FELGE ZA GOLFA V
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
saale
#1 FELGE ZA GOLFA V
Pozdrav, interesuju me vasa misljenja i prijedlozi za aluminijske felge za golfa v, koju velicinu staviti, gdje ima kupiti povoljno,,,?
fenx
fenx
- Qler
#2 Re: FELGE ZA GOLFA V
neka normala mjera 16'' 225/45, ili ako ti je to puno 205/55 ili 60
- Qler
#4 Re: FELGE ZA GOLFA V
magbel guma, djem trans, ona na stupu kad kad ides prema gradu, prije OMV pumpe, kod bosmala, od aneksa kad ides prema pekari as, sa desne strane, i onda pun grad ovih prodavaca felgi, pretezno vehabije, na tranzitu, u buljakovom, u rajlovcu, kobilja glava, rakovica...
- dottore
#5 Re: FELGE ZA GOLFA V
polovne trazi na market.ba; pik.ba
raspon rupa ti je 5X112, pasu ti felge sa passata, audija A3 itd...i ne idi ispod 17 cola
nove su ti oko 300 KM komad (17'')
gume 17'' su oko 200 KM
evo nekih...
http://www.market.ba/vozila/dijelovi/oglas/521233
http://www.market.ba/vozila/oprema/oglas/540906
i moj licni favorit
http://www.market.ba/vozila/oprema/oglas/394450
BBS 
raspon rupa ti je 5X112, pasu ti felge sa passata, audija A3 itd...i ne idi ispod 17 cola
nove su ti oko 300 KM komad (17'')
gume 17'' su oko 200 KM
evo nekih...
http://www.market.ba/vozila/dijelovi/oglas/521233
http://www.market.ba/vozila/oprema/oglas/540906
i moj licni favorit
http://www.market.ba/vozila/oprema/oglas/394450
-
Kikson
#6 Re: FELGE ZA GOLFA V
Uzmi GTI felge 16" nisko profilne perverzija pokajat se necessaale wrote:Pozdrav, interesuju me vasa misljenja i prijedlozi za aluminijske felge za golfa v, koju velicinu staviti, gdje ima kupiti povoljno,,,?
fenx
- shlauf
#7 Re: FELGE ZA GOLFA V
"LEKO" Grude ima veoma veliki izbor felgi a cijene su mnogo jeftinije nego u Sarajevu. Sjećam se da mi je frajer u radnji na Skenderiji gdje su one autopraonice prodavao za 750,oo KM 4 komada za Golf 4, našao broj telefona i spucao u Grude. Tamo platio 300,oo Km u kutijama. Znači nove kao ove na Skenderiji. Evo broj telefona pa probaj 039/661-649. Uz felge dobiješ i distancere i šarafe. Imaju i veoma veliki izbor guma.
Aleee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!

