Ša to ti ba?Kemal Malovčić wrote:šta ćemo vam uradit jo
FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mandžo
#5076 Re: FC Bayern Munchen
- Partijaner
#5077 Re: FC Bayern Munchen
Ti garant neces nista uradit.Kemal Malovčić wrote:šta ćemo vam uradit jo
- simonese
#5078 Re: FC Bayern Munchen
okrece se kolo sreceKemal Malovčić wrote:šta ćemo vam uradit jo
- ala7
#5079 Re: FC Bayern Munchen
Jedan Lahm kad je mogao brzog Ronalda da zaustavi i da krene u napad, može i Van Buyten barem zaustaviti Lionela i ispucati loptu. Ne smije se podcjeniti protivnik ali treba hrabro ući na teren.
- citadela
#5080 Re: FC Bayern Munchen
Barcelona napokon, sto sam toliko prizeljkivao.
U mecevima s Barcelonom jednog me strah: ako Bayern pokusa da igra igru kojom se Barcelona dobijala zadnjih godina (Inter, Chelsea, Milan, dijelom Real). U slucaju da pokusaju da kopiraju takav pristup, gotovo je - puse, skoro pa sigurno. Bayern samo da igra svoju igru, bez ikakvog pokusaja prilagodjavanja Barci, a jos manje pokusaja kopiranja necega. Barcelonu zadnjih godina niko nije dobio sa otvorenim gardom, ali Bayern apsolutno ima kapacitet za to.
Imam osjecaj da ce neko nekoga dobro poniziti.
Valja docekati 23.
U mecevima s Barcelonom jednog me strah: ako Bayern pokusa da igra igru kojom se Barcelona dobijala zadnjih godina (Inter, Chelsea, Milan, dijelom Real). U slucaju da pokusaju da kopiraju takav pristup, gotovo je - puse, skoro pa sigurno. Bayern samo da igra svoju igru, bez ikakvog pokusaja prilagodjavanja Barci, a jos manje pokusaja kopiranja necega. Barcelonu zadnjih godina niko nije dobio sa otvorenim gardom, ali Bayern apsolutno ima kapacitet za to.
Imam osjecaj da ce neko nekoga dobro poniziti.
Valja docekati 23.
- MOSALJOZE
#5081 Re: FC Bayern Munchen
''Da li ću zvati Pepa? Molim vas, poštujte moj rad. Nikada nisam nikoga zvao da mi pomogne u pripremi utakmice. Niko mi nije potreban“, rekao je Heynckes.
Trener Bayerna kaže da je dvomeč sa Barcelonom sudar giganata.
''Za nas je izazov da igramo protiv ekipe koja dominira Europom posljednje četiri godine sa svojim fantastičnim i kreativnim fudbalom. Radujem se što ćemo imati magičnu fudbalsku no'', izjavio je Heynckes.
GOSPODA.Neki dan je dao izjavu da poznaje Barcu i više nego što oni sami znaju o sebi,da zna mnoge taktike itd..
''Za nas je izazov da igramo protiv ekipe koja dominira Europom posljednje četiri godine sa svojim fantastičnim i kreativnim fudbalom. Radujem se što ćemo imati magičnu fudbalsku no'', izjavio je Heynckes.
GOSPODA.Neki dan je dao izjavu da poznaje Barcu i više nego što oni sami znaju o sebi,da zna mnoge taktike itd..
- simonese
#5082 Re: FC Bayern Munchen
Covjek je od 1979 trenerMOSALJOZE wrote:''Da li ću zvati Pepa? Molim vas, poštujte moj rad. Nikada nisam nikoga zvao da mi pomogne u pripremi utakmice. Niko mi nije potreban“, rekao je Heynckes.
- aveos
#5083 Re: FC Bayern Munchen
Partijaner wrote:Meni je samo zao sto taj tvoj sa avatara ne igra.![]()
Mandzo doslovno bolje igra u defanzivi od Buytena.

