P bolje da vam i tu nego negdje drugo......Hafis wrote:Samo da uđe u zapisnik: opet nazor qurčenje bez pokrića._BataZiv_0809 wrote:Ukratko od federalizacije mozete dobiti samo kurac, a za ostalo se dogovorimo.
FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
- spreca
#676 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
-
FreakyStyley
#677 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.
Bosna ocito nije, Hercegovina isto nije, a nije ni Bosna i Hercegovina. Meni se to cini ko neka fikcija.
Ne razumijem. Moze li mi neko pokazat na karti gdje se to nalazi?
Bosna ocito nije, Hercegovina isto nije, a nije ni Bosna i Hercegovina. Meni se to cini ko neka fikcija.
- dale cooper
#678 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Vlažni snovi.FreakyStyley wrote:Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.
-
Starred
#679 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Hoće...ali u kurcu. Koje su to pro Bosanske snage među Hrvatima koje bi mogle konkurirati HDZ-u i Čoviću?
Ne stvaraju se takve opcije preko noći niti bi se magično pojavile stvaranjem trećeg entiteta. Čak što više,
Čović bi u tom slučaju napravio totalnu homogenizaciju. Ali znate vi to dobro svi koji godinama glasate za njega.[/quote]
Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
Ne stvaraju se takve opcije preko noći niti bi se magično pojavile stvaranjem trećeg entiteta. Čak što više,
Čović bi u tom slučaju napravio totalnu homogenizaciju. Ali znate vi to dobro svi koji godinama glasate za njega.[/quote]
Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
- and
#680 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
zna seHafis wrote:Ooooooj hrvatska matiiiii, nemoj tugovaaaaatiiiiand wrote:koja himna je svirala i pod zastavom koje države ste se postrojavaliHafis wrote: Taj sam, veteran-dragovoljacO domovini Bosni i Hercegovini. Ta nije Vijetnam
- arzuhal
#681 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Netačno, on itekako ima pokriće u Ustavu i DMS-u.Hafis wrote:Samo da uđe u zapisnik: opet nazor qurčenje bez pokrića._BataZiv_0809 wrote:Ukratko od federalizacije mozete dobiti samo kurac, a za ostalo se dogovorimo.
-
Starred
#682 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
To ti je drugi dio FederacijeFreakyStyley wrote:Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.
- BHCluster
#683 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
FreakyStyley wrote:Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.

- dale cooper
#684 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Nije li ovo samoobjašnjivo?Starred wrote: Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
-
FreakyStyley
#685 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Uh...puno mijesas pojmove.Starred wrote: Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
-musliman
-Bosanac
-Bosnjak
Pa spominjes pro-srpske i pro-hrvatske Bosnjake, kao da su neka izmisljotina. Pa kud ces veceg pro-srpskog i pro-hrvatskog Bosnjaka od Bakira Izetbegovica i njegove stranke?
Jebote, Bosnjaci biraju ekstremno pro-srpski i pro-hrvatski orijentisanu stranku (SDA) 20+ godina, pa opet ne valja. Al ne valja ni Komsic, ni SDP.
-
FreakyStyley
#686 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Koliko Federacija ima dijelova uopste? Kako se to dijeli?Starred wrote:To ti je drugi dio FederacijeFreakyStyley wrote:Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.
Haj ozbiljno postavi sliku karte Herceg Bosne. Ne mogu da vjerujem, zivim citav zivot u BiH a prvi put cujem za to. Jel to nesto ko onaj Liberland?
Samo me zbunjujes
- BHCluster
#687 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Kako ces to napisati? Ima da ides u filter.arzuhal wrote:Netačno, on itekako ima pokriće u Ustavu i DMS-u.Hafis wrote:Samo da uđe u zapisnik: opet nazor qurčenje bez pokrića._BataZiv_0809 wrote:Ukratko od federalizacije mozete dobiti samo kurac, a za ostalo se dogovorimo.
