female urination device

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: female urination device

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Već vidjeno na EXIT festivalu-od papira.
Ma.Le.Na

#27 Re: female urination device

Post by Ma.Le.Na »

fuj bljak :roll:
cuj popisano smotat pa u torbu
mogu mislit "miomirisa" nakon nekog koristenja :-)

ovi jednokratni koje spominjete i imaju smisla...ali ovo...niDJE veze

i ja ne piskim stojeci 8-)
Gospoda Ministarka

#28 Re: female urination device

Post by Gospoda Ministarka »

Ja mislim da smo u prednosti nad muskarcima sto nemoramo stajat kad piskimo.
Sasvim dobro se osjecam kao zena, ponosna sam na svoju zenstvenost, tako da mi netrebaju ove spravice da bi osjecala "nadmoc" niti imam zelju.
minjonja

#29 Re: female urination device

Post by minjonja »

Gospoda Ministarka wrote:Ja mislim da smo u prednosti nad muskarcima sto nemoramo stajat kad piskimo.
Sasvim dobro se osjecam kao zena, ponosna sam na svoju zenstvenost, tako da mi netrebaju ove spravice da bi osjecala "nadmoc" niti imam zelju.
kakva crna nadmoc :-) haj ti sjedni na solje u cumezima koji nemaju ni toalet papira ili cuvacac :oops: ko ih imisli :x ovo je izmisljeno iz prakticnih razloga. nece niko kuci ovo koristi. i muskarci ne moraju stajati, mogu oni i sjediti, ali oni barem mogu birati.
Eborg

#30 Re: female urination device

Post by Eborg »

@Gospođa Ministarka: Pa nije to radi nadmoćnosti nego praktičnosti. :-) Mi muški možemo u 47 kombinacija, žene su uglavnom ograničene na 1 opciju pa im je samim tim i teže. :-)
Gospoda Ministarka

#31 Re: female urination device

PipiDugaDevetka wrote:Image
Već vidjeno na EXIT festivalu-od papira.
Eborg wrote:@Gospođa Ministarka: Pa nije to radi nadmoćnosti nego praktičnosti. :-) Mi muški možemo u 47 kombinacija, žene su uglavnom ograničene na 1 opciju pa im je samim tim i teže. :-)
Nekako mi se cini da se reklamna kampanja nije bas orjentisala ma higijenu.
Eborg

#32 Re: female urination device

Post by Eborg »

Ma to je za neke isfrustrirane i seksualno devijantne persone. Daj ba, jednom sam imao (ne)sreću da vidim izbliza žensko kako stojećki urinira i mogu komotno reći da nema ništa seksi u tome. :-)
bez_ideje

#33 Re: female urination device

Post by bez_ideje »

Kad ste tacno pisanje sveli na sex ? :shock:
Cuj nije seksi .......pa jel treba pisanje da bude seksi ........ojjjj idem da se samoutepam ,trebam jos razmisljati jel moja potreba da ispraznim mjehur sto brze,ugodnije,higijenski prihvatljivije i da pritom ne pokupim kakvu zarazu......seksi :roll: :roll: :roll: :roll:
Gospoda Ministarka

#34 Re: female urination device

bez_ideje wrote:mjehur sto brze,ugodnije,higijenski prihvatljivije i da pritom ne pokupim kakvu zarazu......seksi :roll: :roll: :roll: :roll:
Recimo, citav dan si vani, vec si isla 2 puta u wc piskiti na to cudo... i sad... dok ga izvadis, dok ga naciljas, dok se popiskis, dok ga saperes (valjda se pere), dok ga spakujes... zar je to brze od toga da spustis gacice?
Zar je to ugodnije?
Zar je to higijenski prihvatljivije (vec si 2 puta urinirala kroz to) od toga da recimo piskis u nekom polucucnju ukoliko je prljava solja, da recimo ako ima toalet papira mao obrises cisto da mozes farmerke spustiti na solju?
bez_ideje

#35 Re: female urination device

Post by bez_ideje »

Ama govorim o onom papirnatom,jednokratnom,ovaj necu ni da uzimam u razmatranje ,a ta potreba seksualiziranja svega mi je nacisto bolesna.
Loulou

