FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Partijaner

#4501 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Nemoj tako za Mullera, to je nas igrac, ne bih njega dao za 100 Robbena, mozda ne zna driblat ali je inteligentan i zahvalan igrac, jebo ga , ti bi sve na prodaju. :mrgreen:
citadela

#4502 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

pospanko2 wrote:
Je li vama ikako jasno kako Van Buyten može živjeti od igranja fudbala :D
Nikad. :lol:

U sustini svi mi ovdje govorimo isto -ova generacija ima neupitan kvalitet, ali glava, psiha su najveci problem. U kljucnim trenucima nemaju muda, nemaju igrace koji ce da povedu tim kad nista ne ide, neamaju istinske vodje. Nemaju mnogo toga sto je nekada krasilo Bayern. Ovdje ne treba mijenjati kadar, samo se treba desiti promjena u glavama igraca, izbiti im luzerski mentalitet. Ovaj tim sa ovom kvalitetom bi sa jednim igracem tipa Kahna ili Effenberga, koji bi bio istinski vodja, gazio Evropom zajedno s Barcom. Ali sta bi bilo kad bi bilo...

Kad spomenuste Kahna... Upravo nam ono fali. :( Na stranu kvalitet i sigurnost u odbrani. Onaj temperament, istinski vodja...

U ovom timu Bayerna samo dva covjeka su me dojmila na psihickom planu: Alaba i Neuer. U polufinalu LP, na Santiago Bernabeu Alaba, koji je prakticno prvu sezonu u prvom timu, sa mudima do poda uzima loptu i gadja mirno kao da ima stotine takvih utakmica iza sebe. Neuer u finalu s Celzijem suta penal, kad drugi odbijaju - novajlija u timu, sa kritikama na ledjima od nekih navijaca Bayerna.
pospanko2

#4503 Re: FC Bayern Munchen

Post by pospanko2 »

Partijaner wrote:Nemoj tako za Mullera, to je nas igrac, ne bih njega dao za 100 Robbena, mozda ne zna driblat ali je inteligentan i zahvalan igrac, jebo ga , ti bi sve na prodaju. :mrgreen:
Od svjetskog prvenstva u Africi živi na toj slavi :D

Meni je, iskreno, posmotan igrač za prvih 11... slabo je građen, a nije ni neki tehničar. Slažem se da je inteligentan, to donekle pokriva njegovu prosječnost.
pospanko2

#4504 Re: FC Bayern Munchen

Post by pospanko2 »

citadela wrote:
pospanko2 wrote:
Nikad. :lol:

U sustini svi mi ovdje govorimo isto -ova generacija ima neupitan kvalitet, ali glava, psiha su najveci problem. U kljucnim trenucima nemaju muda, nemaju igrace koji ce da povedu tim kad nista ne ide, neamaju istinske vodje. Nemaju mnogo toga sto je nekada krasilo Bayern. Ovdje ne treba mijenjati kadar, samo se treba desiti promjena u glavama igraca, izbiti im luzerski mentalitet. Ovaj tim sa ovom kvalitetom bi sa jednim igracem tipa Kahna ili Effenberga, koji bi bio istinski vodja, gazio Evropom zajedno s Barcom. Ali sta bi bilo kad bi bilo...

Kad spomenuste Kahna... Upravo nam ono fali. :( Na stranu kvalitet i sigurnost u odbrani. Onaj temperament, istinski vodja...

U ovom timu Bayerna samo dva covjeka su me dojmila na psihickom planu: Alaba i Neuer. U polufinalu LP, na Santiago Bernabeu Alaba, koji je prakticno prvu sezonu u prvom timu, sa mudima do poda uzima loptu i gadja mirno kao da ima stotine takvih utakmica iza sebe. Neuer u finalu s Celzijem suta penal, kad drugi odbijaju - novajlija u timu, sa kritikama na ledjima od nekih navijaca Bayerna.
Mislim da se to ne može nikome u glavu usaditi, ili imaš to ili nemaš u sebi. Pogledaj Alabu: bez iskustva, igra za prosječnu Austriju, ali je momak u glavi jak kao beton. Ono do sada nisam još vidio. Možda Iker kad je počinjao braniti da me podsjeća na njega.

