FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ledeni_caj

#951 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Bayernov lobi je presudio i hobotnici Paulu.
BHF_Manijak

#952 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

missko wrote:
Pa u drugim ligama klubovi gledaju da prodaju igrača u inostranstvo, a ne najvećim rivalima... u Njemačkoj iz nekog razloga svi pristaju da prodaju igrače Bayernu.[/quote]
Iz razloga sto ovi imaju lobi koji manipulira cijelom BL. Covjece pa otjerali su Magata iz Salkea samo zato sto im je stao na put pri prodaji Neuera i poslije toga sam odmah znao da Neuer ide u Bayern. Lova ne igra ogromnu ulogu i ManU je davao 20 miliona al on ce otici za 18 u Bayern garant. Uli je takav snob da je to normalnom neiskvarenom covjeku tesko shvatiti.[/quote]

Daj bolan skontaj se vise, svaki put sve vise i vise se ofiras izjavama, ko je otjero Magatha zbog ne prodaje Neuera??? Rezultati buraz rezultati! Magath je upravo taj koji je malte ne privatizovo Schalke, htio je biti ono sto i u Wolfsburgu, da vedri i oblaci, ali nije Schalke seljacka ekipa ko VfL! Manchester NIKAD nije oficijelnu ponudu za Neuera poslo vec su ga samo pratili a za Adlera su zainteresovaniji bili, cak je covjek i u ugovoru imo klauzulu da u slucaju Manchesterove ponude od 20mil eura moze ici iz Leverkusena, zato ne pricaj gluposti kad ne znas! :roll: Za Neuera je Bayern oduvijek bio zainteresovan, a to ciji igraci trenutno igraju u Njemackoj reprezentacij nije Bayern kriv sto ima najjaci lobi u Njemackoj i zato sto su institucija, ko brani ostalim klubovima da se iznad nivoa uzdignu?! :wink: Cuj lobi koji manipulira ligom, e svasta... :roll: :-? :roll:
BHF_Manijak

#953 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

missko wrote:I jos jednom se dokazalo da moras biti extra glup da bi bio golman. Pored extra inostranih ponuda on bira extra odvratan klub u kojem ne moze milimetra napredovati ili nesto novo dozivjeti. Sad mu vec zvizde u Gelsenkirhenu a za 2 kola ce ponovo protiv Bayerna na Alianzareni dobiti pogrdne poruke. Zato sto je Uli takav uhljup reprezentacija Njemacke ce dobro funkcionisat, jer pola repke nema nekog izazova u igri bundeslige jer svi malte ne igraju u Svabiji tj. u Bayernu
(Lahm, Sweini, Neueri ostali pod vazecim ugovorima koji ih vezu do smrti za Bayern) i jedva cekaju tekme reprezentacije jer tu dobivaju neku novu dimeziju. Pricat ce im Kedira i Özil kako su se zajebali
Koj to extra inostrane ponude, navedi izvore koje oficijelno poslo ponudu za Neuera??? :roll: :roll: I cuj ne moze napredovati ni milimetra u najvecem njemackom klubu! :lol: Pa nije za Vratnik potpiso bolan ne bio, ccc ja lika! To isto da kazes joj debila Torresa sto predje iz Liverpoola u Chelsea, ne moze napredovati niti sta novo dozivjeti :roll: S tim sto je Bayern institucija za Chelsea! :wink:
missko

