pa u takvoj ekipi koja kupi koga poželi,uspjeh je sjediti i na klupi.engleski i drugi reprezentativci znaju sjediti na tribinama,ni do klupe ne dođuelcaliente wrote: A placen 30 miliona, umjesto da mu raste cijena njemu pada cijena. Vrhunski klub, pa eto u vrhunskom je pa se nije dokazao. Gdje treba da ide u Barcelonu, Real kada vec nemoze u Bayern. Mandzukic je napravio isti put kao Dzeko iz kurcine kluba presao u vrhunski, polako da vidimo sta ce napraviti? Da ostane sjediti na klupi u Bayernu i Bayern postane prvak u Njemackoj isto je napravio kao i Dzeko. Dzeko je presjedio pola prvenstva na na klupi uglavnom ulazio u 75 minuti, moze to i Mandzukic.
FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#2451 Re: FC Bayern Munchen
Last edited by and on 27/06/2012 14:18, edited 1 time in total.
-
LSD
#2452 Re: FC Bayern Munchen
A placen 30 miliona, umjesto da mu raste cijena njemu pada cijena. Vrhunski klub, pa eto u vrhunskom je pa se nije dokazao. Gdje treba da ide u Barcelonu, Real kada vec nemoze u Bayern. Mandzukic je napravio isti put kao Dzeko iz kurcine kluba presao u vrhunski, polako da vidimo sta ce napraviti? Da ostane sjediti na klupi u Bayernu i Bayern postane prvak u Njemackoj isto je napravio kao i Dzeko. Dzeko je presjedio pola prvenstva na na klupi uglavnom ulazio u 75 minuti, moze to i Mandzukic.[/quote]elcaliente wrote:Sad počinješ da pričao o trećim stvarima, a ne Džeki i Mandžukiću. Za koga se odlučuju menadžeri? Za ovoga što je dobio pedalu u Wolsburgu. Čuj vidjećemo gdje će otići, gdje god da ode otići će u vrhunski klub i to ne ispod 20 miliona. Smiješan ispadaš fakat, poređejem ove dvojice igrača. Džeko je svjetska klasa dokazan u dvije lige petice i tu prestaje priča i poređenje!
Tacno...i zabio 14 golova kao nekakav jocker tima, iako je bio u nemilosti talijanskog idiota....zabio dva gola više nego Mandžuka koji je bio prva napadacka opcija Vukova
- ganjeta
#2453 Re: FC Bayern Munchen
Opet ispadaš smiješan, cijena mu ne pada nego je ista. Kad đilkoš uzme titulu, i strijelca i najboljeg igrača lige onda će biti kao Džeko, ali sve to mora sa uraditi sa Wolsburgom. Pošto se je on sa istom ekipom borio za opstanak, opet si ispao smiješanelcaliente wrote: A placen 30 miliona, umjesto da mu raste cijena njemu pada cijena. Vrhunski klub, pa eto u vrhunskom je pa se nije dokazao. Gdje treba da ide u Barcelonu, Real kada vec nemoze u Bayern. Mandzukic je napravio isti put kao Dzeko iz kurcine kluba presao u vrhunski, polako da vidimo sta ce napraviti? Da ostane sjediti na klupi u Bayernu i Bayern postane prvak u Njemackoj isto je napravio kao i Dzeko. Dzeko je presjedio pola prvenstva na na klupi uglavnom ulazio u 75 minuti, moze to i Mandzukic.
Džeko je presjedio pola prvenstva na klupi i kao takav zabio 14. komada, tako da njegovi golovi još više dobijaju na težini.
-
elcaliente
#2454 Re: FC Bayern Munchen
pa u takvoj ekipi koja kupi koga poželi,uspjeh je sjediti i na klupi.engleski i drugi reprezentativci znaju sjediti na tribinama,ni do klupe ne dođuand wrote:A placen 30 miliona, umjesto da mu raste cijena njemu pada cijena. Vrhunski klub, pa eto u vrhunskom je pa se nije dokazao. Gdje treba da ide u Barcelonu, Real kada vec nemoze u Bayern. Mandzukic je napravio isti put kao Dzeko iz kurcine kluba presao u vrhunski, polako da vidimo sta ce napraviti? Da ostane sjediti na klupi u Bayernu i Bayern postane prvak u Njemackoj isto je napravio kao i Dzeko. Dzeko je presjedio pola prvenstva na na klupi uglavnom ulazio u 75 minuti, moze to i Mandzukic.elcaliente wrote:Sad počinješ da pričao o trećim stvarima, a ne Džeki i Mandžukiću. Za koga se odlučuju menadžeri? Za ovoga što je dobio pedalu u Wolsburgu. Čuj vidjećemo gdje će otići, gdje god da ode otići će u vrhunski klub i to ne ispod 20 miliona. Smiješan ispadaš fakat, poređejem ove dvojice igrača. Džeko je svjetska klasa dokazan u dvije lige petice i tu prestaje priča i poređenje!
