Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
-
sve_lopovi
#1 Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Na osnovu saznanja Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA), po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, djelatnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su na području Tuzle lišili slobode osobu O.M.
Nezvanično saznajemo da je riječ o Midhatu Osmanoviću iz Stranke za BiH, koji obnaša dužnost zastupnika u Parlamentu Federacije BiH.
Aktivnosti su izvršene na temelju dostavljenih saznanja Obavještajno sigurnosne agencije, a aktivnosti lišenja slobode izvršili su pripadnici SIPA-e. Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.
Zastupnik O.M. je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za organizirani kriminal u svezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000 KM, radi riješavanja radnog statusa i zaposlenja.
Djelujući koordinirano, tužitelj i djelatnici Tužiteljstva BiH, agenti OSA-e i policijski djelatnici SIPA-e, izvršili su akciju lišenja slobode u jednom hotelu u Tuzli, prilikom primopredaje mita u iznosu od 20.000 KM u označenim novčanicama.
Nakon lišenja slobode, aktivnosti Tužiteljstva BiH, OSA-e i SIPA-e se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u organizirani kriminal i nezakonite aktivnosti.
Ova akcija, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih i sigurnosnih agencija, da veoma efektno i brzo reaguju u ovakvim slučajevima, te da složene akcije okončaju za samo 48 sati. Ova akcija, također je poruka da je Tužiteljstvo BiH spremno da se obračuna sa organiziranim kriminalom i korupcijom u BiH, te da u toj borbi neće biti nedodirljivih, kaže se na kraju saopćenja Tužiteljstva BiH uz poziv građanima da koruptivne aktivnosti prijavljuju Tužiteljstvu BiH i policijskim agencijama.
Nezvanično saznajemo da je riječ o Midhatu Osmanoviću iz Stranke za BiH, koji obnaša dužnost zastupnika u Parlamentu Federacije BiH.
Aktivnosti su izvršene na temelju dostavljenih saznanja Obavještajno sigurnosne agencije, a aktivnosti lišenja slobode izvršili su pripadnici SIPA-e. Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.
Zastupnik O.M. je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za organizirani kriminal u svezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000 KM, radi riješavanja radnog statusa i zaposlenja.
Djelujući koordinirano, tužitelj i djelatnici Tužiteljstva BiH, agenti OSA-e i policijski djelatnici SIPA-e, izvršili su akciju lišenja slobode u jednom hotelu u Tuzli, prilikom primopredaje mita u iznosu od 20.000 KM u označenim novčanicama.
Nakon lišenja slobode, aktivnosti Tužiteljstva BiH, OSA-e i SIPA-e se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u organizirani kriminal i nezakonite aktivnosti.
Ova akcija, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih i sigurnosnih agencija, da veoma efektno i brzo reaguju u ovakvim slučajevima, te da složene akcije okončaju za samo 48 sati. Ova akcija, također je poruka da je Tužiteljstvo BiH spremno da se obračuna sa organiziranim kriminalom i korupcijom u BiH, te da u toj borbi neće biti nedodirljivih, kaže se na kraju saopćenja Tužiteljstva BiH uz poziv građanima da koruptivne aktivnosti prijavljuju Tužiteljstvu BiH i policijskim agencijama.
- It_is_a_Leclerc
#2 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
A kad sam ja predlagao da se Stranka Zagrabih zabrani kao kriminalna organizacija ?!
-
costacurta
#3 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
20 000KM ZA POS'O?!

-
brucos7
#4 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Osudjujem ovaj cin i podrzavam akciju SIPE, ali nemojte mi sada reci da se u SDP-u, SDA-u... i ostalim strankama nije igralo reketa. 
-
mali_balon
#5 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Mah politicko hapsenje, da se iza ovog ne krije politika i da fakat krenu u ovakva hapsenja pa ne bi bilo mjesta u zatvorima.
@costacurta
to je tarifa za VSS. U telekomu navodno 20 do 25 tisuca za VSS poziciju.
@costacurta
to je tarifa za VSS. U telekomu navodno 20 do 25 tisuca za VSS poziciju.
- McMoy
#6 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Kad?It_is_a_Leclerc wrote:A kad sam ja predlagao da se Stranka Zagrabih zabrani kao kriminalna organizacija ?!
-
The Realist
#7 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
A i uhvatili ga na djelu....
Ostali to očito puno pametnije rade, nema direktne predaje novca, pa ti onda uhvati njih....
Ostali to očito puno pametnije rade, nema direktne predaje novca, pa ti onda uhvati njih....
-
mali_balon
#8 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Seljacina htio da prebriju suske da ih osjetiThe Realist wrote:A i uhvatili ga na djelu....
- Edin H.
#9 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
A sta cemo sa onima sto placaju za posao?
Oni stvaraju trziste
Oni stvaraju trziste
- JThomas
- kritichar
#11 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
odlična vijest, međutim, uhapšen je jer SBiH propao, koliko li samo ovi iz vodećih stranaka uzimaju
-
Incub
#12 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Doktor se oslobodio pa krenuo uzimati bez posrednika,
SIPA radi dobar posao, da je hapsenje prepusteno nekoj drugoj agenciji bio bi upozoren....
