FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#62726 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Jeste li primjetili da kad god Fermin uđe u igru on donese sa sobom neku energiju, trku, zalaganje, ne bjezi od igre, ne krije se od lopte - naprotiv... cesto ili zabije ili asistira.
Veceras je malo pretjerao i dobio glupo crveni...ali on je mnogo koristan i podcijenjen igrac.
Crvena Tifoza

#62727 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

LSD wrote: 10/02/2025 00:04 Jeste li primjetili da kad god Fermin uđe u igru on donese sa sobom neku energiju, trku, zalaganje, ne bjezi od igre, ne krije se od lopte - naprotiv... cesto ili zabije ili asistira.
Veceras je malo pretjerao i dobio glupo crveni...ali on je mnogo koristan i podcijenjen igrac.
On je ko naš Demirović, osim što Fermina hoće gol.
Distortion

#62728 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

LSD wrote: 10/02/2025 00:04 Jeste li primjetili da kad god Fermin uđe u igru on donese sa sobom neku energiju, trku, zalaganje, ne bjezi od igre, ne krije se od lopte - naprotiv... cesto ili zabije ili asistira.
Radi dosta dobar pritisak na zadnju liniju sto je u ovom sistemu prilicno bitno za tim. Ima energije, ubacuje se iz drugog plana u napad i koristi sanse a i zabije gol. Nepotrebno je kod starta digao noge a s obzirom da je u Var sobi Del Cero Grande ne cudi me odluka da se dadne crveni. Lik prvo izbi loptu kod tog starta pa onda zakaci igraca, takvih startova je danas dosta a ja bas i ne vidim crvene kartone na takve startove.
Sinoc ni duet Hernandez Del Cero Grande nisu mogli nista a nije da nisu pokusali.
Crvena Tifoza

#62729 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

VAR je u prvom priznao gol iz ofsajda za Sevillu.
Trebalo im je pola sata da prikažu da nije ofsajd. Dok nisu našminkali.
Sid the sloth

#62730 Re: FC Barcelona

Post by Sid the sloth »

U onakvim situacijama je bolje da odluce u korist napadaca, ako cemo iskreno, samo je pitanje da li bi isto uradili na drugoj strani :)
ultima_palabra

#62731 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ima tako veznjaka koji nisu neka velika klasa, ali imaju nos za gol... tipa Pogba jedno vrijeme, pa Milinkovic-Savic, McTominay, ili kod nas je to bio Svraka :mrgreen:
Distortion

#62732 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Crvena Tifoza wrote: 10/02/2025 14:29 VAR je u prvom priznao gol iz ofsajda za Sevillu.
Trebalo im je pola sata da prikažu da nije ofsajd. Dok nisu našminkali.
EMD je sinoc stavljao sliku te situacije kod prvog gola Seville i sumnjiva je pozicija Saula. Nisam detaljno pratio, vjerovatno ce neki X nalog to analizirat i ako se stvarno desilo da je Del Cerro Grande prikazao da nema ofsajda a bio je, onda im nije vjerovat. Nakon onog ponistenog gola Lewandowskog protiv Sociedada sve je moguce sto se stimanja tice.
LSD

#62733 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Crvena Tifoza wrote: 10/02/2025 00:51
On je ko naš Demirović, osim što Fermina hoće gol.
:lol: :mrgreen:

Ja za Fermina nisam cuo da postoji do prije godinu dana, kada ga je Xavi izvukao odnekud iz B tima.
Al momak igra, zalaze se, koristi svoje sanse kad god uđe u igru. On dođe kao neki dzoker :-) Mada mu nije lako jer su ispred njega Pedri i Olmo, reprezentativci Spanije i bolji igraci.
LSD

#62734 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Distortion wrote: 10/02/2025 08:42
Radi dosta dobar pritisak na zadnju liniju sto je u ovom sistemu prilicno bitno za tim. Ima energije, ubacuje se iz drugog plana u napad i koristi sanse a i zabije gol. Nepotrebno je kod starta digao noge a s obzirom da je u Var sobi Del Cero Grande ne cudi me odluka da se dadne crveni. Lik prvo izbi loptu kod tog starta pa onda zakaci igraca, takvih startova je danas dosta a ja bas i ne vidim crvene kartone na takve startove.
Sinoc ni duet Hernandez Del Cero Grande nisu mogli nista a nije da nisu pokusali.
Realno, bio je crveni. Uletio je nepromisljeno na stajnu nogu Sowa. Mogao ga je bas onesposobiti na duze vrijeme.
Imao je mnogo srece igrac Seville. Odlicno je prosao nakon takvog starta.
Distortion

#62735 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Cubarsi igra nestvarno dobro, igra je konkretnija i brza cim je on usao umjesto Arauja. Dijete daje pasove u dubinu tako dobro da covjek ne vjeruje za 18godisnjaka.
Pedri je motor ekipe koji drzi sredinu terena cijelo vrijeme.

