Ferhadija, gdje zapelo?
- Zox
#1 Ferhadija, gdje zapelo?
Stan mi je odmah blizu firme, sve je nekako na Grbavici, pa se ne zapucujem bas cesto u taj neki "strogi" centar grada. Igrom slucaja, zaputio sam se tamo u subotu, i imao sam sta da vidm na Ferhadiji. Mozda nekom ko je na to navikao cijela prica ne predstavlja nista novo, ali ja nisam mogao da vjerujem. Psi lutalice su u COPORIMA marsirali ulicom gore dole, pratili pjesake (koji su se pravili da ih ne primjecuju), i cak su napravili neku vrstu ceke: njih nekolicina protiv dvojice pasa koji su "popusili foru". Lajanje, ganjanje, okruzivanje... Sg koji prodaje hamajlije od drveta (tikovine). U cemu je stos? Vunene carape i copori lutalica (a vec znam da ce me ljubitelji zivotinja prozvati zbog ovoga)??? U jebenoj GLAVNOJ ULICI???
Ako odgovara Behmenu, odgovara i meni. Samo znam za koga vise necu NIKAD glasati.
Edit: ne znam sto mi se "omakela" onako nepismena recenica.
Ako odgovara Behmenu, odgovara i meni. Samo znam za koga vise necu NIKAD glasati.
Edit: ne znam sto mi se "omakela" onako nepismena recenica.
Last edited by Zox on 17/01/2011 14:45, edited 1 time in total.
-
miljenko_jergovic
#2 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Lijepa moja Grbavica, to uvijek kažem. Ferhadija i Čaršija postale su neprepoznatljive. Više mi se ne mili gore ni izlaziti.
- braca
#4 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Neovisno od pasa lutalica, Behmen NIKADA nece biti MOJ predstavnik MOGA grada, to je osoba koje se ja stidim, jer papak ne zna kravatu da utegne, hoda okolo razdrljen (izmedju ostalog) i TAKAV lik da mene predstavlja u Dubrovniku, Zenevi, Frankfurtu.....pa nije ni cudo sto nas vas cijeli svijet smatra papcima i bijendicima. Eto nase slike i prilike. Pogledajte ga samo na sta lici.
A gospara Kljujica su nogirali kao da nije ni postojao. Ili mozda ne valja sto je Hrvat, pardon, katolik. Meni je draze da Sarajevo predstavlja kao gradonacelnik katolik gospar, nego ****************** papak.
opomena zbog neprimjerenosti.
A gospara Kljujica su nogirali kao da nije ni postojao. Ili mozda ne valja sto je Hrvat, pardon, katolik. Meni je draze da Sarajevo predstavlja kao gradonacelnik katolik gospar, nego ****************** papak.
opomena zbog neprimjerenosti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
ljudi iz hrvatske hvale nam grad na svojim stranicama
ali naglašavaju kako ima mnoštvo pasa...
ali naglašavaju kako ima mnoštvo pasa...
- Filter
#6 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Zox wrote: Behmenu, odgovara i meni. Samo znam za koga vise necu NIKAD glasati.
-
MAN-lion's coach
#7 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
<Ti si jedan najobičniji mrzitelj pasa.Zox wrote:Stan mi je odmah blizu firme, sve je nekako na Grbavici, pa se ne zapucujem bas cesto u taj neki "strogi" centar grada. Igrom slucaja, zaputio sam se tamo u subotu, i imao sam sta da vidm na Ferhadiji. Mozda nekom ko je na to navikao cijela prica ne predstavlja nista novo, ali ja nisam move to na nepunih 10 metara od lika koji prodaje vunene carape, i drugogao da vjerujem. Psi lutalice su u COPORIMA marsirali ulicom gore dole, pratili pjesake (koji su se pravili da ih ne primjecuju), i cak su napravili neku vrstu ceke: njih nekolicina protiv dvojice pasa koji su "popusili foru". Lajanje, ganjanje, okruzivanje... Sg koji prodaje hamajlije od drveta (tikovine). U cemu je stos? Vunene carape i copori lutalica (a vec znam da ce me ljubitelji zivotinja prozvati zbog ovoga)??? U jebenoj GLAVNOJ ULICI???
