FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21501 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Opet je Bajern poceo sa "pojacanjima" a la Danijel Pranjic :-)
klopan

#21502 Re: FC Bayern Munchen

Post by klopan »

_BataZiv_0809 wrote:Opet je Bajern poceo sa "pojacanjima" a la Danijel Pranjic :-)
Ma ja sam to i očekivao, svake godine isto.
Ja bi sretniji bio da se riješe nekih igrača.
Ali realno kako god da sastave tim- od nule će krenuti slj.sezone.
Tito_i_Partija

#21503 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:Opet je Bajern poceo sa "pojacanjima" a la Danijel Pranjic :-)
Nije ni cudo, kad svaki malo kvalitetniji igrac kosta 50+ miliona, a Bayernova transfer-politika je k'o da imaju guju u dzepu. :D
Mišo_Kovač

#21504 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Ko vas je razmazio tako :P Ko da se godinama kupuju Ronaldo, Messi i slični pa sada odjednom nešto drugačije :P
Nemam pojma kakav je ovaj lik, znam samo da ne rješava najveci problem - krila. Kako ce to popraviti, i hoce li uopce, pitanje je...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21505 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:
Nije ni cudo, kad svaki malo kvalitetniji igrac kosta 50+ miliona, a Bayernova transfer-politika je k'o da imaju guju u dzepu. :D
Zestoko mi idu na zivac sa tim :-)

Jos ako je istina ovo sto miško prica, mada mu zbog njegove zluradosti kad je Bajern u pitanju, ne vjerujem bas svaku, onda :run:
Bosanski_kralj

#21506 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Šta ste uskukali? :mrgreen:

Dobar je ovaj momak, jes da ga nisam gledao, al mora valjati dok se dosta klubova za njega interesovalo. :razz:
Tito_i_Partija

#21507 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Mišo_Kovač wrote:Ko vas je razmazio tako :P Ko da se godinama kupuju Ronaldo, Messi i slični pa sada odjednom nešto drugačije :P
Nemam pojma kakav je ovaj lik, znam samo da ne rješava najveci problem - krila. Kako ce to popraviti, i hoce li uopce, pitanje je...
Robben-Ribery za narednih 20 godina, sa opcijom produzetka za jos 5 godina. Ne bi me cudilo.

A razmazeni smo jer iz sezone u sezonu kupujemo/krpimo povrijedljive igrace i uvijek ispusimo u LS zbog toga. Dobro je pa je liga na nivou Francuske, inace bi i tu ispusili.
Mišo_Kovač

#21508 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

A ko je dosao kad se osvojio klempo? Mandzukson, Dante i Martinez. Po prvom se pljuvalo do besvijesti, drugi je bio relativna nagazna mina iz Bilbaoa za velike pare, treći niko i ništa ako se gleda globalno tržište. Sva trojica su bila kljucna za osvajanje LP.

Za osvajanje LP treba izbalansirana ekipa koja igra kao ekipa, što znači da svaka pozicija mora biti pokrivena igračima dobrog kalibra. Što kod nas nije slučaj. Jer Lewandowskog bukvalno nema ko zamijeniti, a mlade alternative Riberyu i Robbenu griju klupu. :roll: Nije mi samo jasno da niko u klubu ne vidi ovaj problem. Ili vide, al kontaju da nije problem uopće. Šta god bilo, glupo je :evil:
Bosanski_kralj

#21509 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Mišo_Kovač wrote:A ko je dosao kad se osvojio klempo? Mandzukson, Dante i Martinez. Po prvom se pljuvalo do besvijesti, drugi je bio relativna nagazna mina iz Bilbaoa za velike pare, treći niko i ništa ako se gleda globalno tržište. Sva trojica su bila kljucna za osvajanje LP.

Za osvajanje LP treba izbalansirana ekipa koja igra kao ekipa, što znači da svaka pozicija mora biti pokrivena igračima dobrog kalibra. Što kod nas nije slučaj. Jer Lewandowskog bukvalno nema ko zamijeniti, a mlade alternative Riberyu i Robbenu griju klupu. :roll: Nije mi samo jasno da niko u klubu ne vidi ovaj problem. Ili vide, al kontaju da nije problem uopće. Šta god bilo, glupo je :evil:
Dovođenje Sancheza bi riješilo mnoge probleme.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21510 Re: FC Bayern Munchen

Post by Velkoski »

Tito_i_Partija wrote: Dobro je pa je liga na nivou Francuske
:mrgreen:
Mišo_Kovač

#21511 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Bosanski_kralj wrote: Dovođenje Sancheza bi riješilo mnoge probleme.
Naravno :P Samo ko bi normalan dao pare koje je on trazio? Treba traziti realne opcije.
Tito_i_Partija

#21512 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Bayern ne bi sigurno dao te pare, jer se polako pretvara u Romu. Daj ako ima sta dzabali iz Dortmunda il' do pet miliona eura na ciganskom buvljaku, sve vise od toga ugrozava masovne penzije debelog i rumenog.
Mišo_Kovač

#21513 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

A kad se drugačije kupovalo? Prije cca 2007. bilo kakvi masni transferi nisu uopce dolazili u obzir. Ovakve cifre su napredak, ako ništa :P :D
Tito_i_Partija

#21514 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Bez otvaranja novcanika nema nista. Moras zamjenit' Ribery-a, Robben-a, Alonsa, i Lahm-a. Moras imat zamjenu za Lewandowskog. Moras imat' na klupi nekog ko moze uletit' da zamijeni Thiaga i Martineza, koji ne mogu sastavit' tri utakmice a da se ne povrijede. Moras imat' opciju da zamijenis Mullera kad naidje sezona gdje je korisniji hrastov panj na terenu od njega.

