Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sime_cipol wrote: ↑07/04/2026 20:27
Proslu godinu Federalna zavrsila sa skoro 20mil KM minusa. Očito je Sabic godinama frizirao financijske izvještaje, pa se sada podvukla linija.
dobro si, izašao novi izvještaj.
Stari direktor frizirao, a novi podigao prosječni bruto na 3,500+KM.
Oba JS u Sa nemaju šansi, neće ovo ići.
p.s. Šta znače "Kratkoročne obaveze 86.551.8XX,XX ? neki ekonomista da pojasni.
Proslu godinu Federalna zavrsila sa skoro 20mil KM minusa. Očito je Sabic godinama frizirao financijske izvještaje, pa se sada podvukla linija.
Ici ce, do kraja, dok se sistem sam od sebe ne slomi, jer niko nema muda da ugasi dva Javna Servisa. Kao sto se nema muda ugasiti Zeljeznice, GRAS, Rudnike.
Šime je u pravu, sve više javni servis liči na ove firme koje su na izdisaju već preko dvije decenije.
Mislim da je velika greška, što se u Daytonu nisu dogovorile neke bitne stvari, kao što je Javni rtv servis, Zemaljski muzej i druge bitne institucije, koje su bile sklonjene u drugi plan po sistemu-daj samo da rat stane, da se više ne gine, pa ćemo kasnije te stvari riješavati.
Tada nije riješeno i kasnije nije bilo političke volje, interesa i sl. Jedno poglavlje Daytona trebalo se odnositi na važne i strateške institucije, koje trebaju funkcionirati nezavisno od dogovora entitetskih vlasti.
Nego, kako se promijenilo rukovodstvo, vidi se u uređivačkoj politici, blagi zaokret "nalijevo"....
Pretpostavljam da veliki dio obaveza vjerovatno se odnosi na pretplatu koju su trebali prebaciti RTRS na ime takse.
Na ime iste stavke RTRS ima obaveza skoro 150mil
A sta je nama.javni servis?
Mislim koji krac ga i držati u zivotu ako će se forsirati privatne televizije, a ovaj servis biti izborni plijen za podjelu uhljebluka.
Pozz živim sa starcima gdje sam i prijavljen, još nisam uselio u svoj stan. Stan mi ima tv prijemnik, pretpostavljam da još ne moram plaćati taksu?? Kako sam shvatio, ide to po domaćinstvu bez obzira da li imaš tv prijemnik.
dek wrote: ↑17/04/2026 12:01
Pozz živim sa starcima gdje sam i prijavljen, još nisam uselio u svoj stan. Stan mi ima tv prijemnik, pretpostavljam da još ne moram plaćati taksu?? Kako sam shvatio, ide to po domaćinstvu bez obzira da li imaš tv prijemnik.
Ide uz račun za struju , po automatizmu .
Ako nemaš TV , moraš to prijaviti na BHRT-u