Kad vidis kako Raphinha pritisce zadnju liniju u trenutku kad Barca ima igraca manje onda je jasno da rezultat mora doci.
Sevilla nije nista napravila nakon iskljucenja Fermina. Flick je na vrijeme izveo Lewu, koji je u situaciji kad ostanes sa igracem manje nepotreban, a uveo Olma kao laznu devetku s kojim je sredina mogla da kontrolise loptu. Taj eksperiment je Flicku uspio sticajem okolnosti zbog crvenog kartona. :mrgreen:
LSD

#62736 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Cubarsi mora igrati u prvih 11, momak je vec sad fenomenalan igrac.
Araujo jest zivotnja, atletski freak, ali nije on bas bistar za visoke zadnje linije i ofsajd zamki sto fura Flick. Araujo je dobar kad su divlje taktike i ganjanje po terenu.
Pedri polako sazijeva u novog Xavija, pokazuje naznake zrele doktorske igre. Tacno zna kad ubrzati ritam, kad napasti međuprostor, kad usporiti povuci rucnu, kad sakriti loptu :thumbup:

Ono sto mi se ne sviđa kod Flicka jest to konstantno guranje zadnje linije na centar, al to je izgleda svjesni rizik koji preuzima. Plese po ivici.
Neko ce ih dobro unakaziti kad te ofsajd zamke zakazu za centimetar. Npr. Realu su ponistena dva gola u poslom Clasicu, za tih par cenata kod ofsajd zamki. Pa i sinoc je Sevilja zabila upravo tako, posli izletiti svi gore naprijed, zakasnio Araujo i ovi ih iz dva dodavanja matirali.
Distortion

#62737 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

S povratkom Iniga vratio se i stoperski par koji je odradio lavovski vecinu prvog dijela sezone i u paru su bili dobri.
Flick je vidio sta znaci kad nema brzog protoka lopte od stopera kad Cubarsi nije tu. I onaj treci gol Raphinhe je na asistenciju Cubarsija.
Protivnickim igracima je problem kad im protivnicki stoper salje tacne lopte u dubinu. Niko od njega ne ocekuje da igra bez greske, to je nemoguce na ovom nivou.
Otkako je promovisan u prvi tim ja nisam nijednu utakmicu gledao da je on slabo odigrao sto je nestvarno za djecaka koji je tek napunio 18 godina, ide u skolu i tek je polozio vozacki ispit. Igrati stopera u Barci nikad nikom nije bilo lako.

Vecina navijaca je skepticna zbog visoko postavljene zadnje linije i normalno je da ce biti gresaka, primljenih golova i izbjegnutih ofsajd zamki. Dosad je to prolazilo i plan zasad funkcionise. Bojali su se svi Reala pa su ofsajd zamke uspjele i bilo je 12 ofsajda. Mozda iduci put nece ali mozda bude i drugacija taktika.
Ako napad i sredina rade pritisak na protivnika, ne moze odbrana daleko da stoji od njih, moraju biti dovoljno blizu linije.

Barca treca na tabeli nakon onih nekoliko poraza, a dali golova vise nego citavu proslu sezonu. :-)
Gledajuci konkuretne u La ligi, Barca igra bolje, ljepse, atraktivnije i samo treba nastavit ovo sto su zapoceli u 2025.
Crvena Tifoza

#62738 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Las Palmas :run:
Valjada odigraju na nivou i ne bude iznenađenja.
studeni76

#62739 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Ponekad se zapitam kako je Lewa napravio ovakvu karijeru! Jbt led pa ti si profi igrač a po golu pucaš kao kicker iz NFLa :-)
Crvena Tifoza

#62740 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

studeni76 wrote: 22/02/2025 22:36 Ponekad se zapitam kako je Lewa napravio ovakvu karijeru! Jbt led pa ti si profi igrač a po golu pucaš kao kicker iz NFLa :-)
Vječita zagonetka.

