FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#15126 Re: FC Bayern Munchen

Post by sumirprimus »

nek preokrenu ako ce ic na reala,ako real ispadne,nek i oni ispadnu :D
mO k3

#15127 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

Teufik wrote:Preokrenut ce ovo Bayern. Uvjeren sam.
ako oni drugi ne dadnu go :)
Porto je igro puno brze , nego bayernovi penzioneri
Teufik

#15128 Re: FC Bayern Munchen

Post by Teufik »

mO k3 wrote:
Teufik wrote:Preokrenut ce ovo Bayern. Uvjeren sam.
ako oni drugi ne dadnu go :)
Porto je igro puno brze , nego bayernovi penzioneri

Porto je odigrao valjano, to stoji. I ne treba im nicim umanjiti znacaj ove pobjede. Ali oni prdezi u odbrani po meni nisu mjerilo po kojem bi vec sad mogao otpisat ekipu kakva je Bayern.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15129 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

mO k3 wrote:
neka se javi juppu :)
Juup je institucija i zasluzuje da se ustane kad se to ime spomene :thumbup:

Mada smo i pod njim imali posrtaja i losih utakmica, ali to je normalno :)

Inace Pep: Euro Super Cup, Bundesliga i DFB Pokal :thumbup:
mO k3

#15130 Re: FC Bayern Munchen

Post by mO k3 »

_BataZiv_0809 wrote:
mO k3 wrote:
neka se javi juppu :)
Juup je institucija i zasluzuje da se ustane kad se to ime spomene :thumbup:

Mada smo i pod njim imali posrtaja i losih utakmica, ali to je normalno :)

Inace Pep: Euro Super Cup, Bundesliga i DFB Pokal :thumbup:
zar nisi ustao prije nego sto si napisao njegovo ime :) ... sala mala ...
pep nije uspjeo ono sto je jupp uradio 3 titule u jednoj sezoni i to se najvise broji kod bayerna... kako ce da ide ako dobiju jednu titulu bice ok
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15131 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

mO k3 wrote: zar nisi ustao prije nego sto si napisao njegovo ime :) ... sala mala ...
pep nije uspjeo ono sto je jupp uradio 3 titule u jednoj sezoni i to se najvise broji kod bayerna... kako ce da ide ako dobiju jednu titulu bice ok
Jesam i zamalo prosuh kafu :lol:

Elem, Bayern je meni iznad svakog trenera, iznad svakog igraca, dakle bilo kojeg pojedinca. Bilo ga je i prije dva Josepha, bice ga i ubuduce :) Cinjenica je da nisam od navijaca koji po defaultu vole i brane trenera koji im preuzme klub (Van Gaala i Klinsmana nisam nikad mirisao), ali Guardiola je covek za respekt :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15132 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

MeanMachine wrote:Jedan je zaključak sinoćne utakmice: Porto je bio bolji - konkretniji i zasluženo su pobijedili. Moglo bi se sada diskutovati o razlozima: da je Bayernu falilo dosta prvotimaca, da su golovi Porta rezultat individualnih grešaka,...Međutim, Porto je pošteno pobijedio iskoristivši jako lošu igru cijelog tima Bayerna i sada se opravdano mogu nadati prolasku u polufinale CL-a. U pojedinim trenucima utakmice se vidjelo da je Pep taktički sve dobro zamislio ali onda nažalost dođe Alonso (kojeg sinoć ništa na terenu nije išlo), Dante (koji je pokazao da je definitivno u potpunosti propao igrač i nije ni za Bayernove klupe, a nekad je bio bolji) ili Boateng (koji je inače najbolji u odbrani Bayerna i dosta siguran u zračnim duelima ali je ovaj put loše procijenio putanju lopte). To su elemtni igre na koje nijedan trener nema uticaja jer bez obzira na taktiku nemoguće je uzeti u obzir kardinalne greške koje su pravili pojedini igrači u ovoj utakmici.

