Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hamalalija

#201 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by hamalalija »

Comrad wrote:poznanik vjerovatno pise, jer sigurno 80% tih privatnika je takvo. Nije to nikakva generalizacija, nego cinjenice koje se mogu vidjeti na svakom koraku.

Isto ko onaj sto jurca po gradu sa lamorghinijem, radnici mu jedva kraj s krajem sklapaju. Sad cete rec, pa uspio covjek, ovo, ono, neka uziva. To stoji, ali i ti radnici su zasluzni za taj uspjeh. Neka i oni malo uzivaju, nije zivot samo platit rezije i kupit hljeb svaki dan, pisam se ja na taj zivot. Dok god se budemo zadovoljavali minimalcem, bice nam ovako. Nek on placa minimalce i doprinose, hebo sve ostalo. Ma hebo to, dok vozi auto od 500k maraka znaci da moze davati vece plate i jos vece doprinose.

Dakle, ne govorim za ovog ormana, jer njega ne poznajem. Ali znam slicne tajkune po gradu, koji su kao ovaj sa lamborginijem, hebe se njemu za radnike, njemu plata 50000 maraka, radniku 500 maraka, i sad ga ja trebam nesto ko slaviti, dao ljudima posao. Dao posao i izrabljuje ih ko da smo u feudalizmu.

Treba ovdje jednu akciju provesti, a desit ce se i to samo kad na vlast dodju ljudi koji nemaju oraha u dzepu. Ne mozes ti od ovih ocekivati takvo nesto, kad su i oni u talovima, veci lopovi od bilo kojeg ratnog profitera. Svako selo, naselje ima barem 3-4 covjeka koji prije rata nisu imali nista, a onda poslije rata odjednom uskrsnuce, auta, firme, stanovi...

Treba nam taj famozni zakon o porijeklu imovine, ali ja ga hebem ko ce ga izglasati, kada je to sve isprepleteno i povezano. Proci ce i 50 godian mi te kacije necemo vidjeti.
Pa kada se prostru papiri sta se radilo zadnjih 20 godina itd itd tid, ali toga nema ni u ameriki. Pogledaj dokumentarac, ne znam kako se zove Mat Dejmon je narator, da vidis kako ni u amreiki nije sve crno bijelo i posteno, a kamlo li da bude kod nas u ovoj vukojebini.

Ako vec necemo da bijemo politicre onda moramo sutiti poklopiti se, kada vidimo ovog lolu u retrovizoru skloniti se, i nastaviti sa svojim bijednim zivotima. I ponekad doci na forum i popopljuvati novonastalu elitu.
palamuda

#202 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by palamuda »

poznanik wrote:Žao mi je što sam uznemirio duhove pojedinim forumašima. Ovog „regularnog“ privrednika iz Kaćuna mnogi ovdje u zvijezde okivaju, a skoro niko ga i ne poznaje, svi nešto čuli od treće ruke, onaj ima vikendicu u njegovom selu, pa i ono nešto zna :-) :lol: :lol:

Danas je recept za uspjeh Bošnjaka u poslu i šutnju nadležnih organa – izgradnja jedne ili što više džamija i podjela mrvice viška para radnicima, da se dnevno nahrane gladna usta, i nakon toga – može se raditi šta je kome volja :(

Ubijeđen sam da će uskoro Sanaderovu sudbinu doživjeti i ovaj Nijaz, i Hamo, i Gadže, i Čaušević, i Redžo... Arslanagić je već naciljan :D sve tranzicijski bogataši, a da ih se sastavi - ni deset razreda škole nemaju :lol:
Broj razreda škole i lova nisu nikad imali jedne sa drugim veze osim možda u tvom svijetu gdje se ljudskost mjeri brojem razreda i fakulteta.
Čestitke za Ferari, uvijek će neko biti hadžija,što neko od nas nije napravio firmu, nakačio se na budžet, zaradio milione, pa hranio gladne u Africi, a vozio se u stojadinu da mu ne bi ko šta ružno reko.
ins

#203 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by ins »

poznanik wrote:Žao mi je što sam uznemirio duhove pojedinim forumašima. Ovog „regularnog“ privrednika iz Kaćuna mnogi ovdje u zvijezde okivaju, a skoro niko ga i ne poznaje, svi nešto čuli od treće ruke, onaj ima vikendicu u njegovom selu, pa i ono nešto zna :-) :lol: :lol:

Danas je recept za uspjeh Bošnjaka u poslu i šutnju nadležnih organa – izgradnja jedne ili što više džamija i podjela mrvice viška para radnicima, da se dnevno nahrane gladna usta, i nakon toga – može se raditi šta je kome volja :(

Ubijeđen sam da će uskoro Sanaderovu sudbinu doživjeti i ovaj Nijaz, i Hamo, i Gadže, i Čaušević, i Redžo... Arslanagić je već naciljan :D sve tranzicijski bogataši, a da ih se sastavi - ni deset razreda škole nemaju :lol:
Cime si ti to uznemirio duhove? Izmisljanjem stvari?

