FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kennwood

#2676 Re: FC Bayern Munchen

Post by kennwood »

Bayern sad ima prejaku ekipu, poslije Barcelone mozda i najjacu. Evo kakve sad mogucnosti se otvaraju u igri Bayerna.

Mandzo(Gomez, Pizarro)

Ribery(Shaqiri, Müller) Robben(Müller, Shaqiri)

Kroos(Müller,Shaqiri, Schweini)

Schweini(Martinez, Kroos, Gustavo)

Javi Martinez(Gustavo, Tymoschuk, Schweini)

Alaba(Contento, Lahm, Gustavo) Lahm(Rafinha, Martinez)

Badstuber(Boateng, Buyten) Dante(Boateng, Buyten, Martinez)

Neuer(Starke)

Zbilja fantastican izbor igraca sad Bayern ima, na svim pozicijama duplo pokriveni.
Baltazar_khan

#2677 Re: FC Bayern Munchen

Post by Baltazar_khan »

dobro su se sjetile minhenske cicije da malo istresu bogate džepove :oops:
Verocious

#2678 Re: FC Bayern Munchen

Post by Verocious »

Uhh ko bi ocekivao ovakav transfer :shock:

Svaka cast na pojacanju :thumbup:
Partijaner

#2679 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Bayern uz Barcu ima trenutno najaci tim , tu se jos moze dodat Chelsea.
Jedva cekam da ga vidim na djelu i da opravda ove pare.

Mia San Mia !!!
BHF_Manijak

#2680 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

A Bogami ja nesto kontam da lik ne vrijedi ovih 40milki, pa jebote jedan RvP placen 20 i nesto miliona! :mrgreen: Po meni bolje da su klasicng stopera doveli.
Pretjerana cifra, nov vidjet cemo ga na terenu, iskren da budem nisam ga gledo mnogo sem par tekmi.
Jokericious

#2681 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jokericious »

kennwood wrote:Bayern sad ima prejaku ekipu, poslije Barcelone mozda i najjacu.
I opet ce Dortmund biti prvi...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2682 Re: FC Bayern Munchen

Post by Velkoski »

CollegeGunner wrote:
kennwood wrote:Bayern sad ima prejaku ekipu, poslije Barcelone mozda i najjacu.
I opet ce Dortmund biti prvi...
Amin
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2683 Re: FC Bayern Munchen

Post by odesveuhonduras »

BHF_Manijak wrote:A Bogami ja nesto kontam da lik ne vrijedi ovih 40milki, pa jebote jedan RvP placen 20 i nesto miliona! :mrgreen: Po meni bolje da su klasicng stopera doveli.
Pretjerana cifra, nov vidjet cemo ga na terenu, iskren da budem nisam ga gledo mnogo sem par tekmi.
naravno da ne vrijedi, plaćeno toliko samo da se pošalje neka poruka navijačima.. 25-30 miliona plafon plafona
BHF_Manijak

#2684 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:
BHF_Manijak wrote:A Bogami ja nesto kontam da lik ne vrijedi ovih 40milki, pa jebote jedan RvP placen 20 i nesto miliona! :mrgreen: Po meni bolje da su klasicng stopera doveli.
naravno da ne vrijedi, plaćeno toliko samo da se pošalje neka poruka navijačima.. 25-30 miliona plafon plafona
Po meni jos uvijek nedokazan igrac, mislim ono cast Athleticu, ali brate to je jos uvijek drugi razred evropskog fudbala, a da se u repki nesto naigor pa da kazem da ga je ona prodala - vala i nije. Pa ludi Radamel je placen nesto oko te cifre, a straaasan igrac! :mrgreen:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2685 Re: FC Bayern Munchen

Falcao je s neke druge planete :D
citadela

#2686 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

Ja jos ne mogu vjerovati da su pristali da ovoliko izdvoje za Martineza. Fantastican je igrac, najbolji na mjestu zadnjeg veznog, a moze i kao stoper i naprijed u vezi da igra (svidio mi se u ono nesto utakmica sto sam imao prililiku da ga vidim) ali 40 miliona ?

