FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#8226 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

LSD wrote:
KPNCTNJAH wrote:Ne pratim inace Barcelonu, ali Alves mi djeluje kao najlosiji igrac ove ekipe, ne znam da li je inace tako ove sezone, ali u ovoj tekmi mi se nikako ne uklapa u njihovu igru... prop'o pravo, ali dobro ipak je Brazilac, to tako mora biti... :-)
Ma nafurao se lik da je desno krilo, a zaboravio da je bek ustvari....ne voli covjek odbrambene zadatke ali nikako, frajer se ne vraca uopšte na svoju polovinu :shock: :roll: ...takvi su brazilci, teško se to može disciplinovati.
:lol:

Pa to je zato što igraju 3-5-2 ili 3-7-0... On nije bek u ovoj utakmici, kao što nije bio ni protiv Madrida od 17. minute. Kad se igra 4-3-3 onda izvršava sve dužnosti koje jedan bek treba da izvršava.
mrtva kokoš

#8227 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

ultima_palabra wrote:
:oops:
znas i sam da je tako :mrgreen:
Last edited by mrtva kokoš on 18/12/2011 13:23, edited 1 time in total.
Entropio

#8228 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Gotovo. 4-0 uz sjajnu igru. Prvaci svijeta, ponovo. :)
skenderija04

#8229 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ova titula bolje zvuci nego sto vrijedi. Stvar prestiza.
mrtva kokoš

#8230 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

Entropio wrote: :lol:

Pa to je zato što igraju 3-5-2 ili 3-7-0... On nije bek u ovoj utakmici, kao što nije bio ni protiv Madrida od 17. minute. Kad se igra 4-3-3 onda izvršava sve dužnosti koje jedan bek treba da izvršava.
upravo. zasto bi se vracao u odbranu kada nije potreban. pujdo i pikac su bili dovoljni protiv ovog slabasnog santosa.

alves je jedna od bitnih karika ove barcelone koliko god da njegovi potezi, pokusaji prodora izgledaju bespotrebni.
ja mislim da bi on mogao vise pretrcati nego ovih 11 igraca santosa, zajedno. :-)
LSD

#8231 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ipak je ovaj izlet po titulu prvaka svijeta preskupo koštao Barcu - ozljeda Ville.
Zna li neko otprilike kad bi se Afellay mogao vratiti :?
skenderija04

#8232 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Ipak je ovaj izlet po titulu prvaka svijeta preskupo koštao Barcu - ozljeda Ville.
Zna li neko otprilike kad bi se Afellay mogao vratiti :?
Mart, tako kazu.
Baudelaire

#8233 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Joj, ali kad komentatori počeše porediti Barcelonu koja je ovo osvojila 2009. i ovu sad, i onaj jedan kaže da je tad za Barcelonu igrao Milito koji je sad u Interu :( Meni nekakva muka bila došla odmah. Inače, ovo je za mene bilo očekivano. Što se Neymara tiče, očekujem novog Robinha.
LSD

#8234 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Novi Robinho na pomolu, upravo tako...valjda ce Barca nece zayebati pa kupiti Neymara kao što se pricalo....može njega Santos cijeniti i 100 miliona, ali decko ne vrijedi više od 20 (mada je i to upitno)....gdje ode ovaj fudbal, da se za nezrelog igraca balavca traži po 50 miliona :oops:
ultima_palabra

#8235 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

šime.sparina wrote:
ultima_palabra wrote:
To je komentar na nivou djeteta koje prati fudbal godinu dana ;-)
LSD

#8236 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Procitah maloprije , Santos cijeni Neymara 45 miliona :shock: :shock: ma nisu normani sviju mi...nikad ga prodati nece za te pare...necu da pljujem po momku, nije korektno niti ima smisla jer je ipak veliki potencijal - ali 45 miliona :roll: pa malo morgen....pišem zato jer se dosta špekuliše da ce završiti ili u Barci ili u Realu....smio bi se sad kladiti da ni Perez, a Rosell pogotovu ne bi nikad pristali na tu cijenu....ne bi ni šeik Menso dao tolike pare za njega.
bingov buraz

#8237 Re: FC Barcelona

Post by bingov buraz »

