FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#8251 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Richard Wagner wrote:fks i nkž nisu podlegli tome
Izgleda da ne znaš da je Žujo svojevremeno platio izvjesnog Sergeja Ticu iz Čelika 100.000 u ta doba :shock: , a Sarajevo pretplatilo Ševala Zahirovića :-)
Richard Wagner

#8252 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

mada je u želji, otkad se stabilizirao, česta praksa da igračima daje pare "na ruke", što je pohvalno :thumbup:

dok sarajevo traži slobodne igrače, što bi bila zaludna rabota da nije odličnog scoutinga :thumbup:
LSD

#8253 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barcelona je pobjedom u finalu Svjetskog prvenstva demonstrirala svoju nadmoć na klupskom nivou, Blaugrana je lako i ubjedljivo savladala Santos. Ipak, i pored poraza, Pele ističe kako Santos ostaje uspešniji klub od Barcelone.

“Trenutno, Barcelona definitivno jeste bolji tim.”

“Ipak, Santos je jednu čitavu dekadu bio najbolji klub na svijetu i Barcelona nema titule kojima se može podičiti Santos.” rekao je Pele.

Na upravo završenom Svetskom klupskom prvenstvu, Barcelona je sa četiri postignuta pogotka ubjedljivo savladala Santos.

--------------------------------------------------------------

:lol: :lol: I ovaj Pele je pukotina zestoka...njegove izjave su uvijek fenomenalne...opakog nekog dilera ima.
hordash

#8254 Re: FC Barcelona

Post by hordash »

Sto stariji sve senilniji taj Pele.
Gandalf

#8255 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

Pele je fakat frustriran lik - nema tog intervjua niti izjave da on ne omalovažava bilo kojeg fudbalera nebrazilca a koji je svjetska klasa i da u superlativima ne govori o nekom nedokazanom igraču naravno brazilcu koji igra za njegov Santos - poređenje Messija sa onim irokezom je krajnje degutantno - njih dvojica ne mogu ni u dvije rečenice, napisane na različtim stranicama - al' eto Santos je po nekim objektivnim "peleovskim parametrima" bolji od Barce a Neymar se je više toga pokazao od Messija - fakat smiješno i glupavo, makar to izjavio i Pele, čuj naki Santos bolji od ove katalonske ekipčine :-) Neymar faca a Messi onako solidan :lol: :lol:
mrtva kokoš

#8256 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

nije on senilan on je frustrirani pacenik koji od drveta ne vidi sumu
hordash

#8257 Re: FC Barcelona

Post by hordash »

šime.sparina wrote:nije on senilan on je frustrirani pacenik koji od drveta ne vidi sumu
Ma nisam htio da vrijedjam starijeg covjeka i da koristim neki "tezi" izraz.
skenderija04

#8258 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pele i njegove izjave.Pricaju stariji da je 1969 godine Santos na evropskoj turneji posjetio i bivsu Jugoslaviju. Odigrao je par utakmica a za nas (neke) je najvaznija ona na Kosevu protiv Zelje. Na toj turneji Santos je igrao u Kragujevcu protiv Radnickog. Vasarska zabava zavrsena rezultatom 4-4. Pele je dao tri gola i nakon utakmice je rekao da je najbolje desno krilo svijeta Vladeta Zabarac, tadasnji igrac Radnickog!
hau jes no

#8259 Re: FC Barcelona

Post by hau jes no »

šime.sparina wrote:nije on senilan on je frustrirani pacenik koji od drveta ne vidi sumu
cruijff je još gori 5 puta po tom pitanju
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#8260 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Image
Gandalf

#8261 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

Entropio wrote:Image
Na ovoj slici su trebale biti Santosove igračine kako bacaju Pelea u zrak :oops: "Santos je najdominantniji klub u posljednjoj dekadi :-)", reče Pele i osta živ :lol:
Cyrax

#8262 Re: FC Barcelona

Post by Cyrax »

Gandalf wrote: Na ovoj slici su trebale biti Santosove igračine kako bacaju Pelea u zrak :oops: "Santos je najdominantniji klub u posljednjoj dekadi :-)", reče Pele i osta živ :lol:
Zar iko obraca paznju na Pelea vise :-) ?
veljaca

#8263 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Cestitam najboljoj ekipi osvajanje titule ekipnog Prvaka svijeta :thumbup: :thumbup: ( 2 puta ) ....