E ako se on kao sportista sa tim zadovoljava onda neka i dalje sjedi na klupi.
To je ona nasa prica neka on uzima 7 miliona a to sto igra 5 minuta nema veze.
Bas zbog toga nam je repka tamo gdje je, vazno je samo uzeti pare.
-
elcaliente
#2455 Re: FC Bayern Munchen
Ti ispadas smjesan, on je prodan za nesto vise od 30 miliona, koja ekipa je ponudila za njega sada 25 miliona? Nije ni jedna, nude neke mizerne zamjene i nesto para. Po meni ta cijena pada a po tebi je istaganjeta wrote:Opet ispadaš smiješan, cijena mu ne pada nego je ista. Kad đilkoš uzme titulu, i strijelca i najboljeg igrača lige onda će biti kao Džeko, ali sve to mora sa uraditi sa Wolsburgom. Pošto se je on sa istom ekipom borio za opstanak, opet si ispao smiješanelcaliente wrote: A placen 30 miliona, umjesto da mu raste cijena njemu pada cijena. Vrhunski klub, pa eto u vrhunskom je pa se nije dokazao. Gdje treba da ide u Barcelonu, Real kada vec nemoze u Bayern. Mandzukic je napravio isti put kao Dzeko iz kurcine kluba presao u vrhunski, polako da vidimo sta ce napraviti? Da ostane sjediti na klupi u Bayernu i Bayern postane prvak u Njemackoj isto je napravio kao i Dzeko. Dzeko je presjedio pola prvenstva na na klupi uglavnom ulazio u 75 minuti, moze to i Mandzukic..
Džeko je presjedio pola prvenstva na klupi i kao takav zabio 14. komada, tako da njegovi golovi još više dobijaju na težini.
Da ne trolamo, ljudi koji se bave tim poslom su odlucili se za Mandzukica jer smatraju da im on moze vise pomoci u ovom trenutku. Vidjeti cemo sta ce biti.
- and
#2456 Re: FC Bayern Munchen
pa naravno da se ne zadovoljava.svojim zalaganjem i znanjem se izborio za prvu postavu u takvom klubu sa takvim zvijezdama.davao je gol na svakoj utakmici,došao do 4 na jednoj i onda je preselio na klupu zbog toga što je manćini htio malo pogurati zemljaka.na kraju prvenstva i pored svih nepravdi koje mu je učinio i pametovanja sa pingvin postavom,manćini je u 2 odlučujuće utakmice morao uvesti edina.on je dokazao da ima mjesta u timu i dao ogroman doprinos osvajanju titule.elcaliente wrote:
E ako se on kao sportista sa tim zadovoljava onda neka i dalje sjedi na klupi.
To je ona nasa prica neka on uzima 7 miliona a to sto igra 5 minuta nema veze.
Bas zbog toga nam je repka tamo gdje je, vazno je samo uzeti pare.
ako ostane u sitiju ne sumnjam da će svojim znanjem,radom i zalaganjem izboriti mjesto u ekipi.
Last edited by and on 27/06/2012 14:27, edited 1 time in total.
- ganjeta
#2457 Re: FC Bayern Munchen
Nije niko još ponudio ni 25-30 miliona. To što se ti informišeše na uskoku i indexu pa ovdje prosipaš i kontaš može proći, e pa neće moći!?
Ko je ponudio 25 miliona? Niko!
Ko je ponudio neku zamjenu? Niko, tako da mu je cijena ista, ako nije i porasla
- Cyrax
#2458 Re: FC Bayern Munchen
Djilkos bolji od Dzeke? Pa da mi je Franjo caca ne bi mogao takvo nesta izvaliti
. Nije mi nimalo drag sto igra preko neke stvari za reprezentaciju ali za "djilkosa" je Messi. Treba on pure da se najede i to dobro da pridje Dzeki
- Nogatrans
#2459 Re: FC Bayern Munchen
Dortmund se smije iz coska,i vec slavi trecu titulu zaredom.. Od kad znam za sebe ja glupljeg transfera nisam dozivio u BAyernu,pa cak ovaj Petersen je veci potencijal..