Poput onog bisera o 2 miliona od SDA 1990. godine? :lol:
kojeime

#204 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kojeime »

Bakir1 wrote:

nisi ti uznemirio nikakve duhove, cinjenica je da zavist izbija iz svega sto si ti napisao, a posebno je smijesno sto te toliko boli cinjenica sto je neko kupio ferari iz sela zvanog kacuni.
ja i ne pokusavam da ukivam u zvijezde bilo koga, ukovao je on sebe kupovinom ovog automobila i izazivanjem zavisti i ogromne kolicine ljubomore kod tebe i tebi slicnih.

svako, ali svako ko stvori 30 radnih mjesta, i pri tome, ako samo na minimalac uplacuje poreze i doprinose, od mene moze dobiti samo postovanje, bez da ulazim u strukturu njegovog kapitala, nacina sticanja istog i slicno.

treba znati kada stati, kupio, neka je sretan sam zbog njega :bih:
Ovo boldirano je apsolutna glupost. Naravno da treba ulaziti u nacin na koji je neko dosao do kapitala. Ne samo da institucije ulaze, nego i pojedinci. Ne postoje dzaba organizacije tipa Fair Trade. Ako vec dajem svoj novac nekom privatniku kupujuci njegov proizvod ili uslugu, radije cu ga dati nekome ko je moralan. Njegovo pravo je da radi, moje pravo je da znam i da biram kome cu dati ili necu dati tesko zaradjeni novac.

To je bavljenje politikom. Ja nisam samo glasac, moja politicka odluka je da kada znam i mogu ne podrzim nemoralno bavljenje biznisom ili politikom. Ako ne mogu aktivno, nekom akcijom, onda barem bojkotom.
Bakir1

#205 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Bakir1 »

pa slobodno, ne brani ti niko, pa da budes dezurni pljuvac, anketirao nekog od njegovih radnika? radio kod njega? ostao ti nesto duzan? postoji neki natpis novinski koji negativno govori o pomenutoj firmi? ima neko negativna iskustva?
naprdjivanje je tema zestoko, ja cu mu pozeljeti srecu i cestitati mu na vozilu ako budem imao priliku da ga vidim.
toliko :bih:
žuti

#206 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by žuti »

mayab wrote:Neka Ferrarija, pozdravljam, i nadam se da ga si nije priustio preku tudje krvi, suza i znoja - pri tome mislim na gomilu nasih "biznismena" koji svoje radnike tretiraju kao polurobove.Takodje, nadam se da drzavi ne duguje poreze.
Ako je sa ta dva stanovista sve u dure, onda svako dobro i njemu i automobilu! :thumbup:
prije bi rekao robove. da bi se jedni enormno bogatili drugi moraju da sluze/robuju.
Nermin_BH

#207 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Nermin_BH »

Vlasnik vjerovatno zbog ove vijesti

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanac- ... /120515106

označio video kao private
kica

#208 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kica »

Za dušmane - Ferrari FF od cca 1 milion KM na cesti - onaj koji se nalazi u BiH:

arnes_king

#209 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by arnes_king »

Vlasnici su Ormani, koji imaju nekoliko benzinskih pumpi, iz Kacuna ;)
strongtitan

#210 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by strongtitan »