Volio bih ako je moguce da ovaj tim Barcelone igra sa timom najboljih ostalih igraca u svijetu .... Ako bi to mogla FIFA da organizuje - makar u dobrotvorne svrhe .... Bas me interesuje da li bi i protib tima ostatka svijeta imali omjer posjeda lopte preko 65 % i da li bi pobijedili lako ili bi se malo namucili ....

BARCELONA
BHF_Manijak

#8264 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Pele?! Pa zar treba ista vise reci o covjeku koji sam sebe ofirno gura ispred Messia i tvrdi da je on bolji od njega?! Koji iskompleksirani ego manijak, to je jos samo jedan u nizu primjera da nije isto dobar fudbaler=dobar covjek, il umjesto fudbaler staviti bilo koju drugu funkciju, slican ce biti i Ronaldo, dzaba sve kad brate supak, kad onda rece da je najbolji prvi, drugi i treci igrac svijeta, meni je bilo dovoljno, samo reci bljak! :oops:
Distortion

#8265 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Peleu su golove priznavali kad je s jaranima u mahali igrao :D

Čovjek je ljubomoran na Messija i Barcelonu i to je to...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8266 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

Pele je najveći ikad ali da zna kakit ovih dana, zna brate :D
sumirprimus

#8267 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

na stranu pele,
ne vjerujem da mogu vidjet sta bolje i ljepse u fudbalu od ovog..nije vise bitno ni da li pobijede ni koliko golova utrpaju,kako ih dadnu,jednostavno lakoca igranja,nenadjebivo...ko na malom fudbalu...
a xavi nemam rijeci,najbolji igrac,kako je doda,alal vera... :dance:
LSD

#8268 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

'Ta ce ta Barca pored Santosa, najdominantnijeg tima u zadnjoj dekadi :lol:

Šalu na stranu, ovi momci se zabavljaju igrajuci fudbal, pogledajte samo tu lakocu u igranju (Xavi stopa loptu petom u zraku :shock: i odmah asistencija koji niko živ nije ocekivao), njima ovo finale dođe kao trening.
BHF_Manijak

#8269 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Rekoh li ja, kapa dole Messiu, ali meni je Xavi numero uno, kakav je to genije, ocekujem na kraju karijere da mu dodaju dr titulu :mrgreen: A mozda sam i subjketivan er volim takve tipove igraca, no meni ne moze Messijevo nizanje 10 igrca zamjeniti onaj Xavijev pas kroz sumu igraca u 16-tercu! :thumbup:
sumirprimus

#8270 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

znas sta,sreca je messi(sto rece onaj komentator glupi danas neuredni na eng.. :lol: ),xavi iniesta,barcina sreca imat takvu trojicu u istom trenutku,jos onakvog puyla..alal vera...
LSD

#8271 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Rekoh li ja, kapa dole Messiu, ali meni je Xavi numero uno, kakav je to genije, ocekujem na kraju karijere da mu dodaju dr titulu :mrgreen: A mozda sam i subjketivan er volim takve tipove igraca, no meni ne moze Messijevo nizanje 10 igrca zamjeniti onaj Xavijev pas kroz sumu igraca u 16-tercu! :thumbup:

Vala imaš pravo....ovo je djelo velemajstora fudbala (nenormalno je teško ovako iza leđa uštopati loptu i odmah dati ubitacan pas koji je zapravo gol šansa)...ovakva asistencija vrijedi više nego 3 gola....zbog ovakvih poteza se i uživa u fudbalu bez obzira koji klub simpatisali.
ultima_palabra