Da li se ja varam ili bi ovo trebao biti najveci-najskuplji Bayernov transfer?
EDIT: sad vidim da je ne samo Bayerna, nego i Bundeslige (ispred Dzeke)... Sta Borussia ucini --da Bayern ovo radi :lol:
Last edited by citadela on 29/08/2012 21:45, edited 1 time in total.
LSD

#2687 Re: FC Bayern Munchen

Post by LSD »

Realno Bayern ga je pretplatio dobrih 15-tak miliona, jer Martinez trenutno vrijedi oko 25 milki....ali znao je Uli šta radi, znao je koliko su ga zacijenili u Bilbaou i opet ga platio....40 miliona sad sigurno ne vrijedi (toliko je iznosila njegova otkupna klauzula), ali mogao bi vrijedi i više od 50 za sezonu-dvije ukoliko dodatno napreduje, što je sasvim realno ocekivati pošto su mu tek 23 godine... radi se o odlicnom igracu koji može igrati na više pozicija.
MeanMachine

#2688 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

citadela wrote:
Ja jos ne mogu vjerovati da su pristali da ovoliko izdvoje za Martineza. Fantastican je igrac, najbolji na mjestu zadnjeg veznog, a moze i kao stoper i naprijed u vezi da igra (svidio mi se u ono nesto utakmica sto sam imao prililiku da ga vidim) ali 40 miliona ? Da li se ja varam ili bi ovo trebao biti najveci-najskuplji Bayernov transfer?
Ne samo Bayernov već najskuplji transfer Bundeslige do sada 8-)
Mislim da je Bayern sa Martinezom dobio fantastičnog igrača koji može igrati na nekoliko pozicija (primarno je naravno riječ o defanzivnom veznom igraču koji bi sa Schweinsteigerom trebao formirati tandem svjetske klase na sredini terena). U njemačkim medijima navode da je određen i broj dresa za Martineza, i to broj 8, sa kojim bi već u nedjelju protiv Stuttgarta mogao da zaigra za Bayern :thumbup: :bih:
ledeni_caj

#2689 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Jebi ga ako je istina da je dio plate otiso za odstetu onda je to ok, 30 je vec Gomez placen.
citadela

#2690 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

LSD wrote:Realno Bayern ga je pretplatio dobrih 15-tak miliona, jer Martinez trenutno vrijedi oko 25 milki....ali znao je Uli šta radi, znao je koliko su ga zacijenili u Bilbaou i opet ga platio....40 miliona sad sigurno ne vrijedi (toliko je iznosila njegova otkupna klauzula), ali mogao bi vrijedi i više od 50 za sezonu-dvije ukoliko dodatno napreduje, što je sasvim realno ocekivati pošto su mu tek 23 godine... radi se o odlicnom igracu koji može igrati na više pozicija.
Mislim da je klauzula o odsteti od 40 miliona bila samo za spanske klubove... A eto ne pustise ga ni Bayernu za manje od toga.
odesveuhonduras

#2691 Re: FC Bayern Munchen

LSD wrote:Realno Bayern ga je pretplatio dobrih 15-tak miliona, jer Martinez trenutno vrijedi oko 25 milki....ali znao je Uli šta radi, znao je koliko su ga zacijenili u Bilbaou i opet ga platio....40 miliona sad sigurno ne vrijedi (toliko je iznosila njegova otkupna klauzula), ali mogao bi vrijedi i više od 50 za sezonu-dvije ukoliko dodatno napreduje, što je sasvim realno ocekivati pošto su mu tek 23 godine... radi se o odlicnom igracu koji može igrati na više pozicija.
ma nema šanse da ikad feninga na njemu zarade što se vrijednosti tiče.. 40 miliona je otkupna klauzula ali u španiji te pare u savez mora donijeti igrač lično i oni to smatraju oporezivim prihodom, tako da je bayern morao platiti još sigurno 15 miliona poreza.

