FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post Reply
spreca

#676 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by spreca »

Hafis wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ukratko od federalizacije mozete dobiti samo kurac, a za ostalo se dogovorimo.
Samo da uđe u zapisnik: opet nazor qurčenje bez pokrića.
P bolje da vam i tu nego negdje drugo......
FreakyStyley

#677 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by FreakyStyley »

Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.

Bosna ocito nije, Hercegovina isto nije, a nije ni Bosna i Hercegovina. Meni se to cini ko neka fikcija.

Ne razumijem. Moze li mi neko pokazat na karti gdje se to nalazi?
dale cooper

#678 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by dale cooper »

FreakyStyley wrote:Ja ne kontam sta je Herceg Bosna.

Bosna ocito nije, Hercegovina isto nije, a nije ni Bosna i Hercegovina. Meni se to cini ko neka fikcija.

Vlažni snovi. :mrgreen:
Starred

#679 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Starred »

Hoće...ali u kurcu. Koje su to pro Bosanske snage među Hrvatima koje bi mogle konkurirati HDZ-u i Čoviću?
Ne stvaraju se takve opcije preko noći niti bi se magično pojavile stvaranjem trećeg entiteta. Čak što više,
Čović bi u tom slučaju napravio totalnu homogenizaciju. Ali znate vi to dobro svi koji godinama glasate za njega.[/quote]
Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
and

#680 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by and »

Hafis wrote:
and wrote:
Hafis wrote: Taj sam, veteran-dragovoljac :) O domovini Bosni i Hercegovini. Ta nije Vijetnam :)
koja himna je svirala i pod zastavom koje države ste se postrojavali :mrgreen:
Ooooooj hrvatska matiiiii, nemoj tugovaaaaatiiii :bih:
zna se :mrgreen:
arzuhal

#681 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by arzuhal »

Hafis wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ukratko od federalizacije mozete dobiti samo kurac, a za ostalo se dogovorimo.
Netačno, on itekako ima pokriće u Ustavu i DMS-u.
Starred

#682 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Starred »

To ti je drugi dio Federacije
BHCluster

#683 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by BHCluster »

Image
:D
dale cooper

#684 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by dale cooper »

Starred wrote: Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
Nije li ovo samoobjašnjivo? :zoka:
FreakyStyley

#685 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by FreakyStyley »

Starred wrote: Šta su to probosanske snage? Nacional socijalist i islamist Suljagić ili Komšić? Uključuje li to i RS? I oni su dio BiH, nije samo dio BiH gdje žive muslimani BiH, To je kao da pozivaš na prosrpske snage u Sarajevu među Bošnjacima ili prohrvatske.
Uh...puno mijesas pojmove.

-musliman

-Bosanac

-Bosnjak

Pa spominjes pro-srpske i pro-hrvatske Bosnjake, kao da su neka izmisljotina. Pa kud ces veceg pro-srpskog i pro-hrvatskog Bosnjaka od Bakira Izetbegovica i njegove stranke?

Jebote, Bosnjaci biraju ekstremno pro-srpski i pro-hrvatski orijentisanu stranku (SDA) 20+ godina, pa opet ne valja. Al ne valja ni Komsic, ni SDP. :?
FreakyStyley

#686 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by FreakyStyley »

Starred wrote:

Koliko Federacija ima dijelova uopste? Kako se to dijeli?

Haj ozbiljno postavi sliku karte Herceg Bosne. Ne mogu da vjerujem, zivim citav zivot u BiH a prvi put cujem za to. Jel to nesto ko onaj Liberland?

Samo me zbunjujes :sad:
BHCluster

#687 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by BHCluster »

arzuhal wrote:
Hafis wrote:
Netačno, on itekako ima pokriće u Ustavu i DMS-u.
Kako ces to napisati? Ima da ides u filter. :lol:
Starred

#688 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Starred »

dale cooper wrote:
To bi trebali biti kao jugosloveni u bivšoj Jugi? Broj deklariranih Jugoslovena je bio veći nego "Bosanaca" koji i ne postoje, ne vidim za što bi se trebale deklarirati probosanske snage i kako Čović nije probosanski?
Čovjek se poziva na poštivanje Daytona, na prestanak preglašavanja i dovlačenja fašista na vlast i čak vodi BiH u EU.
Postoji li veća probosanska opcija od HDZ-a?
Starred

#689 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Starred »

FreakyStyley wrote:
Starred wrote:

Koliko Federacija ima dijelova uopste? Kako se to dijeli?

Haj ozbiljno postavi sliku karte Herceg Bosne. Ne mogu da vjerujem, zivim citav zivot u BiH a prvi put cujem za to. Jel to nesto ko onaj Liberland?

Samo me zbunjujes :sad:
Imaš Republiku Srpsku koja je srpski entitet i zajedničku Federaciju sa pravilima, Federaciju u koju je unesena HRHB u trenutku dok je HV/HVO kontrolirao 35 posto BiH.

Mislim da je ovo najbolje objašnjenje
Lincoln-Burrows

#690 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Lincoln-Burrows »

Hoće li biti protesta protiv rezolucije?
FreakyStyley

#691 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by FreakyStyley »

Starred wrote:
dale cooper wrote:
To bi trebali biti kao jugosloveni u bivšoj Jugi? Broj deklariranih Jugoslovena je bio veći nego "Bosanaca" koji i ne postoje, ne vidim za što bi se trebale deklarirati probosanske snage i kako Čović nije probosanski?
Čovjek se poziva na poštivanje Daytona, na prestanak preglašavanja i dovlačenja fašista na vlast i čak vodi BiH u EU.
Aha, znaci Herceg Bosna je neki dio BiH gdje je obrazovni sistem jako los?