-
elcaliente
#2460 Re: FC Bayern Munchen
Ja se kao prvo infomisem u Njemackim novinama. Iz Bayerna nisi htjeli da cuju za cijenu od 25 miliona. To ti mogu potvrditi, sto vise prije su isli na zamjenu igraca i da nesto nadoplate. U Kickeru se spekuliralo o cijeni od 15 miliona u kesu i jedan igrac u zamjenu za Dzeku.ganjeta wrote:Nije niko još ponudio ni 25-30 miliona. To što se ti informišeše na uskoku i indexu pa ovdje prosipaš i kontaš može proći, e pa neće moći!?
Sto sam htio da kazem u predhodnom postu je to da nema ni jedne oficijelne ponude za Dzeku. Ni jedan klub se nije javno izjasnio da zeli Dzeku i da daje 25 miliona. A svjedok si da se klubovi vec par sedmica se javno oglasavaju za igrace koji ih zanimaju.
Ali ja licno mislim da su se odlucili za Mandzukica zato sto nije tipicni spic, igra svugdje po terenu i dobro igra krilo. Sto je vazno jer Gomez ostaje centarfor.
Last edited by elcaliente on 27/06/2012 14:37, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#2461 Re: FC Bayern Munchen
Ma ne znam vala što se raspravljate sa neznalicama... čuj napadač hrvatske reprezentacije vrijedi više od napadača bh.reprezentacije, i to je kao argument
Tom logikom Samaras vrijedi više od Ibrahimovića jer je Grčka jača od Švedske
Mandžukić je taraba igrač, bio i ostao... na dvije utakmice mu se posrećilo, zabio 3 gola ne zna ni on kako... od toga dva najgoroj ekipi na turniru. Bayern je dobio novog Hashemiana, Schlaudraffa ili Petersena... samo će ovaj koštati dosta više.
Mandžukić je taraba igrač, bio i ostao... na dvije utakmice mu se posrećilo, zabio 3 gola ne zna ni on kako... od toga dva najgoroj ekipi na turniru. Bayern je dobio novog Hashemiana, Schlaudraffa ili Petersena... samo će ovaj koštati dosta više.
-
Ali_G
#2462 FC Bayern Munchen
Bezze se raspravljate s likom. Nema nijedan argument na njegovoj strani, al ga to ne sprijecava da trolla.
-
elcaliente
#2463 Re: FC Bayern Munchen
Vidi se da si znalac poredis Grcku, Svedsku i Hrvatsku koje redvno ucestvuju na prvenstvima sa BiH kojoj je najveci uspjeh pobjeda protiv Belgije koju smo slavili kao da smo pobijedili SP.ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala što se raspravljate sa neznalicama... čuj napadač hrvatske reprezentacije vrijedi više od napadača bh.reprezentacije, i to je kao argumentTom logikom Samaras vrijedi više od Ibrahimovića jer je Grčka jača od Švedske
![]()
Radi se o fokusu druze, ovaj je vise u fokusu i zato je vise ljudi zaniteresovano za njega. Medijska paznja u svijetu je milion puta veca kada igra Hr nego kada igra BiH, e po tome vise vrijedi, na to sam mislio. Sta ste se uhvatili cifri sa transfermarkta.
- aveos
#2464 Re: FC Bayern Munchen
Dobro u Dzekino vrijeme Wolsburg je bio trostruko jaca ekipa nego ovaj danasnji koji je se borio za ostanak na pocetku sezone i koji je prosjecna ekipa, teze je bilo zabijat golove kad nemas dobrih vezista (Misimovica) iza sebe..Mandzo je dobar igrac pokazao je da se moze nositi s najboljim obrambenim igracima(Chielini,Ramos,Pique..)al da je bolji od Dzeke i ne znam bas,Dzeko je svjetska klasa a mario to treba dokazati i tek dogodine kad prvenstvo zavrsi mozemo raspravljat jel se bayern zajebo,ovo je sad mlacenje prazne slame...