Isto tako da je Džeko onda otišao u Bayern umjesto njega, dal bi Edin imao bolju karijeru.
Distortion

#62741 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Mog'o bi Lewa na klupu protiv Atletica u kupu, mislim da bi to bilo najbolje za ekipu. Sudije u La ligi su komedija stvarno. Gleda se Var gdje se u pocetku vidi da su dvojica igraca Las Palmasa u ofsajdu, jos jedan nakon tog asistira rukom. Nepotrebno odugovlacenje jer su mogli odmah signalizirati da je ofsajd i igraj dalje. Ovako su samo napravili predstavu nepotrebno.

Zasluzena pobjeda 0:2 :thumbup:
Cubarsi opet izdominirao u odbrani, kakvi pasovi u dubinu, nestvarno.
Sudija nije dao bar 4-5 kartona igracima Las Palmasa :-)
LSD

#62742 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Crvena Tifoza wrote: 22/02/2025 22:49
studeni76 wrote: 22/02/2025 22:36 Ponekad se zapitam kako je Lewa napravio ovakvu karijeru! Jbt led pa ti si profi igrač a po golu pucaš kao kicker iz NFLa :-)
Vječita zagonetka.

Isto tako da je Džeko onda otišao u Bayern umjesto njega, dal bi Edin imao bolju karijeru.
U pravu ste obojica :thumbup: definitivno.

Dosta je vise tog penzionera, vrijeme je da Torres bude u spicu napada. Mislim nije ni on neka igracina realno, ali bar moze trcati, otvarati se i ubacivati se iza leđa odbrane potivnika. Zna i zabiti.
kakotakonikako

#62743 Re: FC Barcelona

Post by kakotakonikako »

Ma Lewa je jos uvijek prvi centralni napadac.
Sid the sloth

#62744 Re: FC Barcelona

Post by Sid the sloth »

Jah, samo sto je taj Lewat prvi strijelac La Lige i drugi u LP :-)
Crvena Tifoza

#62745 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

:thumbup:

Četiri komada u leru, lakše nego što sam očekivao.
Distortion

#62746 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Nova tri boda, sigurna pobjeda bez velike potrosnje igraca i olaksavajuce okolnosti i crvenog kartona igraca Sociedada.
Flick pametno ranije izvukao Cubarsija, Pedrija i Rafinju a kasnije i Olma.
Prvijenci Cassada i Martina ( :lol: ), lik dobija sansu ioko nije igrac za Barcu. Yamal opet odlicno odigrao, kao i Pedri. Steta sto ne udje Pedrijev sut.
Balde i Inigo odmorili, ocito strucni stab tempira minutazu igracima koji su ranije imalo povrede a znamo da je Balde ranije imao problema sa povredama i preopterecenjem.

124 postignuta gola u 40 utakmica :thumbup:
Crvena Tifoza

#62747 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Lewandowski zabio 34 gola u svim takmičenjima do sad. :-)
zippoo87

#62748 Re: FC Barcelona

Post by zippoo87 »

Ovu utakmicu po Barsu je prelomio crveni karton a do crvenog kartona i nije islo bas glatko.
Nakon kartona,ovi su se povukli a Barsa stisla i odmah postigla i golove.
Uglavnom,sve u svemu ,dobra utakmica i sigurna 3 boda ,koji znace puno uz sinosnji kiks Reala.
Distortion

#62749 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

I da nije bilo crvenog, Barca bi ovo dobila jer je imala vise motiva, Sociedad je bio oslabljen i potrosen nakon utakmice u kupu.
Kad se samo sjetim utakmice sa Sociedadom kad su sudije neopravdano ponistile gol Lewi nakon asistencije VAR (Del Cerro Grande ja mislim u Var sobi). Od te utakmice je Barca zaredala nekoliko kikseva, pa i onaj crveni za Flicka 3 utakmice :-)

Ja mislim da Barca do kraja ima najvise domacih utakmica za odigrat i to je prednost svakako.
zippoo87

#62750 Re: FC Barcelona

Post by zippoo87 »

Distortion wrote: 02/03/2025 19:41 I da nije bilo crvenog, Barca bi ovo dobila jer je imala vise motiva, Sociedad je bio oslabljen i potrosen nakon utakmice u kupu.
Kad se samo sjetim utakmice sa Sociedadom kad su sudije neopravdano ponistile gol Lewi nakon asistencije VAR (Del Cerro Grande ja mislim u Var sobi). Od te utakmice je Barca zaredala nekoliko kikseva, pa i onaj crveni za Flicka 3 utakmice :-)

Ja mislim da Barca do kraja ima najvise domacih utakmica za odigrat i to je prednost svakako.
Pa bi dobili vjerovatno ali ne ovako lako i ne bi se cijelu utakmicu igralo ispred gola Sosiedada.
Post Reply