odesveuhonduras wrote:Jedino što je istinito je da je predsjednik jednog od najvećih evropskih klubova obični schweinoliki klošar bez trunke poštovanja prema suparniku protiv kojeg igra u finalu najrespektabilnijeg fudbalskog klupskog natjecanja. Prema klubu sa kojim njegov klub nema apsolutno nikakvo rivalstvo niti postoji bilo kakva mržnja između dva kluba. Nepotrebno, klošarski, neprofesionalno, ksenofobično i na tragu nekih njemačkih govora iz 1930-ih.. ja sam ti davno u jednom od naših razgovora o njemačkom fudbalu govorio da se kod njih u zadnje vrijeme može osjetiti takva arogancija i osjećaj neke germanske superiornosti da je to na tragu prednacističke njemačke. Ovaj intervju ti je izvrstan primjer toga.BHF_Manijak wrote:Ta informacija je stara ko Grcka! Zadnja je u vezi Reala, Barce i Spanije. No jedno im je zajednicko, obje su apsolutno istinite!odesveuhonduras wrote:Eno ga kuka kako mu je muka što svaki put kad napuni rezervar pare idu naftnoj mafiji poput Abramovicha da kupuju njima fudbalere..
Ljudi moji, tako bih volio da vas Chelsea razvali, da to nije normalno. Ferguson je evlija za Bayernovu upravu..
Pročitaj malo kakvim se riječnikom degenerik služi, ovo bi čovjeka začudilo da dolazi od nekog drogama ispranog mozga fudbalskog navijača, a ne od čovjeka na takvoj poziciji. Da ima obraza UEFA, kaznila bi ga toliko da mu ne naumpadne ikad više progovoriti o nekom klubu.
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... mafia.html
Strašno, postoje svakakva rivalstva, pa čak i mržnja između pojedinih klubova diljem Evrope i svijeta, i ovakve riječi nećeš čuti od predstavnika takvih klubova.
Znaci, Hoeness je fasista, rasista, nacista, ksenofobican, anti-ruski nastrojen (ono u kontekstu uvijek prisutne njemacke ideje "Drang nach Osten"), i jesam sta zaboravio ... na stranu sto ono sto je rekao nije pogresno, ali sta je u tome fasisticki, ksenofobico - e to me bas interesuje.
Da rezimiramo -- svjedoci smo ponovnog budjenja njemacke nacionalsocijalisticke ideje i brzog uspona njemackog neonacizma na evropskoj kako politickoj, tako i fudbalskoj sceni... iscekujemo bestseler, kojeg potpisuje gore pomenuti, naslova "Moj poredak svijeta (fudbala)".