FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#16451 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

5 0 5 wrote:
skenderija04 wrote:Pedro bi bio ok kao neka dopuna, razlicit igrac i sl. Ali Pedro ne bi bio dizanje kvaliteta za Bayern. To da, moglo bi biti jeftino. Ispod 15 miliona.
onda bayern nije klub za pedra. ako ce ici, onda nece s jedne klupe na drugu. ici ce negdje gdje moze igrati.
Kazu da su razgovarali. Posteno, Pedro nije igrac koji ce Bayernu donijeti prevagu.
5 0 5

#16452 Re: FC Bayern Munchen

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote: Kazu da su razgovarali. Posteno, Pedro nije igrac koji ce Bayernu donijeti prevagu.
i ja mislim da nije. neka odrijese kesu. zahvale se i pokazu vrata starim zvjezdama (xabi, swainc, riberry). kupe si pristojnu sesticu. dobrog golgetera. zamjenu za robbena. nekog na cetralnog veznog kao sto je busquets. i onog malca iz dortmunda vratiti na poziciju na kojoj je igrao prije + dati mu vise odgovornosti. kao npr. iniesta u barci u pepovo vrijeme. i to je to. i mene kao pepovog savjetnika, ako ostane sta para.
simonese

#16453 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

MeanMachine

#16454 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

simonese wrote:dobra analiza ko zna svabski :D
http://www.bild.de/sport/fussball/matth ... .bild.html
A za one koji ne znaju evo kratak sažetak :-D (u pitanju je analiza koju je napravio jedan od rukovodilaca njemačkog BILD-a, uz naslov teksta "Osam istina o Bayernu"):

1. Potrebno je dugoročno riješiti status Guardiole u Bayernu (čitaj: što prije produžiti ugovor sa njim radi ozbiljnog i lakšeg dugoročnog planiranja, a to se naročito odnosi na transfere);

2. Igra ne funkcioniše bez Robbena i Ribery-ja (autor teksta vidi samo 2 mogućnosti: nadati se da će nakon naredne ljetne pauze bez evropskog ili svjetskog prvenstva i pune pripreme oba igrača biti spremna za kompletnu narednu sezonu ili ići na sigurno i dovesti nekog vrhunskog igrača za te pozicije - u tekstu se pominju de Bruyne i Griezman);

3. Autor ove analize smatra da radikalne promjene u timu još nisu potrebne obzirom da Lahm (31), Schweinsteiger (30), Alonso (33), Robben (31), Ribery (32) svi već imaju 30 ili više godina, ali da isto tako svi imaju još najmanje jednu jaku sezonu u nogama;

4. Lahm se mora vratiti u odbranu umjesto Rafinhe

5. Navijači stoje 100% iza tima - što je još jednom potvrđeno izvnrednom podrškom u sinoćnoj utakmici;

6. Neuer je neprikosnoveni Nr.1 golman u svijetu - autor teksta smatra da je krajnje vrijeme da i najveći skeptici i protivnici Neuera među navijačima, a koji su se prije nekoliko godina oštro protivili njegovom dolasku u Minhen, u potpunosti podrže Neuera i prihvate ga 100%

(ja, s druge strane, mislim da je ovo već gotova stvar, ali hajde... :) )

7. Götze se mora prodati - ukoliko Pep i Sammer nisu u stanju da mu daju punu slobodu u igri kako bi ponovo došao do stare forme i dobre igre;

8.Sa igračima kao što su: Neuer (29), Boateng (26), Alaba (22), Thiago (24), Martinez (26), Müller (25) i Lewandowski (26) Bayern već ima odličan "kostur" ekipe za budućnost sa kojim bi bilo kojem treneru na svijetu sigurno bilo zadovoljstvo sarađivati!

Toliko, over and out :-D
simonese

#16455 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

hvala lave :thumbup: meni je iskreno bilo mrsko mada je i tvoja analiza odlicna,u 5 deka
skenderija04

#16456 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

Veliko hvala na prevodu. Samo mi jedna stvar nije jasna:Zar stvarno ima protivnika Neuera? Za nepovjerovati
Tomahawk11
Globalni moderator

#16457 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:Veliko hvala na prevodu. Samo mi jedna stvar nije jasna:Zar stvarno ima protivnika Neuera? Za nepovjerovati
To je zato sto je dosao iz Schalkea. Ne moze mu se oprostiti sto je igrao za njih.
simonese

#16458 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

skenderija04 wrote:Veliko hvala na prevodu. Samo mi jedna stvar nije jasna:Zar stvarno ima protivnika Neuera? Za nepovjerovati
relacija Bayern-Schalke
skenderija04

#16459 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

E to je nesto drugo. Ja sam mislio da mu neki mudonja osporava golmanske kvalitete.