#954 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:
missko wrote:I jos jednom se dokazalo da moras biti extra glup da bi bio golman. Pored extra inostranih ponuda on bira extra odvratan klub u kojem ne moze milimetra napredovati ili nesto novo dozivjeti. Sad mu vec zvizde u Gelsenkirhenu a za 2 kola ce ponovo protiv Bayerna na Alianzareni dobiti pogrdne poruke. Zato sto je Uli takav uhljup reprezentacija Njemacke ce dobro funkcionisat, jer pola repke nema nekog izazova u igri bundeslige jer svi malte ne igraju u Svabiji tj. u Bayernu
(Lahm, Sweini, Neueri ostali pod vazecim ugovorima koji ih vezu do smrti za Bayern) i jedva cekaju tekme reprezentacije jer tu dobivaju neku novu dimeziju. Pricat ce im Kedira i Özil kako su se zajebali
Koj to extra inostrane ponude, navedi izvore koje oficijelno poslo ponudu za Neuera??? :roll: :roll: I cuj ne moze napredovati ni milimetra u najvecem njemackom klubu! :lol: Pa nije za Vratnik potpiso bolan ne bio, ccc ja lika! To isto da kazes joj debila Torresa sto predje iz Liverpoola u Chelsea, ne moze napredovati niti sta novo dozivjeti :roll: S tim sto je Bayern institucija za Chelsea! :wink:
Ajd ti sad reci jel Bayern poslao oficijelno ponudu za Neuera? I normalno da ne moze napredovati zato sto ce ta institucija zvana Bayern igrati slijedece godine Europa Ligu. Eto ja ne znam za koga je ManU bio zainteresovan. A mali goldzo ko pickica place na konferenciji za stampu sve od neke dragosti. Sta ce bio je do sada neko a sada je samo prvi golman reprezentacije i osoba koju od danas mrzi cijeli NRW i vise od pola Bayerna.
BHF_Manijak

#955 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Slao je prosle godine 18mil eura ali je Magath odbio! :wink: Ne govorim o Neuerovom karakteru sad, imao je u Schaleku sve, ali momak je zeljan uspjeha i to mu se ne moze osporiti, u Schalkeu je 20 godina i nikad nista nije osvojio, zeli momak trofeje u karijeri i to je logicno, sta je trebo, vjecno u Schaleku ostat kojem je upitna Evropa a o LP svake godine da i ne pricam! :wink: Ovo ne pisem kao navijac nekog od klubova, vec kao neutralac, to sam vec napisao u temu o Bundesligi! I da, Bayern ce nekako izboriti LP, Hannover tesko da ce parirati! :wink:
fosil

#956 Re: FC Bayern Munchen

Post by fosil »

Ma kakav Bayern :D Mogu se zahvaliti olimpijskim igrama '74 i sto su dobili stadion na guzove, inace ih nigdje nebi bilo. :D
Nogatrans

#957 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

missko wrote:
BHF_Manijak wrote:
Ajd ti sad reci jel Bayern poslao oficijelno ponudu za Neuera? I normalno da ne moze napredovati zato sto ce ta institucija zvana Bayern igrati slijedece godine Europa Ligu. Eto ja ne znam za koga je ManU bio zainteresovan. A mali goldzo ko pickica place na konferenciji za stampu sve od neke dragosti. Sta ce bio je do sada neko a sada je samo prvi golman reprezentacije i osoba koju od danas mrzi cijeli NRW i vise od pola Bayerna.

Molim te imas temu FK Sarajevo i krivca za sve Varesanovica. Posto si tamo naucio da pljujes po njemu najbolje bi bilo da i ne silazis sa te teme. Ti nemas blaga veze i pravis se pametan oko Bayerna. Neuer i da igra iduce sezone( a hiljadu posto da nece) Europa Ligu, narednih 10 sezona ce igrati LP. A boga mi u Schalkeu je sad igrao i Bog samo zna kad ce opet. Koliko god ti mrzio Bayern shvatit ces da je to jedan od najboljih klubova svijeta i europe. Tako da je tvoja konstatacija toliko glupa,da Neuer nece napredovati u Bayernu da mi je muka od tebe. Znaci ni Oliver Kahn koji je dosao Karlsruha u Bayern nije sekunde napredovao,al samo je bio proglasen nekoliko puta za najboljeg golmana svijeta.
madtv

#958 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

u brk :lol: :lol: :lol:
missko

#959 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

@Nogatrans
Kani se i mene i Sarajeva. Niko ti ne brani da navijas za te sminkere Henesove, samo da repliciram da poredjenje Kan - Neuer nema nista zajednickog . Karlsruhe i Salke nisu takodje ni blizu, Kan se tek afirmisao u svjetskog golmana u Bayernu a Neuer je to vec sada bez Bayerna. Meni je krivo sto decka ubjedise u ono u sta sam nije siguran i kako ce sad u tekmi protiv Bayerna braniti a da svom buducem klubu bude na stetu ili na korist, realno ako hoce ligu prvaka onda bi trebao Bayernu pustit koji gol al ce onda ispast supak veci nego sto je ispao odlaskom u FC sikeria.
MeanMachine