Gledao sam Neymara na par utakmica u njihovom prvenstvu,tamo je prekucao nema sta ali odbrane su im tako suplje da vjerujem da bih i ja zabio jednu 5 komada po sezoni :mrgreen:

Moze biti strasan igrac ali moze i razocarati,sa tom cijenom sto se spominje ne vjerujem da ce se iko odluciti na rizik.
DžipaloRipalo

#8238 Re: FC Barcelona

Post by DžipaloRipalo »

Ma nije Neymar los, al kad ga Puyol cuva onda se ne moze ni pokazat :D
Guardiola ubacio Fontasa umjesto Puyola da da malo prostora Neymaru :P

P.S. A sto se tice cjene, Rossel ga sigurno ne bi platio 45 milki, al Perez je i za vece gluposti placao vise
LSD

#8239 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

bingov buraz wrote:Gledao sam Neymara na par utakmica u njihovom prvenstvu,tamo je prekucao nema sta ali odbrane su im tako suplje da vjerujem da bih i ja zabio jednu 5 komada po sezoni :mrgreen:

Moze biti strasan igrac ali moze i razocarati,sa tom cijenom sto se spominje ne vjerujem da ce se iko odluciti na rizik.
Upravo to :thumbup: ...da su ga stavili "u izlog" sa nekom normalnijom cijenom - cca. 25-30 miliona sigurno da bi imali vec sad nekih ponuda, ali brazilcima zinula guzica hoce da što više izvuku sa njega pa mu sad nabijaju cijenu (samo ne znam na osnovu cega :roll: )...samo po Evropi se može naci slicnih mlađih igraca/talenata za 3 puta manju cijenu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8240 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

LSD wrote: samo po Evropi se može naci slicnih mlađih igraca/talenata za 3 puta manju cijenu.
Koliko si Neymarovih utakmica pogledao da mozes dati ovakav zakljucak ? K'o sto sam vec napisao na drugoj temi, niej valjda da ste ocekivali od njega da sam razbije Barsu sa onako sporom i mrljavom ekipom ?
LSD

#8241 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

leet wrote:
LSD wrote: samo po Evropi se može naci slicnih mlađih igraca/talenata za 3 puta manju cijenu.
Koliko si Neymarovih utakmica pogledao da mozes dati ovakav zakljucak ? K'o sto sam vec napisao na drugoj temi, niej valjda da ste ocekivali od njega da sam razbije Barsu sa onako sporom i mrljavom ekipom ?
Niko nije ocekivao da sam razbije Barcu i slicno....ali ne može ni Santos ocekivati da ce neko dati 45 miliona za 19-godišnjaka koji se još nije ni afirmisao igracki....pa eto pratiš fudbal istko kao i ja , ali budi realan pa reci jel tebi normalno da se traže tolike pare za Neymara :shock: :? ma nema šanse da ce neko dati više od 30 miliona za njega....živi bili pa vidjeli ;-)
Entropio

#8242 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Neymar (Santos): "Barça was totally superior, they have fantastic players. The best team in the world today showed us how to play football."

Messi has been chosen as best player of the Club World Cup.

Puyol: "We obviously dedicate this trophy to Tito, Villa and Afellay. With them, we're stronger."

Since Guardiola became coach in 2008, Barcelona have won 13 of the 16 trophies they have competed for.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#8243 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

LSD wrote: Niko nije ocekivao da sam razbije Barcu i slicno....ali ne može ni Santos ocekivati da ce neko dati 45 miliona za 19-godišnjaka koji se još nije ni afirmisao igracki....pa eto pratiš fudbal istko kao i ja , ali budi realan pa reci jel tebi normalno da se traže tolike pare za Neymara :shock: :? ma nema šanse da ce neko dati više od 30 miliona za njega....živi bili pa vidjeli ;-)

Meni se cini da je ogroman talenat pa me ne bi ni cudilo da neki seik/naftas itd. i izvali tolike pare.. jbg, takvo vrijeme doslo :D
LSD

#8244 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

leet wrote:
LSD wrote: Niko nije ocekivao da sam razbije Barcu i slicno....ali ne može ni Santos ocekivati da ce neko dati 45 miliona za 19-godišnjaka koji se još nije ni afirmisao igracki....pa eto pratiš fudbal istko kao i ja , ali budi realan pa reci jel tebi normalno da se traže tolike pare za Neymara :shock: :? ma nema šanse da ce neko dati više od 30 miliona za njega....živi bili pa vidjeli ;-)

