'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by Velkoski »

Pred sami početak Svjetskog prvenstva u Brazilu dotična je pisala ovo:

http://www.frontal.ba/blogovi/blog/6025 ... otiv-bosne

Zatim je nedavno dala ovu izjavu:

http://sport1.ba/andrea-vukovic-bih-ne- ... -jos-dugo/

Obišao sam dosta gradova u RS-u ove godine zbog posla i svjestan sam da veliki broj mladih tamo razmišlja upravo na ovaj način. Dotična u jednom dijelu teksta spominje kako nju neko tjera da ima pasoš Bosne i Hercegovine, što meni zapravo i nema previše logike jer vjerujem da su ovako inteligentnoj djevojci vrata Evrope širom otvorena.

Ono što mene interesuje je da li uopšte ima rješenja za ovu državu ukoliko će oni 'na kojima svijet ostaje' širiti ovakve ideje? U naslovu spominjem fenomen, ali ne stoji bezveze pod navodnicima jer ovo više nije rijetka pojava.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by Truba »

nisam citao dalje od 2000-te
dezurni_ucenik

#3 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by dezurni_ucenik »

Sto se zamarati sa tim sta misli tamo neka cetnicka govnarka, ko je jebe.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by Velkoski »

dezurni_ucenik wrote:Sto se zamarati sa tim sta misli tamo neka cetnicka govnarka, ko je jebe.
Pa zato i kažem... Problem je što je mlada i što nije jedina, nego se ovakvi stavovi 'šire k'o kuga'.
dezurni_ucenik

#5 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by dezurni_ucenik »

Velkoski wrote:
dezurni_ucenik wrote:Sto se zamarati sa tim sta misli tamo neka cetnicka govnarka, ko je jebe.
Pa zato i kažem... Problem je što je mlada i što nije jedina, nego se ovakvi stavovi 'šire k'o kuga'.
Pomiri se sa tim da 2/3 ove drzave mrze BiH. I tako ce na zalost uvijek ostati. Zato ja takve komentare ove pisulje gledam sa dozom podsmijeha, ono mrzu Bosnu :lol:

Neka pisulja cetnicka pita Sikirasa kako mu je bilo ljetos na doceku ispred vjecne vatre.
mg

#6 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by mg »

Realno, nikog ne mozes natjerat da voli BiH.

I ja kad realno i objektivno razmislim, ne volim je ovakvu, sa nacionalistima poput doticne, seljacima u foteljama i papcinama poput Amira Zukica koji predstavljaju bilo sta.

Ne volim korupciju, nepotizam, zagadjenje i buducnost robova MMF koju djeci ostavljamo.

Ne volim sto imamo losu vlast, lose pravosudje, lose sve.

I nema se tu sta voljeti, to je floskula jednog naroda u BiH koji je bio nosilac ideje RBiH, a istu je prodao radio homogenizacije vlastitog naroda.

Ovaj sistem samo me sisa, nista mi ne daje a sam naziv drzave mi ne predstavlja nista kad klanovi unutra imaju drugacije agende, svako za sebe.

Ja sam samo glasacko/potrosacko/topovsko meso koje oni pokusavaju ubjedit da postoje visi ciljevi.

Ali, domovina je tamo dje su oni koje volim, i dje mi je dobro. Nema veze sa geografskom lokacijom.

A pogotovo nema veze sa malicioznim vodjama, koji bi i mene i ovu zadojenu glupacu gurnuli u rov da se ubijamo radi njihova interesa i fotelje.
JelenaJecika

#7 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by JelenaJecika »

Ja takođe ne volim BIH, i šta ćemo sad? :) To je potpuno legimitan stav. Kao što neko voli BIH, morate prihvatiti da ima i onih koji je ne vole.

Andrei Vuković svaka čast. Među ženama srpske nacionalnosti jako je malo njih nacionalno osvješteno. Pogotovo u njenom dobu, većini su neke druge stvari prioriteti.

Najbitnije je da postoji želja srpskog naroda za otcjepljenjem i da ona nikada nije slabila. A povoljan trenutak će svakako doći.

