ftv naletio veceras ...
Federalna televizija
Moderator: anex
- Hunkar
#351 Re: Federalna televizija
odavno gledam hrt dnevnik, ako nista zbog sjajnog vanjskopolitickog dijela. ostatak preskocim 
ftv naletio veceras ...
ftv naletio veceras ...
-
mch_
#352 Re: Federalna televizija
Nisam ovdje niti da branim niti kudim doticnu novinarku ! Medjutim,hocu da se osvrnem na ovaj komentar. Mislim da ovdje komentarisete njen posao,a njen privatni zivot,koji ne vidim na koji nacin utjece na njen posao. Na kraju krajeva ako si se odlucio/la da se bavis njenim privatnim zivotom,onda se bar potrudi da istices tacne i provjerene tvrdnje,a ne da se bavis i siris mahalske price. Ako ces bas tako,Elma ima sina koji nije vanbracno dijete (dobiti dijete u braku,zatim se nekad razvesti,ne znaci da je to dijete vanbracno) i Elmin sin zivi sa njom. Tako da ubuduce,nastoji razdvojiti privatno od poslovnog,jer ovo iznijeto nema nikakve veze s tim kakav je ona novinar.Pera Trta wrote:Sjetite se kako su se u odbarnu dotične 2005. digle kuka i motika, kada joj se tadašnji premijer BPK tobože udvarao pred kamerama. To je sve pokrenuo Senad H. (tada su pboje radili na Hayatu) tvrdeći kako je napadnuta čast jedne žene, majke (vanbračnog djeteta, koje ne živi s njom) i novinarke (sic!)
- black
#353 Re: Federalna televizija
kao novinar je skroz tankamch_ wrote:
Nisam ovdje niti da branim niti kudim doticnu novinarku ! Medjutim,hocu da se osvrnem na ovaj komentar. Mislim da ovdje komentarisete njen posao,a njen privatni zivot,koji ne vidim na koji nacin utjece na njen posao. Na kraju krajeva ako si se odlucio/la da se bavis njenim privatnim zivotom,onda se bar potrudi da istices tacne i provjerene tvrdnje,a ne da se bavis i siris mahalske price. Ako ces bas tako,Elma ima sina koji nije vanbracno dijete (dobiti dijete u braku,zatim se nekad razvesti,ne znaci da je to dijete vanbracno) i Elmin sin zivi sa njom. Tako da ubuduce,nastoji razdvojiti privatno od poslovnog,jer ovo iznijeto nema nikakve veze s tim kakav je ona novinar.
-
mch_
#354 Re: Federalna televizija
Svako naravno ima pravo na svoje misljenje i svoj stav ! Ja se samo osvrcem na lazi koje se ovdje sire.black wrote:kao novinar je skroz tankamch_ wrote:
Nisam ovdje niti da branim niti kudim doticnu novinarku ! Medjutim,hocu da se osvrnem na ovaj komentar. Mislim da ovdje komentarisete njen posao,a njen privatni zivot,koji ne vidim na koji nacin utjece na njen posao. Na kraju krajeva ako si se odlucio/la da se bavis njenim privatnim zivotom,onda se bar potrudi da istices tacne i provjerene tvrdnje,a ne da se bavis i siris mahalske price. Ako ces bas tako,Elma ima sina koji nije vanbracno dijete (dobiti dijete u braku,zatim se nekad razvesti,ne znaci da je to dijete vanbracno) i Elmin sin zivi sa njom. Tako da ubuduce,nastoji razdvojiti privatno od poslovnog,jer ovo iznijeto nema nikakve veze s tim kakav je ona novinar.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#355 Re: Federalna televizija
Priča je....veoma glupa
.
-
stric
#356 Re: Federalna televizija
FTV ima od 09-24 sata 8 termina za različite sapunice
stric
- Co0l
#357 Re: Federalna televizija
FTV je mora vratiti na posao
Duška Jurišić: Ovo je velika moralna pobjeda, sretna sam!
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je prvostepenu odluku Općinskog suda kojom je odluka o razrješenju Duške Jurišić s mjesta glavne urednice Informativnog programa FTV-a proglašena nezakonitom. Kantonalni sud naredio je vraćanje Jurišić na njeno prijašnje radno mjesto i isplatu svih plata.
