Fena aferim!

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
MystiC
Posts: 121
Joined: 06/12/2005 14:00

#1 Fena aferim!

Post by MystiC » 03/07/2007 17:35

Helsinški odbor Srbije: Velikosrpska ideja i dalje ugrožava BiH
Velikosrpska ideja i dalje ugrožava formiranje jedinstvene države Bosne i Hercegovine, a Srbija se još uvijek nije odrekla ideja o pripajanju dijela BiH, rekla je u utorak u Beogradu predsjednica nevladine organizacije na konferenciji o BiH i srpskom nacionalnom projektu.
"Srbija nije odustala od projekta koji je zacrtao Milošević", istaknula je Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji koji je organizirao skup.

Ona je mišljenja "da je politika Beograda i dalje usmjerena ka Republici Srpskoj (RS), kao i da su i dalje na snazi ideje o eventualnom njenom pripajanju Srbiji, odnosno stvaranju takozvane velike Srbije".

Biserko je na skupu "Bosna i Hercegovina: dio srpskog nacionalnog projekta" rekla kako se vlada u Beogradu s premijerom Vojislavom Koštunicom nada da će doći do promjene u konstelaciji snaga u svijetu, te se oslanja na podršku Rusije što se vidi kada je riječ o statusu Kosova.

"Povezivanje pitanja statusa Kosova s pitanjem Republike Srpske je strateška priča Beograda, problem jer se oni koji to zagovaraju ponašaju kao da nisu svjesni nove realnosti", upozorila je ona.

Na skupu je rečeno i da BiH ni poslije 12 godina ne funkcionira kao jedinstvena država, da nije došlo do integracije, kao i da će se to postići tek kada dođe do relativizacije položaja RS unutar Federacije BiH.


Katkad se pitam da li Fena ovo namjerno cini?!


jugoistocnjak
Posts: 493
Joined: 24/05/2007 07:53

#2

Post by jugoistocnjak » 03/07/2007 19:06

Ma jok. U pitanju je prirodna nadarenost za uprskati stvar! :D

Post Reply