FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#8276 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:@ Ultima, moze biti dosadno ali drugi gol danas : Akcija traje 1 minut i 28 sekundi, 33 pasa u kojima su ucestvovali svih deset igraca u polju, zavrsava golom Xavija. Mozes voljeti direktni fudbal, moze ti biti dosadno ( nekada to stvarno i jeste) , moze protivnik biti defanzivno mekani Santos, .......Ali ja ovo jos nisam vidio, a igralo se neko finale pa makar i bezvrijednog klupskog prvenstva svijeta.
Ma super je to, mada i jedan pas koji izbaci igrača pred golmana može biti još ljepši ;-) Istovremeno, ne bih se složio da je takmičenje bezvrijedno, ipak je to prvak svijeta... iako je format takmičenja poprilično dosadan.

Hoću reći, vjerovatno su tim pasovima oborili neki rekord, ali rekord koji niko drugi ne pokušava postići osim njih ;-) Šta kad jednog dana budu imali loptu svih 90 minuta u nogama? :D
Last edited by ultima_palabra on 18/12/2011 23:39, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8277 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

al' ovaj zadnji gol... kakva kontrola lopte čovječe :D :D :D
skenderija04

#8278 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:@ Ultima, moze biti dosadno ali drugi gol danas : Akcija traje 1 minut i 28 sekundi, 33 pasa u kojima su ucestvovali svih deset igraca u polju, zavrsava golom Xavija. Mozes voljeti direktni fudbal, moze ti biti dosadno ( nekada to stvarno i jeste) , moze protivnik biti defanzivno mekani Santos, .......Ali ja ovo jos nisam vidio, a igralo se neko finale pa makar i bezvrijednog klupskog prvenstva svijeta.
Ma super je to, mada i jedan pas koji izbaci igrača pred golmana može biti još ljepši ;-) Istovremeno, ne bih se složio da je takmičenje bezvrijedno, ipak je to prvak svijeta... iako je format takmičenja poprilično dosadan.

Hoću reći, vjerovatno su tim pasovima oborili neki rekord, ali rekord koji niko drugi ne pokušava postići osim njih ;-) Šta kad jednog dana budu imali loptu svih 90 minuta u nogama? :D
E za mene je fol to sto si rekao: niko drugi to i ne pokusava. Zbog toga cjenim ovu ekipu, zato sto radi svari koje niko drugi ne radi. Vujadin Boskov je rekao da je u fudbalu sve vec izmisljeno, ali izgleda da se prevario. Slazem se da jedan pas moze biti lijep. Direktni fudbal je itekako atraktivan ako se izvodi brzo i jednostavno. Ipak, da bi se mogao igrati direkni fudbal u svojoj najkvalitetnijoj verziji neko prvo mora imati loptu i htjeti napadati. To za 90 % necemo vidjeti ali nakon povrede Ville izgleda da cemo gledati pokusaje da se ponovi danasnja ideja igre. Trener Santosa Ramalho je izjavio da nikad nije igrao protiv ekipe u formaciji 3-7-0 !!!
Distortion

#8279 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Pep Guardiola 13/16 trofeja, strasno!

:thumbup:
Richard Wagner

#8280 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

eto što mu je trebalo to da ne osvoji i ostala tri?
necko_hz

#8281 Re: FC Barcelona

Post by necko_hz »

ultima_palabra wrote:Fudbal se može igrati na mnogo različitih načina, a ljepota je u oku posmatrača.
ultima_palabra wrote:Meni dodavanje do iznemoglosti i kruženje oko zone nije neka ljepota (da jeste gledao bih rukomet), ali dopuštam da ljudi imaju drugačije mišljenje
:thumbup:

Jačina Barce je jak sistem igre koji od svakog igrača izvlači 100% njegovih mogučnosti ! Dosta igrača iz Barcelone bi se pogubilo da igraju u nekim drugim evropskim klubovima i ne bi pružali partije kao u Barceloni, jer individualno nisu Bog zna šta, osim Xavija i Inieste :thumbup: , ali imaju kolektiv i to je ono što ih čini najboljim na svijetu i jednim od najboljih timova svih vremena. Glupo je govoriti o ljepoti, jer se ista razlikuje od osobe do osobe, ipak su ukusi drugačiji !
Ja volim dinamičnu i brzu igru, a Barca to ne radi !
Volio sam igru kakvu su igrali "Galacticosi". Ono je bilo uživanje gledati ili United u doba Erica Cantone.
Jeb'ga, ljepota je u očima posmatrača i o tome je suvišno govoriti !
Richard Wagner

#8282 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

ma da, talašike ko individualci :D
LSD

#8283 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Evo zašto Valdes nikad ne izbija loptu kao svi ostali golmani vec uvijek dodaje po zemlji i traži suigrace pasovima (zbog cega su i primili onako jeftin gol protiv Reala u 22 sekundi)

''Radije ću da i izgubimo loptu pokušavajući organizirati napad od svog gola prema naprijed, nego mijenjati naš stil igre'' Josep Guardiola.

