FDS - bezobrazluk

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neutral

#1 FDS - bezobrazluk

Post by neutral »

Stup - sarena zgrada (preko puta Standarda) i ispred nje djecije igraliste (s kosevima i golovima...) ...
I prije desetak dana vidim nesto se kopa duz igralista i pomislim oooooo divno postavice se neke klupice da se moze i sjesti...ali...
Prije par dana vidim da se betoniraju neke kocke u koje su se stavili neki stubovi... hm... pomislim nevjerovatno... kako divna ideja da se osvjetli igraliste malo bolje (jedina svjetlost je od ulicne rasvjete)... ali...

Jutros se sokiram...na desetak stubova su okacene reklamne zastave FDS...

Pa ljudi moji zar u ovoj drzavi ne postoji neko ko moze sprijeciti ovakav bezobrazluk ... duz djecijeg igralista postavljati reklamu za je*ene cigare... :x :x :x :x :x
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Ja ipak mislim da je veci bezobrazluk duz igralista i u terminima kad najvise djece gleda tv reklamirati coca-colu. Zna se da je stetna kao i cigarete, a jos nisam vidio da dijete od 7 godina pusi ali sam vidio kako to isto dijete placuci moli roditelje d mu kupe coca-colu ili fantu :x :x :x :x :x

A btw sredjivanje tog igralista odradjeno je parama koje FDS daje ovoj drzavi na ime PDV-a i akciza( koje se ne placaju za colu jer nije visoko-tarifna roba )
Stitch__

Post by Stitch__ »

ti si stetan a ne coca cola. cuj poredit colu i cigare. jel to radis zato sto pokusavas da opravdas svoje pushenje :x pa fol haj oni sto piju colu su gori :x

e coeka tbj tbs :roll:
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Pa i ja pijem colu i pusim, mada naletjeh negdje na forumu na podatak da cola finansira izrael pa sam prestao da je pijem naprasno i presaltao se na pivarin pepsi. Jesi li ikada probao da ostavis preko noci komad dzigerice u coli? Ja jesam i nije bio nimalo lijep prizor. Pusim nekih odprilike 10 godina a i colu pijm tako tih 10-ak godina od kako sam otisao od staraca ( zabranjena mi je bila kao anti komunisticki proizvod ) i mogu ti reci da su mi pluca u puno boljem stanju od jetre i zeluca a inace ne konzumiram alkohol.
BH-Citizen

Post by BH-Citizen »

Nažalost naša BiH je navodno prva zemlja u svijetu po broju pušača. Ja ne mogu da shvatim da je kod nas uopšte dozvoljeno slobodno reklamiranje cigareta, kakav je to apsurd! Kao sponzor na sportskim manifestacijama se pojavljuje FDS! Al šta briga vlast, odakle bi oni crpili svoje skromne prihode, da nije pušača, ma šta ima veze, zar je važnija budućnost zemlje, njenih ljudi i omladine od jednog života bilo kojeg političara? Kakvo glupo pitanje.
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

A ti kad si bio mali kao nisi pio Cocktu :lol: :lol:
Vidis ime razlike izmedju mrtvog mesa tj. te dzigerice i "zivog".
Post Reply