Neuer je priča za sebe. Nijemac 100%, kao i Švajni i Lahm :)

Sve u svemu, fali im ono MIA SAN MIA u glavi i to bi bilo dovoljno :sax:
citadela

#4505 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

pospanko2 wrote:
Muller je još jedan od igrača kojem se treba zahvaliti i prodati. On nije klasa za tim kao što je Bayern :)
Image
missko

#4506 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

pospanko2 wrote:
PILJA wrote:
Partijaner wrote:To sto nam fali malo da osvojimo zove se sreca, dominiras protiv Manche 99 i popusis ga, tako protiv Intera i Chelsija isto.
ma milito i covjek odbrane zvani bujten,.ma daj nije to sreca
Pa Buyten je zabio bruku golova koji su donijeli Bayernu bruku bodova, i sinoc je tako bilo. Da nije Buytena ne bi bilo ni Riberya u Bayernu garant. Kad se Bilal kurcio i navaljivao da ga puste u Real, jedini koji je s njim mogao pricati je bio Buyten, druzili se jer je jedino on znao Francuski. Znaci dok je Ribery glavni igrac Bayerna i Buyten ce biti tu.
pospanko2

#4507 Re: FC Bayern Munchen

Post by pospanko2 »

Je li vama ikako jasno kako Van Buyten može živjeti od igranja fudbala :D[/quote]
Pa Buyten je zabio bruku golova koji su donijeli Bayernu bruku bodova, i sinoc je tako bilo. Da nije Buytena ne bi bilo ni Riberya u Bayernu garant. Kad se Bilal kurcio i navaljivao da ga puste u Real, jedini koji je s njim mogao pricati je bio Buyten, druzili se jer je jedino on znao Francuski. Znaci dok je Ribery glavni igrac Bayerna i Buyten ce biti tu.[/quote]

Zabio je manje, u svakom slučaju, nego što je primio.
Za ovo drugo nemam riječi, nisu igrači tu da jedan drugog zadržavaju u ekipi, već da igraju fudbal. Ako Buytena i poslije ove sezone ostave, onda je ova uprava pukla totalno.
Take-Two

#4508 Re: FC Bayern Munchen

Post by Take-Two »

Muller dijete Bayerna,prije ce Ribery dobiti nogu nego on...

T44,Luiz Gustavo,Buyten,Robben,Rafinha,to so uljezi sledece sezone :lol:
BHF_Manijak

#4509 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Muller je extra igrac vjeruj mi,p ravi radilica na terenu, da je Bayernu vise Mullera a manje Robbena bili bi jos jaci!

Ima genijalnih momenata kao ona peta protiv Arsenala. Trci, radi, zabija i asistira - od njega dosta! On mozda nema tehniku Riberya ili Ronalda, ali je vrijeda i zahvalan igrac, koji maksimalno koristi svaku sansu!
pospanko2

#4510 Re: FC Bayern Munchen

Post by pospanko2 »

Take-Two wrote:Muller dijete Bayerna,prije ce Ribery dobiti nogu nego on...

T44,Luiz Gustavo,Buyten,Robben,Rafinha,to so uljezi sledece sezone :lol:
Ovo izgleda ko porodica, sve neka djeca :D
pospanko2

#4511 Re: FC Bayern Munchen

Post by pospanko2 »

BHF_Manijak wrote:Muller je extra igrac vjeruj mi,p ravi radilica na terenu, da je Bayernu vise Mullera a manje Robbena bili bi jos jaci!

Ima genijalnih momenata kao ona peta protiv Arsenala. Trci, radi, zabija i asistira - od njega dosta! On mozda nema tehniku Riberya ili Ronalda, ali je vrijeda i zahvalan igrac, koji maksimalno koristi svaku sansu!
Dobar jeste, ne kažem da nije, ali da je klasa bez koje se ne može, to vala nije. Prošle sezone je bio pred odlaskom, pa se nešto ušutiše...
Basler

#4512 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

pospanko2 wrote:
Partijaner wrote:Nemoj tako za Mullera, to je nas igrac, ne bih njega dao za 100 Robbena, mozda ne zna driblat ali je inteligentan i zahvalan igrac, jebo ga , ti bi sve na prodaju. :mrgreen:
druže pospanko, šta je sa ove sezone?

neka buytonje, voli on zebre. :-D
http://www.youtube.com/watch?v=fUeRjRQz7ws
Basler

#4513 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

pospanko2 wrote: Prošle sezone je bio pred odlaskom, pa se nešto ušutiše...
neki dokaz, link..?

ne mogu da vjerujem da ovo čitam.
Basler

#4514 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

i još da spomenem (pošto ste mi nostalgični) za te tkz. mudonje iliti istinske vođe.
njih je sve manje, ne samo u njemačkom fudbalu.

s tim se morate što prije pomiriti i biće vam lakše. :D

bayern je prije bio više radnička ekipa sa velikim karakterom (jer ko bi se vratio nakon samo dvije godine i tragičnog izgubljenog finala protiv scuma i istrajati do kraja gdje su smogli snage da podignu klempu protiv uveliko žilavog protivnika).

danas su to više dame, šminkeri i manekeni. ali šta da se radi, takva vremena /generacija nadošla.

sreća jeste bitan faktor, ali bilo bi pogubno ako ova generacija opravda epitet luzera (što u klubu, što u elfu).
MOSALJOZE

