FDS Humanitarne svrhe

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 FDS Humanitarne svrhe

Post by mIRCerka »

zadnja 2 mjeseca na kutijama cigareta FDSa vidim crvenu traku na kojoj pise KUPOVINOM OVOG PROIZVODA DONIRATE SREDSTVA U HUMANITARNE SVRHE.
Ja ili sam corava ili sam totalno kompjuterski nepismena, na njihovom sajtu http://www.fds.ba ne vidim nigdje nikakvu obavijest vezano za te "humanitarne" svrhe... :S
Zna li iko o cemu se radi? Da li fakat imaju neki fond iz kojeg ce kasnije dati pare za nesto, ili je navlakusa?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: FDS Humanitarne svrhe

Post by mIRCerka »

Ne fakat me interesuje o cemu se radi...

evo dobih link na pp :D

Hvala
FDS obilježila 125 godina 'Drine'
Petak, 24 Oktobar 2008

Fabrika duhana Sarajevo (FDS) obilježila je 125 godina branda "Drina“. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u Sarajevu, ovo je ujedno i najprodavaniji bh. brand. Generalni direktor FDS Edin Mulahasanović je kazao da je ova fabrika u prvih devet mjeseci ove godine ispunila svoje planske zadatke, bez obzira što u odnosu na ostale proizvođače cigareta nije baš u zavidnom položaju na bh. tržištu koje je, prema njegovim riječima, previše otvoreno i gdje je velik uvoz stranih cigareta.

Naglasio je da je planirani prihod FDS za 2008. godinu 127 miliona KM, a promet 260 miliona KM, te dodao kako se nada da će do kraja ove godine biti ispunjeni svi poslovni planovi kompanije. "Planirali smo da u toku 2008. imamo povećanje prodaje otprilike jedan odsto više u odnosu na 2007. što je, iskreno, teško ostvariti na ovako nezaštićenom tržištu, gdje imamo više od 50 odsto cigareta koji se uvoze. Mislim da ćemo taj zadatak ipak ostvariti“, rekao je Mulahasanović. Kada je u pitanju duhanska industrija u BiH, Mulahasanović je kazao da je ona vezana za standard stanovništva. "Svako povećanje akciza neminovno vodi do povećanja i maloprodajne cijene cigareta, tako da očekujemo da će to, u svakom slučaju, uticati na djelimično smanjene potrošnje cigareta u BiH. FDS će nastojati da to povećanje cijena, kada je u pitanju naš proizvod, bude što manje i da, kao proizvođači, zaštitimo svoje vijerne potrošače“, rekao je Mulahasanović. Podsjetio je da je FDS sa svojim proizvodima, uglavnom, prisutna na tržištima bivše Jugoslavije. "Imamo dobro prodaju na tržištu Kosova, Crne Gore, a namjeravamo intenzivnije da počnemo raditi i u Srbiji. Nažalost, na području Hrvatske ne možemo prodavati naše proizvode zbog toga što je zakonska regulativa u ovoj zemlji, kada su akcize u pitanju, na strani domaćeg proizvođača, Tvornice duhana Rovinj“, kazao je generalni direktor FDS. Naglasio je da kompanija ovaj jubilej želi uveličati tako što će 125 najsretnijih potrošača, koji pronađu dobitnu trakicu na svojoj paklici cigareta, obradovati sa 125 poklona iznenađenja. "Dodatno, jubilej želimo uveličati još jednim, višim ciljem, humanitarnim aspektom projekta. Naime, Uprava FDS je odlučila da određeni dio sredstava izdvoji u cilju osnivanja Fondacije za stipendiranje učenika, osnovaca, srednjoškolaca i studenata, kako onih kojima je pomoć potrebna radi lošeg materijalnog stanja ili odrastanja bez roditelja, tako i onih najtalentiranijih. Za početak je u planu njih stotinu“, dodao je Mulahasanović. Povodom jubileja, 25. i 26. oktobra će u prostorijama FDS biti otvoren Muzej FDS, u periodu od 10.00 do 14.00 sati.
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=40

pobogu zasto ovo nije na houmpejdzu, ovako se izofirah ;)
armin_tz

#3 Re: FDS Humanitarne svrhe

Post by armin_tz »

mIRCerka wrote:zadnja 2 mjeseca na kutijama cigareta FDSa vidim crvenu traku na kojoj pise KUPOVINOM OVOG PROIZVODA DONIRATE SREDSTVA U HUMANITARNE SVRHE.
Ja ili sam corava ili sam totalno kompjuterski nepismena, na njihovom sajtu http://www.fds.ba ne vidim nigdje nikakvu obavijest vezano za te "humanitarne" svrhe... :S
Zna li iko o cemu se radi? Da li fakat imaju neki fond iz kojeg ce kasnije dati pare za nesto, ili je navlakusa?
nevalja pusit', moja :D
Post Reply