Fear The Walking Dead

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#126 Re: Fear The Walking Dead

Post by ExNihilo »

U TWD će najviše biti besmislenog hodanja i šupljih dijaloga, a najmanje akcije.
dezurni_ucenik

#127 Re: Fear The Walking Dead

Post by dezurni_ucenik »

Onaj bucko cakijas ce postat zajeban garant.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#128 Re: Fear The Walking Dead

Post by Chmoljo »

DMXallen wrote:
Jack Be Nimble wrote:Nova epizoda za dvije sedmice.

Ne pomazu zato sto jos sami sebi ne mogu doci sta se desava oko njih. Vec se ukazuje polako raspad sistema i kako je svako za sebe.
Baš tako, mnogi nisu shvatili da ova serija, kao i TWD, nije ''slešerskog'' tipa nego akcent je stavljen na ljude i na raspad civilizacije.
Zašto se tako sve brzo raspalo, zato što dok su mnogi shvatili kako ovi ljudi nisu bolesni nego su se digli iz mrtvih sve je otišlo u tri lepe :D
A preživjeli su oni koji su krenuli spašavati sebe umjesto da objašnjavaju svima redom da su u opasnosti.
Meni je jako dobro gledati ovako sloj po sloj kako se sve raspadalo, a ne sumnjam da će biti i akcije samo treba strpljenja.
A kome fali akcije biti će je u sezoni 6 TWD-a, Greg Nicotero je najavio do sada najveći broj walkera u jednoj sezoni.
slešere nikad nisam volio, a TWD je prva serija koju sam se nakanio pregledati od početka do kraja. pregledao sam više od polovine treće sezone, imam neku predstavu kako će se odvijati, ko će zaginuti itd. ali opet jedva čekam da sve pregledam.

nije vrhunska serija, i u pravu je exnihilo da ima dosta praznog hoda, pogotovo u drugoj sezoni i u prvoj polovini treće, gdje su ugnjavili sa romansom Guvernera i Andree (jedini lik iritantniji od Lori). al moram reći da me taj apokaliptični moment najviše privlači u seriji. totalno beznađe i pokušavanje preživljavanja. zato ću iz istih razloga ko i ti pregledati i ovo, jer me živo interesuje kako je sve otišlo dođavola (bila mi je interesantna scena Šejna u bolnici).

inače, ko ima prolazni interes za PC igre, preporučujem istoimenu igru The Walking Dead. odlično preslikava atmosferu iz serije, i po meni je u nekim momentima i uspješnija od iste. u pitanju su drugi likovi sa sličnim sudbinama. ne mora se uopšte biti hardcore fan da se ovo odigra.
ExNihilo

#129 Re: Fear The Walking Dead

Post by ExNihilo »

Moj Čmoljo, najbolje je već iza tebe. Ostatak serije je, uz povremeni blijesak, mrtvo sranje. Za sad je FTWD daleko bolja od onoga u šta TWD pretvorio.
dezurni_ucenik

#130 Re: Fear The Walking Dead

Post by dezurni_ucenik »

Chmoljo wrote:
DMXallen wrote:
Jack Be Nimble wrote:Nova epizoda za dvije sedmice.

Ne pomazu zato sto jos sami sebi ne mogu doci sta se desava oko njih. Vec se ukazuje polako raspad sistema i kako je svako za sebe.
Baš tako, mnogi nisu shvatili da ova serija, kao i TWD, nije ''slešerskog'' tipa nego akcent je stavljen na ljude i na raspad civilizacije.
Zašto se tako sve brzo raspalo, zato što dok su mnogi shvatili kako ovi ljudi nisu bolesni nego su se digli iz mrtvih sve je otišlo u tri lepe :D
A preživjeli su oni koji su krenuli spašavati sebe umjesto da objašnjavaju svima redom da su u opasnosti.
Meni je jako dobro gledati ovako sloj po sloj kako se sve raspadalo, a ne sumnjam da će biti i akcije samo treba strpljenja.
A kome fali akcije biti će je u sezoni 6 TWD-a, Greg Nicotero je najavio do sada najveći broj walkera u jednoj sezoni.

inače, ko ima prolazni interes za PC igre, preporučujem istoimenu igru The Walking Dead. odlično preslikava atmosferu iz serije, i po meni je u nekim momentima i uspješnija od iste. u pitanju su drugi likovi sa sličnim sudbinama. ne mora se uopšte biti hardcore fan da se ovo odigra.