#4515 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Uli Hoeneß: "O Robben-u i njegovoj budućnosti odlučuje samo Guardiola. U narednih 6-8 sedmica ćemo sve o Robben-u znati. Da se samo ja pitam - onda bi Arjen 100% i dalje nosio Bavarski crveni dres! Znate, kod nas u Bayern-u se ne zaboravljaju igrači koji uvjek 100% daju od sebe, čak i 120% na treninzima, nikad ne kasne, uvjek vjerni klubu i navijačima, iako njega ne vole svi. Za mene je Arjen vječiti Bavarac!"
pospanko2

#4516 Re: FC Bayern Munchen

Post by pospanko2 »

Basler wrote:
pospanko2 wrote:
druže pospanko, šta je sa ove sezone?

neka buytonje, voli on zebre. :-D
http://www.youtube.com/watch?v=fUeRjRQz7ws
Tu i tamo, ništa posebno.

Ma ja, zbog toga ga treba ostaviti :D
MOSALJOZE

#4517 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Image
malo dominacije i tako to 8-)
pospanko2

#4518 Re: FC Bayern Munchen

Post by pospanko2 »

Basler wrote:
neki dokaz, link..?

Hoćeš u sudu ovjereno? :D

Pričalo se jer je bio nezadovoljan statusom u ekipi.
MOSALJOZE

#4519 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

pospanko2 wrote:
Basler wrote:
neki dokaz, link..?

Pa normalno da je bio pred odlaskom.Upropastio je čitavu sezonu.Navijači ga nisu željeli,vjerujem i da uprava nije bila oduševljena.Robben jest dobar igrač puno je pomogao bajernu prošle sezone ali bogami više odmogao
Basler

#4520 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

pospanko2 wrote: Tu i tamo, ništa posebno.
Ma ja, 12 golova 11 assista. ništa posebno.

Za vBuytena se šalim, ali ima tu nešto. 8-)

Nekad davno sam predvidio da će Butt zabiti gol Juvetu ( i to se desi) jer sam negdje čačko i vidio da je još u dresu levera ili čak hsv to isto uradio.
malo gatanja. :-D
missko

#4521 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

MOSALJOZE wrote:Uli Hoeneß: "O Robben-u i njegovoj budućnosti odlučuje samo Guardiola. U narednih 6-8 sedmica ćemo sve o Robben-u znati. Da se samo ja pitam - onda bi Arjen 100% i dalje nosio Bavarski crveni dres! Znate, kod nas u Bayern-u se ne zaboravljaju igrači koji uvjek 100% daju od sebe, čak i 120% na treninzima, nikad ne kasne, uvjek vjerni klubu i navijačima, iako njega ne vole svi. Za mene je Arjen vječiti Bavarac!"
Ulijeve rijeci moras nauciti ciatati izmedju redova.
Ovo gore navedeno znaci sigurni odlazak Robena, ovako je govorio i za Bracu kad je isao u Juve. Braco je bio vjecito povrijedzen i na izmaku godina a Uli je rekao Braco je prijatelj kluba i Minhen je njegov dom i izasli smo mu u susret da uradi jos jedan vrijedan transfer prije kraja karijere.
Jednostavno nece da igracima da osjecaj da su odbaceni.
Basler

#4522 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

pospanko2 wrote:

Ništa bez pečata.

Image

@MOSALJOZE, pričamo o mulleru. :-D

Muller ostaje vječno u Bayernu, a to što se priča ili pričalo ne pije vode.

Ebiga, pospanko, moraš loma poznavati neke stvari a ne vjerovati svakom članku što Bild objavi. :D
MOSALJOZE

#4523 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Ma znam,nego nadjoh ovu izjavu pa da postavim
Basler

#4524 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

missko wrote: Ovo gore navedeno znaci sigurni odlazak Robena, ovako je govorio i za Bracu kad je isao u Juve. Braco je bio vjecito povrijedzen i na izmaku godina a Uli je rekao Braco je prijatelj kluba i Minhen je njegov dom i izasli smo mu u susret da uradi jos jedan vrijedan transfer prije kraja karijere.
tako je bruda. :razz:

ti meni ovdje ispadneš kao vrsni poznavalac scene u minĆenu. :D
malo me to začudi, pošto vidjeh da si scumovac. :D
missko

#4525 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Basler wrote:
missko wrote: Ovo gore navedeno znaci sigurni odlazak Robena, ovako je govorio i za Bracu kad je isao u Juve. Braco je bio vjecito povrijedzen i na izmaku godina a Uli je rekao Braco je prijatelj kluba i Minhen je njegov dom i izasli smo mu u susret da uradi jos jedan vrijedan transfer prije kraja karijere.
tako je bruda. :razz:

ti meni ovdje ispadneš kao vrsni poznavalac scene u minĆenu. :D
malo me to začudi, pošto vidjeh da si scumovac. :D
Neprijatelja moras upoznati :D
Post Reply