Početkom januara ove godine Općinski sud u Sarajevu naložio je menadžmentu RTV Federacije da Dušku Jurišić odmah vrati na mjesto odgovorne urednice Informativnog programa. Jučer je objavljeno da je Općinski sud donio odluku da ne može provesti tu mjeru osiguranja, a u obrazloženju je navedeno da je razlog tome što FRTV nije u mogućnosti provesti mjeru osiguranja, jer novom organizacijom u skladu s usvojenim Pravilnikom o unutrašnoj organizaciji nije predviđeno radno mjesto urednika Informativnog programa.
Međutim, drugostepenom odlukom Kantonalnog suda od 13. aprila potvrđena je prvostepena presuda u kojoj je navedeno da je Duška Jurišić nezakonito dobila otkaz i da je nezakonito razrješena dužnosti urednika Informativnog programa FTV-a.
Advokat Duške Jurišić istakao je za Sarajevo-x.com da Odluka Kantonalnog suda znači da je ona 100 posto dobila spor protiv FTV-a, ali se sada otvara novo pitanje legalnosti ukidanja njenog radnog mjesta.
"Veoma sam sretna. Ovo je velika moralna pobjeda poslije 15 mjeseci hajke grupice ljudi s FTV-a i njihovih kompromitiranih partnera, čija imena nisu vrijedna pomena", istakla je Duška Jurišić za Sarajevo-x.com.
Ona je također napomenula da je FTV ukidanjem Informativnog programa i radnog mjesta urednika IP-a prekršila Zakon o RTV FBiH i Zakon o Javnom RTV sistemu.
"Namjera menadžmenta FTV-a bila da je potpuno udalji iz tog servisa ukidanjem radnog mjesta i ukidanjem emisije 'Pošteno', kao i stalnim pritiscima, napadima i poniženjima", kazala je Jurišić za Sarajevo-x.com.
Istakla je da bi FTV trebala da ima druge prioritete, "a to je kako da vrati snažno poljuljani kredibilitet, ispunjavanje obaveza javnog servisa, rješavanje finansijskih problema, između ostalog zbog smanjenja naplate RTV takse u prošloj i ovoj godini.
Duška Jurišić u razgovoru za Sarajevo-x.com napomenula je da je njen glavni cilj pokretanja postupka bio dokazati nelegalno smjenjivanje i očuvati lični i profesionalni dignitet.
Drugostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu to je i dokazano. Menadžment FTV-a, u skladu s odlukom suda, dužan je vratiti Dušku Jurišić na posao i isplatiti joj sve plate.
Na drugostepenu presudu FTV nema pravo žalbe.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110415019
Duška Jurišić: Ovo je velika moralna pobjeda, sretna sam!
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je prvostepenu odluku Općinskog suda kojom je odluka o razrješenju Duške Jurišić s mjesta glavne urednice Informativnog programa FTV-a proglašena nezakonitom. Kantonalni sud naredio je vraćanje Jurišić na njeno prijašnje radno mjesto i isplatu svih plata.
Početkom januara ove godine Općinski sud u Sarajevu naložio je menadžmentu RTV Federacije da Dušku Jurišić odmah vrati na mjesto odgovorne urednice Informativnog programa. Jučer je objavljeno da je Općinski sud donio odluku da ne može provesti tu mjeru osiguranja, a u obrazloženju je navedeno da je razlog tome što FRTV nije u mogućnosti provesti mjeru osiguranja, jer novom organizacijom u skladu s usvojenim Pravilnikom o unutrašnoj organizaciji nije predviđeno radno mjesto urednika Informativnog programa.
Međutim, drugostepenom odlukom Kantonalnog suda od 13. aprila potvrđena je prvostepena presuda u kojoj je navedeno da je Duška Jurišić nezakonito dobila otkaz i da je nezakonito razrješena dužnosti urednika Informativnog programa FTV-a.
Advokat Duške Jurišić istakao je za Sarajevo-x.com da Odluka Kantonalnog suda znači da je ona 100 posto dobila spor protiv FTV-a, ali se sada otvara novo pitanje legalnosti ukidanja njenog radnog mjesta.
"Veoma sam sretna. Ovo je velika moralna pobjeda poslije 15 mjeseci hajke grupice ljudi s FTV-a i njihovih kompromitiranih partnera, čija imena nisu vrijedna pomena", istakla je Duška Jurišić za Sarajevo-x.com.