Ubijeđen sam da bi Bayern u punom sastavu i top formi lagano pobijedio Porto u obje utakmice ali to je u ovom trenutku potpuno nevažno jer su sinoć pokazali da čak ni oni, sa širinom ekipe kojom raspolažu, nisu u stanju kompenzirati izostanak toliko važnih igrača iz prvog tima (mislim da to nijedna ekipa u Evropi ne bi uspjela). Treba sačekati razvoj situacije sa povrijeđenim igračima do revanša naredne sedmice i prema tome ravnati očekivanja. Nije ovaj duel još završen, igra se najmanje dodatnih 90 minuta u Minhenu i uz rani pogodak Bayerna za vodstvo Porto bi vrlo lako mogao zijaniti veliku porednost koju su sinoć napravili.
Svaka cast :thumbup:

Otprilike imamo isto misljenje :sax:
ultima_palabra

#15133 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

Pepu svakako neće biti mjerilo osvajanje Bundeslige u ovakvoj konkurenciji, to bi mogao i Alija Braco.
madner

#15134 Re: FC Bayern Munchen

Post by madner »

Jupp >> Negermanski element. :D
vicious

#15135 Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

A šta je Bavarci, šta ste se raskukali :D
Uzeće ovo Bayern s pola snage, samo ako Pep odustane od ove nakaradne 3-5-2 formacije sa Rafinjom kao desnim wingerom :)
i ako se do revanša vrate bar dvojica od ovih silnih povrijeđenih
stakasa

#15136 Re: FC Bayern Munchen

Post by stakasa »

Porto je dobio na samopouzdanju, prilicno sam ubjeden da ce ga dati i u Minhenu. Bice mi zao ako Bajern ispane, stvarno su jaki
limeni

#15137 Re: FC Bayern Munchen

Post by limeni »

Prva stvar: Bayern bez Riberija i Robbena nije isti klub, ta dva igraca cine razliku na terenu a ne igraci kao goetze ili mueller.
Kada ova dva igraca prestanu bice problema za Bayern ako ne nadje odmah zamjenu ali dobro nije da nemaju para.
Druga stvar: Jednodimenzionalna taktika i potcijenjivanje protivnika su doveli do ovog rezultata. Kada znas da ti fale Ribery, Robben, Schweinsteiger, Martinez, Alaba, Benatia.. igraj defanzivno i vrlo lahko si mogao doci do rezultata 0-0 ili 0-1 sto je bolje od 1-3 i u revansu bi uz 2-3 oporavljena igraca mogao doci do prolaza.
Treca stvar: Losa atmosfera u ekipi, Pep je doveo nekoliko igraca latinosa uz Rafinhu i Dantea koji su vec bili tu to su Martinez, Alonso, Bernat, Reina, Thiago. To je dovelo do toga da starosjedioci kao sto su Neuer, Lahm, Schweinsteiger, Mueller, Badstuber i Goetze vise nisu glavni u ekipi i dolazi do uzarenih situacija. Jos jedna stvar koja je losa za Bayern je robija ulija hoenessa, sad vise nema gazde i svi rade sta hoce.
Cetvrta stvar: Losa selekcija igraca za jedan klub kao sto je Bayern. Rafinha nikada nije bio igrac za vrh evrope i podsjeca me na Dzemu Berberovica. Xabi Alonso je previse spor i bolje bi bilo da je otisao u Besiktas, nije on vise za ovaj nivo.
Nemaju zamjenu za Lewandowskog, bolje bi bilo da su zadrzali Mandzukica. Lahm u veznom redu, ne znam ko je to zamislio ali on je bek. Goetze me podsjeca na Larsa Rickena koji je zabio gol u finalu ali nista drugo jos nije napravio u karijeri sto bi ga cinilo svijetskim igracem.
DANTE :lol:

Uglavnom moze Bayern proci ako se poradi na selekciji igraca, taktici i pripremi utakmice i ako se vrate Ribery i Schweinsteiger. Mislim moguce je ali ce biti veoma tesko.
MeanMachine