#36 Re: female urination device

Post by Loulou »

minjonja wrote: u wc uvijek idem u....na pmf-u odsjek fizika jer imaju 3 studenta na 3 godine pa je uvijek cisto :D
:lol: :lol: :lol:
bez_ideje wrote:Kad ste tacno pisanje sveli na sex ? :shock:
Cuj nije seksi .......pa jel treba pisanje da bude seksi ........
:lol:
rodila je majka :lol:

Inače i ja sam za pi-pi prvi put čula, mislim, 2005., ali nisam nikada "došla u napast" da izvedem oti eksperiment. Bilo je daleko većih izazova :oops:
:D
Eborg

#37 Re: female urination device

Post by Eborg »

bez_ideje wrote:Kad ste tacno pisanje sveli na sex ? :shock:
Cuj nije seksi .......pa jel treba pisanje da bude seksi ........ojjjj idem da se samoutepam ,trebam jos razmisljati jel moja potreba da ispraznim mjehur sto brze,ugodnije,higijenski prihvatljivije i da pritom ne pokupim kakvu zarazu......seksi :roll: :roll: :roll: :roll:
Govorio sam u kontekstu ove reklame i slike iznad.
Dioda

#38 Re: female urination device

Post by Dioda »

Ja sam kao sasvim mala pokusavala da piskim stojecki i da naciljam tutu :D Ali mi se ipak ideja o koristenju ove spravice ni najmanje ne svidja :D
Stvarno moras biti uzasno lijena da ti je mrsko cucnuti da piskis :-)
minjonja wrote:haj ti sjedni na solje u cumezima koji nemaju ni toalet papira ili cuvacac :oops:
Sad mi pade na pamet jedna cura koja je isla samnom u skolu. Imala je pravu fobiju od wc solja. I gdje god je morala u wc, ona se popne na solju bukvalno,znaci jedna noga na jednoj strani daske, druga na drugoj i odozgo nisani :shock: Kako bolesno :-) :D
ljubav_aha

#39 Re: female urination device

Post by ljubav_aha »

Eborg wrote:@Gospođa Ministarka: Pa nije to radi nadmoćnosti nego praktičnosti. :-) Mi muški možemo u 47 kombinacija, žene su uglavnom ograničene na 1 opciju pa im je samim tim i teže. :-)
Image

mozemo kupiti i cuvati u tasni :lol:

u hotelima,ponekim restorarnima,klubovima i slicnim mjestima,npr. komapijama,ovo je svakodnevni dio WC
ljubav_aha

#40 Re: female urination device

Post by ljubav_aha »

Gospoda Ministarka wrote:Ja mislim da smo u prednosti nad muskarcima sto nemoramo stajat kad piskimo.
mnogim zena to uopcte nije znak nadmoci ,narocito zenama iz ovog paragrafa

It is also possible for many females to urinate standing while spreading their legs. This technique is not uncommon for a female who wears a sarong, skirt, or other such open bottomed garments, and either wears no underwear, or removes it. In Africa, even signs which forbid public urination often show a picture of a female urinating like this.[13] Laos is a country where it is common that women urinate standing.[14] There are reports that seem to indicate that in Togo women urinate using this method, while men do it squatting.[15] Herodotus described a similar custom in ancient Egypt.[16] Though uncommon, it is also possible for females to urinate standing up, in a way similar to that of males. This may be done by spreading the labia minora open and orienting the pelvis at an angle, and rapidly forcing the urine stream out.[17] Reports indicate that it is common that women in the Ivory Coast use this method when they urinate.[18] Some sources seem to indicate that women urinate this way in West Africa in general.[19] Other reports indicate, however, that it seems to be less common for women to urinate standing in West Africa,[20] while it has been reported that it is common that women urinate standing up in the streets in Malawi.[21] An alternative method for women to urinate standing is to use a tool known as a female urination device to assist.[22]
Eborg

#41 Re: female urination device

Post by Eborg »

OK, možda malo čudno pitanje ali me ovaj prethodni post natjerao na razmišljanje. Je li ovo kulturološki ili fiziološki uvjetovano pa žene sjede/čuče dok obavljaju malu nuždu?

Je li ženama išta "teže" ili prljavije urinirati u stojećem nego u sjedećem položaju?