#960 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Mislim da nema smisla raspravljati o mogućem dolasku Neuera u Bayern jer je jasno da ima onih (kao što sam ja) koji smatraju da bi ovaj transfer bio odličan potez i za Bayern i za Neuera, dok sa druge strane ima i onih koji su potpuno drugačijeg mišljenja i to je to , nema potrebe da se međusobno provocirate i prozivate :)

Slažem se sa onim što je @missko napisao da Neuer nije isto što i Kahn u njegovim godinama (Schalke 04 nije isto što i Karlsruhe nekad davno, a Neuer već sada uživa visok ugled u svijetu fudbala dok je Kahn svjetsku slavu stekao tek igrajući za Bayern što opet pobija tvoj komentar @missko da Neuer u Bayernu ne bi mogao napredovati, jer ja mislim da bi upravo tu imao priliku da izraste u golmana istinske svjetske klase) 8-) :thumbup:

Dakle, da rezimiram :D , mišljenja sam da bi dolazak Neuera u Bayern bio vrhunski transfer i za Bayern i za Neuera, a ako je ovaj transfer već dogovoren (kao što to mediji špekulišu) onda mislim da neće biti ozvaničen do iza utakmice Bayern - Schalke (što je i potpuno logično, a isto je trebalo uraditi i u vezi objavljivanja dogovora sa Heynckesom i utakmicom Bayern - Leverkusen gdje se malo nespretno požurilo sa zvaničnom potvrdom njegovog dolaska u Bayern).

U svakom slučaju, opušteno nastavite "konstruktivnu" diskusiju o :mrgreen: vjerovatno najboljem fudbalskom klubu na svijetu :D FC Bayern-u i svemu što je vezano za ovaj fantastični klub. :-D :bih:
missko

#961 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

MeanMachine wrote:Mislim da nema smisla raspravljati o mogućem dolasku Neuera u Bayern jer je jasno da ima onih (kao što sam ja) koji smatraju da bi ovaj transfer bio odličan potez i za Bayern i za Neuera, dok sa druge strane ima i onih koji su potpuno drugačijeg mišljenja i to je to , nema potrebe da se međusobno provocirate i prozivate :)

Slažem se sa onim što je @missko napisao da Neuer nije isto što i Kahn u njegovim godinama (Schalke 04 nije isto što i Karlsruhe nekad davno, a Neuer već sada uživa visok ugled u svijetu fudbala dok je Kahn svjetsku slavu stekao tek igrajući za Bayern što opet pobija tvoj komentar @missko da Neuer u Bayernu ne bi mogao napredovati, jer ja mislim da bi upravo tu imao priliku da izraste u golmana istinske svjetske klase) 8-) :thumbup:

Dakle, da rezimiram :D , mišljenja sam da bi dolazak Neuera u Bayern bio vrhunski transfer i za Bayern i za Neuera, a ako je ovaj transfer već dogovoren (kao što to mediji špekulišu) onda mislim da neće biti ozvaničen do iza utakmice Bayern - Schalke (što je i potpuno logično, a isto je trebalo uraditi i u vezi objavljivanja dogovora sa Heynckesom i utakmicom Bayern - Leverkusen gdje se malo nespretno požurilo sa zvaničnom potvrdom njegovog dolaska u Bayern).

