Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

rider15

#1 Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

Pozdrav raja kao što naslov teme kaže kakvo je vaše iskustvo sa Fed Ex-om u BiH,znam da deru cijenama slanja,je li tko imao kakvo negativno(za cijenu znamo :D ) iskustva u vidu isporuke ili slično ,naručio sam telefon od 600KM i trebam da mi ga dostave poslan je u četvrtak ništa još od njih ni glasa(toliko o njihovom motu:"The World In Time" :lol: ostaje preko vikenda kod njih pa reko da nebi šta virili u kutije i slično.Ajmo pucaj te ,sry moderatori ako ima slična tema :-D
casanova123

#2 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by casanova123 »

pa zavisi kojim paketom fedexa je poslan.. jel ono slijedeci radni dan ili?

ako je preko vikenda zaboravi.. doci ce onda u pon ili utorak :D
barem bi trebalo.. sve zavisi koja je usluga..
rider15

#3 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

Kako misliš usluga ?Osoba koja mi je poslala kaže da na tovarnom listu piše:slijedeći radni dan.
casanova123

#4 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by casanova123 »

eh pa onda je trebalo da stigne slijedeci radni dan.. ako nije stiglo do sada onda bi trebalo da stigne u ponedjeljak ili utorak..
Robijasica

#5 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by Robijasica »

Ja sam prošli mjesec slala FedEx-om mamin pasoš u Beograd radi viziranja u Kanadskoj ambasadi. Za 2 dana je bio isporučen, a isto toliko iz BG do nas ovdje. Imaš na onom papiru Tracking number, pa idi na njihovu stranicu, ukucaj taj broj i vidjet ćeš gdje ti je trenutno pošiljka.
kica

#6 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by kica »

Meni je ok.
rider15

#7 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

Robijasica wrote:Ja sam prošli mjesec slala FedEx-om mamin pasoš u Beograd radi viziranja u Kanadskoj ambasadi. Za 2 dana je bio isporučen, a isto toliko iz BG do nas ovdje. Imaš na onom papiru Tracking number, pa idi na njihovu stranicu, ukucaj taj broj i vidjet ćeš gdje ti je trenutno pošiljka.
A ne piše tracking number ,nego mora se ukucavati broj tovarnog lista,a ja kad ukucam svoj dobijem sljedeće :Not Found
No information for the following shipments/FedEx Office orders has been received by our system yet. Please try again later or contact Customer Service. :?
casanova123

#8 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by casanova123 »

pa mozda uopste nije poslano jos uvijek..
i cuj nemas traciking number a next day shippment.. moras ga imati odnosno dobiti :D
drndalo

#9 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by drndalo »

Preko vikenda posiljke ne idu za/iz BiH, tako da prije sutra i ne moze biti u SA, nakon toga, posto je carinska roba unutra, mora proci carinjenje... To je cca. jos 2 dana prije nego ti stigne "cestitka" sa carine...

Elem, Tracking number ti je onaj broj tovarnog lista (12 cifara) koji se unese u pretrazivac na http://www.fedex.com... Ako je to poslano kada kazes da jeste, treba bi na web-u vidjeti da je posiljka sada u Parizu...

S njima sam do sada imao ubjedljivo najbolja iskustva od svih kurirskih sluzbi... Ali to je moje iskustvo....

I da, kako ti casanova rece, ne postoji overnight delivery za BiH... To je usluga koja se moze traziti npr. u Americi i Kanadi, jer tamo imaju puno letova dnevno... Za SJJ 1 let dnevno, radnim danom, tako da sto jedan dan zakasni na avion, ne moze doci prije sutra... 2 radna dana su im prosjek za BiH...
Last edited by drndalo on 13/05/2012 11:59, edited 1 time in total.
rider15

#10 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

drndalo wrote:Preko vikenda posiljke ne idu za/iz BiH, tako da prije sutra i ne moze biti u SA, nakon toga, posto je carinska roba unutra, mora proci carinjenje... To je cca. jos 2 dana prije nego ti stigne "cestitka" sa carine...

Elem, Tracking number ti je onaj broj tovarnog lista (12 cifara) koji se unese u pretrazivac na http://www.fedex.com... Ako je to poslano kada kazes da jeste, treba bi na web-u vidjeti da je posiljka sada u Parizu...

S njima sam do sada imao ubjedljivo najbolja iskustva od svih kurirskih sluzbi... Ali to je moje iskustvo....
Moram li navesti da se šalje iz drugog grada u BiH ne dolazi iz inostranstva :D ne vjerujem da ima carina dok se šalje iz jednog grada BiH u drugi :lol:
drndalo

#11 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by drndalo »

Izvini, gdje si napisao da je unutrasnja posiljka ? U tom slucaju ukucaj broj posiljke na stranci A2B, to im je firma za unutrasnji promet... Jesi li siguran da je poslana kada kazes da jeste...? Ako jeste, sutra je kod tebe...
rider15