#15138 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

limeni wrote:Prva stvar: Bayern bez Riberija i Robbena nije isti klub...
Slažem se, kao što ni Real nije isti bez Ronalda, Barcelona bez Messija, Chelsea bez Hazarda, PSG bez Ibrahimovića, BVB bez Reusa,...
limeni wrote:Druga stvar: Jednodimenzionalna taktika i potcijenjivanje protivnika su doveli do ovog rezultata.
Ovdje već ne dijelimo isto mišljenje: poraz su uzrokovale kardinalne greške pojedinaca uz veoma lošu igru cijele ekipe koja u utakmicu ušla potpuno bezidejno, a naravno ne treba zaboraviti ni izostanak velikog broja prvotimaca
limeni wrote:Treca stvar: Losa atmosfera u ekipi, Pep je doveo nekoliko igraca latinosa uz Rafinhu i Dantea koji su vec bili tu to su Martinez, Alonso, Bernat, Reina, Thiago. To je dovelo do toga da starosjedioci kao sto su Neuer, Lahm, Schweinsteiger, Mueller, Badstuber i Goetze vise nisu glavni u ekipi i dolazi do uzarenih situacija.
Ni ovdje se ne slažemo: Martinez je već godinu prije Pepa bio u Bayernu, tako da je to jedan Španac manje kojeg je on doveo, a generalno je ova priča oko podijeljenosti u Bayernu na Nijemce i Špance rezultat velike kreativnosti određenih njemačkih sportskih medija i njihovog traženja tema o kojima se može pisati da bi se popunili članci na portalima i u novinama. Nikad Martinez, Alonso, Bernat, Thiago i ostali španski (ili bilo koji ) igrači neće biti "glavni" u Bayernu pored Schweinsteigera, Lahma, Müllera, Neuera i drugih njemačkih igrača - to je u Bayernu, manje - više, tradicionalno tako.
limeni wrote:Jos jedna stvar koja je losa za Bayern je robija ulija hoenessa, sad vise nema gazde i svi rade sta hoce.
Höneß jeste bio neprikosnoveni šef u Bayernu i njegovo služenje zatvorske kazne sigurno je ostavilo traga i u klubu (teško je adekvatno nadoknaditi takvog menadžera, ali i imidž kluba je u samom početku cijele te priče bio malo "okrznut"). Sve se to u međuvremenu, ipak, smirilo i potpuno je nemoguće da u jednom klubu kao što je Bayern sa Rummenigeom, Sammerom, Hopfnerom i ostalom ekipom na čelu "svi rade šta hoće".
limeni wrote:Cetvrta stvar: Losa selekcija igraca za jedan klub kao sto je Bayern. Rafinha nikada nije bio igrac za vrh evrope i podsjeca me na Dzemu Berberovica. Xabi Alonso je previse spor i bolje bi bilo da je otisao u Besiktas, nije on vise za ovaj nivo.
Nemaju zamjenu za Lewandowskog, bolje bi bilo da su zadrzali Mandzukica. Lahm u veznom redu, ne znam ko je to zamislio ali on je bek. Goetze me podsjeca na Larsa Rickena koji je zabio gol u finalu ali nista drugo jos nije napravio u karijeri sto bi ga cinilo svijetskim igracem.
DANTE :lol:
Ovdje smo, uglavnom, istog mišljenja: Rafinha je bio i ostao prosječan fudbaler (nažalost); Alonso je još uvijek dobar (sinoćna utakmica nije nikakav pokazatelj njegovih kvaliteta), ali jeste spor i star (za profesionalnog fudbalera) tako da se može posmatrati samo kao rezervno i privremeno rješenje na 1-2 godine max.; zamjena za Lewandowskog, makar do kraja ove sezone, bez problema može biti Pizzaro (sa klupe) ili Müller uz malu izmjenu formacije, tako da ja tu poziciju ne vidim kao kritičnu (za razliku od odbrane); Lahm jeste bolji na beku, tu nema nikakve dileme; i za Götze-a se slažem da do sada nije ni približno opravdao velika očekivanja prema njemu, ali jeste u nekoliko utakmica pokazao fantastičan potencijal; i naravno, Dante :lol:
Bosanski_kralj

