Feminnem ce fakat biti zabranjen na Eurosongu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
BiHFLEX

#1 Feminnem ce fakat biti zabranjen na Eurosongu

Post by BiHFLEX »

Ova njihova pisma je fakat kopija od grupe ABBA pjesme Waterloo iz 1974 poslusajte pa se uvjerite. Zar nije zabranjeo kopirati druge j*ba ih ja. Samo ce obrukati nasu domovinu ako odu sa ovom pismom. Ali opet nema ..... bez katolicke. :-D
HamzaC

Post by HamzaC »

Pomenuti citat je sa stranice:

http://www.myledbury.co.uk/eurovision/eurovision_qa.asp

i odnosi se na pjesmu "Ne brini"!
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

samo me interesuje da li ce ijedan poslijeratni eurosong proci bez skandala....

zasto se samo prosle godine radilo tako sto se odabere JEDAN izvodjac pa se onda biraju pjesme?
zasto to nisu napravili i ove godine? nego ovako davali laznu nadu i pravili Grand/Folk paradu.... :roll:

k'o sto Deen rece "Trehni me babo od sljivu"....
pitt

Post by pitt »

A jel mogu ja da te tresnem od sljivu :D:D Ne bih bas puno... :D:D
Zox

Post by Zox »

E bas je eurosong ozbiljna stvar...
Lace

Post by Lace »

deen je king...ja bih ga poslala opet :D
dEnI_tz

Post by dEnI_tz »

hehe ebat deena jedini predstavnik koji je valjao bio je merlin ono ostalo sranje a posebno maja tatic i ona bitch mija martina,a ove feminnem no comment
renBa 999

Post by renBa 999 »

FAKAT, ali FAKAT mi je fucking ziri zgadio Eurosong ove godine. Uopce nemam zelju da ista dalje pratim vzano za taj fest.
:x :x :x

Ne mogu da vjerujem da mogu dopustiti da presudi par njihovih prodanih glasova u odnosu na deset hiljada glasova pretplatnika od cijih novaca oni dijele svoje honorare, a pri tome im se ukus svodi na tri smijesne djevojcure i toljage iz HR...

Nek se lijepo provedu djevojke, nek se ispropagiraju o nasem trosku, nek nakupuju sebi novih krpica od nasih para i NEKA NAS IZBLAMIRAJU svojim glasinama i PAPANSKIM NASTUPOM...
:x :x :x

tako nam i treba:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

SUPER NAM JE!!! :x :x :x
BosOzy

Post by BosOzy »

Koliko ja znam glasanje je bilo javno i svako je mogo da glasa, pjesma je onako LA LA LA ali nemoguce da je cijeli BiH glasao za pjesmu i odmah poslije na anketi niko je ne voli.
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

Feminnem će biti diskvalificiran jedino ako stručno povjerenstvo EBU-a utvrdi da je pjesma plagijat (a napominjem da svaku pjesmu provjeravaju).

Drugog razloga nema.

To što Neda Parmać nije iz BiH ne može dovesti do diskvalifikacije Feminnema.

Kad je Dino Merlin mogao dovesti onu crnu Francuskinju da otpjeva s njom duet koji je predstavljao BiH na Eurosongu, onda može i Neda nastupati za BiH. I tada su pravila natjecanja bila ista!

Gotova stvar!
papak_eliminator

pitt wrote:A jel mogu ja da te tresnem od sljivu :D:D Ne bih bas puno... :D:D
kolega, ne talasaj :D

na zvanicnom sajtu Eurovision Song Contest nema nista vezano za plagijat nase pjesme. Skandal se objavio za lane,tele, pile JUTRO pjesmu - pobjednicu u SCG.

http://www.esctoday.com/news/
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Vagina...uprska ga i ti sad :D ..."crna francuskinja"... jel ima veze sto je crna :-) ?
vaginalna_manipulacija

Otkud ti sad to da Vesna Andree pokušava dati državljanstvo BiH Nedi Parmać? Ne znam gdje to pročita? :? Počinjemo izmišljati... :-)

To da Mojca Rataj nije dobra skijašica je moje mišljenje. To Andree nije rekla.

Da, imaju hrvatski pasoš. Pa što ne bi imale kad s njim mogu putovati bilo gdje? A uz hrvatski mogu imati i bosanski, niko im to ne može osporiti. I u tom im pasošu mjesto prebivališta nije Hrvatska nego BiH (osim Nedi).

Ovako se bar neće morati blamirati i tražiti vizu za Ukrajinu. :oops:
novalic

Post by novalic »

vaginalna_manipulacija wrote:Feminnem će biti diskvalificiran jedino ako stručno povjerenstvo EBU-a utvrdi da je pjesma plagijat (a napominjem da svaku pjesmu provjeravaju).

Drugog razloga nema.