Na koju mislis Walking Dead igru ? Ona point and click sa epizodama ili pucacina sa Darylom? Ta sa epizodama je odlicna igra, prica bolja nego u seriji. A pucacina je katastrofalna.

A inace, trenutno najbolja zombie igra po meni. State Of Decay - mjesavina GTA i Walking Dead.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#131 Re: Fear The Walking Dead

Post by Chmoljo »

ExNihilo wrote:Moj Čmoljo, najbolje je već iza tebe. Ostatak serije je, uz povremeni blijesak, mrtvo sranje. Za sad je FTWD daleko bolja od onoga u šta TWD pretvorio.
haj vidjećemo... :D
dezurni_ucenik wrote:

Na koju mislis Walking Dead igru ? Ona point and click sa epizodama ili pucacina sa Darylom? Ta sa epizodama je odlicna igra, prica bolja nego u seriji. A pucacina je katastrofalna.
na tu sa epizodama, naravno. preigrao sam u dahu bukvalno...
SaPnA

#132 Re: Fear The Walking Dead

Post by SaPnA »

odlicna druga epizoda, ona majka me nervira samo tako :-)

super prikazana atmosfera prije apokalipse, za razliku od the strain
DMXallen

#133 Re: Fear The Walking Dead

Post by DMXallen »

I mene najviše u seriji privlači taj apokaliptični i post apokaliptični moment. Sigurno da ima dosadnjikavih momenata i razvlačenja priče ali meni previše ne smeta, nekako sam jednostavno zavolio ovaj Walker-Univerzum. Inače sam ljubitelj žanrova koji obrađuju apokalipse i horror.
U TWD seriji mi uvijek falilo više tih ''flešbekova'' u rani početak apokalipse, zato mi je ova serija super a i fora je gledati kad znaš kolika su prijetnja walkeri i drugi ljudi dok ovi na početku ništa ne znaju.

A kao što sam prije obećao RECENZIJU od moje saradnice na blogu evo gotova je

EPIZODA 1.02 - So Close, Yet So Far

http://okruzen-mrtvima-recenzije.blogsp ... oda-1.html

a ovde možete naći i recenziju od prve epizode

http://okruzen-mrtvima-fear.blogspot.co ... nzije.html
dječak sa šibicama

#134 Re: Fear The Walking Dead

Post by dječak sa šibicama »

Pogledao prvu epizodu, sve je ok ali zadnja scena je uzasno rezirana i odglumljena.

Znaci, prvi put vide zombija, umjesto da su prestravljeni, oni ko da gledaju gej paradu.
ćiribiribela

#135 Re: Fear The Walking Dead

Post by ćiribiribela »

dječak sa šibicama wrote:
Znaci, prvi put vide zombija, umjesto da su prestravljeni, oni ko da gledaju gej paradu.
Pa nije im jasno sta se desava. :mrgreen:
ExNihilo

#136 Re: Fear The Walking Dead

Post by ExNihilo »

Ne zaboravimo da je to svijet u kome koncept zombija ne postoji. U fikciji, jel. :D
dezurni_ucenik

#137 Re: Fear The Walking Dead

Post by dezurni_ucenik »

Chmoljo wrote:
ExNihilo wrote:Moj Čmoljo, najbolje je već iza tebe. Ostatak serije je, uz povremeni blijesak, mrtvo sranje. Za sad je FTWD daleko bolja od onoga u šta TWD pretvorio.
haj vidjećemo... :D
dezurni_ucenik wrote:

na tu sa epizodama, naravno. preigrao sam u dahu bukvalno...
Sezona 3 nam dolazi iduce godine.
dječak sa šibicama