#15139 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Nešto ne vjerujem da Bayern može nadoknaditi zaostatak u drugoj utakmici. Jednostavno, ekipa je izgubila karakter dolaskom Guardiole. Očekujem nešto slično da se desi kao prošle godine protiv Reala.
aveos

#15140 Re: FC Bayern Munchen

Post by aveos »

mO k3 wrote:
aveos wrote:Sta ovaj klaun uradi od Heynkesova Bayerna
Neuer-Lahm,Dante,Boateng,Alaba-Javi Martinez,Schwainstaiger-Robben,Kroos,Ribery-Mandzukic
pa zar nije prije nego sto ce poceti trenirati bayern on doveo martineza?? to jest bio jedan od uslova? :?
martinez je dosao prije guardiole

Image
Partijaner

#15141 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

:lol: :twisted:

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/verlet ... 15168.html

Ma ovo nesto nije uredu, ovoliko povrijedjenih igraca ne pamtim dugo.
guber90

#15142 Re: FC Bayern Munchen

Post by guber90 »

Partijaner wrote::lol: :twisted:

To sam ja spominjao vec, ovo nema sanse losoj sreci da se pripise, ovdje i Guardiola ima odgovornosti to je zasigurno, vjerovatno prezestoki treninzi i losa rotacija su doveli do ovoga.
dinooh

#15143 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinooh »

Samo se Rafinha ne da :-D
Tito_i_Partija

#15144 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Simpatiziram Bayern, ali mi je smijesno kako neki vide Pepa k'o neku vrstu nenadjebivog trenerskog guru-a. K'o nije greska njegova, vec eto greska pojedinaca u odbrani. Pa cekaj, ko je stavio Dante-a da igra u tako vaznoj utakmici? Da nisam ja mozda? Jebo mater, pa da stavis dijete iz omladinskog pogona umjesto onog balvana, manje bi rupa bilo.

I jeste, ima dosta povreda, ali i sa onim sto je ostalo se definitivno mog'o remi izvuc.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15145 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:Simpatiziram Bayern, ali mi je smijesno kako neki vide Pepa k'o neku vrstu nenadjebivog trenerskog guru-a. K'o nije greska njegova, vec eto greska pojedinaca u odbrani. Pa cekaj, ko je stavio Dante-a da igra u tako vaznoj utakmici? Da nisam ja mozda? Jebo mater, pa da stavis dijete iz omladinskog pogona umjesto onog balvana, manje bi rupa bilo.

I jeste, ima dosta povreda, ali i sa onim sto je ostalo se definitivno mog'o remi izvuc.
Koga staviti?
groove

#15146 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

Partijaner wrote::lol: :twisted:

a nije u dortmundu nista bolja situacija.
groove

#15147 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Simpatiziram Bayern, ali mi je smijesno kako neki vide Pepa k'o neku vrstu nenadjebivog trenerskog guru-a. K'o nije greska njegova, vec eto greska pojedinaca u odbrani. Pa cekaj, ko je stavio Dante-a da igra u tako vaznoj utakmici? Da nisam ja mozda? Jebo mater, pa da stavis dijete iz omladinskog pogona umjesto onog balvana, manje bi rupa bilo.

Koga staviti?
sad ce reci badstubera :D
Partijaner

#15148 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/muelle ... chComments

Cijeli medicinski tim dao otkaz u Bayernu zajedno sa Mullerom Wolfahrtom iz kako kazu razloga da im se prebacivao poraz od Porta, sta je ovo ljudi, sta se desava. :shock:
dinooh

#15149 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinooh »

Partijaner wrote:http://www.tz.de/sport/fc-bayern/muelle ... chComments

Cijeli medicinski tim dao otkaz u Bayernu zajedno sa Mullerom Wolfahrtom iz kako kazu razloga da im se prebacivao poraz od Porta, sta je ovo ljudi, sta se desava. :shock:
idiotizam zesci. Najjaceg doktora da se rijese. Pa Uli udari rukom od stol
groove

#15150 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

pep iskoristio priliku da ga se rijesi i dovede svoje ljude.
Post Reply