Mislim da sad kontam.
dale cooper

#692 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by dale cooper »

Starred wrote:
dale cooper wrote:
:lol: Dok sve to vrijeme koalira sa čovjekom koji na svaki način pokušava urušiti institucije države.
Ali po ovom tvom mjerilu je vjerovatno i Dodik pro Bosanski orijentisan. :mrgreen:
FreakyStyley

#693 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by FreakyStyley »

Ovo je stvarno mentalna gimnastika za medalje. :thumbup:

Vazda su Hercegovci bili talentovani za sport, a evo sad vidim i da im discipline mentalne akrobatike idu od ruke.
dale cooper

#694 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by dale cooper »

Lincoln-Burrows wrote:Hoće li biti protesta protiv rezolucije?
Šta će se protestovati kad ovo niko neće jebavati ni 2%. Meni je smiješno što se uopšte
digla ovolika dreka i galama. Bilo je ovdje i mnogo važnijih stvari koje nisu ispoštovane i sprovedene,
a kamoli lista želja HNS-a.
balks

#695 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by balks »

Grean wrote:
balks wrote:
Čitavo vrijeme se vrti neka priča da će netko nešto negdje odnijeti.
Garnice su najlakši problem, u svakoj općini organiziraš referendum u kojoj federalnoj jedinici hoće da bude, pa što ljudi odluče.

U posavskom kantonu, ne postoji teritorijalna povezanost između Odžaka i ostatka kantona pa ne vidim da je to nekakav problem.

Arzuhal, koja sloboda govora, nismo u Švedskoj, već tu gdje jesmo nismo slučajno
Ne znam jesi li mlad ili si prespavao prosli rat.

93' je pokazala da su granice nerjesiv problem jer i Bosnjaci i Hrvati prije svega polazu pravo na Srednju Bosnu i dolinu Neretve i ta dva mjesovita kantona su i bila razlog za Pandorinu kutiju koju je nekako uspio zatvoriti Vasington.

Uz to, nekakav prijedlog da opstine odlucuju kome ce pripasti je besmislen nakon etnickog ciscenja. Npr. Bosnjaci su 91' bili relativna vecina u Mostaru i Stocu i nema sanse da bi pristali ovjeriti etnicko ciscenje i "humano preseljenje" ukljucivanjem tih gradova u nekakav ekskluzivni hrvatski entitet. Ne bi pristali ni za Srebrenicu, Visegrad, Prijedor, Doboj, Vlasenicu, Bratunac, Zvornik, Focu, Rogaticu ali tada je puska bila uperena u potiljak, Sarajevo i Gorazde bili opkoljeni. Hrvati nemaju tih argumenata u rukama da bi se mogli nadati takvom scenariju.

Politicko rjesenje i unaprijedjenje odnosa u Federaciji treba traziti ali do sad su svi hrvatski zahtijevi bili maksimalisticki i nerealni sto dogovor cini nemogucim.
Ima primjera gdje se to na prilično dobar našin riješilo, ne sto posto dobro ali dovoljno dobro da nema tenzija da se zabavljamo drugim stvarima.
Evo općina Usora, da smo ostali u Tešnju još bi bilo tenzija, ovako svako sebi i u glavnom se normalnim stvarima bavimo.
Što bi Tešanj imao da smo ostali pod njim? Ili mi?
Alfons Kauders

#696 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Alfons Kauders »

Al zipa kako se furaju na Srbe... Malo ugrozenost, pa HRHB su "UNIJELI" u FBiH, pa malo poricanje genocida u Srebrenici, pa prica o "ratnoj zastavi" i "bosnjackom" jeziku.

I onda se kao ljute kada ih raja krene nazivati juznim Srbima i sl.
Lincoln-Burrows

#697 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Lincoln-Burrows »

dale cooper wrote:
Šta će se protestovati kad ovo niko neće jebavati ni 2%. Meni je smiješno što se uopšte
digla ovolika dreka i galama. Bilo je ovdje i mnogo važnijih stvari koje nisu ispoštovane i sprovedene,
Mislim da bi ipak bolje bilo organizirati neki protest i time skrenuti pozornost
ovim europarlamentarcima na njihove nedemokratske zaključke u rezoluciji.
Posebno bi im trebalo naglasiti kako 20% Hrvata želi biti ravnopravno a zamisli
nema ih nego 20%. Nisu ni oni bez srca, možda promjene mišljenje.
BHCluster

#698 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by BHCluster »

dale cooper wrote:
HNS je uputio protestnu notu u vezi rezolucije preko svoje udruge neovisni gastarbajtera, trenutno en route u Globtours busu.
Starred

#699 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Starred »

:lol: Dok sve to vrijeme koalira sa čovjekom koji na svaki način pokušava urušiti institucije države.
Ali po ovom tvom mjerilu je vjerovatno i Dodik pro Bosanski orijentisan. :mrgreen:[/quote]
Koalira? Misliš sa SDA ?

Kada on to nije poštovao institucije? Imaš li jedan primjer? S druge strane vodio je stranku za vrijeme Komšića 2 puta..i platforme
spreca

#700 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by spreca »

Starred wrote: To bi trebali biti kao jugosloveni u bivšoj Jugi? Broj deklariranih Jugoslovena je bio veći nego "Bosanaca" koji i ne postoje, ne vidim za što bi se trebale deklarirati probosanske snage i kako Čović nije probosanski?
dje u dejtonu pise treci entitet......Kakvi su nazivi ulica u Mostaru.......iz kojeg si ti katuna :mrgreen:
Post Reply