Fear The Walking Dead

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Rockefeller

#201 Re: Fear The Walking Dead

Post by Rockefeller »

Nadam se da jebeni narkić neće biti prikazan u narednoj epizodi. Jebem mu sve :)
irac300

#202 Re: Fear The Walking Dead

Post by irac300 »

Realno, serija je smor. Nikakva očekivanja nemam nakon ove 4 epizode. Možda je i zbog TWD došlo do nekog zasićenja, ko će ga znat?! Uglavnom, likovi mi se nikako realno ne ponašaju u ovim situacijama, osim onog Salvadorca (valjda je iz Salvadora). Ovo sve ostalo izvještačeno, očigledno scenaristi nisu dobro razradili likove, a ni glumci im baš ne pomažu.

P.S.
Jedino vrijedno u zadnjoj epizodi što mama istambura sina narkića. :D
Cybernetic

#203 Re: Fear The Walking Dead

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:24, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#204 Re: Fear The Walking Dead

Post by Tito_i_Partija »

Johnny haman zaboravio kako mama tuce. Jel' hoces droge picka ti materina, e hodi sad 'vam... :lol: Scena prejaka.

Za razliku od drugih ovdje, meni se svidja u kojem smjeru serija ide. Jebiga, kad nastane opsti haos, da li se to stvarno ocekuje od vlade i vojske (pogotovo americke) da budu dobri i pomazu ljudima? Jest' klinac, tek tad su dibidus slobodni da rade sta god im padne napamet.

Vecina likova mi je ok, samo ona placipicka mi ide na zivce. Haman nema u komsiluku puno crnaca, pa ne zna sta ce bez ogromne prangije. :roll:
SaPnA

#205 Re: Fear The Walking Dead

Post by SaPnA »

Cybernetic wrote:Od trenutno aktualnih horor serija je The Strain najbolji. Ja ne mogu da vjerujem da sam pregledao ovih 4 FTWD epizoda. Bolje da sam gledao nekakvu meksicku sapunicu sa dobrim trebama.
Meni strain nikako nije legao, doduse odustao sam na 7. Ili 8., za nijansu mi je bolja FTWD
Cybernetic

#206 Re: Fear The Walking Dead

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:24, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#207 Re: Fear The Walking Dead

Post by Daryl Dixon »

Baš light serija. Nisam nešto oduševljen ali eto moRe se odmoriti uz nju :-D
ExNihilo

#208 Re: Fear The Walking Dead

Post by ExNihilo »

Onako epizoda.

Nego, 'oće li sin opaliti stepsister? :sabur:
Jack Be Nimble

#209 Re: Fear The Walking Dead

Post by Jack Be Nimble »

Dobra serija. Ja mislim da je zadnja epizoda, dan kada se Rick probudio.
DMXallen

#210 Re: Fear The Walking Dead

Post by DMXallen »

Najbolja epizoda do sada, meni se jako dopada u kojem smjeru serija ide.

SPOILER ALERT

Mnogi su se izgleda naložili na to da samo frkće krv na sve strane, slabo ko gleda širu sliku ove priče i što stoji iza nje. Ovde dobivamo bolji uvid u ono što je Shane u TWD vidio i šta su vojnici radili u bolnici. Daniel pravi baja u seriji, svi smo očekivali da će Madison biti ta koja će biti ''Rick'' ove serije. Za sada izgleda neće, dalje ćemo vidjeti. Malo da se osvrnem na onog nigera, lik je shvatio kako se pravila mijenjaju i da treba biti jak, za to mu treba Nick i zato je kupio njegovu slobodu.
Zadnja epizoda sigurno ne završava sa danom kada se Rick probudio, toga ćemo se načekati bar po riječima producenata. Sad tek nastaju prvi dani preživljavanja i to će se nastaviti u drugoj sezoni od 15 epizoda. Još kad bude najavljeni specijal sa walkerima u avionu i jedan lik iz tog specijala će se pridružiti ovoj seriji u sezoni 2. Biti će ovo odlična serija.

A sad malo zavirimo u tu finalnu epizodu

ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 1.06 - FINALE FearTWD

http://okruzen-mrtvima-fear.blogspot.ba ... inale.html
dječak sa šibicama

#211 Re: Fear The Walking Dead

Post by dječak sa šibicama »

Odlicna epizoda, konacno.

Sad se vec stvari izvode na cistac.
splinter

#212 Re: Fear The Walking Dead

Post by splinter »

Do sada najbolja epizoda. Baš sam se poslije prethodne pitao kad će vojska početi gubiti kontrolu nad situacijom i evo došao je odgovor.
Jack Be Nimble

#213 Re: Fear The Walking Dead

Post by Jack Be Nimble »

Ne kontam sta je poenta armije? Malo je bezveze sto u ovakvim filmovima/serijama uvijek naprave armiju "bad guys".
irac300

#214 Re: Fear The Walking Dead

Post by irac300 »

Meni i dalje nije jasno kako se u desetak dana raspalo cijelo društvo?! Je l' ova pandemija zombi virusa ubija većinu ljudi i od njih pravi zombije, a malobrojni su samo nosioci istog, imuni na virus sve dok ne umru? Jer nemoguće je da se odjednom pojave tolike horde šetača da sjebu cijelu US armiju, sa onakvim naoružanjem, osim ako ljudi ne oboljevaju masovno.

