Evo, za koji mjesec krecem sa ovim "izmedju" pa ti javim kako prolazimcHupjahalic@ wrote:slazem se sa ovim.Lucy01 wrote:A sta je sa zenama koje nece da sjede kod kuce...koje hoce da rade i budu jednake sa muskarcim u zaradi, unapredjenjima....koje nece da im muskarac obezbjedjuje egzistenciju?
Ja sam za pravo na izbor, kao sto vec rekoh u ranijem postu, pa ko sta voli-nek izvoli. Ono sto je dobro za tebe, ne mora nuzno biti i za druge zene, a za mene licno je to poenta cijelog izjednacavanja prava i borbe za prava covjeka uopste-PRAVO NA IZBOR.
za mene ni jedna zena nije glupa ako se odluci da svoj zivot posveti domacinstvu, kao sto ni jedna nije glupa ako svoj zivot posveti samo karijeri.
ja sebe licno vidim negdje izmedju... ne bih sebe nikada mogla zamisliti da po citav dan provodim na poslu, sastanci, predavanja itd itd, a da se sa svojima najblizima vidjam jednom u godini jer se nema vremena.
a isto tako sebe ne vidim po citav dan u kuci, ubila bih se.![]()
za mene nije to zivot, ali ako neka zena sebe vidi u tome onda ne vidim nikakav problem.
Feminizam
-
mamica papucarka
-
realna do boli
Ja se tacno sjecam momenta kada sam zamrzila Klaru Cetkin...
Sjedim na sastanku radnickog savjeta
,pola sedam navecer .Posmatram po sali...99% muskaraca,bistri se zavrsni racun, pola ih nema pojma o cemu se prica.
Razmisljam , morala sam po djecu u obdaniste, nemam rucka, trebam poslije par sati preseravanja prvo u prodavnicu, pa po djecu kod zene koju moram platiti da ih dodatno cuva,jedna je bolesna...napraviti rucak, muz je na sluzbenom putu..divota.
I tada sam se zapitla..ma koji k.. ti radis od svog zivota.
I tako godinama i dan danas...a od moje maste nista...
Sjedim na sastanku radnickog savjeta
Razmisljam , morala sam po djecu u obdaniste, nemam rucka, trebam poslije par sati preseravanja prvo u prodavnicu, pa po djecu kod zene koju moram platiti da ih dodatno cuva,jedna je bolesna...napraviti rucak, muz je na sluzbenom putu..divota.
- StLouis
Nema Klara nista s tvojim 'stilom' zivota...najbolji je americki nacin; naprave cetvoro s cetiri razlicita muskarca, ogule ih za doplatak, nadju part time posao(radi se od kuce, nema veze bilo sta, dzeparac) i rahatrealna do boli wrote:Ja se tacno sjecam momenta kada sam zamrzila Klaru Cetkin...
Sjedim na sastanku radnickog savjeta,pola sedam navecer .Posmatram po sali...99% muskaraca,bistri se zavrsni racun, pola ih nema pojma o cemu se prica.
-
zemo_online
kako vama svima nije jasno da zena nema muske sposobnosti.zena ne moze biti Mocart.To je majka priroda tako odredila,a na nama je da to postujemo ili ne.Ako to ne postujemo onda imamo situaciju kao u vec spomenutoj Skandinaviji gdje ne postoje nikakve moralne norme u zajednici muskarca i zena.svaki drugi brak se raspada.samaca je sve vise.zene imitiraju muskarce,spavaju okolo i ne znaju sta hoce.u takvoj zajednici svi su nezadovoljni.svoju djecu kad odrastu tretiraju kao strance.npr.naplacuju im stanarinu kao nekom nepoznatom.to je sve odvratno.zato zapad demografski propada.
kad bosanci budu svako sebi placali kafu,vise nece biti bosanci.
i na kraju,feministice su sexualno frustirane zene,nista drugo.
kad bosanci budu svako sebi placali kafu,vise nece biti bosanci.
i na kraju,feministice su sexualno frustirane zene,nista drugo.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
danas wrote:ne znam gdje je on, al' sad ce zoricapitt wrote:gdje sad onaj pacenik da povikne sejtanska legija:D:D
![]()
tacku po tacku
![]()
jok, samo turila na cirkus
- danas
haj, zauhar je i todawn_upon_dawn wrote:danas wrote:ne znam gdje je on, al' sad ce zoricapitt wrote:gdje sad onaj pacenik da povikne sejtanska legija:D:D
![]()
tacku po tacku
![]()
![]()
![]()
jok, samo turila na cirkus![]()
-
bisvit
#63 feminizam
neko rece ne bi ni u kom slucaju bila ovisna o muskarcu, amolim te zasto jer svakako kako god okrenes povuces vise od njega. skontaj pa ces vidjeti. kuhamo jer neces valjda dozvoliti da ti se on mijesa mozda i hoces ali na kraju uvijek radi brzine i ko zna cega zena odradjuje taj posao. nece valjda cistiti, ja to ne dozvoljavam jer ne volim fuseraj a i ostale sigurno, trece oko djece ma koliko se trudili muski ne znaju opet zena ako nista jer dijete je trazi po ili zakona i na kraju radis da bi ti se priznalo da si neovisna imas kao svoje pare. ja volim da sjedim u kuci odradjujem kucne poslove i naravno diskretno donosim odluke jer to na kraju bude svakako ovisna neovisna muski nisu bas pretjerano pametni u starosti, svakako ako ne vec u mladosti traze savjete supruge i precutno se u svemu s njom slazu. malo prokontaj pa ce ti biti jasnije, zasto zene na kraju i mladje i starije izgledaju fizicki sjebanije od muskaraca, sve sto ne znas samo ce ti se reci, vjeruj.