Ona je također napomenula da je FTV ukidanjem Informativnog programa i radnog mjesta urednika IP-a prekršila Zakon o RTV FBiH i Zakon o Javnom RTV sistemu.
"Namjera menadžmenta FTV-a bila da je potpuno udalji iz tog servisa ukidanjem radnog mjesta i ukidanjem emisije 'Pošteno', kao i stalnim pritiscima, napadima i poniženjima", kazala je Jurišić za Sarajevo-x.com.
Istakla je da bi FTV trebala da ima druge prioritete, "a to je kako da vrati snažno poljuljani kredibilitet, ispunjavanje obaveza javnog servisa, rješavanje finansijskih problema, između ostalog zbog smanjenja naplate RTV takse u prošloj i ovoj godini.
Duška Jurišić u razgovoru za Sarajevo-x.com napomenula je da je njen glavni cilj pokretanja postupka bio dokazati nelegalno smjenjivanje i očuvati lični i profesionalni dignitet.
Drugostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu to je i dokazano. Menadžment FTV-a, u skladu s odlukom suda, dužan je vratiti Dušku Jurišić na posao i isplatiti joj sve plate.
Na drugostepenu presudu FTV nema pravo žalbe.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110415019
-
kone
#358 Re: Federalna televizija
Maloprije gledam sport nakon vecerasnjeg dnevnika i ocekujem da ce dati makar mali prilog o sinocnjem derbiju koji je odigran u Madridu izmedju Reala i Barselone,kad ono nista
Ima godina i godina kako nisu taj derbi prenosili na FTV,ali eto sad je izgleda problem i kakv mali prilog pustiti,od minutu ili dvije da pretplatnici koji im obezbjedjuju plate,da mogu vidjeti makar nesto sa najveceg evropskog derbija..Umjesto priloga sa derbija u Madridu,oni pustaju prilog sa utakmice PSV Eindhovena
Da ne bude kakve zabune,ja sam utakmicu sinoc gledao uzivo i jutros snimku,ali ima toliko ljudi u ovoj drzavi da placaju pretplatu,ali nisu u stanju da pogledaju ne cijelu utakmicu,nego evo sad ne mogu ni kratki prilog od dvije minute,a placaju im pretplatu!!!Ali zato na kraju sportskog pregleda Ibrahim kaze kako ce njihova televizija sutra UZIVO SA LICA MJESTA pratiti sjednicu u Becu ovog novog Uefinog komiteta!!!Znaci ima se za kartu i sve ostalo sto uz to ide do BecA,a ko hebe pretplatnike iz ruralnih dijelova ove drzave.Oni su to da bi finansijski pomagali FTV,a zauzvrat mogu dobiti karnu i nista vise...
Ima godina i godina kako nisu taj derbi prenosili na FTV,ali eto sad je izgleda problem i kakv mali prilog pustiti,od minutu ili dvije da pretplatnici koji im obezbjedjuju plate,da mogu vidjeti makar nesto sa najveceg evropskog derbija..Umjesto priloga sa derbija u Madridu,oni pustaju prilog sa utakmice PSV Eindhovena
Da ne bude kakve zabune,ja sam utakmicu sinoc gledao uzivo i jutros snimku,ali ima toliko ljudi u ovoj drzavi da placaju pretplatu,ali nisu u stanju da pogledaju ne cijelu utakmicu,nego evo sad ne mogu ni kratki prilog od dvije minute,a placaju im pretplatu!!!Ali zato na kraju sportskog pregleda Ibrahim kaze kako ce njihova televizija sutra UZIVO SA LICA MJESTA pratiti sjednicu u Becu ovog novog Uefinog komiteta!!!Znaci ima se za kartu i sve ostalo sto uz to ide do BecA,a ko hebe pretplatnike iz ruralnih dijelova ove drzave.Oni su to da bi finansijski pomagali FTV,a zauzvrat mogu dobiti karnu i nista vise...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#359 Re: Federalna televizija
Pošto ga oni nisu prenosili, nije se ni desio...kone wrote:Maloprije gledam sport nakon vecerasnjeg dnevnika i ocekujem da ce dati makar mali prilog o sinocnjem derbiju koji je odigran u Madridu izmedju Reala i Barselone,kad ono nista![]()
