Fena, cija je to novinska agencija?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
Romanopisac
Posts: 54
Joined: 26/02/2007 23:31

#1 Fena, cija je to novinska agencija?

Post by Romanopisac » 02/03/2007 10:00

Nesto citam FENU na njihovoh stranici i ne mogu se oteti utisku da ima vise vijesti o tome sta su Mile, Nikola, Radovan, Ratko rekli u RS nego vijesti iz Federacije.

Pa me bas ono zanima cija je to agencija tj. koliko Bosnjaci i Hrvati placaju da citaju sta su rekli Mile, Nikola, Radovan, Ratko itd iz RS-a i sta tamo ima novo? A da su "profesionalni" to nemojte sumnjati?

Nije bitno za "RS agenciju FENA" sto je tip u Beogradu osudjen na SKANDALOZNIH dvije godine za ratni zlocin na Ovcari (Vukovar), nego oni stavljaju u naslov da je presuda potvrdjena, a totalno izostavljaju glavnu informaciju iz clanka da je Beograd osudio zlocinca za ogroman zlocin na samo dvije godine, kao da je obio trafiku i ukrao par novina?
prije 1 sat 29 minuta
Beograd: Potvrđena presuda za zločin na Ovčari

Vrhovni sud Srbije potvrdio je presudu Posebnog suda za ratne zločine u Beogradu kojom je pripadnik nekadašnje teritorijalne obrane Vukovara Milan Bulić osuđen zbog ratnog zločina, sudjelovanja u strijeljanju hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.

Kako je u četvrtak priopćio Vrhovni sud Srbije, osuđenom Buliću smanjena je prvostepena kazna od osam godina na dvije godine zatvora, zbog njegova teškog zdravstvenog stanja.

Buliću je suđenje, kao i ostalim optuženima za ratni zločin na Ovčari, počelo u proljeće 2003. godine, ali je tijekom suđenja postupak protiv njega izdvojen zbog njegove teške bolesti i nemogućnosti da sudjeluje u procesu protiv ostalih 15 optuženih, od kojih je u decembru 2005. godine njih 14 osuđeno za taj zločin, dok su dvojica oslobođena zbog nedostatka dokaza.

Tu je presudu u oktobru prošle godine ukinuo Vrhovni sud Srbije i predmet vratio na ponovno suđenje Posebnom sudu, te je presuda Buliću prva pravomoćna presuda u Srbiji za ratni zločin na Ovčari.

(FENA)
Koga treba mjenjati u FENI da bi bilo bolje?


Romanopisac
Posts: 54
Joined: 26/02/2007 23:31

#2

Post by Romanopisac » 02/03/2007 10:02

Tri prve glavne vijesti:
NARODNA SKUPŠTINA RS-a USVOJILA NACRT ZAKONA O PRAZNICIMA
BANJA LUKA, 1. marta (FENA) - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su večeras nakon burne rasprave Nacrt zakona o praznicima RS-a.

1.3.2007. (17:38)
MINISTARSTVO UPRAVE RS-a OPTUŽUJE NAČELNIKA SREBRENICE DA JE PREKRŠIO OVLAŠTENJA
BANJA LUKA, 1. marta (FENA) - Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske saopćilo je danas da nije dobilo nikakvo zvanično saopćenje, ali ima saznanja da je načelnik općine Srebrenica Abdurahman Malkić samovoljno proglasio 1. mart kao neradni dan u toj općini.

1.3.2007. (17:31)
PROTEST ZBOG DISKRIMINACIJE NOVINARA TOKOM POSJETE PRINCA ČARLSA
BANJA LUKA, 1. marta (FENA) – Udruženje mladih novinara Republike Srpske (UMNO) uputilo je protest Ambasadi Velike Britanije "zbog toga što nije pružila mogućnost ravnopravnosti svim medijima u BiH koji su željeli da prisustvuju posjeti princa od Velsa Čarlsa i vojvotkinje od Konvola Kamile, bazi EUFOR-a u Ramićima kod Banje Luke".

User avatar
karanana
Posts: 38592
Joined: 26/02/2004 00:00
Has thanked: 9 times
Been thanked: 48 times

#3

Post by karanana » 02/03/2007 10:03

Novinari su tu da izvjestavaju o faktima i stvarima koje se dese a ne da iznose njihova osobna misljenja o tome da li je osuda preblaga ili preostra. To ostavljaju nama forumashima.

Romanopisac
Posts: 54
Joined: 26/02/2007 23:31

#4

Post by Romanopisac » 02/03/2007 10:12

karanana wrote:Novinari su tu da izvjestavaju o faktima i stvarima koje se dese a ne da iznose njihova osobna misljenja o tome da li je osuda preblaga ili preostra. To ostavljaju nama forumashima.
Slazem se da jesu, medjutim ne mislis li da samo dvije godine osude za zlocinca sa Ovcare zasluzuje da bude u naslovu?

Mislim da i Federacija treba osnovati jednu agenciju koja bi bila Federalna agencija, posto RS ima dvije, FENU i SRNU!

Jonx
Posts: 346
Joined: 14/01/2007 12:05
Location: Tibet

#5

Post by Jonx » 02/03/2007 10:17

:thumbup:

privremeni
Posts: 1527
Joined: 29/07/2003 00:00

#6

Post by privremeni » 02/03/2007 10:37

Romanopisac wrote:
karanana wrote:Novinari su tu da izvjestavaju o faktima i stvarima koje se dese a ne da iznose njihova osobna misljenja o tome da li je osuda preblaga ili preostra. To ostavljaju nama forumashima.
Slazem se da jesu, medjutim ne mislis li da samo dvije godine osude za zlocinca sa Ovcare zasluzuje da bude u naslovu?

Mislim da i Federacija treba osnovati jednu agenciju koja bi bila Federalna agencija, posto RS ima dvije, FENU i SRNU!

FENA JE federalna agencija , a ima svoje novinare-dopisnike po cijeloj BiH, sto znaci i u RS. SRNA je to isto u RS-u.

Romanopisac
Posts: 54
Joined: 26/02/2007 23:31

#7

Post by Romanopisac » 02/03/2007 13:34

privremeni wrote:FENA JE federalna agencija , a ima svoje novinare-dopisnike po cijeloj BiH, sto znaci i u RS. SRNA je to isto u RS-u.
Nemoj zezat. FENA federalna agencija? Pa prema onom kako prenose propagandne poruke reklo bi se da ih RS finansira?

A sta rade dopisnici FENE iz Federacije ili su to dopisnici FENE iz RS "vrijedniji"?

FENA je federalna novinska agencija i finansirana je iz federalnog budzeta i treba da prenosi novosti i stavove iz Federacije BiH, ne propagandu iz RS. Ako je Mile markirao "Nezavisne novine", Srnu i jelene da li to znaci da je markirao i FENU?

Sve u svemu mislim da bi se FENA ipak trebala malo prestrukturirati ili da se osniva nova agencija koja ce biti federalna, a ne Milina?

Evo cak im i webmaster u Federaciji spava?

Code: Select all

Server Error in '/public2' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

Runtime Error 
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine. 

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".


<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
  <system.web>
    <customErrors mode="Off"/>
  </system.web>
</configuration>
 

Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.


<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
  <system.web>
    <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
  </system.web>
</configuration>

Post Reply