FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MeanMachine

#5876 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Evo jedan kratki dokumentarac o Bayernu (s tim da je na Njemačkom, ali koga bude zanimao snaći će se nekako - nadam se :-D )

http://www.youtube.com/watch?v=avUxIkgsr-0

Što se tiče finala 25. Maja na Wembleyu još jednom naglašavam da je Bayern u punom sastavu i u trenutnoj formi jednostavno prejak za Dortmund i u tom slučaju po mom mišljenju sigurni pobjednik ovog finala. Ukoliko ipak bude nekih povreda igrača iz prvog tima ili iznenadnog pada forme, onda je ova utakmica rezultatski potpuno otvorena.

Auf gehts Ihr Roten!
veella

#5877 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

MOSALJOZE wrote:51-49 u korist Bajerna.
Sve si oprezniji, kako se blizi finale bit ce omjer 20-80 :D
MeanMachine

#5878 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Evo neka ovaj clip bude jedan lagani početak zagrijavanja za finale:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9ofpB8R1Fw

:bih:
MOSALJOZE

#5879 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

veella wrote:
Pa moraš priznati da je ovo realnost.
veella

#5880 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

MOSALJOZE wrote:
veella wrote:
Pa moraš priznati da je ovo realnost.
Da je 50-50 pa hajde, ali da je bayern u prednosti ma nema sanse...
Ja kazem realno 70-30 za moj BVB :D
MOSALJOZE

#5881 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Baš si realan nema šta :-)
MOSALJOZE

#5882 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Image
:thumbup:
BHF_Manijak

#5883 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Realno bila bi grehota da ove godine ne uzmu. Posebno nakon 2 izgubljena finala, od cega jedno na svom terenu, a druga stvar fakat su ove godine premocni. Mada i Dortmund prelijepo igra.
Ugalvnom, dvije ekipe koje su najvise zasluzile (po meni) finale!

Sto se tice te generacije iz 1999. i 2001. mozda se misli na onog libera koji je cesto Mattheus igrao, pa tako ispadne 5 nazad. Mada je Hitzfeld cesto mijenjao taktike. :)
Mišo_Kovač

#5884 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

BHF_Manijak

#5885 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Bee iskreno, male izmjene u odnosu na ovaj od ove sezone. S tim sto je ovaj novi kao malo retro. :roll:

Prije su daleko vise imali ideja u Adidasu, a mozda i Bayern sad samo fura ovu crvenu varijantu.
Idemedosumom

#5886 Re: FC Bayern Munchen

Post by Idemedosumom »

BVB mi je draga ekipa, nije vjestacki sastavljena od skupih zvijezda. Oni su ovo do sada postigli radom i trudom, a to se cijeni.

Moglo bi se reci da Bayernu ne lezi BVB (jer ih dugo nisu dobili u bundesligi) i da bi zbog toga mogao BVB osvojiti LP.

Međutim, ja smatram da nije isto igrati derbi u bundesligi i igrati finale LP. Bayern je ekipa koja je zrela, cijela ekipa kao i pojedinci su puni iskustva, narocito iskustva u igranju LP, cak iskustva u igranju finala LP.

Dok je BVB po mom misljenju, neku noc pokazao koliko su nezreli. Protiv onako tankog Reala uz prednost od 4:1 iz prvog susreta, oni su se doveli u situaciju da im se u zadnjih 10-tak minuta tresu gace.

Bayern je na drugoj strani sahranio jednu Barcelonu, koja je, ruku na srce, jos protiv Milana bila zrela za ispadanje. Tako je Bayern pokazao da nema respekta / straha prema drugim ekipama, ma koliko zvucna to imena bila. Ljudi su pokazali da igraju kako bi dali gol vise. Rezultat toga je najubijedljivije ispadanje jedne ekipe u polufinalu LP (7:0 u dva meca).

Ja prednost dajem Bayernu. Ma u stvari, kladim se da ce ovo Bayern glatko dobit 2 razlike :bih:
madtv

#5887 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

Idemedosumom wrote:BVB mi je draga ekipa, nije vjestacki sastavljena od skupih zvijezda. Oni su ovo do sada postigli radom i trudom, a to se cijeni.

Moglo bi se reci da Bayernu ne lezi BVB (jer ih dugo nisu dobili u bundesligi) i da bi zbog toga mogao BVB osvojiti LP.

Međutim, ja smatram da nije isto igrati derbi u bundesligi i igrati finale LP. Bayern je ekipa koja je zrela, cijela ekipa kao i pojedinci su puni iskustva, narocito iskustva u igranju LP, cak iskustva u igranju finala LP.