Ima godina i godina kako nisu taj derbi prenosili na FTV,ali eto sad je izgleda problem i kakv mali prilog pustiti,od minutu ili dvije da pretplatnici koji im obezbjedjuju plate,da mogu vidjeti makar nesto sa najveceg evropskog derbija..Umjesto priloga sa derbija u Madridu,oni pustaju prilog sa utakmice PSV Eindhovena![]()
...najveći derbi u svijetu fudbala...koji idioti
-
StupskaBitanga
#360 Re: Federalna televizija
Emela Burdžović član Informativne redakcije FTVa
Vjerovatno ćemo ju vidjeti u ulozi voditeljice Dnevnika
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#361 Re: Federalna televizija
Taman kad pomislim da ova TV ne može dublje potonuti, oni me iznenade.StupskaBitanga wrote:Emela Burdžović član Informativne redakcije FTVa
- ja.neron
#362 Re: Federalna televizija
može, kad najave nove serije koje su emitovali prije tri ili četiri mjeseca po tome obrascu i emela b. ima sjajnu dikciju za vođenje dnevnika i čitanje vijestiPera Trta wrote:Taman kad pomislim da ova TV ne može dublje potonuti, oni me iznenade.StupskaBitanga wrote:Emela Burdžović član Informativne redakcije FTVa
-
Pera Trta
#363 Re: Federalna televizija
Čudi me da niko ne reaguje na to kako u udarnom terminu idu turske serije, Lud zbunjen normalan, srpske serije Zdravka Šotre sa kojima se raja u Srbiji uglavnom šprda, i sve takve gluposti, a interesantne i potencijalno poučne emisije, kao npr.Dokumentarni četvrtak, idu poslije 23 sata, a filmski klasici iza ponoći
Žalosno je da je to javna televizija sa mentalitetom Hayata ili OBN-a...
-
jahjah
#364 Re: Federalna televizija
nazalost, ne pamtim kad sam pogledo kaki film na ftvPera Trta wrote:Čudi me da niko ne reaguje na to kako u udarnom terminu idu turske serije, Lud zbunjen normalan, srpske serije Zdravka Šotre sa kojima se raja u Srbiji uglavnom šprda, i sve takve gluposti, a interesantne i potencijalno poučne emisije, kao npr.Dokumentarni četvrtak, idu poslije 23 sata, a filmski klasici iza ponoći![]()
EDIT: eo da i spomenem te turske safunjare dok nisam opet zaboravio...moj otac koji u zivotu nije nikad gledo spanske argentinske i te safunjare i koji se meni i sestri tovario kad smo bili mladji i gledali esmeralde i sl i govorio kako trebamo gledati sta poucno tipa nacionalne geografije i tako toga, sada ne moze disat kad gleda ove neke čiček i jasemin sto idu oko pola 10...i mati sa njim a i sestra...
Last edited by jahjah on 30/04/2011 11:58, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#365 Re: Federalna televizija
Pa odavno je JRTV servis izbacio ono JAVNIPera Trta wrote:Čudi me da niko ne reaguje na to kako u udarnom terminu idu turske serije, Lud zbunjen normalan, srpske serije Zdravka Šotre sa kojima se raja u Srbiji uglavnom šprda, i sve takve gluposti, a interesantne i potencijalno poučne emisije, kao npr.Dokumentarni četvrtak, idu poslije 23 sata, a filmski klasici iza ponoći![]()
Pa trčeciza komercijalnim televizijama i gledanošću(a što ne bi trebali) izgubili su se
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#366 Re: Federalna televizija
A tek kakav je ustajali sund onaj neki kao nocni proogram..auuu ono je strava teska.
U rangu je one tragikomicne emisije sa rahmetli tv 99 koja se zvase "cumuranje"..e taj nocni program je odprilike takav.
Ma odron TV totalni,zadnji exer u svoj mrtvacki sanduk su nicim izazvani sami sabi zakucali ovim smijesnim i glupim turskim serijama.
Tu su negdje sada sa Hayatom i OBN-om.
U rangu je one tragikomicne emisije sa rahmetli tv 99 koja se zvase "cumuranje"..e taj nocni program je odprilike takav.
Ma odron TV totalni,zadnji exer u svoj mrtvacki sanduk su nicim izazvani sami sabi zakucali ovim smijesnim i glupim turskim serijama.