Koliko god mi kritikovali Vučića radi dobru stvar. Sada je najpametnije ćutati i pokušati ekonomski unaprijediti svoje parče zemlje, primaći se zapadu i EU, ovo je 100% njihov prostor djelovanja. Nismo u milosti zapada i suludo bi bilo sprovoditi bilo kakve referendume i čačkati mečku. Previše se toga desilo 90tih za šta su Srbi proglašeni krivima, previše je toga na leđima našeg naroda da bi se bilo šta trenutno uradilo. :wink: ;-)

Žalosno je što većina srpskog naroda ne vidi da napredak, svaki, pa i onaj na polju otcjepljenja bio mnogo brži da da priđemo onima pored kojih je stvara moć - a to nisu Rusi. Da smo 90tih prišli zapadnoj Evropi, da smo im se ulizivali toliko da nam samo pertle vire, i to samo onaj plastični dio pertli na vrhu, ostvarili bi mnogo više vojnih ciljeva jer im Muslimani (vjerski) nikako ne mogu biti bliži od nas Srba, ali nije bilo pameti i išlo se glavom u zid. ;-)

Dok god postoje osobe poput Adreje Vuković, dok god postoji ijedan Banjalučanin koji će prići Ognjenu Vranješu i otvoreno ga pred svima u kafiću pljunuti, dok god se na Palama, Bijeljini, Zvorniku bude zviždalo himni nametnute BIH to su jasni znaci da srpski narod nije posustao i da je želja ista. Sve su ovo izuzetno pozitivne stvari i moraju se njegovati, prenositi sa koljena na koljeno.

Ovo je najveći stepen državnosti koji su Srbi na prostoru Bosne ikada u svojoj istoriji imali. Dosta je toga urađeno pri stvaranju naše države. Za završni korak - jednostavno nemamo podršku. Prostor je zaokružen i mnogo toga je dovedeno u red. Treba biti ponosan na to i ne treba biti alav, ove Dodikove najave referenduma svako 2 mjeseca su svakako smješna stvar. Valja unaprijediti parče zemlje koji trenutno imaš.
Last edited by JelenaJecika on 22/12/2015 23:20, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#8 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by dezurni_ucenik »

JelenaJecika wrote:Ja takođe ne volim BIH, i šta ćemo sad? :) To je potpuno legimitan stav. Kao što neko voli BIH, morate prihvatiti da ima i onih koji je ne vole.

Andrei Vuković svaka čast. Među ženama srpske nacionalnosti jako je malo njih nacionalno osvješteno. Pogotovo u njenom dobu, većini su neke druge stvari prioriteti.

Najbitnije je da postoji želja srpskog naroda za otcjepljenjem i da ona nikada nije slabila. A povoljan trenutak će svakako doći.

Koliko god mi kritikovali Vučića radi dobru stvar. Sada je najpametnije ćutati i pokušati ekonomski unaprijediti svoje parče zemlje, primaći se zapadu i EU, ovo je 100% njihov prostor djelovanja. Nismo u milosti zapada i suludo bi bilo sprovoditi bilo kakve referendume i čačkati mečku. Previše se toga desilo 90tih za šta su Srbi proglašeni krivima, previše je toga na leđima našeg naroda da bi se bilo šta trenutno uradilo. :wink: ;-)

Žalosno je što većina srpskog naroda ne vidi da napredak, svaki, pa i onaj na polju otcjepljenja bio mnogo brži da da priđemo onima pored kojih je stvara moć - a to nisu Rusi. Da smo 90tih prišli zapadnoj Evropi, da smo im se ulizivali toliko da nam samo pertle vire, i to samo onaj plastični dio pertli na vrhu, ostvarili bi mnogo više vojnih ciljeva jer im Muslimani (vjerski) nikako ne mogu biti bliži od nas Srba, ali nije bilo pameti i išlo se glavom u zid. ;-)

Dok god postoje osobe poput Adreje Vuković, dok god postoji ijedan Banjalučanin koji će prići Ognjenu Vranješu i otvoreno ga pred svima u kafiću pljunuti, dok god se na Palama, Bijeljini, Zvorniku bude zviždalo himni nametnute BIH to su jasni znaci da srpski narod nije posustao i da je želja ista. Sve su ovo izuzetno pozitivne stvari i moraju se njegovati, prenositi sa koljena na koljeno.