Prije svega pozdrav dragim forumašima !
Ne mogu da vjerujem da se digla ovolika prašina oko ovoga auta :mrgreen: :mrgreen:
Pa kako ste vi pojedini forumaši ovako ne informisani , ne obrazovani (i usput da kažem naivni) . Neki hvale ovoga kvazi privrednika , koliko radnika zapošljava , i da je sve uspio svojim trudom i radom ostvariti . Neki pak kažu da oni potiču iz bogate porodice . Hahaha ne mogu da vjerujem komentare .
Pa ljudi dragi ! Nije na pošten način zaradio .
-Firma se dakle bavi ( ljetnim i zimskim održavanjem puteva u SBK )
--Otidjite u SBK i pitajte ljude , kakvi su im zimi putevi bili , jesul' bili čisti od snijega . Ne nažalost nisu , zato što on već niz godina dobiva tender za održavanje puteva.Dakle za one koji ne mogu shvatiti ( Uzme lola pare od kantona , i boli njega kur** možeš li ti zimi na posao , ili sposla , ili ne daj Bože u bolnicu ) . Njegovi će radnici ( na njegovo naredjenje na dan dva puta ulice očistiti , i to je to...a narod nek se jeb* .Tender će on naravno i svake sljedeće godine dobivati . Ne znate zašto .Zato , da biste se prijavili na tender morate imati minimalno 8 posipačica (što posipaju sol,ili pijesak na ulicu) , a ta posipačica jedna košta 100k km . Dakle iz toga možemo zaključiti da on ima monopol na održavanju puteva . I može raditi tu šta poželi i čistiti kako je njegovom ku*cu čejf .Jer neće niko dati 800k km i kupiti posipačice da konkuriše na tender,i ne prodje.I uzalud si kupio mašine..

-Benziske pumpe
Raspitajte se malo koliko lola ima duga rafineriji u brodu...(moj savjet je , nemojte zabolit če vas glava , koliko ima :x :x ) ...
p.s. Nisu ovo mahalske informacije.
I ja znam da če sada biti neko ko če reči ja zavidan,tipa ovo ono...Nisam kamo sreče da ima u Bosni neko ko vozi Bugattija od milion eura , i ima tristo radnika i sve uredno plača...Dabogda,ali nažalost nema...
sunny1

#211 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by sunny1 »

joj ljudi ja stvarno ne znam ni ko je taj lik ,ni da li je za tog ferarija zaradio legalno ili ne,stvarno me nije briga.

Ono što ja ne mogu vjerovat je da u našoj BiH,u kojoj ima toliko siromašnih i gladnih ljudi koji ne mogu ni djecu da prehrane i koji jedva sastavljaju kraj s krajem,ima takvih ljudi kojima je važnije da se vozaju u mašinama od pola miliona KM.

Ljudi,pa ja da imam toliko para da mogu ferrarija kupit,nebi ga uzela ako ništa zbog sramote i obraza, jer kakvi su to ljudi koji furaju s takvim monstrumima kroz grad samo da bi ih svi vidjeli i da bi im svi zavidjeli,a vamo neko plače jer ne može hljeba da se najede.
arnes_king

#212 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by arnes_king »

sunny1 wrote:joj ljudi ja stvarno ne znam ni ko je taj lik ,ni da li je za tog ferarija zaradio legalno ili ne,stvarno me nije briga.

Ono što ja ne mogu vjerovat je da u našoj BiH,u kojoj ima toliko siromašnih i gladnih ljudi koji ne mogu ni djecu da prehrane i koji jedva sastavljaju kraj s krajem,ima takvih ljudi kojima je važnije da se vozaju u mašinama od pola miliona KM.

Ljudi,pa ja da imam toliko para da mogu ferrarija kupit,nebi ga uzela ako ništa zbog sramote i obraza, jer kakvi su to ljudi koji furaju s takvim monstrumima kroz grad samo da bi ih svi vidjeli i da bi im svi zavidjeli,a vamo neko plače jer ne može hljeba da se najede.

Ne slazem se, nigdje veze ne znas ljude uopste da mozes tako pricati, boli njih ...... hoces li ih ti vidjeti ili ne, ljudi zive, imaju i zbog toga uzivaju, kao sto bih i ja, sada ako mi ostali nemamo para trebaju i oni da vozaju golfove dvice itd :?

P.S. Ako ja imam npr milione, ti nemas, ima li tebi kakve razlike ili ja vozao tog ferarija ili jugu ? mislim nigdje veze

A bgmi ko ih zna zna i kakvi su, da nisu djubrad, da su ljudi normalni fini itd
sunny1

#213 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by sunny1 »

arnes_king wrote:
sunny1 wrote:joj ljudi ja stvarno ne znam ni ko je taj lik ,ni da li je za tog ferarija zaradio legalno ili ne,stvarno me nije briga.

