FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
T-Rexx

#3276 Re: FC Bayern Munchen

Post by T-Rexx »

Prije par dana sam prolazio pored Alijanz Arene. :)
dinobjelave

#3277 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinobjelave »

Neznam kako neko ko nije rođen u minhenu i nije totalno asimiliran u njemacko društvo može navijati za bayern .zivim u Hamburgu gledao sam Hsv ,veliki stadion arena atmosfera ko u pozoristu.dakle probao sam ništa nula poena.gledam želju jednom ili dvaput u godini,hoće srce da iskoci,cujes grbavicu ,jug divota.dakle neznam kako se neko može loziti na te klubove u zemlji u kojoj je na privremenom radu.da se vratim na bayern ,za ove koji neznamu taj klub je uzrok zla u današnjem fudbalu.zbog njihovog lobiranja i sile reformiran je kup šampiona u ligu.pokusavali su na razne načine zajebati Uefa i formirati ligu europe.na našu sreću odjebali su ih Englezi i spanci jer cijene svoja prvenstva.sad na sve načine onaj papak uli i rumenige pokušavaju sjebati kvalifikacije za europska i svjetska prvenstva,dakle reprezentativni fudbal pokusavaju napraviti turnir manjih zemalja u jednom mjesecu i tako dobiti par ucesnika ep ili sp a da se kao velike nacije direktno kvalifikuju( eurovizija). Prije tekme s cityem placu i žale se kako seik dođe i kupi sve sto valja,kako nemogu konkurisati itd.pa kako su oni nastali,poznato je svima koji prate bundesligu kako su oni postali supersampioni .kupovinom igrača iz drugih klubova,čim se neki klub podigne i postane im prijetnja oni mu kupe najboljeg igrača ,a sad kukaju na sve nacine protiv arapa.oni na silu žele postati brend van njemačke zato su i trehnuli 40 miliona za onog levata,kažem levata jer frajer nevrijedi te pare.kod njih dođe igrač kad mu sve druge solucije propadnu( roben,riberi) eto mogu još al dosta je i ovo da se malo sazna sta je bayern.o njihovim navijačima netreba trošiti rijeci jer ih ni nemaju.na trebini se pije šampanjac
Nogatrans

#3278 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

dinobjelave wrote:Neznam kako neko ko nije rođen u minhenu i nije totalno asimiliran u njemacko društvo može navijati za bayern .zivim u Hamburgu gledao sam Hsv ,veliki stadion arena atmosfera ko u pozoristu.dakle probao sam ništa nula poena.gledam želju jednom ili dvaput u godini,hoće srce da iskoci,cujes grbavicu ,jug divota.dakle neznam kako se neko može loziti na te klubove u zemlji u kojoj je na privremenom radu.da se vratim na bayern ,za ove koji neznamu taj klub je uzrok zla u današnjem fudbalu.zbog njihovog lobiranja i sile reformiran je kup šampiona u ligu.pokusavali su na razne načine zajebati Uefa i formirati ligu europe.na našu sreću odjebali su ih Englezi i spanci jer cijene svoja prvenstva.sad na sve načine onaj papak uli i rumenige pokušavaju sjebati kvalifikacije za europska i svjetska prvenstva,dakle reprezentativni fudbal pokusavaju napraviti turnir manjih zemalja u jednom mjesecu i tako dobiti par ucesnika ep ili sp a da se kao velike nacije direktno kvalifikuju( eurovizija). Prije tekme s cityem placu i žale se kako seik dođe i kupi sve sto valja,kako nemogu konkurisati itd.pa kako su oni nastali,poznato je svima koji prate bundesligu kako su oni postali supersampioni .kupovinom igrača iz drugih klubova,čim se neki klub podigne i postane im prijetnja oni mu kupe najboljeg igrača ,a sad kukaju na sve nacine protiv arapa.oni na silu žele postati brend van njemačke zato su i trehnuli 40 miliona za onog levata,kažem levata jer frajer nevrijedi te pare.kod njih dođe igrač kad mu sve druge solucije propadnu( roben,riberi) eto mogu još al dosta je i ovo da se malo sazna sta je bayern.o njihovim navijačima netreba trošiti rijeci jer ih ni nemaju.na trebini se pije šampanjac