- citadela
#5084 Re: FC Bayern Munchen
Moga bi Heynckes da ocita jednu dobru lekciju Vilanovi.MOSALJOZE wrote:''Da li ću zvati Pepa? Molim vas, poštujte moj rad. Nikada nisam nikoga zvao da mi pomogne u pripremi utakmice. Niko mi nije potreban“, rekao je Heynckes.
- MOSALJOZE
#5086 Re: FC Bayern Munchen
Kad je Tito imao 11 ovaj več bio trenercitadela wrote:Moga bi Heynckes da ocita jednu dobru lekciju Vilanovi.MOSALJOZE wrote:''Da li ću zvati Pepa? Molim vas, poštujte moj rad. Nikada nisam nikoga zvao da mi pomogne u pripremi utakmice. Niko mi nije potreban“, rekao je Heynckes.
GOSPODA.Neki dan je dao izjavu da poznaje Barcu i više nego što oni sami znaju o sebi,da zna mnoge taktike itd..![]()
- Partijaner
#5087 Re: FC Bayern Munchen
aveos wrote:Partijaner wrote:Meni je samo zao sto taj tvoj sa avatara ne igra.![]()
Mandzo doslovno bolje igra u defanzivi od Buytena.
- BHF_Manijak
#5088 Re: FC Bayern Munchen
Citam bas ove iozjave iz Bayerna kako Heynckess odlicno poznaje Barcelonu, a po cemu to?! Mislim jest bio trener u Spaniji, ali po cemu ostalom toliko zna o Barci?! 
- skenderija04
#5089 Re: FC Bayern Munchen
Nikad nisam vidio boljeg trenera a da mu toliko skacu `po glavi. Ovo pitanje je bilo totalno neumjesno i nepotrebno. Sjecam ga se dok je trenirao Ath Club de Bilbao. Kakav je to fudbal bio! Nakon toga R.Madrid...Liga sampiona osvojena nakon 32 godine a novinari trenera zovu "rumenko sa mrezastim cipelama" Strasno. I treba im Mourinho da im razvaljuje supak. Ja bi sutra potpisao da ovakav star preuzme Barcelonu sljedece godine. Ne znam zasto ali ovaj covjek mi je uvijek bio drag i simpatican. A ako osvoji ligu sampiona neka se zapitaju zasto je Heynkes toliko medijski zapostavljen. Valjda zivimo u vrijeme gdje se image cijeni vise od djela.MOSALJOZE wrote:''Da li ću zvati Pepa? Molim vas, poštujte moj rad. Nikada nisam nikoga zvao da mi pomogne u pripremi utakmice. Niko mi nije potreban“, rekao je Heynckes.
Sto se tice utakmice, 50-50. Ako gledamo istoriju nisam optimista. Bayern je za Barcelonu uvijek bio pocetak i kraj. 1996 Bayern je zatvorio eru Cruyffa sa onim izbacivanjem u kupu UEFA. 2008 je bio pocetak Guardioline ere. Pobjeda protiv Bayerna je ustvari bila predstavljanje jedne ekipe svijetu. Ako slijedimo niz na redu je ispadanje. Bude sta bude svo postovanje velikom Bayernu i da gledamo dvije prave utakmice.
- Partijaner
#5090 Re: FC Bayern Munchen
Sto se tice duela izmedzu ove 2 ekipe, Bayern ima nesto bolji skor protiv Barce.

- ala7
#5091 Re: FC Bayern Munchen
PepBHF_Manijak wrote:Citam bas ove iozjave iz Bayerna kako Heynckess odlicno poznaje Barcelonu, a po cemu to?! Mislim jest bio trener u Spaniji, ali po cemu ostalom toliko zna o Barci?!