To što Neda Parmać nije iz BiH ne može dovesti do diskvalifikacije Feminnema.

Kad je Dino Merlin mogao dovesti onu crnu Francuskinju da otpjeva s njom duet koji je predstavljao BiH na Eurosongu, onda može i Neda nastupati za BiH. I tada su pravila natjecanja bila ista!

Gotova stvar!
samo jedna upadica... celine dion, kanadjanka, je na euroviziji predstavljala svicarsku.... i pobijedila...
nebi

Post by nebi »

vaginalna_manipulacija wrote:
Da, imaju hrvatski pasoš. Pa što ne bi imale kad s njim mogu putovati bilo gdje? A uz hrvatski mogu imati i bosanski, niko im to ne može osporiti. I u tom im pasošu mjesto prebivališta nije Hrvatska nego BiH (osim Nedi).

Ovako se bar neće morati blamirati i tražiti vizu za Ukrajinu. :oops:
Pravi domo- ljub,nema sta.
vikica

Post by vikica »

meni se cini da danima na ovom forumu samo jedna osoba brani one 3 :x i bolje bi bilo da sa tim prestane jer ne moze nikako da me ubjedi da pjesma i one icemu valjaju.pa pobogu cijela bosna je protiv njih i to je vise nego ocito!!!!najbolje bi bilo da smo u polufinalu i da ispadnemo odmah u startu nego da se sramotimo pred evropom.pjesma je ocajno losa i to je gotova stvar,samo je do naroda da li ce dozvoliti da ih par debila iz zirija na celu sa vesnom handri godinama!!!
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

papak_eliminator wrote:

na zvanicnom sajtu Eurovision Song Contest nema nista vezano za plagijat nase pjesme. Skandal se objavio za lane,tele, pile JUTRO pjesmu - pobjednicu u SCG.

Skandal nije vezan za pjesmu "Jutro" nego za CG grupu "No Name" i njihovu pjesmu "Zauvijek Moja" koja je plagijat(mogu reći jer sam slušao i njihovu i original pjesme).
novalic

Post by novalic »

vikica wrote:meni se cini da danima na ovom forumu samo jedna osoba brani one 3 kucke i bolje bi bilo da sa tim prestane jer ne moze nikako da me ubjedi da pjesma i one icemu valjaju.pa pobogu cijela bosna je protiv njih i to je vise nego ocito!!!!najbolje bi bilo da smo u polufinalu i da ispadnemo odmah u startu nego da se sramotimo pred evropom.pjesma je ocajno losa i to je gotova stvar,samo je do naroda da li ce dozvoliti da ih par debila iz zirija na celu sa vesnom handri godinama!!!
kakav ziri takve i pevaljke...

8-)
papak_eliminator

Nenadv24 wrote:
papak_eliminator wrote:

Skandal nije vezan za pjesmu "Jutro" nego za CG grupu "No Name" i njihovu pjesmu "Zauvijek Moja" koja je plagijat(mogu reći jer sam slušao i njihovu i original pjesme).
Da, sorry, skandal je plagijat No Name-a, a Jutro je SKANDALOZNO dobilo ravno NULA bodova od crnogorskih clanova zirija.
vaginalna_manipulacija

Mislim da bi ovo trebalo još jednom ponoviti svima:

samo jedna upadica... celine dion, kanadjanka, je na euroviziji predstavljala svicarsku.... i pobijedila...
by novalic
vikica

Post by vikica »

hallloooooo pa ovu pjesmu moze otpjevat i celine dion i pavarotti ali ona kad je ona groznaaaaaa ne moze se uljepsat. :x ce nas obrukati i gotovo
papak_eliminator

Ne bi se trebale koristiti rijeci tipa: kucke, drolje, flundre, itd itd...
Valjda imate dovoljno bogat vokabular :roll:
novalic

Post by novalic »

papak_eliminator wrote:Ne bi se trebale koristiti rijeci tipa: kucke, drolje, flundre, itd itd...
Valjda imate dovoljno bogat vokabular :roll:
pitanje kucnog odgoja, kako neko rece 8-)
vaginalna_manipulacija

vikica wrote: hallloooooo pa ovu pjesmu moze otpjevat i celine dion i pavarotti ali ona kad je ona groznaaaaaa ne moze se uljepsat.kucke ce nas obrukati i gotovo

Ooooooooooooooooooo Bože... :-) :-) :-) :-)

Pa nije riječ o pjesmi (svi smo se složili da pjesma nije čemu), nego je riječ je o tome je li pjesma plagijat ili ne, i poenta u vezi spominjanja celine dion je zbog nastupa strane državljanke koja će, zajedno s državljankama BiH, predstavljati BiH na Eurosongu!

Sad jasno?! :?
novalic

Post by novalic »

'ajmo sada jedan crtez.. jer, kako se meni cini, neki jos ne znaju citati....
Post Reply