- and
#2465 Re: FC Bayern Munchen
pa eto medijska pažnja pa gdje igraju?što ih to veliki klubovi ne gledaju?elcaliente wrote:Vidi se da si znalac poredis Grcku, Svedsku i Hrvatsku koje redvno ucestvuju na prvenstvima sa BiH kojoj je najveci uspjeh pobjeda protiv Belgije koju smo slavili kao da smo pobijedili SP.ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala što se raspravljate sa neznalicama... čuj napadač hrvatske reprezentacije vrijedi više od napadača bh.reprezentacije, i to je kao argumentTom logikom Samaras vrijedi više od Ibrahimovića jer je Grčka jača od Švedske
![]()
Radi se o fokusu druze, ovaj je vise u fokusu i zato je vise ljudi zaniteresovano za njega. Medijska paznja u svijetu je milion puta veca kada igra Hr nego kada igra BiH, e po tome vise vrijedi, na to sam mislio. Sta ste se uhvatili cifri sa transfermarkta.
- ultima_palabra
#2466 Re: FC Bayern Munchen
Kako George Weah dođe u taj fokus sa Liberijom, pa još posta najbolji igrač svijeta?elcaliente wrote:Vidi se da si znalac poredis Grcku, Svedsku i Hrvatsku koje redvno ucestvuju na prvenstvima sa BiH kojoj je najveci uspjeh pobjeda protiv Belgije koju smo slavili kao da smo pobijedili SP.ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala što se raspravljate sa neznalicama... čuj napadač hrvatske reprezentacije vrijedi više od napadača bh.reprezentacije, i to je kao argumentTom logikom Samaras vrijedi više od Ibrahimovića jer je Grčka jača od Švedske
![]()
To što ti govoriš bi vrijedilo za Ibiševića, Medunjanina, Pandžu i tu raju... to bi bio njihov izlog. Za igrače tipa Džeko ili Modrić se zna kako igraju i koliko vrijede... njima ne treba nikakvo prvenstvo da bi bili na oku velikim klubovima.
-
LSD
#2467 Re: FC Bayern Munchen
Kakvi ba medijski fokusielcaliente wrote:Vidi se da si znalac poredis Grcku, Svedsku i Hrvatsku koje redvno ucestvuju na prvenstvima sa BiH kojoj je najveci uspjeh pobjeda protiv Belgije koju smo slavili kao da smo pobijedili SP.ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala što se raspravljate sa neznalicama... čuj napadač hrvatske reprezentacije vrijedi više od napadača bh.reprezentacije, i to je kao argumentTom logikom Samaras vrijedi više od Ibrahimovića jer je Grčka jača od Švedske
![]()
Oko Džeko je bila ta medijska hajka kad je prelazio iz Wolfsburga i kad se nije znalo u kojem ce klubu završiti jer ga je tražilo 5-6 klubova i bile konstantne špekulacije gdje ce završiti....što je i razumljivo za najboljeg stijelca Bundesa te sezone.
Oko Madžuke i njegovog prelaska u Bayern nije bilo nikakvog medijskog fokusa (niti ga igdje u svijetu ima oko tog prosjecnog igraca, osim na Indexu i slicnim žutilima)...Mandžuka je potpuno neopaženo i bez ikakvog "medijskog fokusa" potpisao za Bayern....igracki marginalac obicni i ti ga porediš sa jednim Džekom
Valjda je to sve zbog ovih vrucina napolju.
- samo_ti
#2468 Re: FC Bayern Munchen
Joj sto i vi lupetate..uglavnom, ovo je bila jedna velika prilika za Dzeku...jak klub, stabilan, uvijek u vrhu, odgovara mu taj stil igre i td td.
Nije otisao, jbga..ljudi doveli drugog i to je to
po meni greska Dzeke i menadzera, ovo je bila idealna prilika i klub za njega, da se "vrati"
( mislim, ako su vec bili u pregovorima sa klubom i sve sto se pisalo )
Nije otisao, jbga..ljudi doveli drugog i to je to
po meni greska Dzeke i menadzera, ovo je bila idealna prilika i klub za njega, da se "vrati"
( mislim, ako su vec bili u pregovorima sa klubom i sve sto se pisalo )
-
cove41
#2469 Re: FC Bayern Munchen
Ne mogu ti ovo za Gomeza oprostitidinobjelave wrote:Daj ba ne provaljuj se vise.gomeza su sekunde djelile od posudbe liverpoolu ,na kraju je odustao ovi ga gurali i progurali.njegovi golovi su odpadci ili napucane lopte u peterac ,nijedan gol nije postigao iz igre mislim da loptu primi izradi odbranu i da gol.ni jedan gol izvan sesnest.osim toga ispao je iz prve postave reprezentacije zbog jednolicnosti nije pokretljiv nije za dupli pas ,zbog njega je ozil imao manje opcija .sad je tu kloze koji igra pokretljiv je i nepredvidljiv .to su ti u kratkom analize svaba.sad o mandzukicu ,frajer je u dvije sezone postigao 26 golova ,to je dzeko imao u jednoj sezoni i bio je drugi napadac lige bolji je Bio samo Grafite koji je i penale izvodio.uporedzivati njih dvojicu je zlocin.nece se taj naigrati zivi bili pa vidjeli.dzeko je sasvim ispravno postupio momak ima sedam miliona godisnje u City -u sad bi trebao pristati na manje ili sta Gomez ima devet miliona godisnje i nek nije edin pristao.eto im mandzukic.
