FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Cyrax
#8526 Re: FC Barcelona
Presmijesno sudjenje. 
-
north
#8527 Re: FC Barcelona
I da, penal je bio, ali rijetko kad penal sudija svira u 93 minuti, pogotovo ako bi odlučivao, kastrirali bi ga ovi indijanci sa tribina...
-
5 0 5
#8528 Re: FC Barcelona
bila su i bar 3-4 messijeva offside-a koje su pogresno mahali. ali hajde. k'o sto neko rece, sami su krivi sto to nisu ranije rijesili. ne treba se na sudije vaditi.
-
missko
#8529 Re: FC Barcelona
FIFA i UEFA su ova pravila malo u zadnje vrijeme izmjenili da bi se lakse manipulisalo rezultatima. Ja sam za ono staro sudjenje sviraj samo ocite situacije kada su penali i crveni kartoni u pitanju jer to kvari igru. Prije se rijetko kada davao crveni karton u pocetku tekme pa nek je cist ko suza a i penali se nisu svirali za svaki qrac. Ovo mi je sad avise nego smijesno ako sudac hoce moze poslije svakog kornera svirat penal za nekoga jer poslije nabacaja iz kornera bude mali milion povlacenja i kontakata koji su lafo kontra pravila i svira se kazneni, tako isto i napucane lopte u ruku ili penali u sudijskoj nadoknadi ako nisu ono mrtvo sprijecavanje gola nisu se ni svirali. Glupo pravilo je i da igrac koji je zadnji pa napravi faul dobije odmah crveni ma nidze veze ili jos gore ako je u 16 crveni i penal istovremeno ma lopovluk i nema dalje. Pored ovakvih pravila sudija nikad ne moze biti kriv.
-
LSD
#8530 Re: FC Barcelona
Dva nepostojeca ofsajda su Messiu svirana u situaciji 1 na 1 sa golmanom505sCrtom wrote:bila su i bar 3-4 messijeva offside-a koje su pogresno mahali. ali hajde. k'o sto neko rece, sami su krivi sto to nisu ranije rijesili. ne treba se na sudije vaditi.
Last edited by LSD on 08/01/2012 23:43, edited 1 time in total.
- erik2
#8531 Re: FC Barcelona
Moram primijetiti da ova tema živne načešće kad Barca kiksa, ali dobro. Penal jest' bio , ali slažem se da se sudija prepao linča.Rezultat realan i s obzirom da se znalo da će ovo biti teško gostovanje Barce, rijetko kad ulazim u Guardioline kompetencije,ali mislim da je greška izostavljanje Mascherana.
-
mistek
#8532 Re: FC Barcelona
Pa ako se ne varam sviran je Barci protiv Seville u taj vakat, i promašiše. Ovako je manje bolnonorth wrote:I da, penal je bio, ali rijetko kad penal sudija svira u 93 minuti, pogotovo ako bi odlučivao, kastrirali bi ga ovi indijanci sa tribina...
Svejedno, Barca ove godine previše loše igra u gostima. Kad odu Granadi, ne može čovjek biti siguran da će dobiti.
- p206
#8533 Re: FC Barcelona
realno, malo bolja partija Messija i utakmica bi bila riješena ranije... zakazao je večeras...
- ultima_palabra
#8534 Re: FC Barcelona
Espanyol je često bio oštećen u derbiju...
na 2:41
na 0:50
na 2:41
na 0:50
-
5 0 5
#8535 Re: FC Barcelona
pa sjecas se kako je to smaralo kada su zadnjih par godina realovci svaki put gusili forum s tim pricama. tako je kako je. move on.LSD wrote:Dva nepostojeca ofsajda su Messiu svirana u situaciji 1 na 1 sa golmanom505sCrtom wrote:bila su i bar 3-4 messijeva offside-a koje su pogresno mahali. ali hajde. k'o sto neko rece, sami su krivi sto to nisu ranije rijesili. ne treba se na sudije vaditi.....cuj ne treba pominjati sudije
kako se to drugi vade na sudije kad izgube protiv Barce...milanisti dva dana pisali o penalu nad Xaviem
sudije su veceras uništili Barcu svojim slijepilom i pravo pogurali Real, penal je penal nebitno u kojem minutu.