U svakom slučaju, opušteno nastavite "konstruktivnu" diskusiju o :mrgreen: vjerovatno najboljem fudbalskom klubu na svijetu :D FC Bayern-u i svemu što je vezano za ovaj fantastični klub. :-D :bih:
Pa zasto postoji tema Fc Bayern ako se o njima ne da raspravljati.?
Kao prvo da potkrijepim moje misljenje da nema puno nekog napretka prelaskom iz Salkea u Bayern. Neuer od kakao je prvi golman Salkea bio je 2 puta viceprvak drzave, jednom u cetvrtfinalu LP i sada vec u polufinalu LP i vjerovatni pobjednik Pokala Njemacke i prvi golman reprezentacije i jedan od najboljih svjetskih golmana.
I jos da kazem zasto mi se Uli ne svidja. Stavite se u polozaj igraca Salkea slijedece kolo kad gostuju u Minhenu, imaju na golu svog -protivnickog golmana i hajd se skoncentrisi na igru u potpunosti ili situacija koja je bila s Bayerom , imas na klupi njihovog trenera i svaki los rezultat Bayerna u tim tekmama znaci igranje u EL i za Neuera i za Heykensa.
Urban B.

#962 Re: FC Bayern Munchen

Post by Urban B. »

Joj Misko buraz i ti ga znas pretjerat al opasno!
Kao prvo Bayern je institucija i to ne samo u njemackoj i logicno je da najbolji njemacki golman ide u najbolji njemacki klub!
On sa Schalkeom nije imao nikakvog uspjeha dosad,to sto si viceprvak drzave ti nista ne znaci,znaci ima neko bolji od tebe isto kao sto je polufinale plafon za Schalke,momak je mlad i ambiciozan i zeljan uspjeha tj. zeljan osvajanja trofeja a to u Schalkeu bas i ne moze tako lahko,mozda u sljedecih 10 godina da bude 1-2 trofeja!
Znaci skontaj se malo!
Fourier88

#963 Re: FC Bayern Munchen

Post by Fourier88 »

Ovogodišnja rang lista najvrijednih klubova (finansijski aspekt):
1. ManU (1.2 mrd €)
2. Real (1 mrd €)
3. Arsenal (820 mil. €)
4. Bayern (720 mil. €)
5. Barca (669 mil. €)
6. Milan
7. Chelsea
8. Juve
9. Liverpool
10. Inter
Institucija ispred velike barce!
The Silent Man

#964 Re: FC Bayern Munchen

Post by The Silent Man »

Kraft po mom mišljenju još nije "pravi golman" on meni dodje nešto kao golmanski pirpravnik.
Golman treba da brani konstanto - ako brani za trojku/četvorku nek uvijek brani za trojku/četvorku.
Kraft u jednoj utakmici bude čista desetka, pa onda u sljedećoj kec ko kuća.
Ne vidim njemu pouzdanost,a sumnjam da se to može vremenom i dobit.
Neuer je sa druge strane druga priča,kompletan golman,mlad a ima iskustva,pozdan,sve.
Nema smisla se povodit za navijačima sa juga Ultrasima i Shickeria, tu ima seljačina većih neg u bosni , vjerujte.
missko

#965 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Urban B. wrote:Joj Misko buraz i ti ga znas pretjerat al opasno!
Kao prvo Bayern je institucija i to ne samo u njemackoj i logicno je da najbolji njemacki golman ide u najbolji njemacki klub!
On sa Schalkeom nije imao nikakvog uspjeha dosad,to sto si viceprvak drzave ti nista ne znaci,znaci ima neko bolji od tebe isto kao sto je polufinale plafon za Schalke,momak je mlad i ambiciozan i zeljan uspjeha tj. zeljan osvajanja trofeja a to u Schalkeu bas i ne moze tako lahko,mozda u sljedecih 10 godina da bude 1-2 trofeja!
Znaci skontaj se malo!
Niko ne spominje Bayernovu slavu, ja samo kazem u vezi Neuera i Krafta da se nisu ponijeli gospodski.
Urban B.

