Pozdrav forumasi,
Mozda se tema ne odnosi u ovu rubriku, ali bi zamolio administratore da je ne premjestaju. Obzirom da se tema odnosi za studente koji planiraju ici na ferijalni rad u Njemackoj.
Ovom prilikom bi pozvao forumase i studente koji su vec bili prosli godina na ferijalnom radu u Njemackoj, da nam kazu svoja iskustva. Posto sam planirao ovo ljeto da idem u Njemacku na ferijalni rad.
Ferijalni rad u Njemackoj 2013
- Zatamnjena stakla
#2 Re: Ferijalni rad u Njemackoj 2013
Je l' imaš rodbine u Njemačkoj ili ideš na slijepo?
- HardCore
#3 Re: Ferijalni rad u Njemackoj 2013
Jel se za taj rad mora poznavati njemacki jezik, i kakve se sanse da se ubaci tu, imal kakav kontakt il nest sl.
- Zatamnjena stakla
#4 Re: Ferijalni rad u Njemackoj 2013
Moraš znat' njemački jezik, kako ćeš radit'?
A i ne moraš sad ako ćeš radit' da čistiš i tome nešto slično. Ugl. gdje nemaš kontakta sa njemcima.
Al' kako ćeš otići da radiš i sve to ako veze nemaš
A i ne moraš sad ako ćeš radit' da čistiš i tome nešto slično. Ugl. gdje nemaš kontakta sa njemcima.
Al' kako ćeš otići da radiš i sve to ako veze nemaš
- HardCore
#5 Re: Ferijalni rad u Njemackoj 2013
treba pokusat xD
- maskulin
#6 Re: Ferijalni rad u Njemackoj 2013
Jel ko sta saznao o tome, ja sam išao na polaganje njemačkog jezika u SA, sad samo kao cekamo da nas pozovu, najranije od aprila.
- Maharadza
#7 Re: Ferijalni rad u Njemackoj 2013
Ja sam to probao prije 2 god. Sve položio, sve uredno prijavio, ostao kući, niti jednog poziva. Ubleha obična kao i sve u ovoj prokletoj državi. Staviše, skontao isto nakon što sam ih zvao i raspitivao se da li je ikome stigao poziv, i odgovorili mi da čim stigne da će mi javiti. A svugdje jasno napomenuto da ta agencija nema NIŠTA SA PONUDAMA NAKON ŠTO ISPITA KANDIDATE I POŠALJE PRIJAVE, tako da sam (po pravilu) samo lično mogao dobiti ponudu za posao (na svoju adresu) a nikako da stiže na njihovu. Tu sam skontao da oni to vjerovatno 'svojima' sređuju poslove, dok pošten može da ga glaba kući.maskulin wrote:Jel ko sta saznao o tome, ja sam išao na polaganje njemačkog jezika u SA, sad samo kao cekamo da nas pozovu, najranije od aprila.
I ovom prilikom bi svima gore u toj 'agenciji' poručio, u slučaju da čitaju ovo; da im se najebem korumpirane majke i poželim im sve najgore. Dabogda sutra nestalo keša iz budžeta pa makar sve propalo, samo da ostane bagra bez posla dok običan narod od tih para ionako ništa nema.
Fickt euch alle!!!
Tapatalked
- maskulin
#8 Re: Ferijalni rad u Njemackoj 2013
U onom formularu ima da navedes gdje ce ti slati postu, tako da sam ja stavio svoju adresu a ne od agencije, čisto da donekle upravljam situacijom. Isto tako znam jednog lika koji je tamo isao i koji mi je rekao da nasi ovdje nema sanse da mogu ista smuljat.
Ukupna kvota za program je 200 studenata, iz RS-a se 41 kvalifikovalo za program a iz Federacije 133. to je oko 174 studenta koji mogu ocekivati pozive.
Ukupna kvota za program je 200 studenata, iz RS-a se 41 kvalifikovalo za program a iz Federacije 133. to je oko 174 studenta koji mogu ocekivati pozive.