-
Starred
#688 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
To bi trebali biti kao jugosloveni u bivšoj Jugi? Broj deklariranih Jugoslovena je bio veći nego "Bosanaca" koji i ne postoje, ne vidim za što bi se trebale deklarirati probosanske snage i kako Čović nije probosanski?dale cooper wrote:Nije li ovo samoobjašnjivo?Starred wrote: Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
Čovjek se poziva na poštivanje Daytona, na prestanak preglašavanja i dovlačenja fašista na vlast i čak vodi BiH u EU.
Postoji li veća probosanska opcija od HDZ-a?
-
Starred
#689 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Imaš Republiku Srpsku koja je srpski entitet i zajedničku Federaciju sa pravilima, Federaciju u koju je unesena HRHB u trenutku dok je HV/HVO kontrolirao 35 posto BiH.FreakyStyley wrote:Koliko Federacija ima dijelova uopste? Kako se to dijeli?Starred wrote:To ti je drugi dio FederacijeFreakyStyley wrote:Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.
Haj ozbiljno postavi sliku karte Herceg Bosne. Ne mogu da vjerujem, zivim citav zivot u BiH a prvi put cujem za to. Jel to nesto ko onaj Liberland?
Samo me zbunjujes
Mislim da je ovo najbolje objašnjenje
- Lincoln-Burrows
#690 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Hoće li biti protesta protiv rezolucije?
-
FreakyStyley
#691 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Aha, znaci Herceg Bosna je neki dio BiH gdje je obrazovni sistem jako los?Starred wrote:To bi trebali biti kao jugosloveni u bivšoj Jugi? Broj deklariranih Jugoslovena je bio veći nego "Bosanaca" koji i ne postoje, ne vidim za što bi se trebale deklarirati probosanske snage i kako Čović nije probosanski?dale cooper wrote:Nije li ovo samoobjašnjivo?Starred wrote: Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
Čovjek se poziva na poštivanje Daytona, na prestanak preglašavanja i dovlačenja fašista na vlast i čak vodi BiH u EU.
Mislim da sad kontam.
- dale cooper
#692 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Starred wrote:To bi trebali biti kao jugosloveni u bivšoj Jugi? Broj deklariranih Jugoslovena je bio veći nego "Bosanaca" koji i ne postoje, ne vidim za što bi se trebale deklarirati probosanske snage i kako Čović nije probosanski?dale cooper wrote:Nije li ovo samoobjašnjivo?Starred wrote: Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
Ali po ovom tvom mjerilu je vjerovatno i Dodik pro Bosanski orijentisan.
-
FreakyStyley
#693 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ovo je stvarno mentalna gimnastika za medalje.
Vazda su Hercegovci bili talentovani za sport, a evo sad vidim i da im discipline mentalne akrobatike idu od ruke.
Vazda su Hercegovci bili talentovani za sport, a evo sad vidim i da im discipline mentalne akrobatike idu od ruke.
- dale cooper
#694 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Šta će se protestovati kad ovo niko neće jebavati ni 2%. Meni je smiješno što se uopšteLincoln-Burrows wrote:Hoće li biti protesta protiv rezolucije?
digla ovolika dreka i galama. Bilo je ovdje i mnogo važnijih stvari koje nisu ispoštovane i sprovedene,
a kamoli lista želja HNS-a.
-
balks
#695 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ima primjera gdje se to na prilično dobar našin riješilo, ne sto posto dobro ali dovoljno dobro da nema tenzija da se zabavljamo drugim stvarima.Grean wrote:Ne znam jesi li mlad ili si prespavao prosli rat.balks wrote:
Čitavo vrijeme se vrti neka priča da će netko nešto negdje odnijeti.
Garnice su najlakši problem, u svakoj općini organiziraš referendum u kojoj federalnoj jedinici hoće da bude, pa što ljudi odluče.
U posavskom kantonu, ne postoji teritorijalna povezanost između Odžaka i ostatka kantona pa ne vidim da je to nekakav problem.