Prvo, Gomez upravo pravi višak igrača, jer ga u šesnaest uvijek moraju čuvati dvojica, jer se teško jedan može nositi s njim. U kombinaciji s dobrim wingerom kao što je Ribery ili Robben, vidjeli smo koliko je to efikasno.
Drugo, Gomez trostruko više radi od Džeke. On isprati svaku akciju, istrči na svaku loptu, i zato se često nadje u prilici da pospremi nešto. Džeko je takav bio dok je bio u Teplicama i na početku u Wolfsburgu. Danas kad igra za repku, nije ni sjena onog Džeke što grize na terenu. Da se Džeko tako dobro kreće, dao bi on i puno više, pogotovo što je tehnički jači od Gomeza.
I treće, Gomez ne mora igrati dobro da bi dao gol. Ni tim ne mora igrati dobro da bi on dao gol. Kao protiv Portugala, dovoljno je neki centaršut da ide dobro i da je čovjek spremi. Tu je njegova najveća vrijednost.
I činjenica je da je po broju golova u zadnje dvije sezona odmah iza Messia i Ronalda.
I ne može se Mandžukić porediti s Džekom, ali dati 30 miliona za Džeku da sjedi je bezobrazno puno, i koliko god bi ja to volio, dobro je da nisu.
- skafiskafsnjak
#2470 Re: FC Bayern Munchen
Jao kako su glupi ovi u Bayernu ...
- fortaleza
#2471 Re: FC Bayern Munchen
Bravo. Osvojio si zlatnu medalju. Sad idi proslavi...ganjeta wrote:Pa vidiš da sam odlično shvatio ko si i šta. Poznao bi vas među hiljadu ženafortaleza wrote:Koga nema na mapi? Uvijek smo tu.ganjeta wrote: E ovo je već nešto, argument dostojan i veoma se razlikuje od onog da je sam odveo u finale Bayern. Po meni Olić je bolji igrač od Mandžukića i dokazan u dvije lige, dok đilkoštreba da se dokaže u Bundesligi, i da ostavi trag. Ovo je bio samo bljesak.
P.S Olako vas je prepoznati, jer dolazite kad su "specifične" situacije, pa vas onda nema na mapi i sve tako.![]()
A kad dođe do "specifičnih" situacija malo i proćaskamo i sve tako..

- Jack Be Nimble
#2472 Re: FC Bayern Munchen
Hvala Bayernu sto su dovukli bilo koga samo ne Dzeku 
- Bosanski_kralj
#2473 Re: FC Bayern Munchen
Zgadili su mi se ovi iz Bayerna sa ovim transferom.
Da Bogda ništa ne osvojili u narednih 5 godina.
- muhafuca
#2474 Re: FC Bayern Munchen
nemoj tako bolanBosanski_kralj wrote:Zgadili su mi se ovi iz Bayerna sa ovim transferom.Da Bogda ništa ne osvojili u narednih 5 godina.
ma ne sekiraj se nece se Mandzukic naigrati u Bayernu
oni su trazili igraca koji ce sa klupe ulaziti povremeno
a za Dzeku je u ovom slucaju i bolje da nije otisao u Bayern
nasjedio je se na klupi u City-ju
bolje mu je da predje u neki cak i losiji (uslovno receno)
klub al da igra - eno npr sta fali Modricu u Totenham-u
dobra para nije los klub
covjek igra stalno i to je sve sto jednom igracu treba
a to od srca i Dzeki zelim
- Arteta
#2475 Re: FC Bayern Munchen
Hbg.jarane,Dzeko bi ih tri puta skuplje kostao.Bosanski_kralj wrote:Zgadili su mi se ovi iz Bayerna sa ovim transferom.Da Bogda ništa ne osvojili u narednih 5 godina.