- BHF_Manijak
#5092 Re: FC Bayern Munchen
Ne zaboravi da je isto tako napravio od Leverkusena odlican tim kada ih je 2009. preuzeo, on je u biti napravio od Kroosa igraca u Leverkusenu, u Bayernu su ga se htjeli rijesiti, pa kad su vidjeli kakav je decko, onda su ga zeljeli vratiti po svaku cijenu.skenderija04 wrote:Sjecam ga se dok je trenirao Ath Club de Bilbao. Kakav je to fudbal bio! Nakon toga R.Madrid...Liga sampiona osvojena nakon 32 godine a novinari trenera zovu "rumenko sa mrezastim cipelama" Strasno. I treba im Mourinho da im razvaljuje supak.
1996 Bayern je zatvorio eru Cruyffa sa onim izbacivanjem u kupu UEFA. 2008 je bio pocetak Guardioline ere. Pobjeda protiv Bayerna je ustvari bila predstavljanje jedne ekipe svijetu. Ako slijedimo niz na redu je ispadanje. Bude sta bude svo postovanje velikom Bayernu i da gledamo dvije prave utakmice.
Heynckess je nesto tipa Del Bosquea, ono suti i radi, uz to donosi i fantasticne rezultate, ali nema tu neku karizmu i image sto ti kazes, izgleda to se danas ne cijeni. Oni su stari kov, ali zalit ce kad im odu!
Jupp je fakat odlican posao napravio, nacinio je jednu masineriju od Bayerna.
A koje je ono godine Bayern izbacio Barcu iz kupa UEFA? Barca sjecam se imala one zelene dresove sa teget prugo po sredini? Kao 0:0 ja mislim bilo u Kataloniji, pa BAyern uzeo na svom... Kraj 90-tih je uglavnio bio...
- MeanMachine
#5093 Re: FC Bayern Munchen
Dosadašnji rezultati:
02.04.1996. Bayern - Barcelona 2:2
16.04.1996. Barcelona - Bayern 1:2
21.10.1998. Bayern - Barcelona 1:0
04.11.1998. Barcelona - Bayern 1:2
08.04.2009. Barcelona - Bayern 4:0
14.04.2009. Bayern - Barcelona 1:1
Dakle, Bayern u 6 utakmica sa Barcelonom ima 3 pobjede, 2 neriješena rezultata i 1 poraz. Statistički gledano ovaj dvoboj je već riješen
Ipak, treba biti realan i priznati da je Barcelona najozbiljniji mogući protivnik za Bayern u ovom trenutku, i lično sam se nadao ovom susretu tek u finalu, ali evo već u polufinalu se sastaju ova dva istinska velikana svjetskog fudbala. Bit će zaista teško izbaciti Barcelonu iz ovog takmičenja, ali ako neka ekipa to može u ovom trenutku onda je to sigurno Bayern. Naravno, Barca ima Messi-ja kojeg je praktično nemoguće neutralisati cijelih 90+ minuta, ali to je izuzetak sa kojim se mora pomiriti svaka ekipa koja igra sa Barcelonom. Njihovi ostali igrači jesu zaista vrhunski (naročito vezni red), ali isto važi i za Bayern koji ima perfektno uigranu ekipu, željnu pobjeda, a naročito titule u Ligi Prvaka. Bayern u top formi apsolutno je u stanju pobijediti bilo kojeg protivnika u dvije utakmice, pa i Barcelonu. Mislim da je utakmica između Bayerna i Barcelone u ovom trenutku dvoboj dva tima na potpuno istom kvalitativnom nivou, i uz nadu u fer suđenje i igru, neka bolja ekipa pobijedi (a to je naravno Bayern
). Auf gehts Ihr Roten

02.04.1996. Bayern - Barcelona 2:2
16.04.1996. Barcelona - Bayern 1:2
21.10.1998. Bayern - Barcelona 1:0
04.11.1998. Barcelona - Bayern 1:2
08.04.2009. Barcelona - Bayern 4:0
14.04.2009. Bayern - Barcelona 1:1
Dakle, Bayern u 6 utakmica sa Barcelonom ima 3 pobjede, 2 neriješena rezultata i 1 poraz. Statistički gledano ovaj dvoboj je već riješen