''Naš stil igre je nepromjenjiv. S njim umiremo, s njim trijumfujemo'' Xavi Hernandez

aaa tu smo - rusmo :D ...strpljivo od svog do protivnickog gola, odigraj i hiljadu pasova ako treba, po zemlji samo šibaj i ne diži loptu od zemlje bez velike nužde, pa kud puklo da puklo.
5 0 5

#8284 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:Ali ja ovo jos nisam vidio, a igralo se neko finale pa makar i bezvrijednog klupskog prvenstva svijeta.
Ne zaboravi da bi uopste dobili sansu da igraju na "bezvrijednom" klupskom prvenstvu svijeta, prvo su morali osvojiti dvije titule od kojih je jedna liga sampiona.
sumirprimus

#8285 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

:roll: mislim ono, :roll:
barca igra dosadno,barca igra sporo,barca je niska,barca je ruzna,barca je neprikosnoveni prvak sviejta... 8-)
sumirprimus

#8286 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

valja realu sad sta god uradi,poderat kozu zguzova,jer igraju u doba velike barcelone....
i uvijek ce ih poredit s ovom generacijom...
znaci na tas generaciju barce i generaciju reala, i bice,ronaldo i co..jednostavno nisu imali srece...
Gandalf

#8287 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

Richard Wagner wrote:eto što mu je trebalo to da ne osvoji i ostala tri?
Guardiola klocina :oops: :D
Jeff Bingham

#8288 Re: FC Barcelona

Post by Jeff Bingham »

da je vodena glava umjesto guardiole osvojili bi i ta tri :oops:
ultima_palabra

#8289 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Jeff Bingham wrote:da je vodena glava umjesto guardiole osvojili bi i ta tri :oops:
Jel to i na san izlazi 8-)
Charuga
Globalni moderator

#8290 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Jeff Bingham wrote:da je vodena glava umjesto guardiole osvojili bi i ta tri :oops:
Pa zar i na ovoj temi ... 8-)

Ali neise, nije to tema emisije pa probaj da ne ides mimo emisije! Drzi se teme!
Jeff Bingham

#8291 Re: FC Barcelona

Post by Jeff Bingham »

aj apolodzajz, morao sam malo :D
Charuga
Globalni moderator

#8292 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Jeff Bingham wrote:aj apolodzajz, morao sam malo :D
Sljedeci put neces imati prilike da se apolodzajz ... :mrgreen:
sumirprimus

#8293 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

sljedeci put ce da bude arsenaliziran,pa ce onda kukat na wengera :mrgreen:
skenderija04

#8294 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:
skenderija04 wrote:Ali ja ovo jos nisam vidio, a igralo se neko finale pa makar i bezvrijednog klupskog prvenstva svijeta.
Ne zaboravi da bi uopste dobili sansu da igraju na "bezvrijednom" klupskom prvenstvu svijeta, prvo su morali osvojiti dvije titule od kojih je jedna liga sampiona.
Puno bolje zvuci nego sto stvarno vrijedi. Pobjedis dvije utakmice i zovu te prvak svijeta. Budimo realni, to je bivsi Toyota interkontinentalni kup,komercijalno takmicenje, koje nije bilo u kalendaru FIFA-e. Tek od nedavno, kada su skontali da mogu mlatnuti pare uvrstili su ga u kalendar uz naziv "klupsko prvenstvo svijeta".A sistem je tek posebna prica. U Barceloni nije bila nikakva festa po ulicama zbog ovog uspjeha. A slazem se da je vrijednost ovog takmicenja predhodno osvajanje Lige Sampiona. Za drugu titulu stvarno ne znam na koju mislis. Za 15 dana u sjecanju ce ostati Villina povreda kao najvaznija uspomena.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#8295 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Image
5 0 5

#8296 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

FC Barcelona defensive midfielder Sergio Busquets completed 100% of his attempted passes in Sundays Club World Cup final match against Santos: 66/66.
veljaca

#8297 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

505sCrtom wrote:FC Barcelona defensive midfielder Sergio Busquets completed 100% of his attempted passes in Sundays Club World Cup final match against Santos: 66/66.
Cestitam Sergio :thumbup: ....

Samo mislim da se njegovi pasovi razlikuju od onih Xavia i Inieste i da su na duzini 5-10 metara ..... :D
Baudelaire

#8298 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Mislim da će City u budućnosti nuditi pravo bogatstvo za Busquetsa jer je upravo onaj tip igrača koji im fali. Jedan od najbitnijih za Barceloninu igru, Xabi Alonso, samo još naprednija njegova verzija usudio bih se reći.
erik2

#8299 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Baudelaire wrote:Mislim da će City u budućnosti nuditi pravo bogatstvo za Busquetsa jer je upravo onaj tip igrača koji im fali. Jedan od najbitnijih za Barceloninu igru, Xabi Alonso, samo još naprednija njegova verzija usudio bih se reći.
Misliš Xavi Hernandez ? :)
p206

#8300 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Busquets je taj koji omogućava Barci da igra sa 3 igrača u odbrani. On podjednako dobro igra i def. veznog i štopera. Ni jedan drugi igrač u ovom sastavu tu ulogu nebi odradio na ovako dobar način. Možda bi se od Pique-a moglo napraviti nešto slično, ovi ostali igrači ne mogu to odigrati na pravi način.
Post Reply