Federacija BiH prodaje dva kantona
-
KREMEN
#1 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Sad ce Hercegovci da kupe oba i to u kesu

-
damirm
#2 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Jednostavno bi se mogli rijesiti tri kantona:
HNK i Srednjobosanski spojiti u jedan kanton. Oba imaju slicnu etno-nacionalnu strukturu, oba imaju jednaku problematiku. Sjediste u Mostaru.
BPK i Sa kanton spojiti u jedan kanton. Smanjenje administracije i pomoc Podrinju. Sjediste u Sarajevu.
HBK i ZHK spojiti u jedan kanton. Ako je Hrvatima cilj stvaranje treceg entiteta, neka slobodno pokusaju, ali bez Mostara, Capljine, Neuma i Posavine. Sjediste gdje odaberu.
Takodjer, mislim da bise ovim potezom dalo Hrvatima vise prostora i pokazalo Srbima da Bosna nije ekskluzivno bosnjacki projekat.

HNK i Srednjobosanski spojiti u jedan kanton. Oba imaju slicnu etno-nacionalnu strukturu, oba imaju jednaku problematiku. Sjediste u Mostaru.
BPK i Sa kanton spojiti u jedan kanton. Smanjenje administracije i pomoc Podrinju. Sjediste u Sarajevu.
HBK i ZHK spojiti u jedan kanton. Ako je Hrvatima cilj stvaranje treceg entiteta, neka slobodno pokusaju, ali bez Mostara, Capljine, Neuma i Posavine. Sjediste gdje odaberu.
Takodjer, mislim da bise ovim potezom dalo Hrvatima vise prostora i pokazalo Srbima da Bosna nije ekskluzivno bosnjacki projekat.
- metar_drva
#3 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Sad ce pocet jos i sa ozbiljnom pricom i prijedlozima kako rijesiti politicke probleme u bih 
-
KREMEN
#4 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
nije covjek pogledao izvor informacija

- charvel.
#5 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Je*ote, pa i ja dok nisam pogledo izvor informacije, konto sam da je stvarnost. ccc... Nije ni cudo kad je takva situacija da nas vise nista ne moze iznenadit.
al ono stvarno, skoro pa da je i ovo moguce.
U kakvoj dzungli od zemlje mi zivimo...
U kakvoj dzungli od zemlje mi zivimo...
-
damirm
#6 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Izgleda kao satira, ali sto se mene tice, u ovako teskim vremenima, ostvarljiv i konkretan prijedlog.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Kako riješiti ekonomske probleme:metar_drva wrote:Sad ce pocet jos i sa ozbiljnom pricom i prijedlozima kako rijesiti politicke probleme u bih
Kao što se Crna gora proglasila ekološkom državom, proglasiti BiH prvom fudbalskom državom.
Izvoziti fudbalere i fudbalerke zvane, nogometašice!
U tom cilju organizovati 1000 škola fudbala, kredite MMF-a preusmjeriti za izgradnju stadiona po FIFA mjerilima, osnovati Fakultet fudbala, osnovati institute za Fudbalsku medicinu, Institut ishrane za fudbalere, napraviti desetak liga fudbala, uvesti predmet u osnovnim školama Fudbalske vještine,....da ne duljim, kompletan život i privredu podrediti stvaranju fudbalera, izvozu istih,....50% ugovorenog za prvi i drugi profi ugovor svaki izvezeni igrač ostavlja domovini.
Svi sretni, i narod, i političari, žene, farmeri,...Svi za jednog, jedan za sve!
Last edited by PipiDugaDevetka on 23/10/2009 11:59, edited 1 time in total.
-
KREMEN
#8 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
PipiDugaDevetka wrote:Kako riješiti ekonomske probleme:metar_drva wrote:Sad ce pocet jos i sa ozbiljnom pricom i prijedlozima kako rijesiti politicke probleme u bih
Kao što se Crna gora proglasila ekološkom državom, proglasiti BiH prvom fudbalskom državom.
Izvoziti fudbalere i fudbalerke zvane, nogometašice!
U tom cilju organizovati 1000 škola fudbala, kredite MMF-a preusmjeriti za izgradnju stadiona po FIFA mjerilima, osnovati Fakultet fudbala, osnovati institute za Fudbalsku medicinu, Institut ishrane za fudbalere, napraviti desetak liga fudbala, uvesti predmet u osnovnim školama Fudbalske vještine,....da ne duljim, kompletan život i privredu podrediti stvaranju fudbalera, izvozu istih,....50% ugovorenog svaki izvezeni igrač ostavlja domovini.
Svi sretni, i narod, i političari, žene, farmeri,...Svi za jednog, jedan za sve!
A sta ces sa navijacima, gdje bi njih izvozio
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Pa, navijači, rade kao farmeri, proizvode organsku hranu, u hotelima kaada turisti navale da gledaju vrhunski bh. fudbal, industriju suvenira podrediti bh. fudbalu,...Subota, nedjelja, srijeda,...NON-STOP tekme, stadioni puni,....Svi hepi,...KREMEN wrote: A sta ces sa navijacima, gdje bi njih izvozio![]()
![]()
-
KREMEN
#10 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Nije ti losa ideja ovo sa navijacima, farmeri
a na bakljama bi mogli peci krumpir, a na salovima pise "fk travnicki sir" horde kukuruza, paradajz manijaci