Aleee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
-
emko1234
#8 Re: FELGE ZA GOLFA V
nisi reko koja je peticu u pitanju..al posto oces felge logicno je da ih nemas pa pretpostavljam da je neki slabiji motor upitanju mada moze bit i 2.0tdi sa slabom opremom..ako je auto sad na 15-kama ja ne bi isao vise od 16-ke..moras vodit racuna da ces ako stavise preveliku felgu imat uvalu i za gume osim ako ne mislis vozit na nekim celavim..vecu potrosnu goriva..osjetljiviji ovjes na sve rupe i sranja kojih kod nas po cesti ima hejbet..a i auto ce slabije ici..dakle po meni 205/50/16..ne trebas ici vise od toga..auto ce lijepo izgledat a nece nista izgubit i nece bit previse udara na rupama..na petice koliko ja znam fabricki je isla 17-ka samo u sportline opremi gdje i ovjes drugaciji na standardnim..a to nije bez razloga..
-
saale
#9 Re: FELGE ZA GOLFA V
hvala ljudi, bili ste jako ljubazni 
- citroen
#10 Re: FELGE ZA GOLFA V
shlauf wrote:"LEKO" Grude ima veoma veliki izbor felgi a cijene su mnogo jeftinije nego u Sarajevu. Sjećam se da mi je frajer u radnji na Skenderiji gdje su one autopraonice prodavao za 750,oo KM 4 komada za Golf 4, našao broj telefona i spucao u Grude. Tamo platio 300,oo Km u kutijama. Znači nove kao ove na Skenderiji. Evo broj telefona pa probaj 039/661-649. Uz felge dobiješ i distancere i šarafe. Imaju i veoma veliki izbor guma.
Aleee aleeeeeeeee![]()
Ljubiše mi mog !!!!
Ljubiše mi mog nisi dobar sekunde,koje su to felge za 300KM u kutijama,neke za biciklo mozda...slao sam mail leki prije sedam dana da pitam za par modela alu felgi i njihove cijene i zakljucio da uopste nisu jeftiniji recimo od makbela, pitao za model RC 19 16 incha i cijena kod njih 700KM a u makbelu 660KM za set pa ti vidi Shlaufe
- shlauf
#11 Re: FELGE ZA GOLFA V
Haveru radilo se o alu felnama 15" RC Design (nove), isti broj krakova, ista širina krakova, sve isto. Jednom prilikom kad sam kod njih prao auto pitali su me gdje sam kupio felne i ja im rekao za Leku (a i oni tu nabavljaju) samo što im je marža da bog sačuva. Inače ove RC Design se prave u Jajcu i samo 10% je za domaće tržište a sve ostalo ide za izvoz. Imaš felni kupiti po povoljnoj cijeni prema Lukavici. Kad se voziš prema Lukavici iz pravca Vraca prva benzinska pumpa sa lijeve strane (Jedina) i u produžetku nje imaš servis i praonicu. E kod njih imaš isto lupiti alu felne.
Aleee aleeeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!

Aleee aleeeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
- citroen
#12 Re: FELGE ZA GOLFA V
Odakle ti informacija da se u "Jajcetu" rade alu felge RC...shlauf wrote:Haveru radilo se o alu felnama 15" RC Design (nove), isti broj krakova, ista širina krakova, sve isto. Jednom prilikom kad sam kod njih prao auto pitali su me gdje sam kupio felne i ja im rekao za Leku (a i oni tu nabavljaju) samo što im je marža da bog sačuva. Inače ove RC Design se prave u Jajcu i samo 10% je za domaće tržište a sve ostalo ide za izvoz. Imaš felni kupiti po povoljnoj cijeni prema Lukavici. Kad se voziš prema Lukavici iz pravca Vraca prva benzinska pumpa sa lijeve strane (Jedina) i u produžetku nje imaš servis i praonicu. E kod njih imaš isto lupiti alu felne.
Aleee aleeeeeeeeee![]()
Ljubiše mi mog !!!!
- shlauf
#13 Re: FELGE ZA GOLFA V
www.ao-leko.com
Gledaj malo TV a ne samo po forumu što svakom ćuške pališ pa ćeš vidjeti gdje se prave. Uglavnom tih 90% ide sve za Deutchland, a onih 10% ide firmi "LEKO" jer livnica u Jajcu nema svoju maloprodaju.
Aleee aleeeeeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!

Gledaj malo TV a ne samo po forumu što svakom ćuške pališ pa ćeš vidjeti gdje se prave. Uglavnom tih 90% ide sve za Deutchland, a onih 10% ide firmi "LEKO" jer livnica u Jajcu nema svoju maloprodaju.
Aleee aleeeeeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
- shlauf
#14 Re: FELGE ZA GOLFA V
Evo pogledaj njihov katalog i zapiši oznake felni koje bi želio imati na svom autu. Otiđi na Skenderiju ili Stup i pitaj ih za cijenu pa onda nazovi Grude i uporedi. Oni su prva ruka.
Aleee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!

Aleee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
- citroen
#15 Re: FELGE ZA GOLFA V
Kralju,procitaj par postica prije,spomenuo sam da sam kontaktirao Leku, i felge za koje sam bio zainteresovan su skuplje od istih u Makbelu,trebam li ti poslati kopiju maila da se uvjeris i ne lupaj,znas li da je Ljubi quratz odsjekla masina u Famosushlauf wrote:Evo pogledaj njihov katalog i zapiši oznake felni koje bi želio imati na svom autu. Otiđi na Skenderiju ili Stup i pitaj ih za cijenu pa onda nazovi Grude i uporedi. Oni su prva ruka.
Aleee aleeeeeeeee![]()
Ljubiše mi mog !!!!
- shlauf
#16 Re: FELGE ZA GOLFA V
FAMOS ne radi ni u Hrasnici ni na Koranu
Aleee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!