Ovo ti je odgovor zasto ti srce iskace kad si na Grbavici. Inace sva se dijaspora lozi na reprezentaciju i "nase" klubove ,ovisno gdje je ko rodjen. Dok npr ovdje neces naci na tolike velike simpatije reprezentacije a i samih klubova.
veella

#3279 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

dinobjelave wrote:Neznam kako neko ko nije rođen u minhenu i nije totalno asimiliran u njemacko društvo može navijati za bayern .zivim u Hamburgu gledao sam Hsv ,veliki stadion arena atmosfera ko u pozoristu.dakle probao sam ništa nula poena.gledam želju jednom ili dvaput u godini,hoće srce da iskoci,cujes grbavicu ,jug divota.dakle neznam kako se neko može loziti na te klubove u zemlji u kojoj je na privremenom radu.da se vratim na bayern ,za ove koji neznamu taj klub je uzrok zla u današnjem fudbalu.zbog njihovog lobiranja i sile reformiran je kup šampiona u ligu.pokusavali su na razne načine zajebati Uefa i formirati ligu europe.na našu sreću odjebali su ih Englezi i spanci jer cijene svoja prvenstva.sad na sve načine onaj papak uli i rumenige pokušavaju sjebati kvalifikacije za europska i svjetska prvenstva,dakle reprezentativni fudbal pokusavaju napraviti turnir manjih zemalja u jednom mjesecu i tako dobiti par ucesnika ep ili sp a da se kao velike nacije direktno kvalifikuju( eurovizija). Prije tekme s cityem placu i žale se kako seik dođe i kupi sve sto valja,kako nemogu konkurisati itd.pa kako su oni nastali,poznato je svima koji prate bundesligu kako su oni postali supersampioni .kupovinom igrača iz drugih klubova,čim se neki klub podigne i postane im prijetnja oni mu kupe najboljeg igrača ,a sad kukaju na sve nacine protiv arapa.oni na silu žele postati brend van njemačke zato su i trehnuli 40 miliona za onog levata,kažem levata jer frajer nevrijedi te pare.kod njih dođe igrač kad mu sve druge solucije propadnu( roben,riberi) eto mogu još al dosta je i ovo da se malo sazna sta je bayern.o njihovim navijačima netreba trošiti rijeci jer ih ni nemaju.na trebini se pije šampanjac
Mudro zboris :mrgreen: :thumbup:
mO k3

#3280 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

simonese wrote:
Bosanski_kralj wrote:
mukyze wrote:cini mi se da niko nije spomenuo da je ogroman broj Bosanaca i Hercegovaca poceo navijati za BM zbog Salihamidzica...
Jedan od glavnih razloga zašto Bayern ima dosta "navijača" u BiH.

Moje prve (klupske) utakmice koje sam gledao bile su dueli Barcelone-Bayerna-Uniteda u gruponoj fazi LP. Salihamidžić samo došao u Bayern i jedino sam njega u tim duelima od igrača znao. :D I za koga drugog navijati nego za našeg čovjeka. Od tada sam počeo malo detaljnije se zanimati za taj klub i to preraste u dugotrajno simpatisanje istog.

P.S. Ovo dijaspore što poznajem uglavnom ne navijaju za Bayern, već su popularniji Šalke i Dortmund.
ovo dijaspore sto ja poznajem uglavnom navija za klub iz grada u kojem i zive(naravno ako ih uopste zanima fudbal :mrgreen: )
bas tako

Pravi klubovi imaju i prave,iskrene navijache kao sto su Schalke,HSV,1.FCN,St.Pauli,Mönchengladbach itd
U njemackoj nema nesto izmedju, ili si za bajern ili protiv ,osim kada se igra internacionalno

Bayern kotz :D
Jokericious

#3281 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jokericious »

Bravo care. :lol: :thumbup: Inace Bayern niko u Njemackoj ne voli, sem njihovih navijaca.
ledeni_caj