nisam gledao prvo poluvrijeme ali sudije su bile pogubljene u drugom. bas sam primjetio da je sudija bio u liniji kretanja ili igraca ili lopte previse puta. i prije ovih gresaka. ja nekako ne vjerujem u teorije zavjere. jednostavno lose sudjenje. mislim da ce se sutra stidjeti kad na naslovnicama izadje ona slika gdje covjek brani s obje ruke perdov sut.
evo offside-a:

- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8536 Re: FC Barcelona
barcelona konstantno igra na rubu offside-a i niste jednom zabili iz takvih pozicija..LSD wrote:Dva nepostojeca ofsajda su Messiu svirana u situaciji 1 na 1 sa golmanom505sCrtom wrote:bila su i bar 3-4 messijeva offside-a koje su pogresno mahali. ali hajde. k'o sto neko rece, sami su krivi sto to nisu ranije rijesili. ne treba se na sudije vaditi.....cuj ne treba pominjati sudije
kako se to drugi vade na sudije kad izgube protiv Barce...milanisti dva dana pisali o penalu nad Xaviem
sudije su veceras uništili Barcu svojim slijepilom i pravo pogurali Real, penal je penal nebitno u kojem minutu.
Nisam vidio prvu situaciju ali druga je bila linija i tu nije teško pogriješiti.
Penal ko što rekoh - za to sam da se svira svaka ruka u šesnaestercu jer ovako sudije mogu rastezati kako im ćeif. Ali u zadnje vrijeme je primjetan trend jako rijetkog suđenja penala kod ovakvih napucavanja (osim ako nisi Lescott
-
missko
#8537 Re: FC Barcelona
Ovaj Xavijev penal ja od stida ne bi izveo 
-
LSD
#8538 Re: FC Barcelona
505
Eh baš te dvije situacije, kad je Iniesta proigrao Messia gdje bi ovaj sam izletio pred golmana...linijski sudija nešto diže zastavicu
smiješno kakva glupost
Šta je to drugo, nego krađa...nema to veze sa greškama
Eh baš te dvije situacije, kad je Iniesta proigrao Messia gdje bi ovaj sam izletio pred golmana...linijski sudija nešto diže zastavicu
Šta je to drugo, nego krađa...nema to veze sa greškama
- skenderija04
#8539 Re: FC Barcelona
Espanyol je igrao dobro, zasluzio je bod. Sudjenje je bilo lose ali ako pucas tri puta sa 5-10 metara i nisi pogodio ..... Nema veze, pet bodova nije nedostizno. Ostaje jos dosta do kraja. Barca danas nije odigrala kako zna i u derbiju se to placa.
-
LSD
#8540 Re: FC Barcelona
Ma odigrali su ispod svakog nivoa, premlako...nisu zaslužili pobjedu sa onakvim pristupom, ali su i radikalno ošteceni na kraju... Espanyol je bio pravo napaljen veceras i zaslužili su bod zbog igre u prvom poluvremenu, iako skoro ništa nisu napravili u drugom poluvremenu.skenderija04 wrote:Espanyol je igrao dobro, zasluzio je bod. Sudjenje je bilo lose ali ako pucas tri puta sa 5-10 metara i nisi pogodio ..... Nema veze, pet bodova nije nedostizno. Ostaje jos dosta do kraja. Barca danas nije odigrala kako zna i u derbiju se to placa.
Pate se u gostima vec duže vrijeme, osim u Madridu.
