FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ledeni_caj

#5701 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Davno je veella presisao fazu u kojoj voda pomaze. :D
burgundy

#5702 Re: FC Bayern Munchen

Post by burgundy »

veella wrote:
burgundy wrote:Era Bayerna definitvno pocinje.Pametno kupuju,pametno posluju, rezultate mozemo vidjeti.
Mislim da je glupost mijenjati trenera. Pred nama je era zvana BVB :thumbup:
Tesko jer BVB ne moze pratiti finansijsku moc Bayerna mada meni se licno vise svidja politika stvaranja igraca sto Borusija forsira.Finale potpuno zasluzeno za obje ekipe,ali prognozu ne smijem, iz prostog razloga sto se ove dvije ekipe medjusobno najbolje poznaju.Bayern je favorit i zeljni su ispravljanja greske iz prosle godine,ali Borusija je u ovom trenutku jedina ekipa koja bi mogla uraditi nesto protiv Bayerna,na pamet mi pada igra Borusije na Alianzu ove godine.
burgundy

#5703 Re: FC Bayern Munchen

Post by burgundy »

Svaka cast svim igracima Bayerna ali dva imena bih izdvojio.Alaba i Martinez.Mali austrijanac igra svaka mu cast,vec sad je jedan od najboljih lijevih bekova svijeta,a Martinez sve vise mi ima smisla zasto je Bayern dao tolike pare za njega.
PILJA

#5704 Re: FC Bayern Munchen

Post by PILJA »

sta reci zaista smo ih unistili u dvije tekme smo im pokazali kako igra kolektiv,najbolji pokazatelj je da niko ne dobi zuti karton(lahm,swajni,martinez)i ostali pod prijrtnjom i ako toliko fale barcu da je zadnjih 5 godina harala evropom pa mi smo u zadnje cetiri,tri puta u finalu,. :-D
MaroonBrigade

#5705 Re: FC Bayern Munchen

Post by MaroonBrigade »

veella wrote:
burgundy wrote:Era Bayerna definitvno pocinje.Pametno kupuju,pametno posluju, rezultate mozemo vidjeti.
Mislim da je glupost mijenjati trenera. Pred nama je era zvana BVB :thumbup:
..era zvana bvb-20 :thumbup:
Jazzy.ba

#5706 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jazzy.ba »

Image
Take-Two

#5707 Re: FC Bayern Munchen

Post by Take-Two »

Koja dominacija jbt,svi odlicni,a i Barca je odigrla fer i korektno,niko nije suspendovan,sve odlicno...

Za ove sto vaze,kako je Robben procitan igrac,smijesno :-) to je njegov stil igre, koji je doveo skoro do savrsenstva,ovako zabija godinama,nek jos jednom zabije u finalu :-D
LSD

#5708 Re: FC Bayern Munchen

Post by LSD »

Martinez monstrum :thumbup: moram to opet reci...on i Švajni su opet na isti fol rasturili Barcinu sredinu.
Bayern rutinski kontrolisao meč...mogli su igrati na 0-0 komotno, ne iživljavati se nad Barcom i na njihovom terenu, ali eto njima na obraz :D :-) švabo nema milosti :o
ledeni_caj

#5710 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovoj generaciji jos samo trofej LP nedostaje. Bila bi velika steta da ga ne osvoje, a bice drama tesko iako su u formi odlicnoj.
ja71

#5711 Re: FC Bayern Munchen

Post by ja71 »

LSD wrote:Martinez monstrum :thumbup: moram to opet reci...on i Švajni su opet na isti fol rasturili Barcinu sredinu.
Bayern rutinski kontrolisao meč...mogli su igrati na 0-0 komotno, ne iživljavati se nad Barcom i na njihovom terenu, ali eto njima na obraz :D :-) švabo nema milosti :o
Neupuceni gledalac je mogao steci dojam da je Bayern taj koji ganja rezultat iz prve utakmice.
Bez obzira da li to bila 3. ili 83 minuta, bez obzira da li imaju 0:0 ili imaju vec 0:2
Muhamed Đakmić

#5712 Re: FC Bayern Munchen

Post by Muhamed Đakmić »

Martinez je nevjerovatno pojačanje, kakva samo investicija. Isplatio se svakog eura uloženog u njeg. Neko za 40 dobije Martineza, neko Modrića, a neko Carrolla :D
Partijaner

#5713 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Super Bayern !!!