(Joj o čemu ja pričam u sitne sate. Oj Odine zgromi me maljem!) :-)
bez_ideje

#42 Re: female urination device

Post by bez_ideje »

Pa sigurno je stvar vjezbe i navike,no kako rijedje nosimo suknje i gotovo nikako ne hodamo bez donjeg vesa.....prakticnije je cuceci......bar dok pi-pi ne zazivi (onaj kartonski) :lol: :lol: :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#43 Re: female urination device

bez_ideje wrote:Pa sigurno je stvar vjezbe i navike,no kako rijedje nosimo suknje i gotovo nikako ne hodamo bez donjeg vesa.....prakticnije je cuceci......bar dok pi-pi ne zazivi (onaj kartonski) :lol: :lol: :lol: :lol:
Zamisli jos da imas mjesecnicu kakvo bi to higijensko piskenje bilo :-? :-) Da li se poslje piskenja sa ovom stvarcicom nuzno obrisati?
Definitivno nije stvar koju bi ja koristila. :cry:
bez_ideje

#44 Re: female urination device

Post by bez_ideje »

A jesi ikad piskila stojeci ? Ono bez da imas bilo sta na donjem dijelu tijela .........Nije uopste tesko ,niti nehigijenski......a vec rekoh,buduci da smo rijetko goli,prakticnije je cuceci
A za brisanje ne znam.....nisam je probala "otresti" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uglavnom,probala sam onaj pi-pi kartonski......po meni prakticna stvar kad se zadesis u raznoraznim zarazama od wc-a ,gdje moras jednom nogom drzati vrata zatvorena,drugom povlacit nogavice prema gore da ne dotaknu pod,a u zubima torbu . Jest malo sega prvi put,sve imas osjecaj prokvasit ce karton,a ne prokvasi nikad .....Normalno se poslije obrises,bacis karton skupa s maramicom i vozi dalje.........
Cholina_Lokica

#45 Re: female urination device

Post by Cholina_Lokica »

+1 koja zna piskit stojeci :lol: :lol: :lol: :lol:

a ova spravica mi je fakat fuj, ok da je za jednokratnu upotrebu, ali ovako :-?
ljubav_aha

#46 Re: female urination device

Post by ljubav_aha »

bez_izdeje i ja smo izgleda jedine pee-profi bez spravice :-D :lol: :thumbup:
bez_ideje

#47 Re: female urination device

Post by bez_ideje »

i Dile :mrgreen:
atko

#48 Re: female urination device

Post by atko »

Neko vidi na planeti 2-3 miljarde vagina i toliko potencijalnih milijardi dolara :roll:

Sva ta "pomagala" ... to mi izgleda ko da smo na nefrologiji :-) :roll: ... takve napravice imaju smisla da pomognu zenama koje iz bilo kojeg zdravstvenog razloga ne mogu sjest/ustat sa skoljke ...

Inace i muske i zenske pishe su projektovane kako treba da funkcionisu bez pomagala ;) i cak sta vise i muskarcima je zdravije mokriti iz spustenijih polozaja nego iz stojeceg ...

Sta je slijedeci izum ... nisanska sprava za chune da ne promasuju solje :lol:
andolC

#49 Re: female urination device

Post by andolC »

fuj....! :D
ljubav_aha

#50 Re: female urination device

Post by ljubav_aha »

atko wrote:Neko vidi na planeti 2-3 miljarde vagina i toliko potencijalnih milijardi dolara :roll:

Sva ta "pomagala" ... to mi izgleda ko da smo na nefrologiji :-) :roll: ... takve napravice imaju smisla da pomognu zenama koje iz bilo kojeg zdravstvenog razloga ne mogu sjest/ustat sa skoljke ...

Inace i muske i zenske pishe su projektovane kako treba da funkcionisu bez pomagala ;) i cak sta vise i muskarcima je zdravije mokriti iz spustenijih polozaja nego iz stojeceg ...Sta je slijedeci izum ... nisanska sprava za chune da ne promasuju solje :lol:

atko,brate,ovo nisam znala :-D hvala,naucih nesto novo :) wow

inace,na eng,tekstu pise prakticiranje u nekim kulturama od strane zena stojeci ali bez spravica ,sto je vlro interesatnan detalj,i naravno zapadnjaci se sjetili pee-loo-urino spravice da malo zarade :lol:
Post Reply