Ne slazem se, nigdje veze ne znas ljude uopste da mozes tako pricati, boli njih ...... hoces li ih ti vidjeti ili ne, ljudi zive, imaju i zbog toga uzivaju, kao sto bih i ja, sada ako mi ostali nemamo para trebaju i oni da vozaju golfove dvice itd :?

P.S. Ako ja imam npr milione, ti nemas, ima li tebi kakve razlike ili ja vozao tog ferarija ili jugu ? mislim nigdje veze

A bgmi ko ih zna zna i kakvi su, da nisu djubrad, da su ljudi normalni fini itd
Poštujem ako imaš drugačije mišljenje od mene i priznajem da naravno ja te ljude ne znam lično,ali znajući ljude generalno, onaj ko ima toliko para ,da je imalo pošten i kako treba ,sigurno ne bi trčao da kupi prvog ferrarija ff '12 u regiji,nego bi taj novac (ili bar mali dio njega) donirao onima kojima stvarno treba.Ne može me niko ubijedit da to ne radi zbog hvalisanja okolo,inače ne bi ni postavljao onaj svoj video (koji je eto sad odjednom sasvim slučajno blokiran)
Ne znam kako kod ostalih,ali meni savjest nikako ne bi mogla biti mirna kad bi tolike pare spiskala na auto,kakvo god da je.
therrarrius

#214 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by therrarrius »

Moguce su dvije stvari. Ljubomora ili mahalanje, postoji mogucnost da je i jedno i drugo.
Fakat teme i kurca.
Svaka vam cast samo nastavite :sax:
Edin H.

#215 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Edin H. »

f.mash wrote:pa sta hocete? nije valjalo radnicko samoupravljanje i socijalizam, pa smo fino izabrali demokratiju i kapitalizam. problem je u tome sto su svi mislili da ce bit kapitalisti, a ne marva koja radi za kapitaliste. uzivajmo, uzivajmo svi, uzivajmo u fildzan drzavi...
:thumbup:

Samo sto ovo nije ni kapitalizam nego neka vrsta ranog kapitalizma ili feudalizma, u kapitalizmu drzava namece zakone koje sluze za skrb gradjana, npr. sistem socijalne zastite, realne minimalne nadnice, uslove rada, ogranicenja u broju radnih sati, antidiskriminatorne zakone, otpremnine koje je poslovavac duzan platiti u slucaju otkaza itd. ... pa koji poslodavac moze u tim uslovima da zaradi bujrum.
SSemir

#216 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by SSemir »

de da malo razmisljam tvojom logikom:
vozis auto od 10 000 (lupam): ne mogu vjerovat je da u našoj BiH,u kojoj ima toliko siromašnih i gladnih ljudi koji ne mogu ni djecu da prehrane i koji jedva sastavljaju kraj s krajem,ima takvih ljudi kojima je važnije da se vozaju u mašinama od 10 000 KM....a mogla si kupiti jugu od 500 KM.

placas za internet 20 KM (lupam): ne mogu vjerovat je da u našoj BiH,u kojoj ima toliko siromašnih i gladnih ljudi koji ne mogu ni djecu da prehrane i koji jedva sastavljaju kraj s krajem,ima takvih ljudi kojima je važnije da bacaju mjesecno 20 KM na internet..

imas mobitel od 200 KM (lupam): ne mogu vjerovat je da u našoj BiH,u kojoj ima toliko siromašnih i gladnih ljudi koji ne mogu ni djecu da prehrane i koji jedva sastavljaju kraj s krajem,ima takvih ljudi kojima je važnije da se hodaju sa mobitelom od 200KM.

nosis cipele od 100 KM ( lupam): ne mogu vjerovat je da u našoj BiH,u kojoj ima toliko siromašnih i gladnih ljudi koji ne mogu ni djecu da prehrane i koji jedva sastavljaju kraj s krajem,ima takvih ljudi kojima je važnije da se hodaju u tako skupoj odjeci...

mozemo ovako u nedogled...
curo draga, svako zivi u skladu sa svojim mogucnostima, svi se suosjecaju sa sirotinjom, neko pomaze koliko moze, ali ne uskracuje niko sebi zadovoljstvo samo radi tudjeg zadovoljstva.
treba biti covjek pa ne biti ljubomoran, biti sretan zbog tudjeg uspjeha, ne omalozavati tudja postignuca..
ne govorimo ovdje o seljacima, mahalashima, nego o ljudima i njihovim manama, karakternim nedostacima.

jadan je ovaj forum, a i sajt..na kako niskim granama egzistira...
Toffee karamela

#217 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Toffee karamela »

sunny1 wrote:
Isti kao i oni koji su spremni za nekoliko sati nabešati 10 stranica mahalanja oko toga kome pripada neko bijesno auto. Prvi fukara u glavi drugi u džepu.
Edin H.

