Feminizam - kako ga doživljavate

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

idic

#1 Feminizam - kako ga doživljavate

Post by idic »

U razgovoru sa većim brojem muškaraca stekla sam utisak da feminizam doživljavaju kao vrlo negativno mišljenje.

Neko uopšteno tumačenje feministkinja je da su to, citiram "isfrustrirane lezbejke, koje niko u životu nije pošteno kresno".
"Kad bi naišle na pravog muškarca onda bi zauvjek promijenile svoje nakaradno mišljenje".

Da li zaista svi doživljavate feminizam tako negativno ?

Da pojasnim, ja se lično ne smatram feministkinjom, ali mislim da sam emancipovana žena i mnogi njihovi stavovi su mi jako bliski i ispravni.
manijak1

Post by manijak1 »

Tako nešto ne postoji u mojoj okolini :D
idic

Post by idic »

:lol: :lol: naravno da nema to se ne prodaje kod Nagiba :D :D
alek

#4 Re: Feminizam - kako ga doživljavate

Post by alek »

idic wrote:
Neko uopšteno tumačenje feministkinja je da su to, citiram "isfrustrirane lezbejke, koje niko u životu nije pošteno kresno".
"Kad bi naišle na pravog muškarca onda bi zauvjek promijenile svoje nakaradno mišljenje".
ovakve su izjave valjda rezultat straha od nepoznatog.
Gazz

Post by Gazz »

Ne bih da budem neozbiljna :-) :-) :-) ali ja ga dozivljavam vrlo feministicki :D khm.....

khm....oprostite ako djelujem neozbiljno 8-) :D
manijak1

Post by manijak1 »

isfrustrirane lezbejke, koje niko u životu nije pošteno kresno".
Da se pokušam uokviriti u ram teme :D .
To se kaže za žene koje jedno kažu a drugo rade :D koje ne znaju da li bi ovo :D il' bi pak ono :D jednostavno treba im pomoći da shvate suštinu i snagu vlastitog bića. :D Jel' pošteno ?
Fair Life

Post by Fair Life »

Zivim u sredini punoj "feministkinja" i mogu ti reci da 'ne boli'.
idic

Post by idic »

Po mom ličnom mišljenju feminizam = emancipacija.
Mislim da se slabi muškarci boje intelektualno jakih i sposobnih žena, zbog toga dolazi do gore navedenih izjava.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo nekoliko riječi....

rudnik, vojna obveza 1992.,...politika :D

nešto ne kontam....svugdje trebamo biti ravnopravni :P
thiny

Post by thiny »

Izmedju muskaraca i zena postoji razlika i ono sto medju njima treba izjednaciti nije ta razlika vec vaznost koja se njoj pridaje.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

"Ne valja ni preambiciozno žensko, nije to ta japija" :D
(citat iz "Kod amidže Idriza")

Duboka izjava, ali u osnovi istinita. Muškarci i žene nikada nisu bili, niti će ikada biti jednaki u svemu i biti tretirani na isti način. To je jednostavno priroda.

Daleko od toga da mislim da su žene manje vrijedne od muškaraca. Jednostavno su drugačije i ja nikada neću na isti način tretirati žene i muškarce, šta god ko mislio o tome.
idic

Post by idic »

komi wrote:samo nekoliko riječi....

Ovaj komentar smatram vrlo zlonamjernim u nedostatku boljih argumanata. :(
idic

Post by idic »

BigusDickus wrote:"Ne valja ni preambiciozno žensko, nije to ta japija" :D
(citat iz "Kod amidže Idriza")

Duboka izjava, ali u osnovi istinita. Muškarci i žene nikada nisu bili, niti će ikada biti jednaki u svemu i biti tretirani na isti način. To je jednostavno priroda.

Daleko od toga da mislim da su žene manje vrijedne od muškaraca. Jednostavno su drugačije i ja nikada neću na isti način tretirati žene i muškarce, šta god ko mislio o tome.
Slažem se i ne tretiram ih ni ja isto, mentalni sklop muškaraca je sasvim drugačiji od ženskog. Razmišljamo i rezonujema na sasvim različite načine. Ja se lično nikada nebih odlučila da budem profesionalni vojnik ili neko drugo slično zanimanje jer se ne pronalazim u tome.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

"Da li zaista svi doživljavate feminizam tako negativno ?"