#8272 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

šime.sparina wrote:
ultima mani se jeftinih pokusaja podanistavanja sagovorika. rezultati, cinjenice, sveukupni dojam je pokazatelj da je ova barcelona ekipa koja igra najbolji fudbal i da je ovo sto oni igraju fudbal u pravom smislu rijeci. svako ko istinski voli ovu igru i zivi fudbal reci ce ti da je fudbal xavi, messi, iniesta, fabregas. naravno to bi bio i ronaldo da je dio jedne ovakve ekipe, jer govorimo o ekipama. tvoj je problem sto ti real neda da gledas dalje od bernabea i da ti ovo kolektivno svrshavanje na barcelonu ide na zivce, ja to shvatam, nisi ti tu sam. ali fudbal je barcelona za mnoge pa i za mene, dijete koje prati fudbal godinu dana :oops: do kada ce tako biti ne znam, ali mi je drago sto zivim u vremenu u kojem je barcelona, fudbal. dobro da nije barce mozda bi to bio real, da ti je malo lakse. :mrgreen:

i da kad kazem da je fudbal, pri tome ne mislim na rezultate i cinjenice iako su oni mozda sastavni dio fudbala. to je igra, ljepota, odnosno filozofija u kojoj ja i mnogi uzivamo. naravno moguce da vas ima koji gledate na ovu igru drugim ocima ali ste u manjini...

da sam ti odgovorio na nacin na kakav si ti meni samo bi me dovelu u poziciju da sam jednak tebi. tako da, uzivaj. :D
Drug, bez potcjenjivanja ali ne vjerujem da si ti odgledao dovoljno utakmica da ocjenjuješ šta je fudbal, a šta nije. Fudbal se može igrati na mnogo različitih načina, a ljepota je u oku posmatrača. Recimo, ja znam dosta ljudi koji su gotivili Ronaldinhovu Barcu, a ovu sad ne mogu smisliti... znači nisu neki hardcore navijači RM ili neke druge ekipe.

Barcelonin fudbal je najbolji zato što je učinkovit, kad neko nađe protivotrov za njih to će također biti najbolji fudbal na svijetu. Meni dodavanje do iznemoglosti i kruženje oko zone nije neka ljepota (da jeste gledao bih rukomet), ali dopuštam da ljudi imaju drugačije mišljenje ;-) Ako nekom treba bildanje vlastitog ega preko pripadnosti nekoj virtuelnoj zajednici internet navijača kluba udaljenog hiljadama km, nije ni to problem...
skenderija04

#8273 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Ultima, moze biti dosadno ali drugi gol danas : Akcija traje 1 minut i 28 sekundi, 33 pasa u kojima su ucestvovali svih deset igraca u polju, zavrsava golom Xavija. Mozes voljeti direktni fudbal, moze ti biti dosadno ( nekada to stvarno i jeste) , moze protivnik biti defanzivno mekani Santos, .......Ali ja ovo jos nisam vidio, a igralo se neko finale pa makar i bezvrijednog klupskog prvenstva svijeta.
missko

#8274 Re: FC Barcelona

Post by missko »

LSD wrote:

'Ta ce ta Barca pored Santosa, najdominantnijeg tima u zadnjoj dekadi :lol:

Šalu na stranu, ovi momci se zabavljaju igrajuci fudbal, pogledajte samo tu lakocu u igranju (Xavi stopa loptu petom u zraku :shock: i odmah asistencija koji niko živ nije ocekivao), njima ovo finale dođe kao trening.
Svaka cast , nisam gledao tekmu al i bilo je lijepih akcija kod golova.
Ono sto se mora priznati da ima malo i Bozije volje u svemu, nekako gledam prva dva gola frajerima u odbrani prolazi lopta kao kroz nogu, kod treceg gola golman 2 zicera brani i na kraju dodje opet lopta do Fabregasa ni krivog ni duznog. Mislim na staru poslovicu ko izgubi na mostu dobije na cupriji ili tako nesto, lom noge i to strasan Davida Ville proslu tekmu i onda ovo danas, nista nije slucajno. Uigrana ekipa i nepobjediva za bilo koji danasnji klub na svijetu i ekipa koju nesreca jos nije kostala rezultata je moj rezime. Poruka navijacima Barce je da poslije sunca nije uvijek sunce i nadati je se da Barca bolje ne moze ,nego samo gore, e to je jedini nedostatak ako ga ima.
LSD

#8275 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Normalno da ce se i ova Barcina bajka jednog dana okoncati, sve ima svoj rok trajanja i naravno da ne mogu vjecno ovako igrati...ali ce ova generacija ostati zauvijek zapamcena kao neponovljiva u svijetu fudbala....cak i oni koji su danas najveci hejteri i osporavatelji Barce ce to morati sami priznati svojim unucima jednog dana kad budu pricali o jednom Messiu i društvu koji su nekad harali svijetom :-)
Post Reply