Aleee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
- citroen
#17 Re: FELGE ZA GOLFA V
Ma hajde,ev nadjoh ovu fabriku iz Jajceta,Jajce alloy wheels rade za Brock a gazde su Hans Brock i ovaj tvoj leko sto jeftino tusi ove alu felge,sramota ziva...shlauf wrote:FAMOS ne radi ni u Hrasnici ni na Koranu![]()
Aleee aleeeeeeeee![]()
Ljubiše mi mog !!!!
-
krusty
#18 Re: FELGE ZA GOLFA V
i napravio je jos jednu u moru takvih petica sa tim davno isfuranim felgamaKikson wrote:Uzmi GTI felge 16" nisko profilne perverzija pokajat se necessaale wrote:Pozdrav, interesuju me vasa misljenja i prijedlozi za aluminijske felge za golfa v, koju velicinu staviti, gdje ima kupiti povoljno,,,?
fenx![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Bakir1
#19 Re: FELGE ZA GOLFA V
brock i rc su robne marke a vlasnik je jedan te isti i da u jajcu se prave te felge i veoma malo istih ide u prodaju u bih.citroen wrote:
Odakle ti informacija da se u "Jajcetu" rade alu felge RC...![]()
![]()
![]()
zapitaj se sto se na novim opelima kupljenim u autokuci xxxxxx bas se kotrljaju rc i brock
- shlauf
#20 Re: FELGE ZA GOLFA V
Falaaaa na podršci i znanju.
Aleee aleeeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!

Aleee aleeeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
-
emko1234
#21 Re: FELGE ZA GOLFA V
jes jes,rc se u jajcu pravi.. shlauf je upravu..al jebo rc
bolje uzet te bbs sesneske
s golfa dvice i trice..one su bas mjera hahahahahaahha

- dottore
#22 Re: FELGE ZA GOLFA V
te price su za malu decuemko1234 wrote:nisi reko koja je peticu u pitanju..al posto oces felge logicno je da ih nemas pa pretpostavljam da je neki slabiji motor upitanju mada moze bit i 2.0tdi sa slabom opremom..ako je auto sad na 15-kama ja ne bi isao vise od 16-ke..moras vodit racuna da ces ako stavise preveliku felgu imat uvalu i za gume osim ako ne mislis vozit na nekim celavim..vecu potrosnu goriva..osjetljiviji ovjes na sve rupe i sranja kojih kod nas po cesti ima hejbet..a i auto ce slabije ici..dakle po meni 205/50/16..ne trebas ici vise od toga..auto ce lijepo izgledat a nece nista izgubit i nece bit previse udara na rupama..na petice koliko ja znam fabricki je isla 17-ka samo u sportline opremi gdje i ovjes drugaciji na standardnim..a to nije bez razloga..
jer ako pogledas koliki je profil onih fabrickih na celicarama
i na Golfu 5 GT se moglo doplatiti 7.5X18''
kupi one BBS-ice sto sam ti stavio link
- Bakir1
#23 Re: FELGE ZA GOLFA V
za autora teme:rekli su ti vec raspon sarafa za tvoj auto je 5x112 znaci dijapazon felgi je ogroman,mercedes,audi,vau vau itd i sl,mislim da ce ti 16 biti i vise nego dovoljno sa kombinacijom nasih cesta,sa relativno velikim profilom gume (sirina i visina),pazi na et felge u odstupanju najvise -10 sa kombinacijom iste sirine gume,ako ces nesto uze mozes ici i do -25 od startnih + 45 ili koliko vec.
moj savjet ti je nesto u fazonu orginala jer ne primaju dizajneri dzaba platu
moj savjet ti je nesto u fazonu orginala jer ne primaju dizajneri dzaba platu
-
emko1234
#24 Re: FELGE ZA GOLFA V
ja mislim da nisu bas price za malu djecu..to je fizika..al eto u svakom slucaju gti je imao ovjes podesen za 18-ke..obicni golf to nema..zato 16-ke
- shlauf