Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

sve_lopovi

#1 Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by sve_lopovi »

Na osnovu saznanja Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA), po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, djelatnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su na području Tuzle lišili slobode osobu O.M.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Midhatu Osmanoviću iz Stranke za BiH, koji obnaša dužnost zastupnika u Parlamentu Federacije BiH.

Aktivnosti su izvršene na temelju dostavljenih saznanja Obavještajno sigurnosne agencije, a aktivnosti lišenja slobode izvršili su pripadnici SIPA-e. Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.

Zastupnik O.M. je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za organizirani kriminal u svezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000 KM, radi riješavanja radnog statusa i zaposlenja.

Djelujući koordinirano, tužitelj i djelatnici Tužiteljstva BiH, agenti OSA-e i policijski djelatnici SIPA-e, izvršili su akciju lišenja slobode u jednom hotelu u Tuzli, prilikom primopredaje mita u iznosu od 20.000 KM u označenim novčanicama.

Nakon lišenja slobode, aktivnosti Tužiteljstva BiH, OSA-e i SIPA-e se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u organizirani kriminal i nezakonite aktivnosti.

Ova akcija, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih i sigurnosnih agencija, da veoma efektno i brzo reaguju u ovakvim slučajevima, te da složene akcije okončaju za samo 48 sati. Ova akcija, također je poruka da je Tužiteljstvo BiH spremno da se obračuna sa organiziranim kriminalom i korupcijom u BiH, te da u toj borbi neće biti nedodirljivih, kaže se na kraju saopćenja Tužiteljstva BiH uz poziv građanima da koruptivne aktivnosti prijavljuju Tužiteljstvu BiH i policijskim agencijama.
It_is_a_Leclerc

#2 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by It_is_a_Leclerc »

A kad sam ja predlagao da se Stranka Zagrabih zabrani kao kriminalna organizacija ?!
costacurta

#3 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by costacurta »

20 000KM ZA POS'O?! :shock: :shock:
brucos7

#4 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by brucos7 »

Osudjujem ovaj cin i podrzavam akciju SIPE, ali nemojte mi sada reci da se u SDP-u, SDA-u... i ostalim strankama nije igralo reketa. :run:
mali_balon

#5 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by mali_balon »

Mah politicko hapsenje, da se iza ovog ne krije politika i da fakat krenu u ovakva hapsenja pa ne bi bilo mjesta u zatvorima.

@costacurta
to je tarifa za VSS. U telekomu navodno 20 do 25 tisuca za VSS poziciju.
McMoy

#6 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by McMoy »

It_is_a_Leclerc wrote:A kad sam ja predlagao da se Stranka Zagrabih zabrani kao kriminalna organizacija ?!
Kad?
The Realist

#7 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by The Realist »

A i uhvatili ga na djelu....

Ostali to očito puno pametnije rade, nema direktne predaje novca, pa ti onda uhvati njih....
mali_balon

#8 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by mali_balon »

The Realist wrote:A i uhvatili ga na djelu....

Ostali to očito puno pametnije rade, nema direktne predaje novca, pa ti onda uhvati njih....
Seljacina htio da prebriju suske da ih osjeti :D
Edin H.

#9 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by Edin H. »

A sta cemo sa onima sto placaju za posao?

Oni stvaraju trziste :oops:
JThomas

#10 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by JThomas »

početnik 8-)
kritichar

#11 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by kritichar »

odlična vijest, međutim, uhapšen je jer SBiH propao, koliko li samo ovi iz vodećih stranaka uzimaju
Incub

#12 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by Incub »

Doktor se oslobodio pa krenuo uzimati bez posrednika,
SIPA radi dobar posao, da je hapsenje prepusteno nekoj drugoj agenciji bio bi upozoren....
Mala su mu bila tolika primanja pa jos i da uzima za poslove.........
Jos jedan dokaz da kod nas u politiku ulazi fukara koja gleda samo kako sta ukrasti, dok sirom svijeta u politici su imucni ljudi koji teze unapredjenju drustva
U svakom slucaju Dr Midi Sretna predstojeca 2014 god
costacurta

#13 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by costacurta »

Edin H. wrote:A sta cemo sa onima sto placaju za posao?