Meni se cini da je ogroman talenat pa me ne bi ni cudilo da neki seik/naftas itd. i izvali tolike pare.. jbg, takvo vrijeme doslo :D
Pa u pravu si, nažalost...naci ce se garant neki ludak kojem je ta cijena mizerija....zamrzicu fudbal zbog tih šeikova,naftaša, tajkuna :oops: zbog njih su i ove cijene igraca otišle u helać.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#8245 Re: FC Barcelona

Post by F&N »

LSD wrote: Pa u pravu si, nažalost...naci ce se garant neki ludak kojem je ta cijena mizerija....zamrzicu fudbal zbog tih šeikova,naftaša, tajkuna :oops: zbog njih su i ove cijene igraca otišle u helać.
zbog njih ce fudbal otici u helac, ne kao igra na terenu, vec fudbal sto i jeste, strast, emocija, natjecanje... mada se moze reci da je vec i otislo u helac
mrtva kokoš

#8246 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

ultima_palabra wrote:
šime.sparina wrote:
ultima_palabra wrote:
To je komentar na nivou djeteta koje prati fudbal godinu dana ;-)
ultima mani se jeftinih pokusaja podanistavanja sagovorika. rezultati, cinjenice, sveukupni dojam je pokazatelj da je ova barcelona ekipa koja igra najbolji fudbal i da je ovo sto oni igraju fudbal u pravom smislu rijeci. svako ko istinski voli ovu igru i zivi fudbal reci ce ti da je fudbal xavi, messi, iniesta, fabregas. naravno to bi bio i ronaldo da je dio jedne ovakve ekipe, jer govorimo o ekipama. tvoj je problem sto ti real neda da gledas dalje od bernabea i da ti ovo kolektivno svrshavanje na barcelonu ide na zivce, ja to shvatam, nisi ti tu sam. ali fudbal je barcelona za mnoge pa i za mene, dijete koje prati fudbal godinu dana :oops: do kada ce tako biti ne znam, ali mi je drago sto zivim u vremenu u kojem je barcelona, fudbal. dobro da nije barce mozda bi to bio real, da ti je malo lakse. :mrgreen:

i da kad kazem da je fudbal, pri tome ne mislim na rezultate i cinjenice iako su oni mozda sastavni dio fudbala. to je igra, ljepota, odnosno filozofija u kojoj ja i mnogi uzivamo. naravno moguce da vas ima koji gledate na ovu igru drugim ocima ali ste u manjini...

da sam ti odgovorio na nacin na kakav si ti meni samo bi me dovelu u poziciju da sam jednak tebi. tako da, uzivaj. :D
LSD

#8247 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

F&N wrote:
LSD wrote: Pa u pravu si, nažalost...naci ce se garant neki ludak kojem je ta cijena mizerija....zamrzicu fudbal zbog tih šeikova,naftaša, tajkuna :oops: zbog njih su i ove cijene igraca otišle u helać.
zbog njih ce fudbal otici u helac, ne kao igra na terenu, vec fudbal sto i jeste, strast, emocija, natjecanje... mada se moze reci da je vec i otislo u helac
Ali još timova koji se bore protiv te vrste ludila (a to jest ludilo da se ovolike cijene potežu oko jednog igraca kao da se radi o božanstvu a ne covjeku) i koji još uvijek ne podliježu tim trendovima i koji nece nikad pretplatiti nekog igraca (bez obzira kako se on zvao)....Arsenal, Milan i Bayern mi padaju na pamet kao najbolji primjeri, od ovih velikih klubova sa bogatom tradicijom.
Richard Wagner

#8248 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

fks i nkž nisu podlegli tome
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#8249 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

Richard Wagner wrote:fks i nkž nisu podlegli tome
:lol: :thumbup:
Baudelaire

#8250 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Richard Wagner wrote:fks i nkž nisu podlegli tome
I nećemo još dugo, to je sigurno. Nije fudbal ono što rade Messi i Iniesta, nego ono što radi Denis Čoma Čomor.
Post Reply