#3282 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

To je, inace, cudo u svijetu fudbala. :lol:
sonic_leute

#3283 Re: FC Bayern Munchen

Post by sonic_leute »

sačuvao sam ovaj post kako bih kasnije uz odgovarajuću literaturu analizirao tvoje mentalno zdravlje s obzirom da je ovo vrlo zanimljiv slučaj. preporučujem da se javiš najbližoj zdravstvenoj ustanovi radi posmatranja i liječenja.
Jokericious

#3284 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jokericious »

sonic_leute wrote:sačuvao sam ovaj post kako bih kasnije uz odgovarajuću literaturu analizirao tvoje mentalno zdravlje s obzirom da je ovo vrlo zanimljiv slučaj. preporučujem da se javiš najbližoj zdravstvenoj ustanovi radi posmatranja i liječenja.
Prijavljen si zbog vrijedjanja.
ledeni_caj

#3285 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Image
simonese

#3286 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

CollegeGunner wrote:
sonic_leute wrote:sačuvao sam ovaj post kako bih kasnije uz odgovarajuću literaturu analizirao tvoje mentalno zdravlje s obzirom da je ovo vrlo zanimljiv slučaj. preporučujem da se javiš najbližoj zdravstvenoj ustanovi radi posmatranja i liječenja.
Prijavljen si zbog vrijedjanja.
a ti si klocko svoje vrste,vec sam zaradio ban zbog tebe ali ne zalim,ponovo cu ako treba

popisam se na bete i tvoju prosrbsku Britaniju
simonese

#3287 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

i sta sad,Minkenska Shikeria,Champanier und Koskeria :thumbup:
Jokericious

#3288 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jokericious »

simonese wrote:
a ti si klocko svoje vrste,vec sam zaradio ban zbog tebe ali ne zalim,ponovo cu ako treba

popisam se na bete i tvoju prosrbsku Britaniju
Normalno da si dobio kad ne znas diskutovati. I izgleda da jos nisi naucio. Prijavljen.
ledeni_caj

#3289 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Dodjete tu pljujete i provocirate pa kad vas neko posalje tamo gdje treba onda kuknjava i plac. Ima u raji naziv za takve. :D :lol: :lol:
BHF_Manijak

#3290 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

ledeni_caj wrote:Dodjete tu pljujete i provocirate pa kad vas neko posalje tamo gdje treba onda kuknjava i plac. Ima u raji naziv za takve. :D :lol: :lol:
Ma stipu ga ba, trolcic obicni koji cinkari raju po forumu i prijavljuje (i kad se njemu niko ne obraca!!!), balavac jedan kojem je svaka za samara. Koje ono bijase 94-95 godiste, tako nesto!
Jokericious

#3291 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jokericious »

Stvarno nemam komentara na te gluposti koje pisete. Vasi jarani Bayernovci vrijedjaju ovdje neistomisljenike. Ja cak nisam bio ni ukljucen u raspravu.

Ma vozdra.
Charuga
Globalni moderator

#3292 Re: FC Bayern Munchen

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje”
» sonic_leute
» simonese

14 dana

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje”
» CollegeGunner

14 dana
MeanMachine

#3293 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

CollegeGunner wrote:Stvarno nemam komentara na te gluposti koje pisete. Vasi jarani Bayernovci vrijedjaju ovdje neistomisljenike. Ja cak nisam bio ni ukljucen u raspravu.

Ma vozdra.
Kad bi ti i tebi slični provokatori shvatili ozbiljno ovaj boldirani dio tvog posta i zaobišli ovu temu na forumu bilo bi mnogo ljepše i lakše voditi neku konstruktivnu diskusiju na ovoj temi. Potpuno mi je nejasno koji je cilj stalnog ulijetanja na ovu (ili bilo koju temu foruma) sa nekakvim provokacijama, bez ikakve forme, sadržaja ili potkrijepljenosti argumentima :-)