#12 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

drndalo wrote:Izvini, gdje si napisao da je unutrasnja posiljka ? U tom slucaju ukucaj broj posiljke na stranci A2B, to im je firma za unutrasnji promet... Jesi li siguran da je poslana kada kazes da jeste...? Ako jeste, sutra je kod tebe...
Izvinjavam se nisam napisao nigdje,ja sam bio na njihovoj stranici RHEA Express.ba i tmao ukucao odmah me preusmjerava na glavnu fedex.com stranicu,ali u četvrtak je poslano u 18h tad im je već bio kraj radnog vremena(barem ja tako mislim) onda je slijedeć radni dan bio petak i isporuka sutra ako ne šalju vikendom ,šta vi mislite ? na koju A2B stranicu misliš?EDIT:Našao sam ovu stranicu A2B.
rider15

#13 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

Ponovo isto:"Upisali ste nepostojeći broj tovarnog lista. Molimo pokušajte ponovo..." ili ja pogrešno upisivam ili je nak druga fora :-)
EDIT:Ipak sam uspio i dobio slijedeće:Statusi pošiljke:
11.5.2012 23:42:54 - Glavno skladište -Ne kontam baš :thumbup:
drndalo

#14 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by drndalo »

To bi trebalo znaciti da je tada ta posiljka usla u skladiste u Sarajevu, iz grada odakle je posla... Kako koliko ja znam preko vikenda ne isporucuju, onda je cekas sutra iz skladista prema tebi...
rider15

#15 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

drndalo wrote:To bi trebalo znaciti da je tada ta posiljka usla u skladiste u Sarajevu, iz grada odakle je posla... Kako koliko ja znam preko vikenda ne isporucuju, onda je cekas sutra iz skladista prema tebi...
Hvala ti puno i ostalima na objašnjenjima i savjetima,nadam se samo da će roba doći u dobrom stanju ne izrazbijana otvarana ili slično,nitko od vas nije ostavio negativnu kritiku pa mislim da će biti okey. :-D
Quaresma

#16 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by Quaresma »

,
:-D
rider15

#17 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

Gledao sam taj video već,nemoj se zezati :) :lol:
rider15

#18 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

Lud i ponosan wrote:Iskustva ne tako dobra...

Desavalo se da "zagube" nalog, trebaju dostaviti odredjeno pismo od tacke A do tacke B, dobiju sve precizne informacije, ali nalog u medjuvremenu jednostavno nestane. Posiljke nema, a kad ih nazoves da provjeris dokle se sa tim stiglo, oni nemaju pojma o cemu se radi. :-)
Drugo, kasne sa isporukom. Umjesto dostave u roku koji oni potenciraju, ekspresno i brzo, to se prolongira za dan-dva-tri, ovisno od grada u BiH. Dostave informaciju da ce se paket pokupiti do 12h, a to se desi 2 dana kasnije.

Dakle, ovo pricam za dostavu unutar BiH.

Sto se tice isporuke iz inostranstva, imam jako dobra iskustva sa UPS-om.
A u kakvom stanju ti je dolazila pošiljka nije li bilo oštećenja i slično jer meni je to bitno,a čekanje m ii ne igra neku ulogu :|
DJ Babo

#19 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by DJ Babo »

iz mog iskustva bolje je koristiti neku drugu uslugu, DHL, EPS BH poste...

prije nekoliko godina su mi trebali dostaviti nesto iz Irske, bilo je vrlo hitno. na dan kad je trebala ici dostava na moju adresu niko nije dosao, i ja javio u irsku da nisam dobio posiljku. sutradan zovu iz irske, panika, oni zvali fedex i ovi u sarajevu (rhea express) tvrde da me nisu nasli na adresi (sto je laz jer radim od kuce i taj dan nisam nigdje maknuo). donijeli su posiljku dan kasnije kao da se nista nije desilo...

nedavno sam dobio nesto iz italije, poslano fedexom, pojavili su se nepredvidjeni i nenajavljeni troskovi (visi od same vrijednosti posiljke) koje sam morao platiti fedexu da bih preuzeo posiljku.

ne znam kakav je fedex vani, ali ovi ovdje su po svemu sudeci vrlo losi
casanova123

#20 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by casanova123 »

ma DHL je zakon :D

kod nas covjek odmah dodje ako hoces kuci pokupi paket.. i kako im psie tako ce i biti dostavljeno :D
drndalo

#21 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by drndalo »

@rider-e

Ne pehiraj, sve ce biti u redu... Sto ne bi bilo... Fino sam sebe ubijedi da ce biti OK, zar ne !? :wink:
rider15

#22 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

drndalo wrote:@rider-e

Ne pehiraj, sve ce biti u redu... Sto ne bi bilo... Fino sam sebe ubijedi da ce biti OK, zar ne !? :wink:
Hehe mogu sam sebe uvjeriti,e moj prijatelju nije u ovo situaciji lako izdvojiti 600KM za mobitel pa da mi na to još dođe oštećen podigao bi tužbu protiv njih :lol:
drndalo

#23 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by drndalo »

Dobil' ga vise ? Ili nemas vremena javiti raji, posto prckas po novom telefonu ? :roll:
rider15

#24 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by rider15 »

drndalo wrote:Dobil' ga vise ? Ili nemas vremena javiti raji, posto prckas po novom telefonu ? :roll:
Haha car si dobio sam danas u 12:30 ,javim iskustva još ga nisam isprobao :D
drndalo

#25 Re: Fed-Ex-Vaša iskustvo?

Post by drndalo »

A jesi zakukao bio, ih... Uzivaj ! 8-)
Post Reply