Dok je BVB po mom misljenju, neku noc pokazao koliko su nezreli. Protiv onako tankog Reala uz prednost od 4:1 iz prvog susreta, oni su se doveli u situaciju da im se u zadnjih 10-tak minuta tresu gace.

Bayern je na drugoj strani sahranio jednu Barcelonu, koja je, ruku na srce, jos protiv Milana bila zrela za ispadanje. Tako je Bayern pokazao da nema respekta / straha prema drugim ekipama, ma koliko zvucna to imena bila. Ljudi su pokazali da igraju kako bi dali gol vise. Rezultat toga je najubijedljivije ispadanje jedne ekipe u polufinalu LP (7:0 u dva meca).

Ja prednost dajem Bayernu. Ma u stvari, kladim se da ce ovo Bayern glatko dobit 2 razlike :bih:
'Sirotinja' iz Dortmunda zvana milioneri :-) :-) Doduse nakon sto je menadzment spiskao pare u nista, pa morali prodavat igrace gradjevinskim firmama i moraju biti simpaticna ekipa koja je krenula iz nicega.

Ukratko, Bayern ovo uzima :D
simonese

#5888 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

groove

#5889 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

bravo jupp! bar jedno 8:0, samo za raju iz bremena :D
veella

#5890 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

Uffffffffffff sto ne mogu ovu suplju provincijsku, bayern ovo uzima 100%, bayern ovo dobija 2 razlike, bayern ovo, bayern ono...
Sjetite se Berlina i kako ste se proveli, isto to vas ceka na Wembley-u, samo ne znam kako ce te pisati poslije :lol:

Vako vas deremo :D
http://youtu.be/S-wQdWrChS4
Bosanski_kralj

#5891 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Vella češće si na bayernovoj temi, nego na borusijinoj? Strah te, pa se lažnim optimizmom tješiš? :D
Idemedosumom

#5892 Re: FC Bayern Munchen

Post by Idemedosumom »

veella wrote:Uffffffffffff sto ne mogu ovu suplju provincijsku, bayern ovo uzima 100%, bayern ovo dobija 2 razlike, bayern ovo, bayern ono...
Sjetite se Berlina i kako ste se proveli, isto to vas ceka na Wembley-u, samo ne znam kako ce te pisati poslije :lol:

Vako vas deremo :D
http://youtu.be/S-wQdWrChS4

Ne mogu ni ja ovih "strastvenih navijaca", koji su spremni na svađu cim nesto protiv "njihovog" kluba kazes. Spremni i oca i mater na razanj okrenut, al za klub nemoj ni posto lose govoriti. Iako vecina takvih nije nikada ni bila u drzavi u kojoj taj klub igra, a kamoli da su kad bili na utakmici kada taj klub igra. Ja sam cak uvjeren da ih je vecina tek prije par godina odlucila da ce za taj i taj klub navijati. Jasno je da ce takvi pojedinci prije u kabur lec nego tako nesto priznati, tako da necu uopste ulaziti u raspravu :chmoljava:

Nego, moje je "mišljenje" da ce Bayern glatko 2 razlike uzeti iz razloga koje sam u prethodnom postu naveo, a ne zato sto navijam za Bayern.
veella

#5893 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

Bosanski_kralj wrote:Vella češće si na bayernovoj temi, nego na borusijinoj? Strah te, pa se lažnim optimizmom tješiš? :D
Da me strah ne bi ovdje bio, a tebe nema na temi BVB-a... Znaci radi guza ko meduza :D
simonese

#5894 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

veella wrote:
Bosanski_kralj wrote:Vella češće si na bayernovoj temi, nego na borusijinoj? Strah te, pa se lažnim optimizmom tješiš? :D
Da me strah ne bi ovdje bio, a tebe nema na temi BVB-a... Znaci radi guza ko meduza :D
ti si zaledzen na - 20 :mrgreen:
aveos

#5895 Re: FC Bayern Munchen

Post by aveos »

Tko igra danas..jel opet cetvrti sastav?
simonese

#5896 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

aveos wrote:Tko igra danas..jel opet cetvrti sastav?
punom parom

http://www.bild.de/sport/fussball/jupp- ... .bild.html
Logovan

#5897 Re: FC Bayern Munchen

Post by Logovan »

simonese wrote:
veella wrote:
ti si zaledzen na - 20 :mrgreen:
Mogao bi se on odlediti u finalu. :D
veella

#5898 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

simonese wrote:
aveos wrote:Tko igra danas..jel opet cetvrti sastav?
punom parom

http://www.bild.de/sport/fussball/jupp- ... .bild.html
Trpate nema sta :lol:
simonese

#5899 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

91:15 a bolje bi ti bilo da gledas Wolfsburg kako vas dere
Bep

#5900 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bep »

Image

Image