- BSn
#367 Re: Federalna televizija
-LIBERO- wrote:A tek kakav je ustajali sund onaj neki kao nocni proogram..auuu ono je strava teska.
Mislio sam, po postavi, da ce imati alternativni stimung, umjesto toga otisli su u totalni sund. ala "nocna mora" na Z1.
Last edited by BSn on 30/04/2011 12:06, edited 1 time in total.
-
Pera Trta
#368 Re: Federalna televizija
Ja to nikada nisam gledao, ali neku noć slučajno naiđoh na to i kad vidjeh da im je gost onaj Zmaj od Šipova, sve mi je bilo jasno.-LIBERO- wrote:A tek kakav je ustajali sund onaj neki kao nocni proogram..auuu ono je strava teska.
-
StupskaBitanga
#369 Re: Federalna televizija
Iskreno ne znam kada je taj klub čitalaca ali najava za DJ krmka sa zelenom kosom
Ma odron
Ma odron
- ultima_palabra
#370 Re: Federalna televizija
BSn wrote:-LIBERO- wrote:A tek kakav je ustajali sund onaj neki kao nocni proogram..auuu ono je strava teska.
Mislio sam, po postavi, da ce imati alternativni stimung, umjesto toga otisli su u totalni sund. ala "nocna mora" na Z1.Fedranloj TV treba ukinuti lovu od pretplate, jer rade apsolutno kao komercijalna TV. Nemaju kvizova znanja, dokumentarni program im je prelos, o naucnom da ne pricamo, a posebno vlastitoj produkciji. Nije Javni Servis tu da namice lovu i sponzore, nego da djeluje obrazovno-dokumentarno.
-
StupskaBitanga
#371 Re: Federalna televizija
Za 6 dana ističe konkurs za istraživanje gledanosti TV programa tj monitoring reklama koje je naručila FTV od 01.07-31.12 tekuce godine
Mislim i čitajuci taj poziv miriše mi da će posao dobiti ponovo Mib/Mareco Index Bosnia)
Eto ostaje da se vidi
A u spisak TV kanala čiji će se monitoring vršiti uvršetene su i TV1 i Mreža(plus)
Mislim i čitajuci taj poziv miriše mi da će posao dobiti ponovo Mib/Mareco Index Bosnia)
Eto ostaje da se vidi
A u spisak TV kanala čiji će se monitoring vršiti uvršetene su i TV1 i Mreža(plus)
-
convict
#372 Re: Federalna televizija
Nisam siguran, ali mislim da se u drugim državama javni servisi ne bore tako otvoreno za gledanost sa šund televizijama. javni servis bi trebao imati i kulturni i obrazovni i dokumentarni i informativni program. i zašto onda da se poredi sa televizijama koje 24 sata puštaju cajke i razne farme i big brother kretenizme?
-
StupskaBitanga
#373 Re: Federalna televizija
zato što vrh FTV(Džemal i Zvonimir) interesuju ih samo pare i finansije od reklamaconvict wrote:Nisam siguran, ali mislim da se u drugim državama javni servisi ne bore tako otvoreno za gledanost sa šund televizijama. javni servis bi trebao imati i kulturni i obrazovni i dokumentarni i informativni program. i zašto onda da se poredi sa televizijama koje 24 sata puštaju cajke i razne farme i big brother kretenizme?
Time je FTV izgubio svoju funkciju JAVNI
Zato imamo turkih safunjara, HR safunjara i ostalog
Zašto su pobogu ukinuli IPP a JAVNI su servis
Nemamo emisije iz ekonomije, obrazovanja, edukacije, emisije za mlade
- mrtva kokoš
#374 Re: Federalna televizija
zato imamo bolide od komentatora kao sto su kemo informacija i veceras ibrahim muratovic.
nadam se da mu je ovo zadnja utakmica lige prvaka fujjj

nadam se da mu je ovo zadnja utakmica lige prvaka fujjj
-
stric
#375 Re: Federalna televizija
u nedelju 08.05 14.30-17.55
Ljubav i kazna, igrana serija, 27, 28, 29 i 30. epizoda
za ovo dajemo prtplatu
stric
Ljubav i kazna, igrana serija, 27, 28, 29 i 30. epizoda
za ovo dajemo prtplatu
stric