Što se tiče keširanja novca za transfere, bez obzira da li se to nekom sviđa ili ne, da li to neko vjeruje ili ne, Bayern ima tzv. "Festgeldkonto" na kojem u svakom trenutku (osim neposredno nakon većih transfera) ima raspoloživo najmanje 100 miliona eura, i sa tog računa se finansiraju svi transferi (pa i famoznih 40 miliona eura za Martineza). Uprava Bayerna ima "zlatno" pravilo da se ni jedan euro (ranije njemačka marka) kredita neće dići sa banke da bi se finansirao neki transfer. To se isključivo mora realizovati iz novca na računu kluba. Otplata stadiona je već nešto drugo, to se realizuje pomoću kredita, jer čak i za veliki Bayern gradnja vrhunskog stadiona, a pri tome još i u jednom od najskupljih gradova na svijetu kada su u pitanju cijene zemljišta i nekretnina, ne može se završiti bez kreditnog zaduženja. Otplata Allianz Arene prema posljednjem izvještaju uprave Bayerna trebala bi biti završena u narednih 5 - 6 godina ( u zavisnosti i od priliva sredstava iz sponzorskih ugovora), nakon čega Bayern neće imati više nikakvih dugovanja te će u tom trenutku vjerovatno postati najbogatiji fudbalski klub na svijetu (ne uzimajući u obzir klubove koji su privatno vlasništvo raznih milijardera, ali to je opet priča za sebe...). Ovakva vrsta finansijske nezavisnosti i stabilnosti kakvu ima Bayern samo je još jedan od razloga za radost navijača ovog kluba :thumbup:

Pominjala se i nekonkurentnost Bundeslige sa ostalim "ligama petice". Tu se mogu djelimično složiti sa iznesenim mišljenjem kada je riječ o poređenju sa Primerom i Premier League, jer Bundesliga jeste kaskala za ovim dvjema ligama u proteklom periodu (francuska i italijanska liga su po mom mišljenju trenutno ipak manje kvalitetne od Bundeslige). Razlog za slabije rezultate Bundeslige u odnosu na špansu i englesku ligu u proteklim godinama je prije svega to što je jedini Bayern u evropskim takmičenjima dostojno predstavljao Bundesligu i skupljao poene za UEFA-inu rang listu, dok su ostali klubovi redovno ispadali iz evropskih takmičenja u ranim fazama, izuzev pojedinih sporadočnih izuzetaka. Međutim, stvari se u neposrednoj prošlosti mijenjanju nabolje za Bundesligu, dovoljno je samo analizirati rezultate evropskih fudbalskih takmičenja ove sezone: Bayern, Schalke i Dortmund su u osmini finala Lige Prvaka (i to svi kao pobjednici svojih grupa), dok su u Euro Ligi Hannover, Gladbach, Leverkusen i Stuttgart prošli u šesnaestinu finala. Nije samo bitan broj plasiranih klubova već i način igre i povremena dominacija nad protivnicima u pojedinim utakmicama koja po meni već pokazuje određeni trend u razvoju Bundeslige. Ipak, ostaje da se vidi kako će to sve izgledati za koju godinu, za sada Bundesligu dobro ide u Evropi :thumbup:
ultima_palabra

#3294 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

Ok ako je tako, vjerujem da pratite Bayern više od mene :thumbup: Samo meni to ide protiv ekonomske logike, ali vjerovatno su neki drugi principi u pitanju.
MeanMachine

#3295 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

ultima_palabra wrote:Ok ako je tako, vjerujem da pratite Bayern više od mene :thumbup: Samo meni to ide protiv ekonomske logike, ali vjerovatno su neki drugi principi u pitanju.
Uprava Bayerna podatak o ovom računu za transfere uvijek navodi sa najviše ponosa kada iznosi brojke o finansijskom poslovanju kluba jer je taj novac stvoren vlastitom snagom kluba i zaista vrhunskim vođenjem od strane uprave. Inače je rukovodstvo Bayerna u vidu Höneßa, Rummenigea i Hopfnera (ranije i Beckenbauera dok je bio predsjednik) glavni kreator snage ovog kluba, bez obzira da li ih neko simpatiše kao ličnosti ili ne. Njihove menadžerske sposobnosti su neupitno fantastične i mislim da svaki ozbiljniji fudbalski klub može samo poželjeti da ima upravu kakvu već nekoliko decenija ima Bayern.

