FERAL ANALIZIRA:
ČIME JE UVJETOVANA PREOBRAZBA PREMIJERA REPUBLIKE SRPSKE MILORADA DODIKA,
DEKLARATIVNOG SOCIJALDEMOKRATA I NEGDAŠNJEG KARADŽIĆEVA PROTIVNIKA,
U VATRENOG NACIONALISTA KOJI PRIJETI BLOKADOM INSTITUCIJA VLASTI BiH...
Mislim da Vlaisavljević nije pokušavao usporediti socijaldemokrate s obe strane, nego je čisto pokušao naglasiti da SD stranke sve više dobivaju nacionalne predznake i okreću se nacionalnim projektima. Naravno SNSD je u tome daleko otšao i pitanje njihove socijaldemokracije je davno riješeno, ali nitko mi ne može reći da je u radikalizaciji stanja u BiH, SDPBIH zadržao istu političku i retoričku poziciju koju je imao npr. kad je držao vlast za vrijeme alijanse, ili ako hoćete za vriijeme prošle kampanje. Usporedite šta je Lagumdžija pričao prije oktopbra, i šta priča sada, kao i ostali dužnosnici socijaldemokrata!testament wrote:Slažem se,samo je neumjesno poređenje od strane profesora vlaisavljevića socijel-demokratije u r.šumskoj i federaciji,ko biva dodik je skrenuo na srpsku stranu,i to radi sdp u federaciji koji "skreće" od socijal-demokratije na bošnjačku "stranu" što je notorna glupost.Inače članak je više nego dobar jer raskrinkava dodika.On nije četo već najobičniji seoski đilkoš i ratni/poslijeratni profiter,koji na krilima srpskog nacionalizma hoće da za sebe privatizuje cijelu r.šumsku
pa nisu ni oni veslo sisali znaju oni kako se u bih dobijaju glasovi, probali na platformi socijl-demokracije, ali ne ide.kicky wrote:Mislim da Vlaisavljević nije pokušavao usporediti socijaldemokrate s obe strane, nego je čisto pokušao naglasiti da SD stranke sve više dobivaju nacionalne predznake i okreću se nacionalnim projektima. Naravno SNSD je u tome daleko otšao i pitanje njihove socijaldemokracije je davno riješeno, ali nitko mi ne može reći da je u radikalizaciji stanja u BiH, SDPBIH zadržao istu političku i retoričku poziciju koju je imao npr. kad je držao vlast za vrijeme alijanse, ili ako hoćete za vriijeme prošle kampanje. Usporedite šta je Lagumdžija pričao prije oktopbra, i šta priča sada, kao i ostali dužnosnici socijaldemokrata!testament wrote:Slažem se,samo je neumjesno poređenje od strane profesora vlaisavljevića socijel-demokratije u r.šumskoj i federaciji,ko biva dodik je skrenuo na srpsku stranu,i to radi sdp u federaciji koji "skreće" od socijal-demokratije na bošnjačku "stranu" što je notorna glupost.Inače članak je više nego dobar jer raskrinkava dodika.On nije četo već najobičniji seoski đilkoš i ratni/poslijeratni profiter,koji na krilima srpskog nacionalizma hoće da za sebe privatizuje cijelu r.šumsku
Što ne znači da MI ''naivčine'' ne odustajemo od socijaledmokracije kao jedine suvisle političke opcije!osa wrote:pa nisu ni oni veslo sisali znaju oni kako se u bih dobijaju glasovi, probali na platformi socijl-demokracije, ali ne ide.kicky wrote:Mislim da Vlaisavljević nije pokušavao usporediti socijaldemokrate s obe strane, nego je čisto pokušao naglasiti da SD stranke sve više dobivaju nacionalne predznake i okreću se nacionalnim projektima. Naravno SNSD je u tome daleko otšao i pitanje njihove socijaldemokracije je davno riješeno, ali nitko mi ne može reći da je u radikalizaciji stanja u BiH, SDPBIH zadržao istu političku i retoričku poziciju koju je imao npr. kad je držao vlast za vrijeme alijanse, ili ako hoćete za vriijeme prošle kampanje. Usporedite šta je Lagumdžija pričao prije oktopbra, i šta priča sada, kao i ostali dužnosnici socijaldemokrata!testament wrote:Slažem se,samo je neumjesno poređenje od strane profesora vlaisavljevića socijel-demokratije u r.šumskoj i federaciji,ko biva dodik je skrenuo na srpsku stranu,i to radi sdp u federaciji koji "skreće" od socijal-demokratije na bošnjačku "stranu" što je notorna glupost.Inače članak je više nego dobar jer raskrinkava dodika.On nije četo već najobičniji seoski đilkoš i ratni/poslijeratni profiter,koji na krilima srpskog nacionalizma hoće da za sebe privatizuje cijelu r.šumsku