:lol:
maida95

#9 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by maida95 »

Uf, očekujem moderatore da odrade svoj pos'o.. :zoka: :mrgreen:
dezurni_ucenik

#11 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/12/2015 23:36, edited 1 time in total.
JelenaJecika

#13 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by JelenaJecika »

Ja nisam rekla ništa loše, ja nikoga ne mrzim. Samo kažem stav većine Srba. Ja nisam zadovoljna postojećim stanjem, ali svakako u trenutnoj situaciji treba ćutati i ne talasati puno, nije vrijeme za to jer bi se moglo izgubiti i ono što se trenutno ima.

A sa Andreom je većina Srpske. Tačnije ne većina nego cijela Srpska.
salik79

#14 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by salik79 »

JelenaJecika wrote:Ja takođe ne volim BIH, i šta ćemo sad? :) To je potpuno legimitan stav. Kao što neko voli BIH, morate prihvatiti da ima i onih koji je ne vole.

Ovo je najveći stepen državnosti koji su Srbi na prostoru Bosne ikada u svojoj istoriji imali. Dosta je toga urađeno pri stvaranju naše države. Za završni korak - jednostavno nemamo podršku. Prostor je zaokružen i mnogo toga je dovedeno u red. Treba biti ponosan na to i ne treba biti alav, ove Dodikove najave referenduma svako 2 mjeseca su svakako smješna stvar. Valja unaprijediti parče zemlje koji trenutno imaš.
A za to vrEme, dok to nesto cekate, ide autocitat sa neke druge teme :mrgreen: :

Mislim da je pravo vrijeme za jedan intermezzo, uz onu cuvenu epsko-guslarsku od Sajgonaca, u sjajnoj interpretaciju cuvenog Dragana Tesica Tese:

Oj srbine opet si najebo

Za ovu priliku i Lyrics za one koji zele to horski propratiti:

Ej gusle moje drvo javorovo
na Vijencu se dogodi Kosovo
u ´iljadu devetoj stotini, devedeset četvrtoj godini.
Sa svih strana dušmani nam mrski,
udariše na Vijenac srpski.
S jedne strane brojni Pakistanci, pa Iranci i Afganistanci,
s druge strane udariše Turci
i sa njima mnogobrojni crnci,
s treće strane ljuti janjičari
i UNPROFOR naš dušmanin stari.
Tenk do tenka, junak do junaka,
to je vojska Alijinih Bošnjaka.
Kad topovska sasu kanonada,
ode jeka do Doboja grada.
Crni dim se do neba izvija,
ne bi bolje ni sveti Ilija.
Kad se dvije vojske udariše
puška puca, a barut miriše.
Neko viče moja mila majko
neko gdje si Kraljeviću Marko.
Crni oblak prekrio je nebo,
oj Srbine opet si najebo!
Grmi sijeva trese se planeta
rekao bi da je smak svijeta.
Uz urnebesni zvuk talambasa,
sva se Ozren gora zatalasa.
Sve za srpstvo i sve srpske slave,
na sve strane lete srpske glave.
Rika stoji teških ´aubica,
lete srpske glave do Poljica.
Što propusti iz Bikodža Musto
to dočeka iz Gnojnice Rusto,

od Kosova tako ne bi gusto.
Što propusti iz Ma´ale Musa
to dočeka iz Poljica Jusa
dreka stoji Rumuna i Rusa.
Nije prošlo dana ni dva sata
kad evo ti silnoga Kuvajta,
mrka brka - širokije´ leđa
baš ko da je Srđa Zlopogleđa.
Drži barjak u desnici ruci,
a za njime Alijini Turci.
Pravi ´aos nastao je tada
sva nam krimska izgide brigada.
Svi junaci ovjenčani slavom
srpski Vijenac platili su glavom.
insomnia78

#16 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by insomnia78 »

Multikulti na haparatima
Image

PS: u pravu je ova Jelena, nista nije slagala
To je misljenje citave PC
uglavnomja