I na tome se mora radit' sad, odmah. Od ovog krpljenja nema nafake, jer te prate ekipe sa puno mladjim igracima koji su iz sezone u sezonu sve bolji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21515 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:Bez otvaranja novcanika nema nista. Moras zamjenit' Ribery-a, Robben-a, Alonsa, i Lahm-a. Moras imat zamjenu za Lewandowskog. Moras imat' na klupi nekog ko moze uletit' da zamijeni Thiaga i Martineza, koji ne mogu sastavit' tri utakmice a da se ne povrijede. Moras imat' opciju da zamijenis Mullera kad naidje sezona gdje je korisniji hrastov panj na terenu od njega.

I na tome se mora radit' sad, odmah. Od ovog krpljenja nema nafake, jer te prate ekipe sa puno mladjim igracima koji su iz sezone u sezonu sve bolji.
E upravo tako.

Nastave li ovako, polufinale lige sampiona ce se gledati jedino durbinom.

Kostur ekipe ti se dijelom oprostio od fudbala, dijelom je jednom nogom u penziji, a mladji bez alternative i ti dovodis neke auspuhe iz mrtvog Verdera i Hofenhajma :-)

A ako je istina da Renato ode, onda stvarno nisam pametan :-)
mO k3

#21516 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

Potrosice silne pare i ponovo ce biti jedna titula.. u vrh glave
missko

#21517 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Ne znam sta kukate a ovaj Tolisso najskuplje pojacanje Bayerna ikada 41.5 mil plu 6.5 mil premije
AmiĐa_Idriz

#21518 Re: FC Bayern Munchen

Post by AmiĐa_Idriz »

Mišo_Kovač wrote:
Bosanski_kralj wrote: Dovođenje Sancheza bi riješilo mnoge probleme.
Naravno :P Samo ko bi normalan dao pare koje je on trazio? Treba traziti realne opcije.
Mudar je mora mu se priznati. Njemu se ostaje u Engleskoj, zato trazi nerealne uslove od Juventusa i Bayerna jer zna da ih ovi nece ispuniti. A Arsenalu naravno ne pada na pamet prodavati ga u Engleskoj. Chelsea i City su zagrijani. Vidjecemo, nekako su tamno plavi logicniji izbor.
Tito_i_Partija

#21519 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: A ako je istina da Renato ode, onda stvarno nisam pametan :-)
Evo i ja citam da mu je Bayern navodno dao zeleno svjetlo da sebi trazi novi klub. Nece mali u United, pregovara sa Barcelonom. Pametno. On i Veratti ce da jedu sredinu terena.

Imas najperspektivnijeg igraca na svijetu, 19 godina, proglasen najboljim mladim igracem Eura 2016. I tako lahko ga otpises. Sramota. :facepalm:
beni-bu-man

#21520 Re: FC Bayern Munchen

Post by beni-bu-man »

Tito_i_Partija wrote:
_BataZiv_0809 wrote: A ako je istina da Renato ode, onda stvarno nisam pametan :-)
Evo i ja citam da mu je Bayern navodno dao zeleno svjetlo da sebi trazi novi klub. Nece mali u United, pregovara sa Barcelonom. Pametno. On i Veratti ce da jedu sredinu terena.

Imas najperspektivnijeg igraca na svijetu, 19 godina, proglasen najboljim mladim igracem Eura 2016. I tako lahko ga otpises. Sramota. :facepalm:
ja se sad cudim i ne mogu da vjerujem sta si napisao :shock:
eh ne znam koji klinac su ga onda dovodili
Bosanski_kralj

#21521 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Nije nešto posebno pokazao u Bayernu, nije se uklopio. Možda ga treba ostaviti još jednu sezonu, prva je uvijek privikavanje.
Tito_i_Partija

#21522 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Eto ode i Costa u Juventus. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21523 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Ma za njega mi nije krivo toliko. Tipican juznoamerikanac, dobar sezonu, eventualno dvije, a onda pare udare u glavu i krecu bahanalije.
Mišo_Kovač

#21524 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Costa je imao odlicnu prvu polusezonu, ostalo je sve prosjek. 45 miliona za njega je pljačka :D
Tito_i_Partija

#21525 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Ne bih se slozio da je pljacka, barem nije za Juve. Iz nekog razloga, igraci mentaliteta k'o Costa uspijevaju u Juventusu. Tevez, Vidal, Alves...sve su to juznoamericke nedisciplinovane gedze kojima nije mjesto u strozijim ekipama (pogotovo Njemackim), al' takvi igraci prosto cvjetaju u Juventusu, pa i u Italiji generalno. 50 miliona je sasvim prihvatljiva cifra za Costu, koji stvarno ima talenta na pretek, a Juve dobro zna kako ce s njim.

Nego ima li sta za Bayern? Neki potencijalni transfer, glasine, nesto? :-)
Post Reply