Koliko su neki uzvikivali taj presing Barce, kad ono obratno, Bayern njima zadao presu. :lol: :lol:
Odlicna igra svakog pojedinca, maksimalno su svi bili skoncentrisani i msm da smo zasluzeno pobjedili. Ekipa koja podere Barcu u obe tekme sa ukupnim rezultatom 7:0 i uz to ne primljeni gol zasluzuje trofej. Imali smo jake protivnike i to Arsenal, Juve i sad Barca, slag na tortu zutokljunci.
Momci su u velikoj psihickoj prenodnosti nad BvB-om samo iz razloga sto su vec igrali 2 finala, imaju to iskustvo i msm da nece jednostavno dozvolit da ga opet ispuste iz svojih ruku.
cindrlimindrli

#5714 Re: FC Bayern Munchen

Post by cindrlimindrli »

Beton ekipa, ja sam mislio da ce Barsa igrati al' ono je bilo teska patnja. Rudar iz Prijedora je mogao odigrati isto.
Partijaner

#5715 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Image
LA BESTIA NEGRA !!!
Partijaner

#5716 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

http://www.sport1.de/de/fussball/fussba ... 12229.html

Evo Don Jupp najavio definitivno odlazak u penziju. Svaka ti cast majstore, kapa do poda sta si ucinio sa ovom ekipom, porazio si jednu veliku ekipu kao sto je jedna Barca, ponizio si ih u oba meca. Ekipu si digao na na jedan veci nivo, stvorio si jednu trodimenzionalnu ekipu, ekipu koja zna igrat i ofanzivno i defanzivnu postavku, BL je osigurana, ostaje jos kup i LP da se okitis sa 3 titule jer si to zasluzio, mnogi ti mogu samo zaviditi, ovakav povratak nakon nijedne titule ne osvojene prosle sezone nije niko mogao ocekivati, to mogu samo velike ekipe.

Image

Alles gute Jupp !!!
Muhamed Đakmić

#5717 Re: FC Bayern Munchen

Post by Muhamed Đakmić »

Ovo je možda i najbolja sezona neke ekipe u historiji modernog fudbala, naravno pod uslovom da se osvoji Liga prvaka i kup.
JThomas

#5718 Re: FC Bayern Munchen

Post by JThomas »

polako, i prošle godine su bili favorit u finalu i imali domaći teren. objektivno jesu jači od borussije i favorit, ali u jednoj utakmici se lakše može desiti iznenađenje nego u dvije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5719 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Sarajevo1946 wrote:Ovo je možda i najbolja sezona neke ekipe u historiji modernog fudbala, naravno pod uslovom da se osvoji Liga prvaka i kup.
Po cemu najbolja? Jesu dominantni ove sezone, ali ko da niko nije uzeo trostruku krunu do sada. Evo meni na pamet padaju Barcelona i Inter.
Muhamed Đakmić

#5720 Re: FC Bayern Munchen

Post by Muhamed Đakmić »

JThomas wrote:polako, i prošle godine su bili favorit u finalu i imali domaći teren. objektivno jesu jači od borussije i favorit, ali u jednoj utakmici se lakše može desiti iznenađenje nego u dvije.
Ma apsolutno, samo su nevjerovatno dominantni na svim frontovima. Ni Barcelona iz sezone 2008/2009 nije igrala na ovom nivou.

A čuj po čemu najbolja tomahawk, pa po svemu :D

20 bodova razlike u prvenstvu nad ekipom koja im je rival u Ligi prvaka je prvo što mi pada na um :D
JThomas

#5721 Re: FC Bayern Munchen

Post by JThomas »

džaba sve to, jedna utakmica je čudo. k'o što su imali crnu rupu protiv arsenala na emiratesu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#5722 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Ako ih uzme Dortmund,pade ti argument u vodu :D
Partijaner

#5723 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Kakav Dortmund, tek ce sada da nalete na "pravu ekipu", ova igra Bayerna nije ni sjenka od one iz prosle godine, zutokljunci se se jedva provukli protiv Malage, imali su lagan raspored mora se iskreno reci.
Jack Be Nimble

#5724 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jack Be Nimble »

I da uzmu 3 titule ipak nece biti ko Barsa 2009 jer je Pep podigao Barsu iz pepela i niko to nije ocekivao od njih. Svi smo manje vise znali da je Bayern jedan od glavnih favorita zajedno sa Barsom i Realom na pocetku sezonu, a znamo jer su imali dvije sanse da osvoje pa nisu uspjeli. Nekako isto ko Njemacka, vidi se da imaju kvaliteta ali na kraju izdahnu.
Partijaner

#5725 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Jack Be Nimble wrote:I da uzmu 3 titule ipak nece biti ko Barsa 2009 jer je Pep podigao Barsu iz pepela i niko to nije ocekivao od njih. Svi smo manje vise znali da je Bayern jedan od glavnih favorita zajedno sa Barsom i Realom na pocetku sezonu, a znamo jer su imali dvije sanse da osvoje pa nisu uspjeli. Nekako isto ko Njemacka, vidi se da imaju kvaliteta ali na kraju izdahnu.
Nigdje veze, pa evo ako vec pricas o tom "dizanju iz pepela", onda mozes isto reci za Juppa, koji prosle godine nije nijednu titulu osvojio, dok je sada vec titula u ligi osvojena, igraju zavrsnicu u kupu i u LP. Znaci prosle godine 0= titula, dok mu se sad smijesi 3 titule. Prosle godine su izgubili finale u svom gradu, nemas pojma koliko je bio psihicki udar na ekipu, o tom su pricali cijela ekipa i da im treba neko vrijeme da to zaborave, znaci poslije onog nesretnog finala da se opet sad vrate nije niko ocekivao pa cak i ja koji simpatise ovak klub.
Last edited by Partijaner on 02/05/2013 11:34, edited 1 time in total.
Post Reply