#17 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by uglavnomja »

JelenaJecika wrote:Ja nisam rekla ništa loše, ja nikoga ne mrzim. Samo kažem stav većine Srba. Ja nisam zadovoljna postojećim stanjem, ali svakako u trenutnoj situaciji treba ćutati i ne talasati puno, nije vrijeme za to jer bi se moglo izgubiti i ono što se trenutno ima.

a djecete u pm :D

kod vucica? eno jedva ceka da mu dodjete :lol: :lol: :lol:
da imate srpski pasos ne biste ni zivjele u bih. znaci nemate, niti cete imati. osim ako se uvalite kak'om za papire 8)

nego, dokle podjela na prave srbe i one druge, lazne i priucene :izet:
It_is_a_Leclerc

#18 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by It_is_a_Leclerc »

A ne želim ni ja ni ovaj smog, pa mi se valja svako jutro probuditi, i ići kroz dan tužan i žalostan, gutati je, i živjeti s njom.

Tako i ovaj Andrea, kao i ovaj "Jelena" (fan Konakovića inače). Zamisli patnje - živjeti od mržnje u pravoslavnom ISIL-u, iz petnih žila se praviti da ne vidiš očigledno... Ne dao dragi Allah nikom, pa ni njima.
insomnia78

#19 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
JelenaJecika wrote:Ja nisam rekla ništa loše, ja nikoga ne mrzim. Samo kažem stav većine Srba. Ja nisam zadovoljna postojećim stanjem, ali svakako u trenutnoj situaciji treba ćutati i ne talasati puno, nije vrijeme za to jer bi se moglo izgubiti i ono što se trenutno ima.

da imate srpski pasos ne biste ni zivjele u bih. znaci nemate, niti cete imati. osim ako se uvalite kak'om za papire 8)

Ceka se 25-i, da se vidi kome jelka sljasti u kuci
Isto ko i u ovom drugom taboru, tekfirijskom :D
House

#20 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by House »

jelena je zakon :lol: dođi da te oplodimo
almir90

#21 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by almir90 »

Mislim da smo prevazišli više ta vremena kad smo se brinuli šta separatisti misle i njihova omladina. Kao da mogu nešto promijeniti, i kao da nam je ta vijest neka novost. Kome se god ovdje ne sviđa može slobodno otići i napustiti BiH, nije sad da će neko liti suze zbog toga. :lol:

Nego, Jelo, kaj se dela u Herceg-Bosni? Uh, zamal' zaboravih, pa nema Herceg-Bosne ni u kakvom obliku, osim u glavama pojedinaca. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bosna i Hercegovina je nakon toliko vremena i okupatora opstala i ostala, pa možemo ovako slobodno reći da će je sigurno biti i dalje, a kako vidimo pritiskom na separatiste pomalo je vraćamo sve više.

Treba samo malo poraditi na ovoj omladini da se više bore za sebe, i prestanu misliti da će nam neko drugi srediti sve u životu, od Države, posla i svega vezanog za bolji život.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
maida95

#22 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by maida95 »

uglavnomja wrote:a djecete u pm :D
Čuj gdje će, pa oni bi uz Srbiju, samo šteta neće ih ni oni. :mrgreen:
dosada_ziva

#23 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by dosada_ziva »

duvaj ga četnikušo, zajedno sa genocidasima iz manjeg beha entiteta.
almir90

#24 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by almir90 »

insomnia78 wrote:
uglavnomja wrote:

Ceka se 25-i, da se vidi kome jelka sljasti u kuci
Isto ko i u ovom drugom taboru, tekfirijskom :D
Ova više zvuči kao oni majorizirani, nije ovo vidilo Šumske Repabljik ni na razglednici.
House

#25 Re: 'Fenomen' zvani Andrea Vuković: "BiH ne želim da postoji još dugo"

Post by House »

dosada_ziva wrote:duvaj ga četnikušo, zajedno sa genocidasima iz manjeg beha entiteta.

nemoj tako :oops: treba je prvo isprobati,a tek onda zvati četnikušom :wink:

jelena i ja ljubimo se u ulici zelenih beretki
Locked