-
photo
#8 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
sad' ce se pojaviti neko iz one organizacije av mau ili kako se vec zove pa ce nas optuziti da smo protiv zivotinja, da mrzimo lijepa, mila i umiljata stvorenja koja nisu nikome nista kriva i slicno. treba pokupiti sve lutalice pa onda tim iz av mau ili kaoose vec zovu verzati ih ispred vrata kuce/stana pa neka se sami bore s njima.
on topic: bilo je vec nekoliko tema da su psi lutalice postale opsta opasnost u gradu, ne samo zbog bjesnila vec zbog ponasanja, da stvaraju nervozu kod gradjana i strah kod djece (da ne idem u to koliko su napadali ljudi do sada - kakve veze to ima sto je vakcinisan protiv bjesnila ako ce me izjesti???). i uvijek se javi neki ljubitelj zivotinja koji spomnene famozni zakon i kako mi gradjani tu ne mozemo nista. cinjenica jeste da ima taj neki zakon ali ni on nije, kao ni krivicni zakon uostalom, nista napisao o tome kakva prava ja kao gradjanin imam ako me neka dzukela napadne?
i to je problem u ovom drustvu - sto se samo gleda jedna strana - vide se samo prava jedne strane a ne obaveze ili prava druge strane. to krivim vlasnike pasa koji ih pustaju da odu i razne organizacije koje samo pricaju a nista konkretno ne rade da se rijesi situacija.
u ovom slucaju bi grad trebao da se rijesi lutalica - da ih pohvata i radi s njima sta vec treba. na zapadu, koji definitivno imaju liberalnije zakone nego ovo nase ucmalo drustvo, bnema lutalica, pogotovo ne po centru grada - ja ih nisam nigdje vidio a obisao sam pola evrope.
da skratim, volim zivotinje ali definitivno ne se treba rijesiti lutalica - svakog cuku, koji ode kod bilo kog veterinara, registrovati, na neki nacin obiljeziti (fotka, sta ja znam, bar kod na uhu i slicno) pa kada se uhvati kao lutalia opaliti vlasnika po dzepu. nece ih onda vise biti, sigurno.
on topic: bilo je vec nekoliko tema da su psi lutalice postale opsta opasnost u gradu, ne samo zbog bjesnila vec zbog ponasanja, da stvaraju nervozu kod gradjana i strah kod djece (da ne idem u to koliko su napadali ljudi do sada - kakve veze to ima sto je vakcinisan protiv bjesnila ako ce me izjesti???). i uvijek se javi neki ljubitelj zivotinja koji spomnene famozni zakon i kako mi gradjani tu ne mozemo nista. cinjenica jeste da ima taj neki zakon ali ni on nije, kao ni krivicni zakon uostalom, nista napisao o tome kakva prava ja kao gradjanin imam ako me neka dzukela napadne?
i to je problem u ovom drustvu - sto se samo gleda jedna strana - vide se samo prava jedne strane a ne obaveze ili prava druge strane. to krivim vlasnike pasa koji ih pustaju da odu i razne organizacije koje samo pricaju a nista konkretno ne rade da se rijesi situacija.
u ovom slucaju bi grad trebao da se rijesi lutalica - da ih pohvata i radi s njima sta vec treba. na zapadu, koji definitivno imaju liberalnije zakone nego ovo nase ucmalo drustvo, bnema lutalica, pogotovo ne po centru grada - ja ih nisam nigdje vidio a obisao sam pola evrope.
da skratim, volim zivotinje ali definitivno ne se treba rijesiti lutalica - svakog cuku, koji ode kod bilo kog veterinara, registrovati, na neki nacin obiljeziti (fotka, sta ja znam, bar kod na uhu i slicno) pa kada se uhvati kao lutalia opaliti vlasnika po dzepu. nece ih onda vise biti, sigurno.