Malo bolja epizoda, zagrijavanje pred finale sezone (deja vu) :D kada će biti opšti krkljanac i onda ćao do iduće godine. Oprobani recept od starije sestre TWD.
DMXallen

#215 Re: Fear The Walking Dead

Post by DMXallen »

Ako si primijetio da je onaj vojnik rekao kako su 2000 ljudi zatvorili u arenu jer nisu mogli raspoznati ko je zaražen a ko ne. To je odgovor na pitanje od kud toliko walkera u kratkom vremenu, a takvih mjesta je mnogo širom amerike, jer vojska je imala iste naredbe. Panika. Vojnici uz svoju mačo ufuranost su ustvari na kraju paničarili i uveliko doprinijeli bržem širenju pandemije.
Na onim vratima od arene falio samo natpis ''DONT OPEN, DEAD INSIDE'' :okac:
Kao što sam prije spomenuo, sada dobijamo jasniju sliku onoga što je Shane vidio u bolnici kad je Ricka ostavio.
Latte

#216 Re: Fear The Walking Dead

Post by Latte »

Niko da spomene :izet: u najavi :D
annoy

#217 Re: Fear The Walking Dead

Post by annoy »

Jack Be Nimble wrote:Ne kontam sta je poenta armije? Malo je bezveze sto u ovakvim filmovima/serijama uvijek naprave armiju "bad guys".
Ni meni se to uopće ne sviđa. Ispada da je čitava vojska grupa neempatičnih kretena.
irac300

#218 Re: Fear The Walking Dead

Post by irac300 »

annoy wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ne kontam sta je poenta armije? Malo je bezveze sto u ovakvim filmovima/serijama uvijek naprave armiju "bad guys".
Ni meni se to uopće ne sviđa. Ispada da je čitava vojska grupa neempatičnih kretena.
To mi je baš sinoć prošlo kroz glavu dok sam gledao seriju. Kontam, pa ima li iko od ovih vojnika majku, oca, sestru, ženu, dijete... jbt, isto k'o da je neko sabrao sve sociopate, dao im uniformu i puške i haj' zavodi red.
kakavdanakneiskustvu

#219 Re: Fear The Walking Dead

Post by kakavdanakneiskustvu »

DMXallen wrote:Ako si primijetio da je onaj vojnik rekao kako su 2000 ljudi zatvorili u arenu jer nisu mogli raspoznati ko je zaražen a ko ne. To je odgovor na pitanje od kud toliko walkera u kratkom vremenu, a takvih mjesta je mnogo širom amerike, jer vojska je imala iste naredbe. Panika. Vojnici uz svoju mačo ufuranost su ustvari na kraju paničarili i uveliko doprinijeli bržem širenju pandemije.
Kao što sam prije spomenuo, sada dobijamo jasniju sliku onoga što je Shane vidio u bolnici kad je Ricka ostavio.

sta je vidio,puno zombija,ne sjecam se vala?
Cybernetic

#220 Re: Fear The Walking Dead

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:29, edited 1 time in total.
Rockefeller

#221 Re: Fear The Walking Dead

Post by Rockefeller »

Smjestili generalu ba. Šta vam je.
Latte

#222 Re: Fear The Walking Dead

Post by Latte »

Mislim da je on dobio headshot :D
DMXallen

#223 Re: Fear The Walking Dead

Post by DMXallen »

kakavdanakneiskustvu wrote:
DMXallen wrote:Ako si primijetio da je onaj vojnik rekao kako su 2000 ljudi zatvorili u arenu jer nisu mogli raspoznati ko je zaražen a ko ne. To je odgovor na pitanje od kud toliko walkera u kratkom vremenu, a takvih mjesta je mnogo širom amerike, jer vojska je imala iste naredbe. Panika. Vojnici uz svoju mačo ufuranost su ustvari na kraju paničarili i uveliko doprinijeli bržem širenju pandemije.

sta je vidio,puno zombija,ne sjecam se vala?
Osim walkera vidio je vojnike koji su pucali po svim pacijentima po hodniku bez obzira jesu li zaraženi ili ne. To se isto desilo i ovde.
Tamo je Rick naišao na vrata kafeterije gdje su zatvoreni svi, vjerovatno i oni koji nisu postali walkeri, a ovdje vidimo da su isto tako radili širom amerike. Vojska se jednostavno uspaničila i na kraju su spašavali svoje dupe.
Cybernetic wrote: Svi su oni donekle slijedili naredbe Moyersa, ali se nisu bas slagali sa njima i to je u posljednoj epizodi postalo vise nego jasno kada su ga pustili da crkne u onoj biblioteci. :D
Baš ovo se desilo, problem je bio u komandi. Vojnici su to shvatili i na kraju spašavali sebe i svoje porodice, pod uslovom da su ih našli žive.
oskarboy

#224 Re: Fear The Walking Dead

Post by oskarboy »

serija je losa,cista b kategorija,AMC je podbacio,sad ce se citavo vrijeme vrtit oko tog grada.odjedno veliko rasulo,par zombija veliki LA bacili u ocaj i kakve veze ima nestanak struje sa zombijima? jesul to zombiji zauzeli elektrodistribuciju LA pa iskljucili struju? masa nelogicnosti .vojska ubija zombije po ulici a vamo drzi masu zombija u dvorani.pa kad su vidjeli da su zombiji sto i njih nisu roknuli? cista glupost i vadjenje zivaca gledaocima.AMC je totalno podbacio.samo nas nerviraju.
Rockefeller

#225 Re: Fear The Walking Dead

Post by Rockefeller »

Baš je nelogično da ne roknu zombije u areni.
Post Reply