#138 Re: Fear The Walking Dead

Post by dječak sa šibicama »

ćiribiribela wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Pa nije im jasno sta se desava. :mrgreen:
Pa ono, ocekujes da ce iskolaciti oci, da ce zena vristati u nevjerici, da ce bjezati, oni stali i gledaju zombija kako se budi dole u kanalu. Ko da su macku zgazili, a ne zombija.
Cornholio_

#139 Re: Fear The Walking Dead

Post by Cornholio_ »

Ovo moze biti drasticno bolja serija od originala. Ozbiljnija i mracnija. :thumbup:
TWD je vise akcija :?
Latte

#140 Re: Fear The Walking Dead

Post by Latte »

Samo da se i ovo ne pretvori u hrkljuš protiv zombija.
Pocetak nije loš
DMXallen

#141 Re: Fear The Walking Dead

Post by DMXallen »

AŽURIRANO - ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 1.03 - FearTWD

http://okruzen-mrtvima-fear.blogspot.co ... artwd.html
Rockefeller

#142 Re: Fear The Walking Dead

Post by Rockefeller »

Jebeno je ovo. Kolaps u samo par sedmica, jebote. Živo me interesuje zašto će u pustinju? Bolje neki manji grad.
last mohicans

#143 Re: Fear The Walking Dead

Post by last mohicans »

Je li ponedjeljkom serija na AMC-u? Odgledao sam ove dvije, jedna je isla u reprizi,pa nisam siguran je li ponedjeljkom. Serija se fino razvija za sada, drzi paznju i nepredviljiva i napeta, iako neko gore rece da to dobro izgleda s obzirom na pretpostavku da sudionici serije ne znaju sa cime se nose i susrece, sa zombi apokalipsom. Pregledao sam TWD sve epizode, malo su je poceli razvodnjavati. Dobro je to sto je FWD krenula kasnije, jer smo u TWD bili liseni pocetaka i mnogobrojnih informacija:sta,kako..itd.
kakavdanakneiskustvu

#144 Re: Fear The Walking Dead

Post by kakavdanakneiskustvu »

last mohicans wrote:Je li ponedjeljkom serija na AMC-u? Odgledao sam ove dvije, jedna je isla u reprizi,pa nisam siguran je li ponedjeljkom. Serija se fino razvija za sada, drzi paznju i nepredviljiva i napeta, iako neko gore rece da to dobro izgleda s obzirom na pretpostavku da sudionici serije ne znaju sa cime se nose i susrece, sa zombi apokalipsom. Pregledao sam TWD sve epizode, malo su je poceli razvodnjavati. Dobro je to sto je FWD krenula kasnije, jer smo u TWD bili liseni pocetaka i mnogobrojnih informacija:sta,kako..itd.

jeste,u 22
Rockefeller

#145 Re: Fear The Walking Dead

Post by Rockefeller »

dezurni_ucenik wrote:Onaj bucko cakijas ce postat zajeban garant.
On je sigurno gledao TWD. Zna debeli.
Locker

#146 Re: Fear The Walking Dead

Post by Locker »

Ovi su postavili rekord - u 2 epizode 3 crna lika već ubijena. :-D
Rockefeller

#147 Re: Fear The Walking Dead

Post by Rockefeller »

:lol:
adiss

#148 Re: Fear The Walking Dead

Post by adiss »

Ima li neki torrent za epizodu br3 ? Bas sam se nalozio da gledam :?
Jack Be Nimble

#149 Re: Fear The Walking Dead

Post by Jack Be Nimble »

adiss wrote:Ima li neki torrent za epizodu br3 ? Bas sam se nalozio da gledam :?
Bice za 7 dana.
ExNihilo

#150 Re: Fear The Walking Dead

Post by ExNihilo »

Levati prave pauzu nakon 2 ep. Hebo ih Labor Day.
Post Reply