sa željkom bi vjerovatno pridobio nešto hrvata ali srba čisto sumnjam.srbi su homogeni kod ostvarivanja svojih strateških ciljeva, a to svakako nije bih.testament wrote:OK Kicky slažem se sa tobom,najžalosnije je to što su VEĆINA glasača SDP-a bošnjaci,i to je taj zaokret,što reče kolega osa,pokušali su fino(ne želim da osuđujem srbe i hrvate što nisu za sdp opciju-jebig tako je),pa sad pokušavaju da animiraju glasačko tijelo koje im je "najbliže" a to su ponavljam nažalost uglavnom bošnjaci.Slažem se da bi trebalo izvršiti smjenu u vrhu sdp-a,ne što mi je draži željko od lagumdžije,već jednostavno što bi to popravilo imidž stranke,a i pridobili bi određeni broj građana hrvatske i srpske nacionalnosti,koji su do sada bili "neodlučni"
I nadam se da je ono za zelju tipkačka greška jer mi je zelje više na vrh glave
Ja mislim da tvoja analita nije dobra (no hard feelings) jer mi se čini da sve političare pokreće nešto materijalno. Dragi moj, prodao bi dodik svoje "Srpstvo" za neku cijenu. Svi mi imamo cijenu pa i on. Prošla su vremena velikih vođa, velikih ideja, pički materini. Novac pokreć svijet, novac ćeš imat dođeš li na vlast, na vlast ćeš doć ako govoriš raji ono što žele slušat... Jebe se njemu za Srbe i Srbiju...zavrzlama wrote:Mislim da je analiza u vecem dijelu dobra ..samo je autor fulao u bitnim i kljucnim stvarima...
Najveca zabluda i probosanskih politicara i MZ sto vjeruju da Dodik i ostali vodeci srpski politicari(a i vecina srpskog naroda u BIH) misle da se Dodik vodi materijalnim interesom i da mu je lova sve..eh tu je problem...Dodik je pijun Beograda i on je postavljen da odradi prljav posao za njih a materijalna pomoc mu je obezbijedjenja i tacno odredjena..tako da ovo sto sad Dodik radi je samo odradjivanje prjavog posla za velikosrpske stratege u Srbiji ...
Druga stvar u ovoj analizi koja je po meni netacna je ..Dodik nije gazda rs-a i svih para u tom entitetu..on je samo instrument i glasnogovornik Beograda ..njemu Beograd nije dozvolio da upravlja novcem i visokom politikom,nego iskljucivo mu je povjeren zadatak da homogenizira narod,omalovazava BIH,ulazi u konfrotaciju sa MZ,i da krkanskim i kocijaskim rijecnikom prica ono sto nepismeni i izvarani narod zeli da cuje..
Da je Dodiku stalo do fotelje i vlasti..on bi nakon silnih privatizacija i trpanja u dzep miliona KM..pristao na uslove MZ-e,smirio tenzije i postao miljenik MZ-e i tako sebi osigurao vlast u entitetu ili BIH za narednih puno godina..ne on odradjuje ono za sta je postavljen..i ako na kraju izvuce zivu glavu to jos bolje..Dodikov problem je sto je on sad na tkz. vlasti u najkriticnjem momentu a to je odlazak Kosova..zato netreba cuditi njegova retorika jer on to mora da radi jer takav je politicki trenutak...i on sam bi volio otici u Srbiju i uzivati u lovi i piti kavicu na Dedinnju..ali posao nije odradio jos..kad ce i dali ce prezivjeti je da vidimo.....sve se bojim da ce mu kavica biti slatka....