Mala su mu bila tolika primanja pa jos i da uzima za poslove.........
Jos jedan dokaz da kod nas u politiku ulazi fukara koja gleda samo kako sta ukrasti, dok sirom svijeta u politici su imucni ljudi koji teze unapredjenju drustva
U svakom slucaju Dr Midi Sretna predstojeca 2014 god
SIPA radi dobar posao, da je hapsenje prepusteno nekoj drugoj agenciji bio bi upozoren....
Mala su mu bila tolika primanja pa jos i da uzima za poslove.........
Jos jedan dokaz da kod nas u politiku ulazi fukara koja gleda samo kako sta ukrasti, dok sirom svijeta u politici su imucni ljudi koji teze unapredjenju drustva
U svakom slucaju Dr Midi Sretna predstojeca 2014 god
-
costacurta
#13 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Edin H. wrote:A sta cemo sa onima sto placaju za posao?
Oni stvaraju trziste
Ovom liku što je prijavio ovog delegata svaka čast, imao je daMu da prijavi, ali pretpostavljam da na jednog prijavljenog dođe jedno 5000 neprijavljenih i naravno da dok ima onih koji su spremni dati ovoliki novac uvijek će se naći stručnjaci koji će ga rado primiti
Jel' barem dobiješ posao za stalno kad već daješ 'ovoliku gutu para?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
-
huone
#15 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Ovo je naruceno hapsenje od jos vecih kriminalaca u vladi.
Kad vise od 90% politicara bude iza brave tad mozemo pricati o borbi protiv korupcije...
Kad vise od 90% politicara bude iza brave tad mozemo pricati o borbi protiv korupcije...
- JThomas
#16 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
od nečega se mora početi i to što ima većih koji se ne procesuiraju nije nikakav izgovor. iako se slažem da je najvjerovatnije riječ o sitnoj ribi koja je previše zacijenila tu neku uslugu ili "zaboravila" nekome ko je još u igri dati njegov dio...
- newlevel
#17 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m
Zanima me samo kako to hoda. Dam ja recimo 20 milja kaemova da se zaposlim u telekomu, ko meni garantuje da cu ja tu ostati do penzije ? Ili bar sljedecih pet do deset godina ?
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- JThomas
#18 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
niko. da daš jednogodišnju neto platu i budeš siguran 40 godina do penzije - to već nije ni mito, nego zemlja dembelija. pa može se država promijeniti, bar to na balkanu nije tako rijetka pojava.
-
mali_balon
#19 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m
NIko, postoji velika mogucnost da dobijes i nogu nakon probnog roka. navodno to se desavalo u domovima zdravlja.newlevel wrote:Zanima me samo kako to hoda. Dam ja recimo 20 milja kaemova da se zaposlim u telekomu, ko meni garantuje da cu ja tu ostati do penzije ? Ili bar sljedecih pet do deset godina ?
Sent from my Nokia 3310
- newlevel
#20 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m
Kad je tako, bolje onda tu lovu stavit na kvotu 2.0.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
amko761
#21 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m
NIje bome niko, u domovima zdravlja su svi dobili ugovore na neodređeno prije nego je otišao direktor.mali_balon wrote:NIko, postoji velika mogucnost da dobijes i nogu nakon probnog roka. navodno to se desavalo u domovima zdravlja.newlevel wrote:Zanima me samo kako to hoda. Dam ja recimo 20 milja kaemova da se zaposlim u telekomu, ko meni garantuje da cu ja tu ostati do penzije ? Ili bar sljedecih pet do deset godina ?
Sent from my Nokia 3310
A i KCUS će sada primiti za stalno one što su dali pare za posao jednom uglednom Bošnjaku. Eno raspisali su konkurs da ih prime, 120 tako nešto.
-
suncokret10
#22 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
bosanski paradoks. i ovi što su ga uhapsili korupcijom su se zaposlili. i sad isti hapse istog.
-
VjecitiStudent
#23 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Nažalost, nema tog uhapšenog kojeg naša tužilaštva i sudovi ne mogu osloboditi, ili barem Budimir ili neko sličan, pomilovati.
A ovome što ga je prijavio treba dati i taj posao i građansku medalju za hrabrost.
A ovome što ga je prijavio treba dati i taj posao i građansku medalju za hrabrost.
- zeleni xy
#24 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Sitna riba
Kapitalci se i dalje "tove"
Kad SIPA nabavi "pribor" za lov na kapitalce e tad će sve imati smisla, ovako ....
Kapitalci se i dalje "tove"
Kad SIPA nabavi "pribor" za lov na kapitalce e tad će sve imati smisla, ovako ....
- Mr.Sojic
#25 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Odose oba Lukavcana da slave Novu Godinu na zatvorskom grahu 

zagrabih