Ipak, treba biti realan i priznati da je Barcelona najozbiljniji mogući protivnik za Bayern u ovom trenutku, i lično sam se nadao ovom susretu tek u finalu, ali evo već u polufinalu se sastaju ova dva istinska velikana svjetskog fudbala. Bit će zaista teško izbaciti Barcelonu iz ovog takmičenja, ali ako neka ekipa to može u ovom trenutku onda je to sigurno Bayern. Naravno, Barca ima Messi-ja kojeg je praktično nemoguće neutralisati cijelih 90+ minuta, ali to je izuzetak sa kojim se mora pomiriti svaka ekipa koja igra sa Barcelonom. Njihovi ostali igrači jesu zaista vrhunski (naročito vezni red), ali isto važi i za Bayern koji ima perfektno uigranu ekipu, željnu pobjeda, a naročito titule u Ligi Prvaka. Bayern u top formi apsolutno je u stanju pobijediti bilo kojeg protivnika u dvije utakmice, pa i Barcelonu. Mislim da je utakmica između Bayerna i Barcelone u ovom trenutku dvoboj dva tima na potpuno istom kvalitativnom nivou, i uz nadu u fer suđenje i igru, neka bolja ekipa pobijedi (a to je naravno Bayern
- skenderija04
#5094 Re: FC Bayern Munchen
@BHF Manijak
1996 u Minhenu po snijegu 1-1 a Bayern dobio 1-2 u Barceloni. Zabio ga onaj marcel Witachak valjda se tako pise. Bila je srijeda a u subotu johan dobio otkaz.
p.s. Evo greske. 2-2 u prvoj. Znam da je Oscar garia zabio za Barcu. Na revansu sam bio
1996 u Minhenu po snijegu 1-1 a Bayern dobio 1-2 u Barceloni. Zabio ga onaj marcel Witachak valjda se tako pise. Bila je srijeda a u subotu johan dobio otkaz.
p.s. Evo greske. 2-2 u prvoj. Znam da je Oscar garia zabio za Barcu. Na revansu sam bio
Last edited by skenderija04 on 12/04/2013 22:07, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#5095 Re: FC Bayern Munchen
Izjavio je Hajkens da neće traziti pomoć Pepa(ima izjava na stranici iza).Ne znam kako poznaje,ali mislim da nije slagao ako je to rekao.Ko će znatala7 wrote:PepBHF_Manijak wrote:Citam bas ove iozjave iz Bayerna kako Heynckess odlicno poznaje Barcelonu, a po cemu to?! Mislim jest bio trener u Spaniji, ali po cemu ostalom toliko zna o Barci?!
-
LSD
#5096 Re: FC Bayern Munchen
Jupp je vjerovatno najpodcjenjeniji trener u svijetu trenutno, nije neka trenerska "zvijezda" kao Mourinho ili Pep, nije atraktivan medijima...cak ga pojedini švapski mediji podcijenjuju....a lik je vrhunski trener.skenderija04 wrote:Nikad nisam vidio boljeg trenera a da mu toliko skacu `po glavi. Ovo pitanje je bilo totalno neumjesno i nepotrebno. Sjecam ga se dok je trenirao Ath Club de Bilbao. Kakav je to fudbal bio! Nakon toga R.Madrid...Liga sampiona osvojena nakon 32 godine a novinari trenera zovu "rumenko sa mrezastim cipelama" Strasno. I treba im Mourinho da im razvaljuje supak. Ja bi sutra potpisao da ovakav star preuzme Barcelonu sljedece godine. Ne znam zasto ali ovaj covjek mi je uvijek bio drag i simpatican. A ako osvoji ligu sampiona neka se zapitaju zasto je Heynkes toliko medijski zapostavljen. Valjda zivimo u vrijeme gdje se image cijeni vise od djela.MOSALJOZE wrote:''Da li ću zvati Pepa? Molim vas, poštujte moj rad. Nikada nisam nikoga zvao da mi pomogne u pripremi utakmice. Niko mi nije potreban“, rekao je Heynckes.