Kad smo vec kod golmana, ima li kakav link o toj njemackoj golmanskoj akademiji koju vodi Andreas Koepke?
MeanMachine

#16460 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

simonese wrote:hvala lave :thumbup: meni je iskreno bilo mrsko mada je i tvoja analiza odlicna,u 5 deka
Image
Mislim da danas među navijačima Bayerna više nema niko ozbiljan da može i jednu jedinu riječ reć protiv Neuera. Prije njegovog dolaska u Minhen, pa i na njegovim početnim utakmicama, mnogi su (uglavnom na južnoj tribini gdje su najvatreniji navijači) držali natpise na kojima je pisalo "Koan Neuer" što bi se moglo prevesti kao "Ne želimo Neuera". To su uglavnom pravdali činjenicom da je riječ o igraču koji je svoju kompletnu fudbalsku karijeru do prelaska u Bayern proveo u Schalkeu (jednom od glavnih rivala Bayerna), ali je uz sve to u mlađim danima bio i veoma aktivan među navijačima Schalkea - bio je član neke navijačke grupe, možda čak i jedan od vođa tih navijača. Po meni, to je od samog početka prenapuhano (posebno od strane medija) i u međuvremenu su se sve tenzije (ukoliko ih je ozbiljno i bilo) smirile, tako da ne znam šta je autor ove analize htio reći sa dijelom pod brojem 6., ali to je na kraju i nebitno :mrgreen: Što se mene tičer, Neuer je od prvog dana dobrodošao u Bayern i veoma rado bih ga vidio do kraja njegove aktivne karijere na golu ovog kluba - trenutno ubjedljivo najbolji golman na svijetu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16461 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

MeanMachine wrote:
simonese wrote:dobra analiza ko zna svabski :D
http://www.bild.de/sport/fussball/matth ... .bild.html
A za one koji ne znaju evo kratak sažetak :-D (u pitanju je analiza koju je napravio jedan od rukovodilaca njemačkog BILD-a, uz naslov teksta "Osam istina o Bayernu"):

1. Potrebno je dugoročno riješiti status Guardiole u Bayernu (čitaj: što prije produžiti ugovor sa njim radi ozbiljnog i lakšeg dugoročnog planiranja, a to se naročito odnosi na transfere);

2. Igra ne funkcioniše bez Robbena i Ribery-ja (autor teksta vidi samo 2 mogućnosti: nadati se da će nakon naredne ljetne pauze bez evropskog ili svjetskog prvenstva i pune pripreme oba igrača biti spremna za kompletnu narednu sezonu ili ići na sigurno i dovesti nekog vrhunskog igrača za te pozicije - u tekstu se pominju de Bruyne i Griezman);

3. Autor ove analize smatra da radikalne promjene u timu još nisu potrebne obzirom da Lahm (31), Schweinsteiger (30), Alonso (33), Robben (31), Ribery (32) svi već imaju 30 ili više godina, ali da isto tako svi imaju još najmanje jednu jaku sezonu u nogama;

4. Lahm se mora vratiti u odbranu umjesto Rafinhe

5. Navijači stoje 100% iza tima - što je još jednom potvrđeno izvnrednom podrškom u sinoćnoj utakmici;

6. Neuer je neprikosnoveni Nr.1 golman u svijetu - autor teksta smatra da je krajnje vrijeme da i najveći skeptici i protivnici Neuera među navijačima, a koji su se prije nekoliko godina oštro protivili njegovom dolasku u Minhen, u potpunosti podrže Neuera i prihvate ga 100%

(ja, s druge strane, mislim da je ovo već gotova stvar, ali hajde... :) )

7. Götze se mora prodati - ukoliko Pep i Sammer nisu u stanju da mu daju punu slobodu u igri kako bi ponovo došao do stare forme i dobre igre;

8.Sa igračima kao što su: Neuer (29), Boateng (26), Alaba (22), Thiago (24), Martinez (26), Müller (25) i Lewandowski (26) Bayern već ima odličan "kostur" ekipe za budućnost sa kojim bi bilo kojem treneru na svijetu sigurno bilo zadovoljstvo sarađivati!

Toliko, over and out :-D
Min Mašin :thumbup:

Po ko zna koji put popizdim na svapski (da se ne ljute ostali forumasi, ljut sam ponajprije na sebe sto ga nikad nisam savladao) a tekst me jako zanimao i onda ti napises sazetak :thumbup:

Svaka cast i uvijek te rado citam :thumbup:

MIA SAN MIA
simonese

#16462 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

skenderija04 wrote:E to je nesto drugo. Ja sam mislio da mu neki mudonja osporava golmanske kvalitete.