-
VjecitiStudent
#9 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Zar nije odavno jasno da u ovoj zemlji samo IMT (imal' mene tu) savrseno funkcionise. Bilo sta drugo, kao npr. sprovodjenje u djelo bilo kakvog zakona, ukljucujuci i Zakon o zastiti zivotinja, je potpuno nemoguce.
Bice jos puno epizoda na ovu temu, prava sapunica se sprema, sa nesretnim cukama u glavnoj ulozi ...
Bice jos puno epizoda na ovu temu, prava sapunica se sprema, sa nesretnim cukama u glavnoj ulozi ...
- Zox
#10 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Postoje gradovi (u stvari skoro SVI gradovi zapadne Europe) gdje zive ljudi koji daleko vise vole i postuju zivotinje i njihova prava nego u Sarajevu. Pa ipak, kod njih copori pasa lutalica ne kruze glavnom ulicom.
- black
#11 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
sve to stoji i trebalo bi se nesto uraditi, tj moralo bi, no mene vise brinu kerovi na dvije noge, koji otimaju, bodu, pucaju, bacaju bombe itd. i niko nista, odron
- Zox
#12 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
I meni, naravno. Medjutim, nekako vise shvatam da se po tom pitanju mozda (MOZDA!) ne moze uraditi puno vise od onog sto se trenutno radi. Murija hapsi, tuzilastvo (cesto) pusta na slobodu. Ali ne shvatam gdje MOZE zapeti po pitanju pasa lutalica i vunenih carapa?black wrote:sve to stoji i trebalo bi se nesto uraditi, tj moralo bi, no mene vise brinu kerovi na dvije noge, koji otimaju, bodu, pucaju, bacaju bombe itd. i niko nista, odron
@komi, moze li pliz neki link na to hvaljenje hrvata, nije da ti ne vjerujem, nego znam puno turistickih vodica koji rade s hrvatima, pa mozda neko prepozna svoju grupu
- DenisSarajevo
#13 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Hebi ga nema se para za udomljavanje tih lutalica a s druge strane ti ljubitelji pasa nedaju da sintori fataju te lutalice. Stvarno ih je sve vise i vise al su za to krive te organizacije kako neko rece mjau vau, za taj problem nije Behmen kriv nije da ga branim vec su te organizacije krive ako vec ne dozvoljavaju sintorima da ih fataju onda nek ih oni skljanjaju sa ulicaZox wrote:Postoje gradovi (u stvari skoro SVI gradovi zapadne Europe) gdje zive ljudi koji daleko vise vole i postuju zivotinje i njihova prava nego u Sarajevu. Pa ipak, kod njih copori pasa lutalica ne kruze glavnom ulicom.
- Hunkar
#14 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
vrati sintore i eto
ako se nema para za azil ... ili ako mrsimudohani iz raznih organizacija nece da rijese problem pasa. a vidim da ovo svima odgovara, prebacivanje odgovornosti i sl ...
meni samo nije jasno u ovoj drzavi, sve se donosi bez ikakva promisljanja. ne samo oko pasa, nego inace. 1000 zakona doneseno sto je et neko rekao, bez ikakvog promisljanja sta ce taj zakon donijet, posljedice ?!
i bez ikakve pripreme za provodjenje zakona.
meni samo nije jasno u ovoj drzavi, sve se donosi bez ikakva promisljanja. ne samo oko pasa, nego inace. 1000 zakona doneseno sto je et neko rekao, bez ikakvog promisljanja sta ce taj zakon donijet, posljedice ?!