Sto se tice utakmice, 50-50. Ako gledamo istoriju nisam optimista. Bayern je za Barcelonu uvijek bio pocetak i kraj. 1996 Bayern je zatvorio eru Cruyffa sa onim izbacivanjem u kupu UEFA. 2008 je bio pocetak Guardioline ere. Pobjeda protiv Bayerna je ustvari bila predstavljanje jedne ekipe svijetu. Ako slijedimo niz na redu je ispadanje. Bude sta bude svo postovanje velikom Bayernu i da gledamo dvije prave utakmice.
I ja bih potpisao da vec sutra preuzme Barcu, jer se radi o temeljitom strucnjaku...možda nije fudbalski fanatik/hard worker kao Pep koji se 24 sata posveti fudbalu, trenerskom poslu i svom timu....ali covjek je dosta stariji, pa je i to razumljivo.
Što se tice tekme, po meni Bayern je blagi favorit (možda 55/45 jer Barca je Barca koja ima svoje adute u Messiju, Iniesti i kompaniji)...bavarci su zreo tim za titule, a Boga mi i za buduce dominacije ako uzmu titulu i skinu tu šuhvu zvanu "poraženi u finalima" sa sebe....i nece mi biti toliko krivo ako izbace Barcu koju simpatišem
Ako prođu dalje, ocekujem onda švapsko finale sa BVB (koju pravo gotivim zbog igre i pristupa fudbalu)...pa neka onda bude opšta švapska koljana.
I ako Bayern uzme titulu LP ove godine, ne znam šta ce Guardiola raditi kasnije
- MOSALJOZE
#5097 Re: FC Bayern Munchen
Bravo na objektivnosti,neka bolji tim pobjedi.skenderija04 wrote:Nikad nisam vidio boljeg trenera a da mu toliko skacu `po glavi. Ovo pitanje je bilo totalno neumjesno i nepotrebno. Sjecam ga se dok je trenirao Ath Club de Bilbao. Kakav je to fudbal bio! Nakon toga R.Madrid...Liga sampiona osvojena nakon 32 godine a novinari trenera zovu "rumenko sa mrezastim cipelama" Strasno. I treba im Mourinho da im razvaljuje supak. Ja bi sutra potpisao da ovakav star preuzme Barcelonu sljedece godine. Ne znam zasto ali ovaj covjek mi je uvijek bio drag i simpatican. A ako osvoji ligu sampiona neka se zapitaju zasto je Heynkes toliko medijski zapostavljen. Valjda zivimo u vrijeme gdje se image cijeni vise od djela.MOSALJOZE wrote:''Da li ću zvati Pepa? Molim vas, poštujte moj rad. Nikada nisam nikoga zvao da mi pomogne u pripremi utakmice. Niko mi nije potreban“, rekao je Heynckes.
- DonVito
#5098 Re: FC Bayern Munchen
Uz posteno sudjenje Bayern ide dalje.
- BHF_Manijak
#5099 Re: FC Bayern Munchen
Ma znam da je ono kao Bayern imao los rezultat, pa se vadio, Znaci ipak se radilo o gostujucoj pobjedi.skenderija04 wrote:@BHF Manijak
http://www.youtube.com/watch?v=yarzzGEkd3k
A sjeca li se ko ovoga? Kao da je juer bilo majkemi!
http://www.youtube.com/watch?v=XTG0v_cRoRI
- Partijaner
#5100 Re: FC Bayern Munchen
Giovane Elber, koji je to napadac bio, kad se sjetim onog njegovog gola kod korner linije, jednostavno masina, lijepa vremena.