Radikalni feminizam tipa ako moj muz/momak svaki dan ne kuha rucak ja se necu udati :-? nikad! To mi je jako negativno i bezveze...ili npr. kao na jednoj diskusiji neki dan, jedna rece nesto u smislu da je drustvo u ne balansu jer mnoge zene rade u vrticima... :-?
Mislim ima vaznijih stvari u ovom svijetu sto se tice toleranicije medzu polovima u drustvu, jedna takva stvar bi bila npr. da imaju istu platu ako imaju istu diplomu, nesto sto u mnogim slucajevima nije,,,jer muskarac ima vecu! To je nesto protiv cega se treba boriti....moje misljenje!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

O tome i govorim, a feministkinje se uvrijede ako primijete da ih se tretira kao ženu. Prave probleme oko sitnica, kao npr. kad im muškarac iz čiste uljudnosti pridrži vrata... :roll:

Zašto se većina poslodavaca teže odlučuje na radna mjesta od velikog značaja za poslovanje zaposliti ženu? Zato što će žena prije ili kasnije, vođena prirodnim tokom stvari, zatrudniti i roditi dijete. Kad se to dogodi, sve drugo postaje za nju sekundarno, uključujući i posao koji obavlja. Ne kažem da će postati neodgovorna, ali se jednostavno više neće toliko zalagati kao ranije, što može biti štetno po poslodavca.

Ima još bezbroj primjera, isto tako i stvari u kojima su žene definitivno bolje od muškaraca, tako da mislim da su neki od stavova feministkinja stvarno plodovi frustracije i nedostatka... khm... khm... :)
zili

Post by zili »

samo nekoliko (strašnih) riječi...

menstruacija od 11 pa nadalje (krvi do koljena)...., prva dva mjeseca trudnoće - povraćanje, zadnja dva - hemoroidi, (o porodu da ne govorim)...., emancipacija = pos'o, kuća, birtija ni pod razno...

ho'š se mijenjat?
xygirl

Post by xygirl »

ma u biti ne dozivljavam feminizam bas tako lose... iako sebe ne smatram feministkinjom i mislim da je ipak malo prenapuhano s tim kako ga muski dozivljavaju (mislim feminizam :D ) to je vise strah od emancipacije zena, opce je poznato da se toga boje 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

zili wrote:

samo nekoliko (strašnih) riječi...

menstruacija od 11 pa nadalje (krvi do koljena)...., prva dva mjeseca trudnoće - povraćanje, zadnja dva - hemoroidi, (o porodu da ne govorim)...., emancipacija = pos'o, kuća, birtija ni pod razno...

ho'š se mijenjat?
uvijek sam govori da ako bog postoji nije pravedan...
daklem ne ulazim u biologiju :D

ajde izdržite još malo :D uskoro će sve biti iz epruvete
:D :D :D

(jesam vas utješio a? ) :D
Ergot

Post by Ergot »

Znas ono kad anarhisti pocnu objasnjavati kako ce se u anarhistickoj utopiji dostavljati posta, kako ce se odrzavati red, kako ce se odvoziti smece itd.? To su nevidjene komedije, kojima mogu parirati samo neka od uobicajenih 'feministickih' presipanja iz supljeg u prazno. Vrlo malo 'feministkinja' ima pojma o cemu zapravo govori. Kad zene u nekim razvijenim demokracijama primaju manju placu od muskaraca za isti posao, ili kad Lamija Tanovic ne dobije rektorsku poziciju zbog onog mulca to je zivi k***c i uvijek cu se buniti protiv takvih stvari. Medjutim, 'feministkinje' se vise sekiraju oko nekakvih trivijalnosti, i rijetko se potrude da nadju argumente za svoja naklapanja. 'Is it becuz I is black?' i tacka. Diskriminacija. Teror. Tlacenje. E vala nece mi zensko paliti vatru i ceprkati oko rostilja dok god ja imam brkove, i amin! :x
zili

Post by zili »

Ergot wrote:Znas ono kad anarhisti pocnu objasnjavati kako ce se u anarhistickoj utopiji dostavljati posta, kako ce se odrzavati red, kako ce se odvoziti smece itd.? To su nevidjene komedije, kojima mogu parirati samo neka od uobicajenih 'feministickih' presipanja iz supljeg u prazno. Vrlo malo 'feministkinja' ima pojma o cemu zapravo govori. Kad zene u nekim razvijenim demokracijama primaju manju placu od muskaraca za isti posao, ili kad Lamija Tanovic ne dobije rektorsku poziciju zbog onog mulca to je zivi k***c i uvijek cu se buniti protiv takvih stvari. Medjutim, 'feministkinje' se vise sekiraju oko nekakvih trivijalnosti, i rijetko se potrude da nadju argumente za svoja naklapanja. 'Is it becuz I is black?' i tacka. Diskriminacija. Teror. Tlacenje. E vala nece mi zensko paliti vatru i ceprkati oko rostilja dok god ja imam brkove, i amin! :x
A šta ako ona ima brkove? :D

Šalim se, super post, slažem se u potpunosti
Fair Life

Post by Fair Life »

Zaplesimo ! wrote:Image
ivy2383

Post by ivy2383 »

Image

:D :D :D
Glumica

Post by Glumica »

ne da mi se trunit vise o ovim pitanjima... sve krenem pa stanem...
Glumica

Post by Glumica »

i jest najbolje... svi vec napamet znamo sta ko misli i sta ce ko napisat :D
pitt

Post by pitt »

Ja smijem ruku dati da bi pocela sa ****** mi :D :D :D
Post Reply