#218 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Edin H. »

Zivjela socijalna svijest nase omladine :thumbup:
nidokralj

#219 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by nidokralj »

mislim da je tema zrela za locka.tek sad covjek ko se sve vrti po ovom forumu... :roll:
Man of steel

#220 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Man of steel »

Smrad kapitalizma se odavno nadvio i nad Bosnom.

O Sveti Staljine, ukaži nam se barem na godinu dana!
poznanik

#221 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by poznanik »

Edin H. wrote:Zivjela socijalna svijest nase omladine :thumbup:

Je li ovako glasi ona stara, poznata parola: "Narod koji ima ovako "svjesnu" omladinu, dobro treba da se zamisli za svoju budućnost"... :D
karlheinz_kummenige

#222 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by karlheinz_kummenige »

Molio bih ove sto pisu da imaju provjerene informacije o dugovanjima, monopolima, nekavlitetno odradjenim poslovima i svim ostalim nepravilnostima da ih iznesu! Ili neka nadju citat ili bilo sto negativno sto je neko relevantan izjavio ili napisao, pa neka stavi ovdje...Kad vec mogu sa tolikom sigurnoscu pisati ove optuzbe, neka nam onda prezentiraju!

Firma posluje i osnovana je bez ikakvih zaduzenja i zaposljava preko 150 radnika kojima nikad plata, a ni doprinosi nisu kasnili ni dana i to ce vam svaki radnik potvrditi! Neka se javi osoba koja se obratila ovim ljudima za pomoc, a da je nije dobila! I pricati da imaju neka enormna dugovanja prema rafineriji Brod su smijesna, jer uopce ne posluju s njima...

Bolesna je kolicina ljubomore i zavisti koja izvire iz pojedinih postova... U krajnjem slucaju, apsolutno je bespredmetno raspravljati o motivima kupovine ovog automobila...Zasto ja sebi kupujem najbolji mobitel koji mogu da priustim??? Zato sto mogu, sto mi je cejf, a nikoga ne zakidam time....Smijesno...
nidokralj

#223 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by nidokralj »

covjek je sve rekao... :thumbup:
GoodTaste

#224 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by GoodTaste »

karlheinz_kummenige wrote:Molio bih ove sto pisu da imaju provjerene informacije o dugovanjima, monopolima, nekavlitetno odradjenim poslovima i svim ostalim nepravilnostima da ih iznesu! Ili neka nadju citat ili bilo sto negativno sto je neko relevantan izjavio ili napisao, pa neka stavi ovdje...Kad vec mogu sa tolikom sigurnoscu pisati ove optuzbe, neka nam onda prezentiraju!

Firma posluje i osnovana je bez ikakvih zaduzenja i zaposljava preko 150 radnika kojima nikad plata, a ni doprinosi nisu kasnili ni dana i to ce vam svaki radnik potvrditi! Neka se javi osoba koja se obratila ovim ljudima za pomoc, a da je nije dobila! I pricati da imaju neka enormna dugovanja prema rafineriji Brod su smijesna, jer uopce ne posluju s njima...

Bolesna je kolicina ljubomore i zavisti koja izvire iz pojedinih postova... U krajnjem slucaju, apsolutno je bespredmetno raspravljati o motivima kupovine ovog automobila...Zasto ja sebi kupujem najbolji mobitel koji mogu da priustim??? Zato sto mogu, sto mi je cejf, a nikoga ne zakidam time....Smijesno...
Javio se i ponosni vlasnik, vjerovatno. :D

Neka si im objasnio neke stvari da ne kruze price rekla/kazala. Ljubomora je cudo :thumbup:
karlheinz_kummenige

#225 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by karlheinz_kummenige »

Vlasnik nisam (nazalost :) ), ali poznanik jesam... I nisam mogao izdrzati da ne napisem nista... Mislim, razumijem ja ljubomoru, pa i naglabanja tipa "nema sanse da je sve legalno", ali kada vidim da se iznose lazi i optuzbe koje nemaju veze s istinom.... Polahko brate, "u manju ga vrati".. Kad si vec spreman toliko srati, onda seri s pokricem!
Post Reply