-
Madrid
#8541 Re: FC Barcelona
Ruka je bila i penal je trebao biti, tu nema dileme, ali eto sreca za nas pa sudija progleda kroz prste ili stvarno covjek nije vidio
Dosta vas se sigurno sjeca ovoga
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rnyf666z0s
Dosta vas se sigurno sjeca ovoga
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rnyf666z0s
- skenderija04
#8542 Re: FC Barcelona
To i ja mislim Veceras se Barcelona nije osjetila komotno u citavoj utakmici. Espanyol je odigrao muski i sve nedostatke koje ima pokrio je trkom i borbenoscu. Na ovim utakmicama se vidi da Barcelona nije kao prosle godine. Motiv ne nedostaje za velike utakmice ali na ovim terenima se osvaja i gubi prvenstvo. Ja i dalje mislim da nista nije gotovo, i da ce Barcelona sigurno biti u situaciji da uhvati prikljucak.LSD wrote:Ma odigrali su ispod svakog nivoa, premlako...nisu zaslužili pobjedu sa onakvim pristupom, ali su i radikalno ošteceni na kraju... Espanyol je bio pravo napaljen veceras i zaslužili su bod zbog igre u prvom poluvremenu, iako skoro ništa nisu napravili u drugom poluvremenu.skenderija04 wrote:Espanyol je igrao dobro, zasluzio je bod. Sudjenje je bilo lose ali ako pucas tri puta sa 5-10 metara i nisi pogodio ..... Nema veze, pet bodova nije nedostizno. Ostaje jos dosta do kraja. Barca danas nije odigrala kako zna i u derbiju se to placa.
Pate se u gostima vec duže vrijeme, osim u Madridu.
-
LSD
#8543 Re: FC Barcelona
Sjecate li se ovog horora
Šta je te veceri bilo srcanih udara u Barceloni i Madridu
To šta je tad Rajkard sebi dozvolio je za strijeljanja.
- ascari
#8544 Re: FC Barcelona
Kasno Marko na Kosovo stize...
Raul Rodriguez (Espanyol): "The video is clear. I played the ball with the hand. It was a penalty."
-
todd_smith
#8545 Re: FC Barcelona
dva boda, zaboravio si na el classico na nou campuskenderija04 wrote:Espanyol je igrao dobro, zasluzio je bod. Sudjenje je bilo lose ali ako pucas tri puta sa 5-10 metara i nisi pogodio ..... Nema veze, pet bodova nije nedostizno. Ostaje jos dosta do kraja. Barca danas nije odigrala kako zna i u derbiju se to placa.
- skenderija04
#8546 Re: FC Barcelona
@todd_smith
Do El clasica i Real i Barca ce izgubiti jos pokoji bod. Jos je rano za te racunice
Do El clasica i Real i Barca ce izgubiti jos pokoji bod. Jos je rano za te racunice
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8547 Re: FC Barcelona
LSD wrote:
Sjecate li se ovog horora![]()
Šta je te veceri bilo srcanih udara u Barceloni i MadriduTamudo krvnik Barce u 90-toj ga zavuce i donese Realu titulu.
To šta je tad Rajkard sebi dozvolio je za strijeljanja.
ovo je iz realovog ugla, mrak video :
ali hajde, ovi su i jedni i drugi navikli osvajati ali ja mislim da bi oni na Bluemoonu svi odreda pocrkali u ovakvoj situaciji
- Charuga
- Globalni moderator
#8548 Re: FC Barcelona
Nije im ono sinoc prvi put da na gostovanjima prospu tri boda radi opustanja nakon vodstva i igre "lako cemo". Sta su zasluzili to su i dobili ...
- Charuga
- Globalni moderator
#8549 Re: FC Barcelona
Guardiola: "Espanyol je odigrao odličnu utakmicu. Liga još uvijek nije gotova. Neće biti lako, ali nastavićemo da se trudimo. Ruka Espanyola? Da, bilo je igranja rukom, ali mi to ne možemo kontrolisati. Morate preći preko toga. Moramo pronaći još neka rješenja i dodatno unaprijediti igru."
Gospodski ...
Gospodski ...
-
palermo
#8550 Re: FC Barcelona
pa prije par mjeseci Mateo Beusan je na HTV-u objasnio. FiFA i UEFA su dale instrukcije sudijama da budu oprezni prilikom igranja rukom u šesnaestercu i da sviraju penal samo kad je očito da je time spašen gol ili stvaranje neke opasne situacije. Otuda i ovo prilično često nesviranje igranja rukom u šesnaestercu.odesveuhonduras wrote: Penal ko što rekoh - za to sam da se svira svaka ruka u šesnaestercu jer ovako sudije mogu rastezati kako im ćeif. Ali u zadnje vrijeme je primjetan trend jako rijetkog suđenja penala kod ovakvih napucavanja (osim ako nisi Lescott), prije se mnogo, mnogo više pokazivalo na tačku u ovakvim situacijama.