemaju", sta je sa onim "koji nemaju" a nece prstom da mrdnu, citav zivot poslije rata sjede, pomijaju se, nece nista da rade, "on bi kao da radi, al' nece on raditi za platu manju od 2000 km", nece ovo, nece ono, i nema nista. I, sta ja sad trebam, koji radim citavu sedmicu po 10-11 sati dnevno, mucim se da zaradim, da ostvarim sebi ono sto ja hocu (bolje auto, lijepu odjecu, dobar telefon itd.). Ne, ja trebam ono sto zaradim dati nehljebovcima koji nece nista da rade, samo cekaju da im neko podijeli sta. Naravno, da ima onih koji ne mogu sebi zaraditi, i neka, njima i treba pomoci, mozda i ovaj vlasnik Ferarri-a pomaze tim ljudima, ne poznajem ga i necu ulaziti u tu pricu. Svi ste ovdje pokupili svu pamet svijeta, u sve se razumijete, to sto je vecina vas ovdje fukare, koji nista ne rade, cekaju da im padne sa neba, ko vam je kriv sto covjek radi citav zivot i ima, zaradio on to kriminalno ili ne, njegova briga. Vecina vas ne zna ni marke zaradit preok svojih ledja, pa vam krivo sto drugi mogu. Ovdje bi vecina vas bila najsretnija kad nijedna osoba u ovoj drzavi ne bi imala vise od marke u dzepu.
Vlasniku neka je sa srecom, da ga zamijeni za jos skupljeg, i da pocrkaju dusmani sto mu zavide.