Martinez se odrekao 2 miliona godišnje plate da se transfer ostvari i to opet dođe preko 45 miliona. Nikad niko za njeg toliko više neće platiti, nije to pozicija na terenu za koju se istresaju takve pare često (ili ikad), a vala ne vjerujem ni da će na terenu opravdati tolike pare koliki god da je talent.
odesveuhonduras

#2692 Re: FC Bayern Munchen

citadela wrote:
Mislim da je klauzula o odsteti od 40 miliona bila samo za spanske klubove... A eto ne pustise ga ni Bayernu za manje od toga.
vidio sam negdje da se to spominje ali ne vjerujem da je to tačno... Marttinez je bio u savezu danas i donio te pare, a dobro se sjećam da je barcelona izgubila ronalda jer je inter potegao tu klauzulu. od tad barcelona stavlja astronomske izbose u taj dio ugovora.
Partijaner

#2693 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Hjoj nije covjek ni zaigrao a ono se vec prica kako nece opravdat pare. :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2694 Re: FC Bayern Munchen

Post by Velkoski »

Jes' ba, na menadžeru moraš dat' 250 miliona € za Messija :roll: :D
odesveuhonduras

#2695 Re: FC Bayern Munchen

Partijaner wrote:Hjoj nije covjek ni zaigrao a ono se vec prica kako nece opravdat pare. :-)
pa nije baš da je tri miliona plaćen..

malo je igrača koji vrijede 50 miliona eura, ja lično martineza ne vidim tu nikad.
odesveuhonduras

#2696 Re: FC Bayern Munchen

leet wrote:Jes' ba, na menadžeru moraš dat' 250 miliona € za Messija :roll: :D
ne znam jel ono njemu ili ronaldu milijardu eura stvarni iznos te klauzule, mislim ronaldu
LSD

#2697 Re: FC Bayern Munchen

Post by LSD »

Ne znam hoce opravdati novce uložene u njega, ali je sigurno pojacanje za Bayern - u pravom smislu rijeci...bio bi pojacanja i za Barcu, koja ga je isto tako htjela kupiti, zapravo bio pojacanje za svaki klub na svijetu...Martinez je odlican igrac, reprezentativac Španije, pokazao se kao ponajbolji def. veznjak Primere, afirmisao se u Bilbaou gdje je bio nosioc igre i ponajbolji igrac, najbolje godine su pred njim....teško da ovaj transfer može biti promašaj, jako teško....to što je pretplacen je druga prica, ali toga su svjesni u Bayernu...to je njihova odluka.
Last edited by LSD on 29/08/2012 22:03, edited 1 time in total.
citadela

#2698 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

odesveuhonduras wrote: ma nema šanse da ikad feninga na njemu zarade što se vrijednosti tiče.. 40 miliona je otkupna klauzula ali u španiji te pare u savez mora donijeti igrač lično i oni to smatraju oporezivim prihodom, tako da je bayern morao platiti još sigurno 15 miliona poreza.
Ma cega ba 15 miliona poreza? :lol:
Partijaner

#2699 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

odesveuhonduras wrote:
Partijaner wrote:Hjoj nije covjek ni zaigrao a ono se vec prica kako nece opravdat pare. :-)
pa nije baš da je tri miliona plaćen..

malo je igrača koji vrijede 50 miliona eura, ja lično martineza ne vidim tu nikad.
Sto se mene tice nijedan igrac ne vrijedi pa bio to Ronaldo,Messi ili neko drugi, halo 70,80 miliona dat za igraca nekog nije malo jbt kad vidis danas kako se zivi, ali kad gledas Martineza momka koji moze igrat na tri pozicije itekako da vrijedi ove pare jer malo danas takvih igraca ima, ipak sacekajmo da covjeka vidimo naterenu pa cemo donijet sud. :)
odesveuhonduras

#2700 Re: FC Bayern Munchen

citadela wrote:
odesveuhonduras wrote: ma nema šanse da ikad feninga na njemu zarade što se vrijednosti tiče.. 40 miliona je otkupna klauzula ali u španiji te pare u savez mora donijeti igrač lično i oni to smatraju oporezivim prihodom, tako da je bayern morao platiti još sigurno 15 miliona poreza.
Ma cega ba 15 miliona poreza? :lol:
15 miliona poreza na iznos otkupne klauzule koju u savez mora donijeti igrač lično "da otkupi svoj ugovor". Pošto igrač bezbeli nema te pare, već mu ih novi klub da, to se smatra u španiji oporezivim prihodom.

15 miliona je vjerovatno prekonzervativna procjena jer je porez, ako se ne varam nekih 45%.

Bireko da si bayernov navijač čim se toliko ibretiš što neko nije toliko impresioniran ovim transferom ali bi kao takav trebao znati da je upravo taj porez razlog zbog kog ovaj transfer nije davno završen. Bayern je od samog starta bio spreman platiti tih 40 miliona
Post Reply