S druge strane, meni više protiv ekonomske logike ide poslovanje jednog Chelsea-ja, City-ja, ili evo PSG-a kao najnovijeg i najdrastičnijeg primjera vještačkog stvaranja "velikih" klubova "preko noći". Svako ima naravno pravo na svoje mišljenje o ovim pojavama i to svakako poštujem, ali meni je ipak draži model ozbiljnog i stabilnog poslovanja Bayerna od vještačkih modela poslovanja Chelsea-ja, City-ja, PSG-a, Malage,...Auf gehts Ihr Roten :thumbup:
Muhamed Đakmić

#3296 Re: FC Bayern Munchen

Post by Muhamed Đakmić »

Samo bih ja rekao da se City značajno razlikuje od ovih ostalih, jer ima potencijal da postane profitabilan klub i jednog dana kad se gazde povuku, s druge strane, ako recimo Abramovich odluči da mu je dosta ode Chelsea na smetljište historije
BHF_Manijak

#3297 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Po kojoj logici? Mislim da realno gledajuci Chelsea je i prije Abramovica bio solidan klub u engleskoj za razliku od Citya. Vise igre u Evropi, jaci kadar, vise navijaca itd...
MOSALJOZE

#3298 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

MeanMachine

#3299 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

MOSALJOZE wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/hitzfe ... /121230062 al ga i on pretjera
Pa dobro sad, čovjeka očigledno malo ponijela emotivna povezanost sa Bayernom, treba i to razumjeti :mrgreen:

Dobro, šalu na stranu, Bayern ove sezone zaista ima impresivan kadar, naročito u širini, na nekim pozicijama su možda i bolje postavljeni od drugih evropskih ekipa, međutim da su najbolji nisam baš siguran. I pored toga mislim da u ovom trenutku nema puno ekipa koji su ozbiljna prijetnja Bayernu kada svi igrači igraju na max. svojih mogućnosti :thumbup:
dinobjelave

#3300 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinobjelave »

Vozdra raja.evo neki su me prozivali pa samo kratko da odgovorim.dakle pokušavao sam se aktivnije uključiti pratiti Hsv ,živim tu( pogotovo dok je sergej igrao), nema šansi .zeljo se voli sve drugo je na silu.prica da sam u dijaspori pa zbog toga sam emotivan nestoji,pratim želju ,svaku tekmu bilo na netu bilo na radiju.nemam ništa protiv " navijača " bayerna .da se vratim na temu.bayern je naj stabilniji jedan od najbogatijih klubova svijeta,ne zaduzuju se,troše svoje pare,e sad kako je bayern postao to sto jeste.evo da priblizim sjetimo se crvene zvezde,eto to je bayern.kupovali su igrače iz drugih klubova,Audi im je sponzor,prije bio Opel ( sta je Audi znamo svi) ,dakle sta je sporno.grade klub već godinama ali zašto se bune kad neki seik kupi City to je isti sistem koji su oni uradili prije trideset godina,na silu kupovinom igraca su postali to sto jesu.zasto kad su frajeri i bore se za ravnopravnost u fudbalu neodjebu sponzore nego kao barsa žive od članova .bayern je sila nesporno,uli je napravio klub takvim kakav jeste ali istim novcima kao sto sada seici pokušavaju napraviti psg,ili City ,malagu.on je koristio svabske sponzore Arapi ubacuju svoje pare.ponavljam i volio bih da me demantuju ovi " navijači " bayerna da je za svo zlo u fudbalu kriv bayern.reformu kupa šampiona su izgurali oni( jer im se desavalo da ponekad neuspiju pokupovati sve sto valja i tako izgube titulu), izgubljena titula znaci manji prihod i to je razlog.sad su oni progurali da fudbaler koji se povrijedi na utakmici kvalifikacija ( reprezentacija) njegova zemlja mora platiti odstetu i njegovu placu dok se neoporavi.najnovija je da traže smanjenje reprezentativnih utakmica i igranje turnira plus velike zemlje .konstantno se žale na privatne klubove a rade isto kao i oni,ima još more toga al eto nek me " navijači " demantuju pa da nastavim dalje.i za ovog na koji se nelozi na utakmice reprezentacije bih ,kralju to je vise od igre,to je boj,to je domovina.toplo ti preporucujem da odes na gostovanje kad Bosna igra to se nemoze novcima platiti
Post Reply