-
nova_korisnica
#15 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
zanima me, onako cisto informativno, jesu li ikada ovi iz ovih udruzenja sto se bave zastitom zivotinja pokusali organizovati neku ozbiljniju akciju za prikupljanje novcnih srestava potrebnih za rad tog azila?? ili mozda pokusali naci da li postoje neka sredstva (kreditne linije, grantovi ili sl) namjenjenu u te svrhe??
ja osim sto sam ih jednom srela u konzumu da prikupljaju hranu, nikada nisam ni vidjela ni cula da se nesto vise od toga trude...
bez da me pogresno razumijete, volim i ja zivotinje, ali nije nimalo lagodan osjecaj kad se vracate sa posla kuci ili hodate po gradu a vas prate 4-5 pasa...nisu me hvala Bogu jos napali..ali se iskreno nadam da i nece nikada..
pored ovih pasa, problem Ferhadije su i oni ulicni prodavaci...ali to je neka druga prica...
ja osim sto sam ih jednom srela u konzumu da prikupljaju hranu, nikada nisam ni vidjela ni cula da se nesto vise od toga trude...
bez da me pogresno razumijete, volim i ja zivotinje, ali nije nimalo lagodan osjecaj kad se vracate sa posla kuci ili hodate po gradu a vas prate 4-5 pasa...nisu me hvala Bogu jos napali..ali se iskreno nadam da i nece nikada..
pored ovih pasa, problem Ferhadije su i oni ulicni prodavaci...ali to je neka druga prica...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#16 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Ma nije druga prica, u uvodnom postu se i oni spominju, a tek polomljene ploce...jednom ce glavu neko zijaniti zbog onih ploca koje ispadaju.nova_korisnica wrote:zanima me, onako cisto informativno, jesu li ikada ovi iz ovih udruzenja sto se bave zastitom zivotinja pokusali organizovati neku ozbiljniju akciju za prikupljanje novcnih srestava potrebnih za rad tog azila?? ili mozda pokusali naci da li postoje neka sredstva (kreditne linije, grantovi ili sl) namjenjenu u te svrhe??
Sto se tice pasa...Carsijom i Ferhadijom vise ne mozes proci a da ne naidjes bar na dvije grupice, ne sjecam se kada sam zadnji put vidjela taj dio grada bez lutalica.
Najvise ih ima na semaforu na Carsiji meni se cini, ondje kod Saraja, pa kad se ljudi uzmu naguravati jer se boje, haos nastane...
Mislim da su ti psi trenutno zaista uz kriminal najveci problem u gradu, sve ostalo ti i ne smeta toliko kada vidis copor pasa kako ti ide iza ledja.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#17 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Dakle, krive su i odgovorne gladne životinje, krivi su i oodgovorni grupa entuzijasta koja se protivi najvećem divljaštvu koje se zove šintor, samo nije kriv niti odgovoran gradonačelnik. Interesantno 
-
nova_korisnica
#18 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
ma nisam ja rekla da su oni krivi...vec pitam, kako rekoh informativno!, poduyimaju li neke ozbiljnije korake ili ostaje samo na tom prikupljanju hrane?? ja, iako nisam clan tog ili bilo kojeg drugog udruzenja, sam uspjela jednog covjeka nagovoriti da uzme sebi psa u firmi kao psa cuvara...da se razumijemo, vise radnici cuvaju te pse nego oni njih...ali eto, sad 3 psa imaju hranu, veterinarsku njegu i "krov nad glavom"...ja nemam gdje psa drzati...KatarinaKosaca wrote:Dakle, krive su i odgovorne gladne životinje, krivi su i oodgovorni grupa entuzijasta koja se protivi najvećem divljaštvu koje se zove šintor, samo nije kriv niti odgovoran gradonačelnik. Interesantno
ali ruku na srce, ne vidim da oni koji najvise se zale na orkutnost drustva prema zivotinjama, poduzimaju neke ozbiljnije korake koje ce nas dovesti do rjesenja problema...
od nacelnika odavno nista ne ocekujem...osim mozda da bregi pomogne pri useljenju
- KatarinaKosaca
#19 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Rješenje problema je kao i rješenje većine problema u novcu. I kao građanin se pitam kako to da ima novca za milion nevladinih organizacija od kojih neke slave totalitarne režime, kako ima novca za lijene državne i općinske činovnike, kako ima novca za razne proslave, a nema novca za civiliziran odnos prema živim bićima. I tu nisi krivi ni psi ni oni koji žele da im zaštite kakav takav život.