Kad smo vec kod golmana, ima li kakav link o toj njemackoj golmanskoj akademiji koju vodi Andreas Koepke?
http://www.deutschetorwartschule.de/#
p206

#16463 Re: FC Bayern Munchen

Post by p206 »

Bata je znao njemački u Walteru,znači ti nisi pravi Bata. :oops: :mrgreen:
skenderija04

#16464 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

simonese wrote:
skenderija04 wrote:E to je nesto drugo. Ja sam mislio da mu neki mudonja osporava golmanske kvalitete.

http://www.deutschetorwartschule.de/#
E hvala puno stari. O ovome slusam vec dvije godine. Barcelona je poslala dva lika da gledaju i "kupe fol". Kazu da su doveli razvoj golmana na nivo nauke i da je praktično pocela serijska proizvodnja. Kada su poceli pregovori sa ter Stegenom, ostali su zabezeknuti sta su vidjeli. Izgleda da nema dalje u radu sa golmanima.
missko

#16465 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Nisu bas svi progutali Neuerove provokacije dok je bio Salkeov kapiten i mahanje korner zastavicama provocirajuci bayernovce
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16466 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

p206 wrote:Bata je znao njemački u Walteru,znači ti nisi pravi Bata. :oops: :mrgreen:
Ma ja sam ludi doktor Nedeljkovic iz Zikine dinastije :D
missko

#16467 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Lazni Walter
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16468 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

missko wrote:Lazni Walter
eh kad se sjetim batinog njemackog u walteru kad udje u onaj stab :mrgreen: cak sam i ja skontao da mu je naglasak katastrofican.

Elem je li ozbiljno ovo za de grizmana
simonese

#16469 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

_BataZiv_0809 wrote:
missko wrote:Lazni Walter
eh kad se sjetim batinog njemackog u walteru kad udje u onaj stab :mrgreen: cak sam i ja skontao da mu je naglasak katastrofican.

Elem je li ozbiljno ovo za de grizmana
https://www.youtube.com/watch?v=Op7XikMLXSI
Baresi 6

#16470 Re: FC Bayern Munchen

Post by Baresi 6 »

missko wrote:Nisu bas svi progutali Neuerove provokacije dok je bio Salkeov kapiten i mahanje korner zastavicama provocirajuci bayernovce
a sad glumi nekog uber bavarca
MeanMachine

#16471 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Baresi 6 wrote:
missko wrote:Nisu bas svi progutali Neuerove provokacije dok je bio Salkeov kapiten i mahanje korner zastavicama provocirajuci bayernovce
a sad glumi nekog uber bavarca
Nikakvog on Uberbavarca ne glumi niti ima potrenu za tim. Čovjek je i pored žestokog pritiska navijača i SchLakea i Bayerna uvijek davao svoj maksimum na terenu i na treninzima, i po meni je najveći profesionalac u cijelom timu Bayerna. Bez ekscesa na terenu i izvan njega, uvijek 100% spreman i kao takav ogroman oslonac cijelom timu, a posebno nerijetko klimavim pojedincima u odbrani čije greške ispravlja samo njemu svojstvenim izletima sa gola. U ovom trenutku definitivno najbolji golaman na svijetu i pravi nasljednik neponovljivog i velikog Olivera "Titana" Kahna na golu Bayerna.
simonese

#16472 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

eto,nasli se Zabar i 60ger da komentarisu Neuera
Partijaner

#16473 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

simonese wrote:eto,nasli se Zabar i 60ger da komentarisu Neuera
Missko je bavarac, sto folira na forumu je druga stvar. :D
simonese

#16474 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Partijaner wrote:
simonese wrote:eto,nasli se Zabar i 60ger da komentarisu Neuera
Missko je bavarac, sto folira na forumu je druga stvar. :D
:lol:
BHF_Manijak

#16475 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote: E hvala puno stari. O ovome slusam vec dvije godine. Barcelona je poslala dva lika da gledaju i "kupe fol". Kazu da su doveli razvoj golmana na nivo nauke i da je praktično pocela serijska proizvodnja. Kada su poceli pregovori sa ter Stegenom, ostali su zabezeknuti sta su vidjeli. Izgleda da nema dalje u radu sa golmanima.
Ma ima tu i do nekog genetskog koda da ga jebes. Svabe su kroz historiju fudbala uvijek imale top 3 svjetska golmana u svojim redovima. Od Seppa Meiera, Schumachera, Koepkea, Kahna, Neuera sada i ovih ostalih klinaca poput ter Stegena itd...

Kao sto ce Brazilci/Argentinci uvijek imati izuzetne tehnicare, niske i brze igrace, Italijani fantasticne stopere (i golmane), tako ce i Nijemci golmane. Kazem, neki ludi genetski kod. :mrgreen: :mrgreen:

PS I sta kazu, sta ima u toj skoli, mogu li sta Spanci prekopirati? :mrgreen:
Post Reply