#966 Re: FC Bayern Munchen

Post by Urban B. »

Situacija oko Krafta je od pocetka komplikovana,van Gaal je insistirao da ga stavi na gol i ako su skoro svi u klubu bili protiv toga jer jednostavno tako mladog golmana na polusezoni ne mozes bas staviti da brani,jest on dobar i sve al nije ona klasa koja treba Bayernu,meni je nevjerovatno drag al Bayernu na golu bas treba neko kao sto je Neuer,mlad al i iskusan i sa tendecijom da ce postat jedan od najboljih golmana na svijetu :D
Ovo oko ultrasa Ge i Schickerie je malo smijesno,na kraju krajeva se nikad mi navijaci pa tako ni ovi pomenuti ne pitamo oko pojacanja a srecom Bayern ima strasnu upravu pa tako da se tu nema potrebe sekirati! :D
missko

#967 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

„Und ich hätte auch schon für Deutschland gespielt und wär mental topfit und Uli Hoeneß würde bei mir auf der Matte stehen. Ich würde meine Tür nicht öffnen, weil's für mich nicht in Frage kommt, sich bei so Leuten wie den Bayern seinen Charakter zu versauen.“ Im Refrain heißt es: „Was für Eltern muss man haben um so verdorben zu sein, einen Vertrag zu unterschreiben bei diesem Scheissverein? Wir würden nie zum FC Bayern München gehen! Niemals zu den Bayern gehen!“
nellington

#968 Re: FC Bayern Munchen

Post by nellington »

Evo ih Roten Rozen :D
missko

#969 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

nellington wrote:Evo ih Roten Rozen :D
Aha :razz: , malo da se zakuha. :run:
nellington

#970 Re: FC Bayern Munchen

Post by nellington »

Mah, kuhaj ti :lol: Bayern je institucija, to je teško osporiti - valjda ljudima to i smeta :)
missko

#971 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Eto sta bi s Neuerom. Sad Uhljup Henes daje 14 mil. ahahahaha sami sebe nazigu. Sad Salke nema ni Magata ni Neuera ni para, radili posao s maherom koji ih je napravio budalama. :dance:
The Silent Man

#972 Re: FC Bayern Munchen

Post by The Silent Man »

Neuer je u Bayernu 95% , jedini konkurent je bio ManU,ali je Neuer rekao da neće van Deutchlanda...
Sad slijedi cjenkanje - šalke traži 25,Bayern nudi 14 :lol: pa će se "naći" na 21,5 ;-)
Sa njim i pojačanom odbranom Bayern sljedeće godine osvaja lp na svom stadionu! 8-)
MeanMachine

#973 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Prema pisanju njemačkih medija Bayern je dogovorio transfer Nils Petersen-a iz Cottbus-a za narednu sezonu. Riječ je o ovogodišnjem najboljem strijelcu njemačke druge lige (24 postignuta gola). Isto tako, njemački mediji tvrde da su Bayern i Schalke 04 dogovorili transfer Neuer-a u Bayern već ovog ljeta 8-) , za 21 milion EUR plus eventualni dodaci u zavisnosti od uspješnosti Bayerna u takmičenjima narednih nekoliko sezona.

Ovo je već dobar početak kada je riječ o pojačanju ekipe Bayerna za naredne sezone, ali definitivno se mora dodatno pojačati odbrana. Ovdje se spominje nekoliko mogućih kandidata, a posljednja kombinacija koja je pomenuta u medijima je mogući dolazak Bacary Sagna-e iz Arsenala, ali to je ipak još uvijek u sferi špekulacija. Kako god se na kraju Bayern pojača nadam se da će to biti jaka fudbalska imena poput Neuer-a, a i dovođenje nekog mladog i perspektivnog igrača poput Petersena iz Cottbusa nije loš potez. :thumbup: :bih:
Ddur

#974 Re: FC Bayern Munchen

Post by Ddur »

Ja sam tako umoran od priče o Bayernovim pojačanjima, ali sa Schlaudrafom, Karimijem, Pranjićem, Petersenom i društvom nažalost još dugo nećemo biti nešto više od prvaka njemačke...

A i što para tiče nekada ih stvarno ne razumijem...Bude im previše nekada povisiti ponudu za 200.000 eura da bi dobili nekog igrača, ali im nije problem dati 35mil za Gomeza i 21mil za golmana kojem sljedeće godine ističe ugovor...umoran...:)
BASS

#975 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Neuer,Petersen,Vidal,Coentrao (valjda je i on skoro ugovoren) su kvalitet,ove sezone se ipak dovode stvarna pojačanja,a ne puko popunjavanje b tima.
Post Reply