Oni stvaraju trziste :oops:
:thumbup:

Ovom liku što je prijavio ovog delegata svaka čast, imao je daMu da prijavi, ali pretpostavljam da na jednog prijavljenog dođe jedno 5000 neprijavljenih i naravno da dok ima onih koji su spremni dati ovoliki novac uvijek će se naći stručnjaci koji će ga rado primiti :D .
Jel' barem dobiješ posao za stalno kad već daješ 'ovoliku gutu para? :D
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#14 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by Matijevic_Vlado »

Image zagrabih
huone

#15 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by huone »

Ovo je naruceno hapsenje od jos vecih kriminalaca u vladi.

Kad vise od 90% politicara bude iza brave tad mozemo pricati o borbi protiv korupcije...
JThomas

#16 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by JThomas »

od nečega se mora početi i to što ima većih koji se ne procesuiraju nije nikakav izgovor. iako se slažem da je najvjerovatnije riječ o sitnoj ribi koja je previše zacijenila tu neku uslugu ili "zaboravila" nekome ko je još u igri dati njegov dio...
newlevel

#17 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m

Post by newlevel »

Zanima me samo kako to hoda. Dam ja recimo 20 milja kaemova da se zaposlim u telekomu, ko meni garantuje da cu ja tu ostati do penzije ? Ili bar sljedecih pet do deset godina ?

Sent from my Nokia 3310
JThomas

#18 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by JThomas »

niko. da daš jednogodišnju neto platu i budeš siguran 40 godina do penzije - to već nije ni mito, nego zemlja dembelija. pa može se država promijeniti, bar to na balkanu nije tako rijetka pojava.
mali_balon

#19 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m

Post by mali_balon »

newlevel wrote:Zanima me samo kako to hoda. Dam ja recimo 20 milja kaemova da se zaposlim u telekomu, ko meni garantuje da cu ja tu ostati do penzije ? Ili bar sljedecih pet do deset godina ?

Sent from my Nokia 3310
NIko, postoji velika mogucnost da dobijes i nogu nakon probnog roka. navodno to se desavalo u domovima zdravlja.
newlevel

#20 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m

Post by newlevel »

Kad je tako, bolje onda tu lovu stavit na kvotu 2.0.

Sent from my Nokia 3310
amko761

#21 Re: AW: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja m

Post by amko761 »

mali_balon wrote:
newlevel wrote:Zanima me samo kako to hoda. Dam ja recimo 20 milja kaemova da se zaposlim u telekomu, ko meni garantuje da cu ja tu ostati do penzije ? Ili bar sljedecih pet do deset godina ?

Sent from my Nokia 3310
NIko, postoji velika mogucnost da dobijes i nogu nakon probnog roka. navodno to se desavalo u domovima zdravlja.
NIje bome niko, u domovima zdravlja su svi dobili ugovore na neodređeno prije nego je otišao direktor.

A i KCUS će sada primiti za stalno one što su dali pare za posao jednom uglednom Bošnjaku. Eno raspisali su konkurs da ih prime, 120 tako nešto.
suncokret10

#22 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by suncokret10 »

bosanski paradoks. i ovi što su ga uhapsili korupcijom su se zaposlili. i sad isti hapse istog.
VjecitiStudent

#23 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by VjecitiStudent »

Nažalost, nema tog uhapšenog kojeg naša tužilaštva i sudovi ne mogu osloboditi, ili barem Budimir ili neko sličan, pomilovati.

A ovome što ga je prijavio treba dati i taj posao i građansku medalju za hrabrost.
zeleni xy

#24 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by zeleni xy »

Sitna riba

Kapitalci se i dalje "tove"

Kad SIPA nabavi "pribor" za lov na kapitalce e tad će sve imati smisla, ovako ....
Mr.Sojic

#25 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita

Post by Mr.Sojic »

Odose oba Lukavcana da slave Novu Godinu na zatvorskom grahu :lol:
Post Reply