JohnnyS wrote:Ja mislim da tvoja analita nije dobra (no hard feelings) jer mi se čini da sve političare pokreće nešto materijalno. Dragi moj, prodao bi dodik svoje "Srpstvo" za neku cijenu. Svi mi imamo cijenu pa i on. Prošla su vremena velikih vođa, velikih ideja, pički materini. Novac pokreć svijet, novac ćeš imat dođeš li na vlast, na vlast ćeš doć ako govoriš raji ono što žele slušat... Jebe se njemu za Srbe i Srbiju...zavrzlama wrote:Mislim da je analiza u vecem dijelu dobra ..samo je autor fulao u bitnim i kljucnim stvarima...
Najveca zabluda i probosanskih politicara i MZ sto vjeruju da Dodik i ostali vodeci srpski politicari(a i vecina srpskog naroda u BIH) misle da se Dodik vodi materijalnim interesom i da mu je lova sve..eh tu je problem...Dodik je pijun Beograda i on je postavljen da odradi prljav posao za njih a materijalna pomoc mu je obezbijedjenja i tacno odredjena..tako da ovo sto sad Dodik radi je samo odradjivanje prjavog posla za velikosrpske stratege u Srbiji ...
Druga stvar u ovoj analizi koja je po meni netacna je ..Dodik nije gazda rs-a i svih para u tom entitetu..on je samo instrument i glasnogovornik Beograda ..njemu Beograd nije dozvolio da upravlja novcem i visokom politikom,nego iskljucivo mu je povjeren zadatak da homogenizira narod,omalovazava BIH,ulazi u konfrotaciju sa MZ,i da krkanskim i kocijaskim rijecnikom prica ono sto nepismeni i izvarani narod zeli da cuje..
Da je Dodiku stalo do fotelje i vlasti..on bi nakon silnih privatizacija i trpanja u dzep miliona KM..pristao na uslove MZ-e,smirio tenzije i postao miljenik MZ-e i tako sebi osigurao vlast u entitetu ili BIH za narednih puno godina..ne on odradjuje ono za sta je postavljen..i ako na kraju izvuce zivu glavu to jos bolje..Dodikov problem je sto je on sad na tkz. vlasti u najkriticnjem momentu a to je odlazak Kosova..zato netreba cuditi njegova retorika jer on to mora da radi jer takav je politicki trenutak...i on sam bi volio otici u Srbiju i uzivati u lovi i piti kavicu na Dedinnju..ali posao nije odradio jos..kad ce i dali ce prezivjeti je da vidimo.....sve se bojim da ce mu kavica biti slatka....
Boldirano i uvećano,ali sumljam da će Zlaja pristatitestament wrote:OK Kicky slažem se sa tobom,najžalosnije je to što su VEĆINA glasača SDP-a bošnjaci,i to je taj zaokret,što reče kolega osa,pokušali su fino(ne želim da osuđujem srbe i hrvate što nisu za sdp opciju-jebig tako je),pa sad pokušavaju da animiraju glasačko tijelo koje im je "najbliže" a to su ponavljam nažalost uglavnom bošnjaci.Slažem se da bi trebalo izvršiti smjenu u vrhu sdp-a,ne što mi je draži željko od lagumdžije,već jednostavno što bi to popravilo imidž stranke,a i pridobili bi određeni broj građana hrvatske i srpske nacionalnosti,koji su do sada bili "neodlučni"
I nadam se da je ono za zelju tipkačka greška jer mi je zelje više na vrh glave
Potpis!zavrzlama wrote:Mislim da je analiza u vecem dijelu dobra ..samo je autor fulao u bitnim i kljucnim stvarima...
Ja mislim da si ti taj koji je u zabludi. Non stop ponavljas jedno te isto, o integralnoj regionalnoj povezanosti desavanja u RS i Srbiji. Naravno da su povezani, ali ne na nacin na koji ti govoris. Zamisljas da je politika Srbije i RS do u detalje razradjena, i pri tome pogresno zakljucujes da je srpskim politicarima bitnije srbovanje od njih samih, tj. oni su svi kobajagi ujedinjeni u ideji u ideju nacionalnog pitanja. Vidis tako Hare skuplja glasove, ko veli kad su oni homogenizirani trebamo se i mi udruzit.zavrzlama wrote:Mislim da je analiza u vecem dijelu dobra ..samo je autor fulao u bitnim i kljucnim stvarima...
Dodik nije cetnik, shvatite to
Gdje sam ja to rekao?zavrzlama wrote:u zabludi su oni koji misle da sam naivan da padnem na pricu kako je pobijeno 100 000 ljudi porusene sve nesrpske bogomolje ,izvrsen genocid i sve to radi novca i licne koristi