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#20 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
KatarinaKosaca wrote:Dakle, krive su i odgovorne gladne životinje, krivi su i oodgovorni grupa entuzijasta koja se protivi najvećem divljaštvu koje se zove šintor, samo nije kriv niti odgovoran gradonačelnik. Interesantno
Vidim da je jednio bitno na svakoj temi malo pljuvati po proslom rezimu i SDP-u...sama tema i nije toliko bitna. Na stranu zastita zivotinja...i ja sam protiv sintora...ali to ne znaci da oni koji su se svim silama upirali da zabrane sintore sad nista ne rade da nas zastite od lutalica...pa moze li se ista kod nas do kraja dovesti...ili se sve zapocne...i na pola odustaneKatarinaKosaca wrote:Rješenje problema je kao i rješenje većine problema u novcu. I kao građanin se pitam kako to da ima novca za milion nevladinih organizacija od kojih neke slave totalitarne režime, kako ima novca za lijene državne i općinske činovnike, kako ima novca za razne proslave, a nema novca za civiliziran odnos prema živim bićima. I tu nisi krivi ni psi ni oni koji žele da im zaštite kakav takav život.
- Truba
#21 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
to joj je i smisao forumaškog života i to pod imenom jedne svete žene
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#22 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Jednima smisao da ga pljuju, drugima da ga u zvijezde kuju. U čemu je razlika?komi wrote:to joj je i smisao forumaškog života i to pod imenom jedne svete žene
Evo, nije doduše Ferhadija, ali jeste slika glavnog grada: Neki dan moj jedan kolega reče dobro zapažanje, da je Univerzitet u Sarajevu jedini univerzitet u demokratskom svijetu u čijem kampusu stoji kip jednog diktatora.
- KatarinaKosaca
#23 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Greška.davorf wrote:Vidim da je jednio bitno na svakoj temi malo pljuvati po proslom rezimu i SDP-u...sama tema i nije toliko bitna. Na stranu zastita zivotinja...i ja sam protiv sintora...ali to ne znaci da oni koji su se svim silama upirali da zabrane sintore sad nista ne rade da nas zastite od lutalica...pa moze li se ista kod nas do kraja dovesti...ili se sve zapocne...i na pola odustane
A tema je Sarajevo, gradonačelnik, valjda mora imati neku odgovornost za nešto. Ili po forumašu koji ga spomene treba okrenuti? Je li to smisao forumaškog života?
- Truba
#24 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
nek si nam se nagovorila
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#25 Re: Ferhadija, gdje zapelo?
Ja ne vidim smisao u tome, da se nevladine organizacije svim silama trude da zabrane sintore...i kad to uspiju...kad se zakon promijeni...onda jos traze pare da bi uradili to sto su obecali...ako ste se borili da se ukinu sintori...uredu...ali onda rijesite do kraja problem...nadjite pare i napravite azil...a ne da ne smijem ulicom proci od copora gladnih pasa.KatarinaKosaca wrote:Greška.davorf wrote:Vidim da je jednio bitno na svakoj temi malo pljuvati po proslom rezimu i SDP-u...sama tema i nije toliko bitna. Na stranu zastita zivotinja...i ja sam protiv sintora...ali to ne znaci da oni koji su se svim silama upirali da zabrane sintore sad nista ne rade da nas zastite od lutalica...pa moze li se ista kod nas do kraja dovesti...ili se sve zapocne...i na pola odustaneTvoja. U konkretnom sam slučaju mislila na neku drugu nevladinu organizaciju profašističkih ideja. Ali, ni to nije bitno. Nego, koliko novca iz budžeta dobivaju udruženja za zaštitu životinja, a koliko neki drugi k oji prelijevaju iz šupljeg u prazno i to dobro naplate.
A tema je Sarajevo, gradonačelnik, valjda mora imati neku odgovornost za nešto. Ili po forumašu koji ga spomene treba okrenuti? Je li to smisao forumaškog života?