Arzuhal, koja sloboda govora, nismo u Švedskoj, već tu gdje jesmo nismo slučajno
93' je pokazala da su granice nerjesiv problem jer i Bosnjaci i Hrvati prije svega polazu pravo na Srednju Bosnu i dolinu Neretve i ta dva mjesovita kantona su i bila razlog za Pandorinu kutiju koju je nekako uspio zatvoriti Vasington.
Uz to, nekakav prijedlog da opstine odlucuju kome ce pripasti je besmislen nakon etnickog ciscenja. Npr. Bosnjaci su 91' bili relativna vecina u Mostaru i Stocu i nema sanse da bi pristali ovjeriti etnicko ciscenje i "humano preseljenje" ukljucivanjem tih gradova u nekakav ekskluzivni hrvatski entitet. Ne bi pristali ni za Srebrenicu, Visegrad, Prijedor, Doboj, Vlasenicu, Bratunac, Zvornik, Focu, Rogaticu ali tada je puska bila uperena u potiljak, Sarajevo i Gorazde bili opkoljeni. Hrvati nemaju tih argumenata u rukama da bi se mogli nadati takvom scenariju.
Politicko rjesenje i unaprijedjenje odnosa u Federaciji treba traziti ali do sad su svi hrvatski zahtijevi bili maksimalisticki i nerealni sto dogovor cini nemogucim.
Evo općina Usora, da smo ostali u Tešnju još bi bilo tenzija, ovako svako sebi i u glavnom se normalnim stvarima bavimo.
Što bi Tešanj imao da smo ostali pod njim? Ili mi?
- Alfons Kauders
#696 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Al zipa kako se furaju na Srbe... Malo ugrozenost, pa HRHB su "UNIJELI" u FBiH, pa malo poricanje genocida u Srebrenici, pa prica o "ratnoj zastavi" i "bosnjackom" jeziku.
I onda se kao ljute kada ih raja krene nazivati juznim Srbima i sl.
I onda se kao ljute kada ih raja krene nazivati juznim Srbima i sl.
- Lincoln-Burrows
#697 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Mislim da bi ipak bolje bilo organizirati neki protest i time skrenuti pozornostdale cooper wrote:Šta će se protestovati kad ovo niko neće jebavati ni 2%. Meni je smiješno što se uopšteLincoln-Burrows wrote:Hoće li biti protesta protiv rezolucije?
digla ovolika dreka i galama. Bilo je ovdje i mnogo važnijih stvari koje nisu ispoštovane i sprovedene,
ovim europarlamentarcima na njihove nedemokratske zaključke u rezoluciji.
Posebno bi im trebalo naglasiti kako 20% Hrvata želi biti ravnopravno a zamisli
nema ih nego 20%. Nisu ni oni bez srca, možda promjene mišljenje.
- BHCluster
#698 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
HNS je uputio protestnu notu u vezi rezolucije preko svoje udruge neovisni gastarbajtera, trenutno en route u Globtours busu.dale cooper wrote:Šta će se protestovati kad ovo niko neće jebavati ni 2%. Meni je smiješno što se uopšteLincoln-Burrows wrote:Hoće li biti protesta protiv rezolucije?
-
Starred
#699 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ali po ovom tvom mjerilu je vjerovatno i Dodik pro Bosanski orijentisan.
Koalira? Misliš sa SDA ?
Kada on to nije poštovao institucije? Imaš li jedan primjer? S druge strane vodio je stranku za vrijeme Komšića 2 puta..i platforme
- spreca
#700 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
dje u dejtonu pise treci entitet......Kakvi su nazivi ulica u Mostaru.......iz kojeg si ti katunaStarred wrote: To bi trebali biti kao jugosloveni u bivšoj Jugi? Broj deklariranih Jugoslovena je bio veći nego "Bosanaca" koji i ne postoje, ne vidim za što bi se trebale deklarirati probosanske snage i kako Čović nije probosanski?