- PipiDugaDevetka
#11 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Joj @KREMENU, ja ovo OZBILJNO mislim, pa zamisli industrija tekstila, sportske opreme,...Kakvi Adidas i Puma, pojam kvaliteta bi bile bh. digitalne kopačke
Hadidas,.
, dresovi sa svitnjakom made in BiH, uslužne djelatnosti, kikiriki-košpice, ćevapi, sokta-kok,...ih, gdje bi nam bio kraj,....
Hadidas,.
- al_akhisari
#12 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
damirm wrote:Jednostavno bi se mogli rijesiti tri kantona:
![]()
![]()
-
KREMEN
#13 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
I ja ozbiljno, Puhma, pa Bohrac Travnik, one borosane za navijace kad okopavaju kukuruz, to ti je popratna djelatnost, pa Bosanske krave pasu plasticnu travu, daju plasticno mlijeko najvise kvalitete, a tek ovce , one ce biti redari, cuvari reda i mira, a medvjedi izbacivaci, svi zaposleni, mase zadovoljne..
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Pa, sigurno, i supruge navijača bi bile zadovoljne, i djeca, političari posebno, sve podrediti fudbalu i jednom cilju: Proizvodnja fudbalskih genija i izvoz istih. Povratnici bi se, onako obogaćeni, sa četrdeset godina vraćali u domovinu i ulagali novac za nove i nove projekte,...KREMEN wrote:I ja ozbiljno, Puhma, pa Bohrac Travnik, one borosane za navijace kad okopavaju kukuruz, to ti je popratna djelatnost, pa Bosanske krave pasu plasticnu travu, daju plasticno mlijeko najvise kvalitete, a tek ovce , one ce biti redari, cuvari reda i mira, a medvjedi izbacivaci, svi zaposleni, mase zadovoljne..
Kliniku za sportske povrede do savršenstva dovesti,...Pa recimo, sin Džekin, dr. Džeko operiše meniskuse nekim propalim talentima, sinovima koji se prezivaju Platini, Van Nistelroy, Giggs,....
-
KREMEN
#15 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Ovdje samo ja i ti radimo na buducnosti, ostali samo gledaju i cekaju sta cemo mi smisliti, pa da kasnije preuzmu nase ideje..e pa nece moci..
a nema ni predstavnika navijaca, i masa nezaposleni, izgleda nikome se ne okopava kukuruz

a nema ni predstavnika navijaca, i masa nezaposleni, izgleda nikome se ne okopava kukuruz
- PipiDugaDevetka
#16 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
Tako je @KREMENU!
ZA početak otvoriti ovih hiljadu/tisuću škola fudbala i od MMF kredita napraviti par stadiona,...Besplatno školovanje malim talentima iz Burkine Faso, Liberije, DR Konga,...pa ih prodavati,...Kao što naši političari šalju djecu u engleske koledže, ovi iz Afrike bi spas pronalazili kod nas u školama fudbala,...Ma, joj, čovječanstvu bi smo pomogli,...Poznata bosansko-kineska poslovica kaže NEMOJ MI POKLANJATI RUČAK, NAUČI ME IGRATI FUDBAL!
ZA početak otvoriti ovih hiljadu/tisuću škola fudbala i od MMF kredita napraviti par stadiona,...Besplatno školovanje malim talentima iz Burkine Faso, Liberije, DR Konga,...pa ih prodavati,...Kao što naši političari šalju djecu u engleske koledže, ovi iz Afrike bi spas pronalazili kod nas u školama fudbala,...Ma, joj, čovječanstvu bi smo pomogli,...Poznata bosansko-kineska poslovica kaže NEMOJ MI POKLANJATI RUČAK, NAUČI ME IGRATI FUDBAL!
-
KREMEN
#17 Re: Federacija BiH prodaje dva kantona
najbolje da prodajemo forumase, ako nista za staro zeljezo, mislim da bi bilo zeljeza i za izvoza